سه شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۰
کد مطلب : 106911
پولشویی بزرگ در درون گروه ویژه اقدام مالی!

طرفداران اف.ای.تی.اف پولشویی می‌کنند یا مخالفانش؟!

طرفداران اف.ای.تی.اف پولشویی می‌کنند یا مخالفانش؟!

قرار است آنهایی که به اف.ای.تی.اف می‌پیوندند به جهان اطمینان دهند که پولشویی و تروریسم در درون کشورشان رخنه نکرده و دلاری برای این دو اقدام قبیح خرج نمی شود!!! اما...القصه درست چند روز بعد از اینکه برخی آقایان، منتقدان اف.ای.تی.اف و سی.اف.تی را به پولشویی متهم کردند خبر رسید که کشوری که بزرگترین پولشویی جهان را دارد عضو اصلی اف.ای.تی اف است و به نوعی باید نوشت«وای به روزی که بگندد نمک»
دانسکه بانک دانمارک در یکی از بزرگرتین پول شویی ها تاریخ جهان، در فاصله سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵، دویست میلیارد یورو (۲۲۷ میلیارد دلار) پول مشکوک جابجا کرده است. بزرگترین بانک دانمارک که یکی از اعضای اصلی اف.ای.تی.اف (FATF) است، گرفتار رسوایی پولشویی شده است. هوارد ویلکینسون، افشاگری که اولین بار در خصوص این مشکل به بزرگترین بانک دانمارک هشدار داده بود، روز دوشنبه در پارلمان این کشور شهادت داد.
در فاصله سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵، دویست میلیارد یورو (۲۲۷ میلیارد دلار) از طریق شعبه کوچک این بانک در استونی جابجا شده بود که نهایتا در گزارش درخواستی این بانک در ماه سپتامبر مشخص شد که بخش زیادی از این مبادلات مالی مشکوک به پولشویی بوده است.
در این گزارش آمده است بخش زیادی از این پرداخت ها از استونی، روسیه، لتونی، قبرس و انگلیس انجام شده است. اوله اندرسن، رئیس سابق این بانک به رویترز گفت، از شرکت‌های شل برای مخفی نگه داشتن هویت افرادی که در این کار دست داشتند استفاده شده است.
بر اساس این گزارش، این پول ها به استونی، لتونی، چین، سوئیس، ترکیه، انگلیس و بیش از صد و پنجاه کشور دیگر منتقل شده است.
به گزارش روزنامه‌‌ دانمارکی بِرلینگس‌کِه (Berlingske) در ماه سپتامبر، هوارد ویلکینسون، رئیس واحد تجاری این بانک در حوزه بالتیک در سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۴، فردی بود که این پولشویی را افشا کرد. وی در سال ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ درباره فعالیت‌های مشکوک در شعبه استونی به هیئت مدیره این بانک در کپنهاگ هشدار داده بود.
هنوز کسی در این زمینه پاسخگو نبوده است. این پرونده در دانمارک، استونی و آمریکا تحت بررسی قرار دارد.
تحقیقات دادستانی دانمارک درباره این است که آیا مدیر ارشد این بانک می‌تواند شخصا مسئول این پولشویی باشد یا خیر.
آژانس جرائم ملی انگلیس گفته است درباره استفاده از شرکت‌های ثبت شده در انگلیس تحقیق می‌کند.
در همین چارچوب، توماس بورگن، مدیر عامل سابق دانسکه بانک استعفا کرد و گفت گرچه وی به شخصه از نظر قانونی از این اتهام مبرا شده است اما همه مسئولیت آن را به عهده می‌گیرد.
خانواده مرسک که ۲۱ درصد سهام دانسکه بانک را در اختیار دارد، اوله اندرسن را از ریاست هیأت مدیره کنار زد و کارستن دیب‌واد، رئیس کنفدراسیون صنعت دانمارک را به عنوان جانشین وی معرفی کرد.
تحقیقات آمریکا برای سهامداران دانسکه بانک نگران کننده است زیرا انتظار می‌رود جریمه‌های آمریکا بسیار بیشتر از جریمه‌ها در دانمارک، استونی و به طور کلی در اتحادیه اروپا باشد. از نظر بسیاری، بدترین حالت این است اگر برای این بانک نیز همان اتفاقی بیفتد که برای بانک ABLV لتونی اتفاق افتاد، اینکه در نهایت این بانک مجبور به تعطیلی شود. مقامات آمریکایی در ماه فوریه بانک ABLV را به پولشویی متهم کردند و در نتیجه دسترسی این بانک به دلار مسدود شد.
دانسکه بانک در دفاع از خود گفته است کنترل پولشویی در استونی کافی نبوده است. اما در ماه سپتامبر گزارش داده بود هیئت مدیره این بانک تعهدات قانونی آن را نقض نکرده است.
وکیل ویلکینسون به رویترز گفت رسوایی دانسکه بانک فقط جزئی از ماجرا است و بازرس ها باید فعالیت بانک‌های بزرگ غربی را نیز در این زمینه بررسی کنند.
حال اگر این رسوایی را کنار آن خبر شب گذشته که درباره ممنوع الخروج شدن عضو مذاکره کننده کارگروه اقدام مالی به علت درخواست تابعیت دوم از سفارت امریکا در امارات قرار دهیم! که رسانه ها نوشتند :مذاکره کننده ارشد ایران در کارگروه ویژه اقدام مالی FATF و رئیس مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی، مستقر در وزارت امور اقتصادی و دارایی ممنوع‌الخروج شد. چرا که ظاهرا دلیل ممنوع الخروج شدن میثم نصیری احمدآبادی این بوده که وی با حضور در کنسولگری امریکا در کشور امارات درخواست تابعیت برای خود و خانواده‌اش کرده است. همچنین یکی از بستگان نزدیک نصیری احمدآبادی هم ساکن و تبعه کشور آمریکا است.
اتفاقا گفته شد که فرد یاد شده مسئولیت پیگیری و پیاده سازی ضوابط، دستورالعمل‌ها و مذاکره با مسئولان ارشد کارگروه اقدام مالی FATF در داخل کشور را بر عهده دارد.
اگر به آن حجم بالای حمایتهای اروپا و کشورهای عضو اف.ای.تی.اف را به تروریسم بیافزایم و نگاهی به هزینه‌های خرید و فروش سلاح به تروریستها توسط این کشورها بیافکنیم، فقط یک سوال باقی می‌ماند، راستی جناب ظریف، آقایان و خانم‌ها ...نوبخت و مولاوردی و ابتکار و... که اتفاقا توئیتر برایتان فیلتر نیست و می‌توانید بر دیوارش هشتک حمایتی از هم حزبی و هم کارتان را بزنید و بنویسید، بالاخره طرفداران اف.ای.تی.اف پولشو هستند یا مخالفانش؟!
اگر طرفداران اف.ای.تی.اف از پولشویی نفرت دارند رسوایی‌های پی در پی و اقدامات قبیح صورت گرفته در این زمینه توسط کشورهای عضو اصلی کارگروه اقدام مالی ویژه را چطور تفسیر می‌کنید و اگر مخالفان با اف.ای.تی.اف پولشو هستند چرا حجم پولشویی و حمایت از تروریست اتفاقا در کشورهایی که این قرارداد بی سر و ته را امضا نکرده اند از آنهایی که به آن پیوستند کمتر است؟!
راستی چرا تضمین کری برای انجام تعهدات برجامی امریکا کارساز نشد وچرا برای بهبود اوضاع با امضای کنوانسیون اف.ای.تی.اف و سی.اف.تی دیگر حتی از آن تضمینهایی که توزرد داز آب در می‌آید هم نمی دهید؟!
کاش به جای برداشت‌های حزبی و اصرار بر روی گزینه‌ای که خودتان هم می‌دانید چیزی را عاید ملت و کشور نمی‌کند و در راستای منافع عمومی نیست، کمی واقع بین به عمق موضوعی که مطرح شده و رفتارهای صورت گرفته می‌پرداختید و تلاش می کردید این همه اصرار غرب برای پیوستن به کنوانسیون را کشف کنید! کاش حداقل سخنان رئیس این گروه ویژه اقدام مالی را بعد از رای مجلس به سی.اف.تی می‌خواندید که می‌گفت حتی اگر ما این موضوع را به تصویب نهایی هم برسانیم تضمینی برای خارج کردن نام ایران از لیست سیاه نیست. 

نویسنده: مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdcfyvdyyw6dx1a.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی