يکشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۵
کد مطلب : 118512
اما و اگرها درباره مذاکرات وین همچنان ادامه دارد

تصمیم‌گیری در پایتخت‌ها

تصمیم‌گیری در پایتخت‌ها

در حالی همچنان ابهاماتی در باب صداقت طرف غربی در تعهد پذیری برجامی مطرح است که معاون وزیر امور خارجه با بیان‌ این‌که الان به توافق نزدیک‌تر هستیم، ولی پر کردن فاصله‌ای که بین ما و توافق مانده کار آسانی نیست و نیاز به تصمیماتی دارد، گفت: برای تصمیم گیری و مشورت به پایتخت‌ها باز می‌‌گردیم.
«سید عباس عراقچی» معاون وزیر امور خارجه و رئیس هیأت ایرانی شرکت کننده در مذاکرات وین به منظور احیای برجام پیش از شروع نشست کمیسیون مشترک برجام در گفت‌وگویی عنوان کرد: امروز آخرین روز از ششمین دور مذاکرات است و روزهای بسیار فشرده و کار بسیار سختی را پشت سر گذاشتیم.وی افزود: الان در موقعیتی هستیم که فکر می‌کنیم تمامی اسناد توافق تقریبا آماده است.معاون وزیر امور خارجه بیان کرد: مسائل اصلی مورد اختلاف که باقی‌مانده، بعضی از مسائل حل شده و برخی مسائل هنوز باقی‌مانده است، ولی یک شکل کاملا دقیقی به خودش گرفته و کاملا روشن است که ابعاد این اختلافات چگونه است.عراقچی ادامه داد: فکر می‌کنم زمان برای تصمیم گیری طرف‌های مقابل ما فرارسیده، چون صحنه مذاکرات و یک توافق احتمالی کاملا روشن است. باید تصمیمات خودشان را بگیرند. الان مشخص است که چه حوزه‌هایی، چه کارهایی امکان دارد و چه کارهایی امکان ندارد. بنابراین زمانی است که همه طرف‌ها به خصوص طرف‌های مقابل ما باید تصمیم نهایی خودشان را بگیرند.رئیس هیأت ایرانی شرکت کننده در مذاکرات برجام ادامه داد: به همین جهت برای چند روزی که الان نمی‌توانم دقیقا بگویم چند روز است، مذاکرات را متوقف می‌کنیم و به پایتخت‌ها برمی‌گردیم؛ نه فقط برای مشورت‌های بیشتر، بلکه برای تصمیم گیری.این دیپلمات ارشد ایرانی گفت: همکاران من روزهای بسیار سختی را داشتند و تا پاسی از شب روی اسناد کار کردند. دیشب تا ۲ صبح روی برگه اسناد و آخرین پاسخ‌هایی که باید داده می‌شد، کار کردند.وی درباره پیشرفت در مذاکرات با ذکر این نکته که هر دوری که مذاکره داشتیم پیشرفت کردیم، خاطرنشان کرد: این دور پیشرفت‌های خوبی را داشتیم و الان از همیشه به یک توافق نزدیک‌تر هستیم، ولی فاصله‌ای که بین ما و توافق مانده پر کردنش کار آسانی نیست و نیاز به تصمیماتی دارد که باید عمدتا طرف‌های مقابل ما بگیرند و امیدواریم در دور بعدی این فاصله کوتاه باقیمانده که اگرچه کار سخت و پرسنگلاخی است را طی کنیم.
در این میان وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که به تداوم گفت‌وگوها با ایران برای احیای توافق هسته‌ای، بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ نیز متعهد است.در این بیانیه اما با تکرار اتهام‌زنی‌های بی‌اساس و نخ‌نما شده علیه جمهوری اسلامی ایران و به روال معمول دشمنی آمریکا با حماسه حضور مردم در انتخابات‌های متعدد، ادعا شده که انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰، «آزاد و عادلانه نبوده» است.
از سوی دیگر وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: این آمریکا بود که زیر برجام زد و حالا هم بر عهده ایالات متحده است که باید آن را درست کند.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که به منظور شرکت در نشست مجمع دیپلماسی آنتالیا در این شهر حضور دارد، در توئیتی با اشاره به سخنرانی‌اش در این نشست نوشت: در مجمع دیپلماسی آنتالیا بر ضرورت این اصلاحات شناختی تأکید کردم: ۱. در دیپلماسی بحث اعتماد نیست، بلکه بحث احترام به منافع همتایان است، ۲. این ایالات متحده بود که زیر برجام زد و حالا هم بر عهده ایالات متحده است که باید آن را درست کند، ۳. خارجی‌ها دیر یا زود منطقه ما را ترک می‌کنند. باید خودمان آن را به دست بگیریم.وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین با اشاره به روند فعلی مذاکرات «وین» برای احیای برجام گفت که احتمالاً تا قبل از پایان کار دولت «حسن روحانی»، توافق حاصل خواهد شد. در این میان یک روزنامه آمریکایی در مطلبی نوشته است که در مذاکرات احیای برجام ایران از آمریکا تعهدنامه کتبی عدم‌خروج از توافق خواسته است. روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در مطلبی با اشاره به مذاکرات وین برای احیای توافق هسته‌ای ایران نوشت که ایرانی‌ها در این مذاکرات خواستار تعهدی کتبی شده‌اند که بر اساس آن هیچ دولتی از جمله آمریکا نتواند از توافق هسته‌ای خارج شود.
دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ از برجام خارج شد و تحریم‌های شدیدی علیه ایران اعمال کرد.یک مقام آمریکایی در این باره گفت: خواسته ایرانی‌ها در این زمینه منطقی است اما هیچ دموکراسی‌ای قادر به عملی کردن آن نیست.به‌نوشته نیویورک تایمز، برجام یک معاهده نیست و به همین دلیل جو بایدن رئیس جمهور کنونی آمریکا نیز مانند باراک اوباما هرگز قادر نخواهد بود دوسوم آرای سنا برای برجام را به دست آورد بنابراین توافق هسته‌ای با ایران یک توافق اجرایی خواهد بود که هر رئیس جمهوری در آمریکا می‌تواند از آن خارج شود درست مثل کاری که ترامپ انجام داد.پیش از این نیز دیپلمات‌های غربی گفته‌ بودند که جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات وین به‌دنبال دریافت ضمانت‌هایی است مبنی بر اینکه تجربه خروج آمریکا از برجام در دوران رئیس‌جمهور قبلی آمریکا مجدداً تکرار نخواهد شد. از سوی دیگر نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی از دیدار با نماینده اتحادیه اروپا در خصوص مسائل باقی مانده در مذاکرات وین خبر داد.«میخائیل اولیانوف» در توییتی نوشت: با آقای انریکه مورا در گفت‌وگوهای وین دیدار کردم. ما وضعیت فعلی و همچنین حساس‌ترین موضوعاتی که در دستور کار باقی مانده و باید حل شود را مورد بحث قرار دادیم.

https://siasatrooz.ir/vdcfycdy0w6dyta.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی