?>?> کرونا، راهکاری از جنس آرامش و همدلی | سیاست روز
شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۵:۰۲
کد مطلب : 113012

کرونا، راهکاری از جنس آرامش و همدلی

ویروس کرونا برای اولین بار در سال ۱۹۶۵ کشف شد. از سال ۱۹۶۵ تا کنون این بیماری مشابه آنفولانزا بارها شدت گرفته است...

ویروس کرونا برای اولین بار در سال ۱۹۶۵ کشف شد. از سال ۱۹۶۵ تا کنون این بیماری مشابه آنفولانزا بارها شدت گرفته است. به طور مثال در ۲۰۰۸ اپیدمی جهانی سارس که نوعی از ویروس کرونا است شایع شد. کرونا گونه های متفاوتی دارد از جمله سارس، مرس و گونه جدید کرونا که از دسامبر ۲۰۱۹ از شهر ووهان چین آغاز شده است. علائم این بیماری مشکلات تنفسی مانند تنگی نفس یا تند نفسی، تب ، گلودرد وآبریزش بینی است.
با توجه به این مسئله که کرونا مسئله‌ای جهانی است و تمامی کشورها را درگیر کرده است سازمان بهداشت جهانی آماری از مبتلایان به کرونا را منتشر کرده است در حالی که بر یک اصل مهم تاکید دارد و آن اینکه کرونا مانند ویروس‌های دیگر است و نباید بیشتر آنچه هست بزرگ نمایی شود.
پس از انتشار خبر گسترش کرونا درایران موجی از هراس و نگرانی در کشور پدید آمده است اما این ویروس در مقایسه با ویروس H۱N۱که در آذر ماه سال جاری شیوع پیدا کرد شدت و خطر کمتری دارد و اینجاست که این سوال پیش می‌اید که چرا فضای افکار دچار چنین هراسی شده و از سوی دیگر اینکه چرا رسانه‌های بیگانه و معاند تمام توان خود را برای برجسته سازی وجود کرونا در ایران به کار گرفته و شبانه‌ها روز تلاش دارد تا چنان القا کند که ایران در بحران به سر می‌برد و در این چارچوب حتی از بیان این حقیقت که کرونا یک مسئله جهانی است و تمام کشورها را در بر گرفته و صرفا تفاوت این است که کشوری مانند ایران صادقانه این موضوع را با مردم در میان گذاشته و بسیاری از کشورها برای منافع اقتصادی به پنهان کاری پرداخته و از بیان حقیقت به مردمشان خودداری می‌کنند. اما از آنجایی که راه درمان مشخصی برای مواجهه با این بیماری وجود ندارد بهترین راه پیشگیری از ابتلا به آن است در همین رابطه وزیر بهداشت گفت:کرونا را شکست می‌دهیم همانطور که آنفولانزای H۱N۱ را که کشندگی‌اش به مراتب بیشتر از کرونا بود را شکست دادیم. ترس از شیوع کرونا سبب شده است عده ای از دانشجویان در دانشگاه های مختلف طی این هفته خواهان تعطیلی نهاد آموزش عالی باشند یا این روزها به هر داروخانه ای که مراجعه کنید نمی توانید ماسک، ژل بهداشتی دست، دستکش و ... پیدا کنید یا در صورت وجود به قیمت گزافی فروخته می‌شوند. اما نیازی به نگرانی نسبت به این ویروس وجود ندارد زیرا این بیماری با رعایت نکات بهداشتی قابل پیشگیری است و می توان با چند اقدام پیشگیرانه از مبتلا شدن به آن جلوگیری کرد مثلا شستشوی دستها با مواد شوینده ، استفاده از ماسکهای استاندارد در مکانهای عمومی، عدم دست زدن به چشمها و دهان،عدم تماس با حیوانات و تهیه غذا به صورت بهداشتی. حتی سازمان بهداشت جهانی در بیانیه اخیر خود غیر کاربردی بودن ممنوعیتهای مسافرتی برای پیشگیری از ویروس کرونا خبر داده است و بر تجربیات موفق در پیشگیری از این بیماری تاکید کرده است.
اکنون با توجه به اوصافی که شد باید پرسید بهترین اقدام در مقابل این بیماری چیست؟ همانطور که پیش تر اشار کردیم راه درمانی قطعی برای این ویروس وجود ندارد لذا بهترین راه پیشگیری است. ما اکنون در مرحله پیشگیری هستیم که نیازمند آگاه سازی مردم است. در نتیجه اقدامات مسئولان باید در جهت رفع ابهامات این موضوع باشد. افراد جامعه باید بدانند در مکان های عمومی چه رفتاری داشته باشند و چه رژیم غذایی را رعایت کنند.برای این هدف بهترین ابزار رسانه هستند به خصوص تلویزیون که بیشترین مخاطب از هر سن و با هر طبقه ای اجتماعی آن را تماشامی کند.
گام بعدی ارسال تجهیزات به داروخانه ها با قیمت مناسب و تجهیز بیمارستانها و قرنطینه آنها برای جلوگیری از شیوع این بیماری است.در پایان نکته مهم حفظ آرامش جامعه است زیرا تشویش اذهان عمومی باعث تسریع روند گسترش این بیماری می شود.به یاد داشته باشیم این بیماری همچون سایر بیماری های واگیر دار و همین نوع کرونا که چندین سال پیش شیوع پیدا کرد قابل کنترل است. 

نویسنده: مائده غلامی

https://siasatrooz.ir/vdcfymdy0w6dyxa.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی