چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۳۷
کد مطلب : 100511

برجام نویسی آمریکا اینبار برای کره‌شمالی

برجام نویسی آمریکا اینبار برای کره‌شمالی

سیاست‌های جنگ افروزانه آمریکا تنها به کره‌شمالی محدود نمی‌شود بلکه هم اکنون ایالات متحده در غرب آسیا نیز جنگ‌افروزی می‌کند.
کره‌شمالی با ۱۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت و ۲۵ میلیون نفر جمعیت، آمریکای ۳۳۰ میلیون نفری با وسعت نزدیک به ۱۰ میلیون کیلومتر مربع وسعت را به چالش کشیده است.
ترامپ رئیس جمهوری آمریکا سیاست‌های خصمانه خود را علیه پیونگ یانگ افزایش داده و حتی تهدید کرده است که به کره‌شمالی حمله نظامی خواهد کرد.
البته سیاست‌های جنگ افروزانه آمریکا تنها به کره‌شمالی محدود نمی‌شود بلکه هم اکنون ایالات متحده در غرب آسیا نیز جنگ‌افروزی می‌کند. تب و تاب تنش‌های آمریکا و کره‌شمالی اکنون بالا گرفته و در آستانه انفجار قرار دارد و دلیل آن هم فشارها، تهدیدات و تحریم‌هایی است که آمریکا علیه کره‌شمالی اعمال کرده و با حضور نظامی خود در شبهه جزیره کره و جولان ناوها، زیردریایی‌ها و وجود پایگاه‌های نظامی این کشور در کره‌جنوبی و ژاپن به تحریک کره‌شمالی می‌پردازد.
به گزارش اتاق خبر ۲۴ کره‌شمالی هم در مقابل آمریکا کم نیاورده و اقدام به شلیک و آزمایش موشک‌های بالستیک خود می‌کند که به کام آمریکا تلخ می‌آید.
موشک‌های بالستیک کره شمای قابلیت حمل انواع کلاهک‌های جنگی گوناگون از جمله کلاهک هسته‌ای را دارد، ضمن این که این کشور خود دارای سلاح و کلاهک هسته‌ای است.
مقایسه همه جانبه ظرفیت‌های دو کشور شاید بتواند در ظاهر آینده و سرنوشت جنگ میان این دو کشور را پیش‌بینی کند، اما در بسیاری از جنگ‌ها ابزار و ادوات نظامی نتوانسته سرنوشت جنگ را روشن سازد.
آمریکای مجهز به همه گونه وسائل و ادوات نظامی در جنگ ویتنام شکست خورد در حالی که ویتنامی‌ها از سلاح‌های پیشرفته، هواپیما و توپخانه و تانک برخوردار نبودند.
کره شمالی بارها اعلام کرده است در صورت حمله نظامی آمریکا به این کشور، شهرهای ایالات متحده هدف موشک‌های هسته‌ای پیونگ‌یانگ قرار خواهد گرفت که البته این قابلیت و ظرفیت برای کره‌شمالی وجود دارد.
آزمایش‌های موشکی اخیر در کره‌شمالی با حضور و نظارت «اون» رهبر این کشور، در پاسخ به تهدیداتی است که ترامپ علیه پیونگ‌یانگ اتخاذ کرده است.
تنش‌های میان دو طرف باعث شده تا وضعیت و آرایش جنگی در منطقه شرق آسیا و شبهه جزیره کره شکل بگیرد، چنین وضعیتی احتمال درگیری میان دو طرف را بسیار بالا برده است.
کره‌شمالی علیرغم همه تحریم‌های سختی که علیه آن اعمال شده توانسته است خود را به عنوان یکی از کشورهای قدرتمند نظامی مطرح کند.

بررسی توانمندی‌های نظامی آمریکا و کره‌شمالی
اکنون به بخشی از توانمندی‌های نظامی دو طرف می‌پردازیم تا مخاطب در جریان وضعیت نظامی آمریکا و کره‌شمالی قرار گیرد. نخست از بودجه نظامی دو طرف آغاز می‌کنیم، بودجه نظامی امریکا برای سال ۲۰۱۷ بیش از ۵۸۷ میلیارد دلار است، در حالی که بودجه نظامی کره‌شمالی ۷ میلیارد دلار، که این رقم بسیار با هم تفاوت دارد و قابل مقایسه نیست.
اما از لحاظ تجهیزات و ادوات نظامی، کره‌شمالی دارای ۵ هزار دستگاه تانک است که در جای خود رقم قابل توجهی است، اما شاید اکنون در جنگ‌های امروزی کارایی آنچنانی نداشته باشد، آمریکا نیز با ۵۸۰۰ دستگاه تانک در رده سوم جهان قرار دارد. کره‌ شمالی با داشتن ۲ هزار و ۴۰۰ سامانه‌ راکت‌انداز چندگانه در رتبه دوم جهان و آمریکا با یک هزار و ۳۳۱ فروند در رتبه ششم جهان قرار دارد.
برتری هوایی آمریکا با وجود جنگنده بمب‌افکن‌های پیشرفته همواره محل رقابت مسکو و واشنگتن بوده است، اما همچنان آمریکا با ۲ هزار و ۲۹۶ فروند جنگنده بمب‌افکن در رتبه نخست جهان و کره‌شمالی با ۴۵۸ فروند در رتبه پنجم جهان قرار دارد.
توانمندترین بخش ارتش خلق کره‌شمالی را نیروی زمینی آن تشکیل می‌دهد، نیروی زمینی ارتش کره‌شمالی یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر نیروی رسمی دارد، که به آن نیروهای غیر رسمی را نیز باید افزود. نیروی غیر رسمی این کشور بیش از ۸ میلیون نفر است.
ارتش آمریکا هم اکنون یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر نیروی رسمی دارد که از لحاظ تعداد نیروی رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
کره شمالی برای آمریکا راحت‌الحلقوم نخواهد بود، پیونگ یانگ چیزی برای از دست دادن ندارد، ضمن این که جسارت و کله شقی رهبری این کشور نشان داده که در تصمیم‌گیری‌های خود تردید نخواهد کرد.
آمریکا بر سر دوراهی جنگ و صلح با کره‌شمالی مانده است، اگر دست به حمله بزند، قطعاً با پاسخ سخت کره‌شمالی روبرو خواهد شد و موشک‌های بالستیک و هسته‌ای پیونگ یانگ شهرهای ایالات متحده را هدف قرار خواهد داد، آنگاه ابعاد جنگ وخیم و گسترده خواهد شد. شاید آمریکا بتواند ظرف چند روز کره‌شمالی را با وسعت ۱۲۰ هزار کیلومتر مربع نابود کند اما «اون» از یک ویژگی و امتیاز بزرگ برخوردار است.
توانایی موشکی کره‌شمالی آنچنان زیاد است که آمریکا را به وحشت انداخته، نگرانی ترامپ از وجود موشک‌های بالستیک کره‌شمالی است که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای و هدف قرار دادن شهرهای دور و نزدیک آمریکا را دارد.
ارتش کره‌شمالی از موشک‌های بالستیکی همچون «موسودان» و «تائپودونگ» بهره می‌برد که از ۲۰۰۰ تا ۶ هزار و ۲۰۰ مایل برد عملیاتی دارد. موشک‌های تازه آزمایش شده از سوی کره‌شمالی کلاس «کا ان» از نظر کارشناسان نظامی از پیشرفته‌ترین موشک‌های بالستیک است. کره شمالی از سال‌ها پیش بر روی پیشرفت موشکی خود سرمایه گذاری کرده و اکنون یکی از قدرت‌های موشکی نظامی محسوب می‌شود، موشک‌های کره‌شمالی عاملی بازدارنده در مقابل تهدیدات آمریکا است.
کره‌شمالی هم قابلیت پاسخ به حمله نظامی آمریکا را دارد، هم انگیزه آن را چرا که سال‌هاست این کشور تحت شدیدترین تهدیدات و تحریم‌های اقتصادی و سیاسی است.
سیاست‌های آمریکا در قبال کره‌شمالی نتوانست توافق هسته‌ای با آن کشور را داشته باشد، چرا که نه مقامات این کشور زیر بار رفتند و نه آمریکا خواهان امضاء پیمان با یک کشور کوچک بود.
آمریکا به خاطر خود بزرگ‌بینی، کره‌شمالی را کوچکتر از آن می‌پنداشت که بخواهد با او مذاکراتی داشته باشد اما همین کشور کوچک چالشی برای ترامپ ایجاد کرده که او از حل آن درمانده است.
اما آیا اگر آمریکا با کره‌شمالی به توافق هسته‌ای دست می‌یافت، بر آن پایبند می‌بود؟
تجربه برجام که توافق بر سر برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران بود، تجربه خوبی است چرا که برای چندمین بار ثابت کرد نمی توان به وعده‌های آمریکا اعتماد کرد.
کره‌شمالی، اطمینان نداشتن به آمریکا را سال‌ها پیش درک کرده بود برای همین از زمان جنگ دهه ۵۰ میلادی تاکنون هیچ رابطه‌ای بین این دو کشور وجود نداشته است.
هر چند کره‌شمالی کشوری مرموز و منزوی است، مردم این کشور از جهان پیرامونی خود اطلاعات کافی و لازم ندارند. دسترسی به اینترنت در این کشور برای مردم صفر است، ماهواره ممنوع است و هیچکس به آن دسترسی ندارد.
شاید اگر آمریکایی‌ها تا این اندازه این کشور را تحت فشار قرار نمی‌دادند، کره‌شمالی هم پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، دست از آرمان‌های کمونیستی خود برمی‌داشت و به خاطر تهدیداتی که آمریکا علیه این کشور انجام می‌دهد، اقدام به ساخت سلاح هسته‌ای نمی‌کرد.
مصداق کره‌شمالی امکان تعمیم به دیگر کشورها را دارد، به این مفهوم که اگر کشور دیگری بر اساس قوانین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حال فعالیت هسته‌ای صلح‌آمیز است، با فشار و تهدید آمریکا روبرو شود، تغییر رویکرد این کشور از صلح‌آمیز به نظامی بسیار محتمل است، چرا که تنها راه حراست و دفاع از سرزمین خود را ایجاد توانمندی موشکی و هسته‌ای می‌داند.
آیا اکنون که جمهوری اسلامی ایران با توجه به ظرفیت‌ها و قابلیت‌های زیادی که دارد، با ۱+۵ به توافق هسته‌ای دست یافته، از گزند تحریم‌ها و تهدیدات آمریکا در امان است؟!
آمریکایی‌ها حتی پس از برجام تعهدات خود را اجرا نکردند و در طول بیش از دو سال گذشته تاکنون همواره برجام را نقض کرده‌اند، در حالی که ایران همچنان پایبند به تعهدات خود است. برجام توافقی بود که صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران را تضمین کرد. هر چند جمهوری اسلامی ایران هیچگاه به سوی ساخت سلاح هسته‌ای نرفته است.
آمریکایی‌ها سعی دارند تا موضوع کره‌شمالی و ایران را به هم ارتباط دهند، در حالی که تفاوت‌های زیادی میان این دو کشور بر سر فعالیت‌های هسته‌ای وجود دارد.
از همه مهمتر، ظرفیت‌ها، امکانات و قابلیت‌هایی است که جمهوری اسلامی ایران از آنها برخوردار است و اگر از آنها به خوبی بهره ببرد می‌تواند ضمن تحکیم امنیت ملی خود، بازدارندگی کاملی را بدون این که سلاح هسته‌ای داشته باشد، ایجاد کند.
جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده است که نیازی به سلاح هسته‌ای ندارد در حالی که آرمان‌های انقلاب اسلامی مردم و کشورهای منطقه را تحت تأثیر خود قرار داده و باعث ایجاد امواج انقلابی و ضد آمریکایی در غرب آسیا و حتی جهان شده است.
در هر حال، آمریکا از بحرانی که خود در منطقه شرق آسیا و شبهه جزیره کره ایجاد کرده بیشترین زیان را خواهد دید.
آمریکایی‌ها اگر به کره‌شمالی حمله کنند و با پاسخ سخت این کشور روبرو شوند که اینگونه هم خواهد شد و شهرهای ایالات متحده هدف موشک‌های بالستیک پیونگ یانگ قرار گیرد، شکست خفت‌باری را متحمل خواهد شد، اگر هم به این کشور حمله نظامی نکند علیرغم تهدیداتی که ترامپ انجام داده، باز هم شکست خورده این میدان است.خبرگزاری کره‌شمالی اعلام کرد «کیم جونگ اون»، در جریان بازرسی از نیروهای موشکی کره‌شمالی از ارتش این کشور بابت طراحی برنامه‌ای «دقیق» جهت پرتاب موشک تقدیر کرد. «اون» گفت در صورتی که ایالات متحده به «اقدامات بسیار خطرناک» خود در شبه جزیره کره ادامه دهد، دستور انجام این آزمایش موشکی را خواهد داد.

https://siasatrooz.ir/vdcfyxdyyw6dxta.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی