دوشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۴
کد مطلب : 112617

اخبار ضدونقیض از هویت هواپیمای سقوط کرده در افغانستان

اخبار ضدونقیض از هویت هواپیمای سقوط کرده در افغانستان

اداره هوانوردی افغانستان اعلام کرد گزارش‌ها مبنی بر وقوع سانحه هوایی در استان غزنی در حال بررسی است، اما این اداره تاکنون سقوط هواپیمای مسافربری را در غزنی تایید نمی‌کند در حالی که طالبان این هواپیما را متلعق به آمریکا عنوان کرده که به دست طالبان سرنگون شده است.
شرکت هواپیمایی غیردولتی «کام ایر» افغانستان نیز اعلام کرده که هواپیمای مذکور متعلق به این شرکت نیست. در همین حال «وحید الله کلیمزی» استاندار غزنی گفت: این هوایپما در شهرستان «ده یک» غزنی متعلق به شرکت‌های خارجی بوده، ولی ملیت آن هنوز مشخص نیست. «رحمانی» نماینده مردم غزنی نیز گفته که هواپیمای سقوط کرده در غزنی یک هواپیمای کوچک پانزده نفری بوده است. رحمانی افزود: آمبولانس‌ها برای انتقال کشته‌شدگان عازم محل سقوط شده‌اند و این محل در کنترل طالبان قرار دارد.سخنگوی استاندار غزنی هم در همین خصوص گفت: هواپیمای سقوط کرده در غزنی مربوط به یک شرکت خارجی است. تمام کشته‌شدگان اتباع خارجی هستند.وی افزود: تنها اجساد دو خلبان سالم بوده و بقیه اجساد کاملا سوخته است. در همین حال در ویدئوی منتشر شده از هواپیمای سقوط‌ کرده در غزنی افغانستان، نشان «نیروی هوایی ارتش آمریکا» بر روی بدنه این هواپیما دیده می‌شود. ان بی سی نیوز به نقل از مقامات افغانستان نوشت: تنها چیزی که می‌توانیم بگوییم، این است که عدد ۳۸۵بر روی لاشه هواپیما درج شده و‌ نمی‌دانیم این (هواپیما) متعلق به کدام کشور و یا شرکت است.پایگاه دفنس بلاگ به نقل از کارشناسان گزارش داد لاشه هواپیمای ساقط شده در افغانستان شبیه «بمباردیه گلوبال ۶۰۰۰/ای ۱۱ آ» متعلق به نیروی هوایی آمریکاست.
خبرگزاری آسوشیتد پرس نوشت: تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی از محل سقوط هواپیما نشان می‌دهد ممکن است هواپیما یک بمباردیه E-۱۱A بوده باشد که ارتش آمریکا برای نظارت الکترونیکی بر فراز افغانستان استفاده می‌کند. سخنگوی ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) با اعلام آغاز تحقیقات در مورد حادثه سقوط هواپیما در افغانستان گفت هنوز هویت هواپیمای سقوط کرده مشخص نیست. بث ریاردن از ارائه توضیحات بیشتر در این خصوص خودداری کرد. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان رسما سرنگونی هواپیمای جاسوسی آمریکا را برعهده گرفت. سخنگوی طالبان افزود: افسران رده‌بالای اطلاعاتی سازمان سیا در هواپیمای سرنگون شده بودند.برخی منابع خبری تعداد سرنشینان هواپیما را ۸۵ نفر اعلام کرده‌اند که همه سرنشینان آن کشته شده‌اند. در صورتی که مالکیت این هواپیما به ارتش آمریکا تایید شوداین رخداد رسوایی بی سابقه ای برای سیستم فرماندهی و کنترل بزرگترین ارتش دنیا خواهد بود. ارتشی که مدعی است کوچکترین تحرک وسایل پروازی در سراسر جهان را با سامانه های ماهواره ای کنترل می کند چگونه پس از گذشت چندین ساعت نمی تواند در مورد مشخصات این هواپیما اظهار نظر قطعی کند؟

https://siasatrooz.ir/vdcfy0dyew6dyva.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی