جمعه ۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۶
کد مطلب : 113913

مجازات سخت برای تعدی به زنان

قتل دختر نوجوانی به دست پدرش در یکی از روستاهای استان گیلان چند روزی است که ذهن افکار عمومی جامعه را درگیر خود کرده است...

قتل دختر نوجوانی به دست پدرش در یکی از روستاهای استان گیلان چند روزی است که ذهن افکار عمومی جامعه را درگیر خود کرده است. اتفاقی که دردآور و بسیار سنگین است.
شاید برخی بر این باور باشند که چون پدر دست به قتل دخترش زده، این حق شرعی برای او محفوظ است که به خاطر هرگونه خطا و اشتباهی از سوی دخترش، دست به چنین کاری بزند، اگر چنین تصوری وجود داشته باشد و پدران نیز این حق را برای خود قائل باشند، باید شاهد قتل‌های بسیاری در این گونه نمونه‌ها باشیم، اما این تصور اشتباه و غلط است و البته پدران ایران اسلامی به واسطه وابستگی و علاقه شدیدی که به خانواده و فرزندان خود دارند، اگر هم از این شرایط آگاهی داشته باشند، دست به چنین رفتارهایی که باعث قتل فرزند شود نمی‌زنند و نمونه‌هایی که هر از گاهی دیده می‌شود بسیار نادر و اندکی است هر چند حتی یک نمونه هم به مانند «رومینا» نباید اتفاق بیفتد.
نکته قابل جالب توجه در ماجرای قتل مظلومانه دختر نوجوان در این است که اکثر مسئولین و مقامات کشور همراه مردم واکنش نشان دادند و نسبت به آن ابراز انزجار نموده و خواهان برخورد شدید با پدری که دست به این جنایت زده است، شدند. پس از رسانه ای شدن قتل دختر نوجوان به دست پدرش، رسانه‌های خارجی به ویژه فارسی زبانان، فضای منفی را علیه جمهوری اسلامی ایران شکل دادند و برآن بوده اند تا از این آب گل آلود ماهی خود را صید کنند. باید در پاسخ به جریان سازی‌های این رسانه‌ها علیه ایران گفت که در کشورهای غربی که مدعی حقوق بشر و دموکراسی و رعایت حقوق زنان و دختران هستند، بیشترین جرم و جنایت علیه آنها صورت می‌گیرد که رسانه‌های غربی نسبت به آن کم توجه و بی توجه هستند، اما ماهیت اینگونه رسانه‌های فارسی زبان که علیه جمهوری اسلامی ایران تاسیس شده و فعالیت می‌کنند همین است تا با وقوع یک اتفاق در ایران، آن را بزرگنمایی کرده و فضای منفی علیه کشورمان شکل دهند تا بر فشارهای سیاسی و حقوق بشری علیه ایران بیفزایند. خداوند در آیه ۳۲ سوره مائده فرموده است؛ «بدین سبب بر بنی اسرائیل حکم نمودیم که هر کس نفسی را بدون حق و یا بی آن که فساد و فتنه ای در زمین کرده، بکشد، مثل آن باشد که همه مردم را کشته و هر کس نفسی را حیات بخشد (از مرگ نجات دهد) مثل آن است که همه مردم را حیات بخشیده و هر آینه رسولان ما به سوی آنان با معجزات روشن آمدند، سپس بسیاری از مردم بعد از آمدن رسولان باز بنای فساد و سرکشی را گذاشتند.» هنگامی که دین اسلام با پیامبری رسول اکرم(ص) به مردم عرضه شد، اعراب دست به زنده به گوری دختران خود می‌کردند و این اسلام بود که از این جنایت جلوگیری کرد و اعراب آن زمان را مانع زنده به گور کردن دختران نمود. این فرهنگ نهادینه شده در میان اعراب پیش از اسلام برچیده شد.
اما درباره موضوع قتل فرزند به دست پدر، اسلام هیچگاه این اجازه را به ولی نداده است که دست به چنین کاری بزند، چرا که اساس اسلام بر اجرای قوانین و شرع مقدس است و اگر فرزندی خطایی و خبطی هم کرده باشد، قانون و قوانین مجازات اسلامی برای آن احکام خاص خود را در نظر گرفته است که باید هر خانواده ای در صورت مشاهده خطای فرزند به مراجع قانونی و قوه قضاییه مراجعه کرده و طرح دعوی کند.
ولی دم محسوب شدن برای موارد خاص است، مواردی که پدر به هر دلیلی مرتکب قتل فرزند می‌شود، این حکم مجوزی برای انجام قتل نیست اما برای آن است که اگر چنین اقدامی از سوی پدر صورت گرفت، به خاطر سرپرستی خانواده حکم قصاص برای او اجرا نشود، اما در این زمینه نیز احکام اسلامی قوانینی دارد که می‌توان حکم اعدام برای چنین افرادی که دست به قتل فرزند می‌زنند صادر کرد. به واکنشی که صفحه «ریحانه» در توئیتر که متعلق به دفتر مقام معظم رهبری است درباره قتل رومینا به دست پدرش توجه کنیم.
در این صفحه سخنی از حضرت آیت الله خامنه‌ای منتشر شده بر این اساس که ایشان فرموده اند؛«جامعه، هم از لحاظ قانونی و هم از لحاظ اخلاقی، باید با کسانی که تعدی به زن را حق خودشان می‌دانند، برخورد سخت بکند؛ قانون هم باید در این زمینه مجازات‌های سختی را پیش بینی کند.»
تشیع دارای فقه پویا است و می‌تواند به خاطر این ویژگی برخی از قوانین و احکام اسلامی را به خاطر شرایط حال و آینده تغییر دهد که نمونه‌های آن را می‌توان دید. اگر هم در این زمینه یعنی مساله قتل «رومینا» با هر نمونه مشابه دیگری، تغییر در عدم اجرای حکم قصاص پدر که به قتل فرزند اقدام کرده، وجود نداشته باشد می‌توان از قوانین دیگری مانند محاربه و افساد فی الارض برای چنین اتفاقاتی استفاده کرد.
سخن رهبر معظم انقلاب که در توئیت دفتر ایشان باز نشر شده متعلق به چند سال پیش است و از آن زمان تاکنون نهادها و سازمان‌هایی که می‌توانستند برای وضع قوانین سخت برای مجازات کسانی که تعدی به زن را حق خودشان می‌دانند، قصور کرده اند و با این اتفاق، می‌توانند این قوانین سخت را اعمال کنند و همین ماجرای «رومینا» سرآغاز برخورد سخت با این جنایت باشد.

نویسنده: محمد صفری

https://siasatrooz.ir/vdcfymdymw6dy1a.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی