دادستان‌های آمریکایی برای ممانعت از روابط تجاری تهران و کاراکاس با تنظیم شکایت نامه خواستار توقیف نفتکش‌های ایرانی شدند
اواخر هفته گذشته (۱۲ تیر) بود که خبر‌های تازه‌ای از تلاش دولت آمریکا برای سنگ اندازی در روابط ایران و ونزوئلا شنیده شد و بر اساس آن دادستان‌های آمریکایی برای جلوگیری از ادامه روابط تجاری بین تهران و کاراکاس با تنظیم شکایت نامه خواستار توقیف نفتکش‌های ایرانی شدند .
مدعیان این شکایت نامه می‌گویند در حال حاضر ۴ فروند نفتکش ایرانی عازم ونزوئلا هستند که مجموعاً بالغ بر یک میلیون و ۱۶۰ هزار بشکه بنزین با خود حمل می‌کنند. به همین منظور «جیمز بوسبرگ» قاضی فدرال آمریکا بامداد ۱۳ تیر دستور مصادره محموله‌های نفتی و توقیف چهار نفتکش ایرانی را که به‌سمت کاراکاس در حرکت هستند را صادر کرد. البته مسیر دشمنی و سنگ اندازی آمریکا بر هیچکس پوشیده نیست و تلاش‌های این کشور برای فشار بر ایران اتفاق جدیدی نیست، اما این بار تهران دست روی نقطه ضعف این کشور گذاشته و با توجه به تجربه ناکامی که واشنگتن در یک ماه اخیر در جلوگیری از سوخت رسانی ایران به ونزوئلا داشته است، اینبار جری‌تر از گذشته به دنبال جلوگیری از روابط حسنه ایران و ونزوئلاست
کاراکاس که مانند تهران تحت شدیدترین تحریم‌های ایالات متحده قرار دارد، توانست ماه گذشته از طریق پنج نفت‌کش، محموله‌هایی به حجم حدود یک و نیم میلیون بشکه بنزین و فرآورد‌های پتروشیمی از تهران بگیرد. انتقال سوخت به ونزوئلا با وجود تحریم‌های آمریکا پیروزی بزرگ برای ایران و کشور دوستش ونزوئلا تلقی می‌شود و این اتفاق بار دیگر ناکارآمد بودن سیاست‌های محدودکننده و سخت‌گیرانه واشنگتن را نشان می‌دهد
آمریکا از جانِ تهران و کاراکاس چه می خواهد؟
حسن هانی زاده کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، می‌گوید که دادستان‌های آمریکایی قصد دارند با این کار مانع دریافت درآمد نفتی ایران از ونزوئلا و تجارت این دو کشور شوند و ارسال چنین محموله‌هایی در آینده را متوقف کنند.
او تحرکات اخیر آمریکا برای منع ورود محموله‌های نفتی و مواد غذایی ایران به مردم ونزوئلا در چارچوب راهزنی دریایی خواند و می‌گوید همانطور که در ماه گذشته که تهدید‌های واشنگتن برای ممانعت از ورود نفتکش‌های ایران به آب‌های ونزوئلا بیهوده بود و آمریکا مجبور به عقب نشینی شد این بار هم تلاششان بر این است که کشتی‌های جدیدی که به سمت کاراکاس در حال حرکت هستند را با حکم دادستان فدرال آمریکا مصادره کنند که بی ثمر خواهد بودهانی زاده همچنین می‌گوید که ترامپ در تلاش است که از توقیف کشتی‌های حامل کمک‌های ایران به ونزوئلا به عنوان پروپاگاندای انتخاباتی استفاده کند، ولی اگر واشنگتن دست به ماجراجویی زد تهران عکس العمل به موقعی از خود نشان می‌دهد، لذا واشنگتن بار دیگر در مورد توقیف کشتی‌های ایران عقب نشینی می‌کند.
همچنین در ادامه احمد سبحانی سفیر پیشین ایران در ونزوئلا و گابن و همچنین مدیرکل اسبق آمریکای لاتین و غرب آسیای وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره گفت که معامله نفت و سوخت یک معامله کاملا مشروع است و از آنجایی که مردم ونزوئلا تحت شرایط سختی از نظر سوخت و مواد غذایی قرار دارند، بنابراین طبیعی است که ایران به عنوان کشور دوست و تحت عنوان یک کار تجاری سودمند برای دو طرف اقدام کند.
سبحانی با اشاره به اینکه در صورت توقیف نفتکش های ایران از سوی آمریکا، کشور ما چه اقدامی می کند؟ توضیح داد: تهران دارای ابزار‌ها و برگ‌ها برنده‌ای است که در صورت توقیف نفتکش های خود واکنش نشان می‌دهد.
او همچنین با تاکید بر اینکه از نظر قانونی آمریکا قادر به مصادره محموله‌های ما نیست، گفت که نفتکش های ما در آب‌های آزاد حرکت می‌کند و هیچ گونه مصوبه‌ای از سوی شورای امنیت برای منع همکاری‌های بین تهران و کاراکاس نیست، علاوه بر این شورای امنیت سازمان ملل متحد هم مصوبه‌ای در این خصوص صادر نکرده است و اگر واشنگتن نفتکش‌های ما را توقیف کند، ایران به جامعه جهانی و نهاد‌های بین المللی شکایت خواهد کرد.
سفیر پیشین ایران در ونزوئلا با بیان اینکه تهدید آمریکا نشان از خوی امپریالیستی این کشور دارد، گفت که واشنگتن در گذشته با زور و قدرت نظرات خود را در مقابل کشورهای ضعیف تر پیاده می‌کردند، اما آمریکا امروز در وضعیتی قرار ندارد که بخواهد این موضوع را به ما دیکته کند، جلوی یک تجارت مشروع را بگیرد و کشتیرانی بین المللی را به خطر بی.ندازد
آمریکا بعد از ناکامی که اردیبهشت‌ماه امسال در جلوگیری از ارسال محموله سوخت ۵ نفتکش ایران به ونزوئلا داشت، اکنون تلاش تازه‌ای را برای ممانعت از تجارت قانونی این دو کشور آغاز کرده است. پیش از این، پنج نفتکش ایرانی ضمن حمل حدود ۱.۵ میلیون بشکه بنزین از تنگه باب‌المندب، سوئز و جبل‌الطارق عبور کردند و خود را به آب‌های اقیانوس اطلس رساندند. کشتی‌های متعلق به محموله‌های ایرانی پس از طی کردن مسافت زیادی در اقیانوس اطلس، خود را به ونزوئلا رساندند و علی‌رغم تهدیدات آمریکا مبنی بر هدف قرار دادن کشتی‌های ایرانی، این کشور نتوانست اقدامی را علیه تجارت آزاد ایران با ونزوئلا انجام دهند. که در ادامه مادورو رئیس جمهور ونزوئلا از مردم ایران و مسئولان ایرانی به دلیل کمک‌های تهران در زمانی که این کشور در شرایط خوبی قرار ندارد، تشکر کرد. 

https://siasatrooz.ir/vdcfyjdyvw6dyta.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی