سه شنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۶
کد مطلب : 105516
ظریف:

چه کسی باور می‌کند ترامپ در مذاکره جدی است

چه کسی باور می‌کند ترامپ در مذاکره جدی است

وزیر امور خارجه کشورمان تأکید کرد: هیچ کسی، جدی بودن رئیس‌جمهور آمریکا برای مذاکره را باور ندارد.
محمدجواد ظریف دیروز در مراسمی به مناسبت روز خبرنگار ضمن گرامیداشت روز خبرنگار یاد و خاطره شهید صارمی و شهدای هم‌رزمش در وزارتخانه با بیان اینکه یک نفر می‌گفت ما ۴۰ سال است در این مقطع حساس زندگی می‌کنیم، اظهار داشت: این یک واقعیت است ما تصمیم گرفته‌ایم که یک گونه دیگر باشیم و چون تصمیم گرفته‌ایم یک مدل جدید زمامداری را تجربه کنیم، لذا تمامی لحظات ما لحظات بسیار ویژه‌ای و یک تجربه بسیار مهم تاریخی است.
وی گفت: اینکه همواره می‌شنویم در این مقطع حساس،‌ به خاطر اینکه تمامی مقاطع انقلاب اسلامی مقاطع حساسی بوده است. ما مقاطع حساس بسیاری را پشت سر گذاشته‌ایم و این اولین مقطع حساس ما نیست، ما شرایط بحرانی را پشت سر گذاشتیم و الان شرایط شرایط بحرانی نداریم.
وزیر خارجه بیان کرد: آن دوره را آنچنان با سربلندی پشت سر گذاشتیم که شش قدرت بزرگ جهانی ناگزیر شدند که به پای میز مذاکره با جمهوری اسلامی ایران بیایند.
وی تکرار کرد: این ما نبودیم که به پای میز مذاکره برگشتیم، ما هیچ وقت میز مذاکره را ترک نکرده بودیم. این طرف مقابل بود که به پای میز مذاکره با ایران آمد، چراکه به این باور رسیده بود که فشار بر مردم ایران، فشار اقتصادی و تبلیغاتی نمی‌تواند سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران را عوض کند.
رئیس دستگاه دیپلماسی با یادآوری این نکته که این فشارها می‌تواند مردم را دچار سختی کند، گفت: این وظیفه ما به عنوان دولت است که فشارها را از مردم کم کنیم نه اینکه عامل افزایش آن باشیم، وظیفه سیاست خارجی است که باری از روی دوش مردم بردارد نه اینکه به آن اضافه کند.
وی گفت: هر روز که آمریکا در مورد سیاست‌های ضد ایرانی خود صحبت می‌کند درست است که ما هنوز در یک مقطع حساس هستیم ولی همه دنیا اعلام می‌کنند که با این سیاست‌ها همراهی ندارند، ممکن است قلدری آمریکا، توان اقتصادی و فشارهای سیاسی این کشور باعث برخی اختلال‌ها بشود، ولی واقعیت این است که آمریکا امروز در دنیا منزوی است.کسی امروز از انزوای ایران صحبت نمی‌کند، بلکه همه از انزوای ترامپ، نتانیاهو و بن سلمان صحبت می‌کنند.
ظریف این سه را (ترامپ، نتانیاهو و محمد بن‌سلمان)‌ را سه طرف نمودار خشونت، حق کشی و سرکوب و نماد بی‌اعتمادی در دنیا خواند و گفت: کسی که نخست‌وزیر یک کشور دیگر را در کشورش زندانی می‌کند، کسی که به همه قراردادهای بین‌المللی پشت پا می‌زند، نفتا و قرارداد همکاری پاسفیک را زیر پا می‌گذارد، موافقتنامه پاریس و هر توافقی که کرده زیر پا می‌گذارد. از طرف دیگر کسی که هر روز حقوق فلسطینی‌ها را نقض و سرکوب و کشتار می‌کند، این سه تا هم به خاطر سایر رفتارهایشان هم به خاطر سیاست ایران‌هراسی‌شان در دنیا منزوی هستند.
وی گفت: درست است این سه توان تبلیغاتی و اقتصادی دارند و سیاست‌هایی را دنبال و به مردم ما فشار می‌آورند و ما موظفیم این فشارها را کم کنیم و باید این کار را بکنیم و حتما هم چنین می‌کنیم. یقین دارم از این مقطع حساس کنونی هم مثل مقاطع حساس گذشته با سربلندی عبور می‌کنیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به فضایی که در ساخته می‌شود و فضایی که تلاش می‌کنند در دنیا بسازند به خاطر اینکه اهمیت فضا و دیپلماسی عمومی و غلبه بر قلب‌ها و مغزها را به خوبی می‌فهمند، عنوان کرد: میلیاردها دلار هزینه خرج می‌‌کنند که این وضعیت فضاحت‌آمیز خود را به شکل دیگری منعکس کنند.
وی افزود: پامپئو یک جلسه می‌گذارد که خود آمریکایی‌ها گفتند ۸۰ درصدشان غیرایرانی بودند؛ به اسم جلسه با ایرانی‌ها؛ آن فردی که در جلسه سر و صدا کرد به جای اینکه ایرانی‌ها جواب بدهند، معلوم بود جماعت کل‌شان آمریکایی بودند و می‌گفتند «یو.اس.ای USA» (آمریکا) و حتی نتوانستند حفظ ظاهر کنند که این جلسه ایرانی است.
ظریف با بیان اینکه چقدر تلاش می‌کنند بگویند که ما با مردم ایران رابطه داریم، خطاب به آمریکایی‌ها گفت: اگر با مردم ایران رابطه دارید، چرا اولین تحریمی که برگرداندید تحریم هواپیما بود؟ چرا پاسخ نمی‌دهید؟
رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه امروز روز برگرداندن بخش اول تحریم‌هاست، اظهار داشت: هیچ اتفاقی هم نمی‌افتد، چون هر کاری ‌می‌خواستند انجام دهند کرده‌اند، بیشتر کاری که خواستند بکنند آثار روانی بود و هر چه خواستند کردند.
وی گفت: آمریکایی‌ها که اینقدر در حمایت از مردم ایران سر و صدا می‌کنند این یک نکته را به من جواب بدهند.
رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به شعبده‌بازی‌های بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که هر روز پیام سخیفی را می‌فرستد و اشک تمساح برای مردم ایران می‌ریزد، اظهار داشت: شماهایی که این ادعاها را مطرح می‌کنید چرا اولین چیزی را که باطل کردید، مجوز فروش هواپیما به ایران بود؛ غیر از این بود که قرار بود این هواپیماها برای مردم ایران استفاده شود؟ چه استفاده دیگری داشت؟
ظریف دوباره از مقامات آمریکایی پرسید: چرا وقتی اجازه دادید بعد از فشار به اروپا، ای.تی.آر پنج هواپیما به ما بفروشد، گفتید اجازه ندارید به ایران قطعات بدهید و ای.تی.آر توانست از روش‌های خود قطعات را برای ما فراهم کند. فراموش نکنید ما درباره گروهی صحبت می‌کنیم که تمامی تلاششان یک بازی روانی است.
وی گفت: اگر دقیق به این بازی روانی توجه کنیم همین یک سؤال را اگر ترامپ و پامپئو جواب بدهند که چرا حتی قبل از فلزات گرانبها و حتی قبل از خودرو، مجوز نزدیک به ۲۰۰ هواپیمای آمریکایی و اروپایی و مجوزی که خودشان صادر کرده بودند، لغو کردند. چرا حتی تا ششم اوت برای این مجوزها صبر نکردند، آیا روش دیگری داشتند که دشمنی خود را با مردم ایران نشان دهند؟
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: آنچه که برای ما در این شرایط مهم است این است که نسبت به این واقعیات با چشم باز حرکت کنیم، حرکت اصلی آمریکا و رژیم صهیونیستی در این روزها، حرکت برای ایجاد التهاب روانی است.
وی گفت: متاسفانه در برخی موارد، به دلیل برخی مشکلات خودمان حالا این مشکلات داخلی است یا اینکه سر این است که می‌خواهیم همدیگر را متهم کرده یا یکدیگر را به ناکارآمدی متهم کنیم و هر مشکلی که هست، آنها توانسته‌اند یک فضاسازی را ایجاد کنند که این فضا در وضعیت اقتصادی و ارز ما اثر گذاشته است.
ظریف با بیان اینکه واقعیاتی چون حجم نقدینگی وجود دارد، یادآور شد: ولی اگر به واقعیات اقتصادی نگاه کنید این واقعیات برای گذشته هم بود ولی با وجود آن ما تورم زیر ۱۰ درصد داشتیم و رشد بالایی کردیم.
وی با طرح این سؤال که چه شد که توانستند این شرایط را ایجاد کنند؟ پرسید: آیا واقعیتی عوض شد یا فروش نفت ما کم شد؟
ظریف گفت: ماه گذشته یکی از بیشترین فروش نفت‌ها را در تاریخ داشتیم. ماه گذشته بالای دو میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت فروختیم. وی با طرح این سؤال که چه شد که این اتفاقات رخ داد؟ پاسخ داد: فضای روانی.
رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه نمی‌گویم شرایط کشور بی‌اشکال است، گفت: ولی فضای روانی که در کشور ما ایجاد شده و متاسفانه برخی از ما هم در صحنه سیاسی و هم صحنه رسانه‌ای، به این فضای روانی دامن زده‌ایم، برای اینکه خیال کردیم از طریق دامن زدن به این فضای روانی و رسانه‌ای با رقیب‌مان برخورد می‌کنیم، توانسته‌اند آنها را در اهداف خود پیش ببرند.
ظریف با بیان اینکه چه کسی باور می‌کند ترامپ در مذاکره جدی است، خطاب به ترامپ گفت: می‌خواهی مذاکره بکنی؛ مقام معظم رهبری در زمان مذاکرات برجام فرمودند اگر ما از این مذاکرات نتیجه ببینیم و اگر ببینیم آمریکایی‌ها در این مذاکرات درست عمل می‌کنند، این زمینه برای مذاکرات آتی می‌شود.
وی خطاب به ترامپ گفت: شما می‌خواهید مذاکره کنید، همین فردا می‌شود دو سال و نیم که مذاکره کردیم، در واقع ۱۲ سال مذاکره کردیم ولی دو سال آن مذاکره مستقیم و رودررو بود. در کتاب‌های گینس و رکورد نوشتند.
وزیر خارجه افزود: هیچ وقت در آمریکا وزیر خارجه این کشور برای یک مذاکره این مدت خارج از کشور نبود. آقای کری ۱۸ روز از هتل ما تکان نخورد که مذاکره کند و این قدرت جمهوری اسلامی است.
وی گفت: این واقعیت را فراموش نکنید که شش قدرت بزرگ جهان و وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا ۱۸ روز در هتل نشست، برای اینکه با جمهوری اسلامی مذاکره کند، این علامت قدرت ماست؛ ولی همزمان علامت این است که وقتی می‌گویید مذاکره بکنید، خوب ما مذاکره کردیم.

نویسنده: هدی دهقان بذرافشان

https://siasatrooz.ir/vdcfytdyvw6dxta.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی