دوشنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۹
کد مطلب : 110808

شفافیت مطالبه ای بدون تعارف !

"مذاکرات مجلس شورای اسلامی باید علنی باشد و گزارش کامل آن از طریق رادیو و روزنامه رسمی برای اطلاع عموم منتشر شود."...
شفافیت مطالبه ای بدون تعارف !

"مذاکرات مجلس شورای اسلامی باید علنی باشد و گزارش کامل آن از طریق رادیو و روزنامه رسمی برای اطلاع عموم منتشر شود."
این نوشته قسمتی از اصل ۶۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است که به نظر می رسد با کمی تدبیر در تصمیم گیری پایه گذار یک تحول بنیادین در کشور باشد !
قانونگذار در سال ۱۳۵۸و ۱۳۶۸هجری شمسی که قانون اساسی ایران را نگاشت و بعدا اصلاح نمود قصد داشت با گنجاندن این اصل ، شفافیت در تصمیم گیری های حاکمیتی را به اجرا بگذارد! در آن سالها که غالبا رسانه مورد استفاده مردم رادیو بود به نظر مکفی می رسید اما امروزه که شبکه های تلوزیونی قدرت بیشتری در انتقال پیام دارند نیز می تواند موثر باشد؟ قطعا به جد می توان گفت در کنار رادیو امروز تلوزیون قدرت مانور و مخاطب بسیار بیشتری دارد!. با تجربه دو دوره پخش زنده جلسه رای اعتماد وزرا می توان گفت امروز یک مطالبه جدی در بین کارشناسان از سراسر کشور شکل گرفته و آن چیزی نیست جز اینکه می توان تمام جلسات علنی مجلس شورای اسلامی را با یک تفسیر به روز از قانون اساسی و یا تصویب یک قانون مکمل از طریق رسانه ملی و شبکه های سیما برای عموم مردم پخش نمود!
اگر این پیشنهاد را عملی شده فرض کنیم و حتی برای پخش آن یکی از چندین شبکه پرت افتاده سیما که مشغول تکرار بی پایان سریال های قرن بیستم میلادی هستند در نظر بگیریم ! آنگاه مردم و کارشناسان می توانند با دقت بیشتری مشروح جلسات علنی مجلس را زیر نظر گرفته و متوجه بشوند منظور حقیقی قانونگذار از تصویب یک قانون چیست!
به جد باید گفت غالب رای دهندگان در حوزه های انتخابیه شناخت دقیقی نسبت به وظایف و حقوق مجلس شورای اسلامی و نمایندگان ندارند ! و غالبا منتخب را یک دستگاه حل مشکلات محلی می دانند در صورتی که وظیفه اصلی یک نماینده تقنین و نظارت در سطح ملی است ! با پخش زنده مشروح مذاکرات مجلس از طریق سیما می توان به صورتی غیر ملموس این مهم را نیز آموزش داد!
این دقیقا منطبق با اصل شفافیت است که یکی از اصول دهگانه حکمرانی مثبت(خوب) تلقی می شود
به امید آنکه این مهم مورد توجه مراجع تصمیم سازی قرار گیرد و در راستای شفاف سازی امور مجلس شورای اسلامی یک راهکار مناسب پیدا کنند ، چیزی شبیه فرستادن خانه ملت بروی امواج رسانه ملی ، فراموش نکنیم که "بالا بردن قدرت تحلیل عمومی جامعه یک ضرورت ملی است." حال چرا در برابر مطالبه عمومی و بدون تعارف مردم و نخبگان مبنی بر شفافیت آرا نمایندگان از سوی طیف به اصطلاح امید مقاومت صورت می گیرد سوالی است که ذهن بسیاری را درگیر خود کرده است .
نکته حائز اهمیت این است که با شفاف شدن آرا نمایندگان و پخش مستمر و زنده جلسات مجلس شورای اسلامی از سیمای جمهوری اسلامی ایران می توان از نمایندگان در برابر تصمیمات شان پاسخ خواست که این مهم می تواند به مرور باعث شناخت بهتر مردم از شخصیت ها و طیف های سیاسی کشور گردد. بی گمان اگر به جای حمله کردن برخی نمایندگان محترم به وعاظ ، نخبگان دانشگاهی که در منابر و کرسی های تدریس خواهان شفافیت هستند ، احزاب و طیف ها وقت خود را صرف تهیه و ارائه طرح ها و لوایح ضروری به صحن علنی مجلس کنند می توانند صاحب محبوبیت و اقبال عمومی به سمت خود باشند.
اگر بدون تعارف و تکلف و عاری از هرگونه مخفی کاری و سیاسی کاری با مردم شریف ایران از مشکلات ، تصمیمات و افق ها گفتگو کنیم ،مطابق الگوی راهبردی امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) می توان بیش از تمام این چهار دهه گذشته به حمایت بی قید و شرط مردم از نظام جمهوری اسلامی و کارگزاران آن امیدوار بود . 

نویسنده: محمود آصفی

https://siasatrooz.ir/vdcfxxdycw6dyca.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی