?>?> اقدامات اخیر اروپایی‌ها فاقد ارزش و اعتبار حقوقی است | سیاست روز
دوشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۱
کد مطلب : 112518
موسوی در پاسخ به سیاست روز:

اقدامات اخیر اروپایی‌ها فاقد ارزش و اعتبار حقوقی است

اینکه ما یک طرفه در حال انجام تعهدات برجام هستیم، عبارت صحیحی نیست
اقدامات اخیر اروپایی‌ها فاقد ارزش و اعتبار حقوقی است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اعلام اینکه ایران ابتکارات جدیدی از دل برجام به اروپایی‌ها ارائه داده، گفت: مذاکره‌ای با آمریکا نداریم و دنبال جنگ نیستیم، ولی در برابر هر شیطنت آماده‌ایم جانانه دفاع کنیم.
سید عباس موسوی درباره اینکه برجام یکطرفه از سوی ایران در حال اجراست و اروپا هم اقدام مثبتی انجام نداده تصمیم اروپا برای راه اندازی مکانیسم ماشه چه واکنشی را از سوی ایران در پی دارد و آیا واکنش به زودی خواهد بود؟ به سیاست روز گفت: ما در برجام هستیم و تعهدات خود را براساس اقداماتی که طرف‌های مقابل انجام دادند، متوازن کردیم، اینکه ما یک طرفه در حال انجام هستیم، عبارت صحیحی نیست. ایران بعد از خروج آمریکا از برجام، اعلام کرد برای اینکه بین حقوق و تکالیفش توازن برقرار کند، موادی که حقش است را اجرا خواهد کرد که نتیجه آن کاهش تعهدات برجامی ما بود و آخرین گام آن را برداشتیم.
این دیپلمات ارشد کشورمان خاطرنشان کرد: ادعای اروپایی‌ها قابل قبول نیست، چون ایران از ۲۱ ماه قبل مکانیسم حل و فصل اختلاف در برجام را بر اساس بند ۳۶ فعال کرد و اقدامات اخیر اروپایی‌ها فاقد ارزش و اعتبار حقوقی است؛ البته خودشان معتقد نیستند که مکانیسم ماشه را فعال کردند، ولی اعلام اینکه به این سمت می‌روند و اعلام اینکه مکانیسم حل و فصل را فعال کردند، برای ما غیر قابل قبول است و استدلالات فنی و حقوقی زیادی داشتیم که به آنها اعلام کردیم و باید صبر کنیم روند به چه سمت می‌رود.
سخنگوی وزارت خارچه کشورمان در حالی معتقد است که اینکه ما یک طرفه در حال انجام تعهدات برجام هستیم، عبارت صحیحی نیست؛ که باید بگوییم وقتی در برابر اجرا نشدن هیچ کدام از تعهدات اروپایی‌ها در توافق هسته‌ای ما هنوز در برجام ماندیم و تنها به کاهش تعهداتمان بسنده کردیم پس به کار بردن عبارت صحیحی نیست؛ درست نیست؛ اقدام متوازن زمانی معنا پیدا میک ند که شما در برابر بی تعهدی اقدام متقابل انجام دهید؛ نه اینکه گام به گام از تعهداتتان بکاهید
وی در پاسخ به سوالی درباره خروج از برجام نیز گفت: ایران اعلام می‌کند که به برجام پایبند است و این کار را انجام می دهیم، ولی برای ما عمل مهم است که تاکنون عمل قابل ملاحظه‌ای که بتوانیم به آن اتکا کنیم، مشاهده نشده است. گام پنجم گام پایانی کاهش تعهدات ما ذیل برجام بوده و اگر حرف‌ها ادامه یابد، ایران در حال طراحی گام نهایی و موثرتری است و اگر این روال ادامه یابد، جمهوری اسلامی ایران گام موثر را برخواهد داشت.
سخنگوی وزارت خارجه درباره آخرین اقدامات وزارت خارجه برای پیوستن به دو کنوانسیون باقیمانده در خصوص اف.ای.تی.اف گفت: وزارت خارجه نه تصمیم گیر است و نه کاری می‌تواند بکند، وزارت خارجه به عنوان دیده بان نظام هر آنچه بود را به مقامات تصمیم گیر در کشور منتقل کرده است.جلساتی را با مجمع تشخیص و سایر دستگاه ها داشتیم و نگرانی‌ها و عواقب را اعلام کردیم. تا جایی که خبر دارم به دلیل مسائلی که پیش آمد نتوانستند به جمع بندی برسند، نمی‌دانم هنوز وقت داریم و می توانیم کاری کنیم یا نه. در حال حاضر کشور اولویت های دیگری پیدا کرده و نمی دانیم در چه وضعیتی قرار خواهد گرفت، امیدواریم باز مصلحت کشور را آنهایی که باید تشخیص دهند به صورت دقیق و جدی مورد ملاحظه قرار دهند.
موسوی درباره شکایت عراق از ایران به شورای امنیت درباره حمله موشکی به عین الاسد نیز عنوان کرد: اقدام دفاعی ما و پاسخ قاطع ما به آمریکایی‌ها به اطلاع دولت و نیروهای مسلح عراق رسیده بود و علت اینکه آنها شکایت کردند را رسانه ها باید از آنها بپرسند.
این دیپلمات ارشد کشورمان بیان کرد: امنیت و حاکمیت ملی و تمامیت ارضی عراق برای جمهوری اسلامی ایران به عنوان همسایه مقتدر و دوست و یار دیرینه عراق بسیار مهم است. همواره خواهان عدم دخالت نیروهای بیگانه و خارجی‌ها در این کشور بودیم.
وی اضافه کرد: زمانی که ایران به دعوت عراق پاسخ داد و کمک‌هایی را به عراق کرد، با اطلاع و اجازه و دعوت رسمی عراق بوده است و آنها نیز به این مسئله اذعان کردند. نقش ایران در مبازه با داعش برای عراق واضح است و آنها بیشتر از همه در جریان هستند.
موسوی تصریح کرد: اعلام کرده بودیم از هر جایی علیه ایران و مقامات ما توطئه‌ای صورت گیرد، هدف قرار می دهیم و برای مقامات ما مسجل شده بود که توطئه ترور سردار سلیمانی در پایگاه مورد نظر انجام شده و ما با اطلاع به دولت عراق اعلام کردیم پایگاهی که علیه سردار ما توطئه و ترور شد را مورد هدف قرار می‌دهیم که چنین هم کردیم.
این دیپلمات ارشد کشورمان درباره توقف اجرای پروتکل الحاقی و یا کاهش نظارت‌های آژانس نیز گفت: الان مطمئن نیستم، ولی گزینه‌های مختلفی پیش روی ایران است که اگر به جمع بندی برسند، اعلام می شود.
سخنگوی وزارت خارجه درباره توافق ترامپ که از سوی جانسون مطرح شد، نیز گفت: اینکه اسم یک فرد را روی توافق می گذارند نشان می دهد با شرایط آشنا نیستند. ایران با اوباما توافق نکرد. ظریف ۲۰ و چند ماه با کری مذاکره نکرد، با نماینده دولت آمریکا مذاکره کرد. اینها تعهدات دولت آمریکاست.
وی افزود: اینکه ترامپ ذوق زده شد برای ما مسموع نیست و اعلام کردیم مبنای کار ما توافق برجام است و برجام می‌تواند نجات یابد در صورتی که همه طرف‌ها حتی آمریکایی ها اگر بخواهند به این توافق برگردند. ایران در شرایط حاضر آمادگی ندارد که درباره منویاتی که اینها در سرشان است، مذاکره کند.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره بن بست موجود با اروپا در بحث برجام نیز گفت: ما در ملاقات‌هایی که ظریف با نمایندگان کشورهای اروپایی داشت به ویژه با جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نقش اروپا را در حفظ برجام به آنها یادآوری کردیم. ما آمادگی داریم، همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند به رغم خباثتی که در برخی از کشورهای اروپایی می‌بینیم، باب مذاکره با آنها بسته نشده و الان توپ در زمین کشورهای اروپایی است که خودی نشان دهند و به برخی بیانیه‌هایی که هر روز در بوق و کرنا می‌کنند، عمل کنند. ما ابتکاراتی که به ذهنمان رسید به آنها گفتیم و آنها در جریان نقطه نظرات ما هستند، ابتکارات ما به آنها ارائه شده است.
وی خاطرنشان کرد: اگر اراده‌ای باشد، باید از طرف آنها باشد و بالاخره باید بپذیرند می خواهند مستقل باشند یا به حرف‌های قلدری مثل آمریکا گوش دهند. نتیجه‌ای که تا حالا به دستشان آمده در ارتباط با ما، کاهش تعهدات ما بوده و نتیجه‌ای که در همراهی با آمریکا داشتند، این است که ترامپ در چشمشان نگاه می‌کند که پروژه نورداستریم را انجام دهید تحریم می‌کنم، یا فلان نامه را به ایران ندهید تعرفه‌های خودرو را اضافه می‌کنم و اینها نتیجه ترس اروپا و پذیرش قلدری آمریکا توسط اروپاست که به خودشان مربوط است.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سؤالی درباره گفت: فکر نمی‌کنم اروپایی‌ها با توجه به ریسکی که این اقدام دارد پرونده هسته‌ای ایران را به شورای امنیت ببرند و دستشان به لحاظ حقوقی و فنی خالی است.
سخنگوی وزارت خارجه درباره کاهش روابط با انگلیس گفت: اقدام سفیر انگلیس خلاف شئون دیپلماتیک و نامتعارف بود و در این زمینه شکی نیست. وزارت خارجه آن را احضار و به شدت به ایشان و دولت انگلیس اعتراض کرد و ظریف و عراقچی توئیت های تند داشتند و بیانیه محکمی نیز وزارت خارجه صادر کرد. این اقدام سفیر انگلیس واقعا غیرقابل قبول و خلاف مقررات بین المللی بود و مشکوک بوده و احساس می کنیم نوعی تعمد در آن بوده است و مردم ما هم با توجه به سوابقی که از این رژیم داشتند مطالباتی داشتند که این مطالبات در جای خود دیده شده است، ولی روندهای دیپلماتیک آداب و روش های خودش را دارد و این کار دارد انجام می‌شود و ایشان ترجیح داده ایران را ترک کند، نمی‌دانیم موقت است یا برمی‌گردد.
سخنگوی وزارت خارجه درباره اینکه آیا در دیدار ظریف و همتای کانادایی درباره از سرگیری روابط صحبت شد؟ پاسخ داد: خیر؛ درباره از سرگیری روابط صحبتی نشد. اعلام کردیم این عزیزانی که از دست رفتند ایرانی بودند و ما تابعیت دوگانه آنها را نمی پذیریم و ایرانی تلقی می کنیم و جای گله هم بود، اینهایی که این گونه با سوء استفاده از این حادثه دلسوز اتباع ایرانی شدند و خواستار برخی اقدامات هستند، این برای ما عجیب است که آنها روابط سیاسی و دیپلماتیک را با ایران در راستای توهماتی که برایشان پیش آمده و فشارهایی که آمریکا به آنها وارد کرده بود پذیرفتند و اجازه نمی‌دهند صدها هزار ایرانی که در کانادا هستند از خدمات کنسولی بهره مند شوند و درخواست ها و پیشنهادات ما برای برقراری خدمات کنسولی از سوی کانادا نادیده گرفته شده و در این موارد آنها نگران اتباع ایرانی و کاسه داغ تر از آش می‌شوند.
وی درباره همکاری برخی کشورها در منطقه یا رژیم صهیونیستی در همراهی با آمریکا در ترور سردار سلیمانی گفت: این بحث مختص دوستان امنیتی و نظامی است و اگر به نتیجه برسند کشور یا رژیمی در منطقه همکاری داشته و به این اقدام بزدلانه و زبونانه کمک کرده است، تاوانش را خواهد داد. وی در پاسخ به سوال دیگری عنوان کرد: ما تابعیت دوگانه را به رسمیت نمی شناسیم و این قربانیان را ایرانی می دانیم. صاحب عزای اصلی ما هستیم و ملت ایران جوانان و مردم خود را در اثر خطای سهوی انسانی که انجام شده است پیگیر حقوق جانباختگان خواهد بود و دو تابعیتی بودن نه تنها مانعی نیست بلکه دست ما را بازتر می‌کند که حقوق آنها را بهتر استیفا کنیم.
گفتنی است؛ بعد از حادثه سقوط هواپیما، دولت کانادا مواضع ضد ایرانی اتخاذ کرد.

https://siasatrooz.ir/vdcfy0dycw6dyta.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی