?>?> شانس بالا برای حضور در پاستور | سیاست روز
يکشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۶ - ۰۰:۰۸
کد مطلب : 101510
رئیس‌جمهور گزینه‌های پیشنهادی وزارت نیرو و علوم را معرفی کرد

شانس بالا برای حضور در پاستور

شانس بالا برای حضور در پاستور

سرانجام پس از گذشت دو ماه از معرفی وزرای پیشنهادی رئیس‌جمهور به مجلس شورای اسلامی، روحانی در نامه‌ای به علی لاریجانی رئیس مجلس وزرای پیشنهادی «علوم، تحقیقات و فناوری» و «نیرو» را به مجلس معرفی کرد.
این درحالی است که شنیده‌ها حکایت از آن دارد که روحانی مدت زیادی بوده گزینه مورد نظر خود برای وزارت نیرو را انتخاب کرده و برنامه‌های او را برای اداره این وزارتخانه پذیرفته است اما چون رئیس‌جمهور درباره انتخاب گزینه پیشنهادی وزارت علوم به جمع‌بندی نهایی نرسیده بود، معرفی گزینه برای وزارت نیرو هم به تعویق افتاد تا دولت همزمان بتواند پیشنهادهای خود را برای این وزارتخانه‌ها به مجلس ارائه کند.
حالا رئیس‌جمهور در این نامه‌ آقایان رضا اردکانیان و منصور غلامی را برای اخذ رای اعتماد به ترتیب برای وزارتخانه‌های نیرو و علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس معرفی کرد.
در نامه رئیس‌جمهور خطاب به رئیس مجلس آمده است: احتراما، در اجرای اصل ۱۳۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، به پیوست شرح حال و برنامه جناب آقای دکتر رضا اردکانیان و جناب آقای دکتر منصور غلامی برای اخذ رای اعتماد به ترتیب برای وزارتخانه‌های نیرو و علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس شورای اسلامی معرفی می‌گردد. این درحالی است که امروز این نامه در صحن مجلس قرائت می‌شود.

وزیر پیشنهادی علوم کیست؟
منصور غلامی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری متولد سال ۱۳۳۲ در شهر همدان است که مدرک کارشناسی خود را در سال ۱۳۵۵ در رشته ترویج و آموزش کشاورزی از مدرسه عالی کشاورزی همدان گرفته و از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۰ عضو جهاد سازندگی همدان و مسئول اردوگاه روستایی بود.
وی همچنین از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۲سرپرست دانشکده کشاورزی شهرکرد وابسته به دانشگاه اصفهان و عضو جهاد دانشگاهی اصفهان بود.
غلامی در سال ۱۳۶۴ مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته علوم باغبانی از دانشگاه تربیت مدرس اخذ کرد و در همان سال تا سال ۱۳۶۷ ریاست دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا را عهده‌‌دار بود. وی پس از آن به مدت دو سال معاونت اداری و مالی دانشگاه بوعلی سینا را برعهده داشت و بعد از آن مجددا به مدت یک سال رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا شد.
او در سال ۱۳۷۰ برای تحصیل در مقطع دکتری به دانشگاه آدلاید استرالیا رفت و در سال ۱۳۷۴ در مقطع دکتری رشته علوم باغبانی از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شد و به ایران بازگشت. غلامی پس از بازگشت به ایران مجددا به مدت یک سال معاون اداری و مالی دانشگاه بوعلی سینا شد و پس از آن ریاست دانشگاه بوعلی سینا را عهده‌دار بود. او هم‌اکنون نیز رئیس دانشگاه بوعلی سینا است.

کارنامه وزیر پیشنهادی نیرو
رضا اردکانیان وزیر پیشنهادی نیرو نیز در سال ۱۳۳۷ در شهر یزد به دنیا آمد. مدرک کارشناسی خود را در رشته مهندسی عمران از دانشگاه صنعتی شریف ۱۳۶۲ و سپس مدرک کارشناسی ارشد در مهندسی منابع آب ۱۳۷۲ و دکتری خود در زمینه مدیریت منابع آب را از دانشگاه مک مستر کانادا ۱۳۷۶ اخذ کرد‎.‎‏
فعالیت‌های اجرایی او در سطح ملی شامل خدمت در وزارت کشور به عنوان معاون وزیر در هماهنگی امور عمرانی ۱۳۶۸-۱۳۶۶ و در وزارت نیرو به عنوان معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی ۱۳۶۹-۱۳۶۸، قائم‌مقام وزیر نیرو ۱۳۸۰-۱۳۷۷ و معاون وزیر در امور آب ۱۳۸۴-۱۳۸۰ است.
در دوره دوم فعالیت در وزارت نیرو، وی همچنین به عنوان مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت مدیریت منابع آب ایران، دست‌اندر کار مدیریت ساخت و بهره‌برداری از طرح‌های توسعه منابع آب و نیروگاه‌های برق‌آبی بود.
فعالیت‌های اجرایی او در سطح بین‌المللی نیز شامل عضویت در هیات رئیسه یونسکو – آی‌اچ‌پی (UNESCO-IHP) در پاریس ۱۳۸۱-۱۳۷۹ هیات مدیره این نهاد در دلفت هلند ۱۳۸۶-۱۳۸۲، هیات مدیره انجمن بین‌المللی برق‌آبی در لندن (۱۳۸۵-۱۳۸۳) است.
از دیگر فعالیت‌های او تاسیس و اداره مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری تحت پوشش یونسکو در تهران (۱۳۸۶-۱۳۸۱) است.
در سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۴ اردکانیان به عنوان مدیر موسس برنامه دهه بین‌المللی آب سازمان ملل به میزبانی دانشگاه سازمان ملل، در شهر بن آلمان مشغول به کار بود؛ وی همچنین در فاصله سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۸۹ به عنوان سرپرست معاونت دانشگاه سازمان ملل در اروپا فعالیت کرد.
در سال ۱۳۹۱، اردکانیان توسط رئیس دانشگاه سازمان ملل متحد و معاون دبیرکل آن ساازمان به عنوان مدیر موسس انستیتو جدیدی از دانشگاه در زمینه مدیریت به هم پیوسته منابع زیست‌محیطی (آب، خاک و پسماند) در شهر درسدن آلمان برگزیده شد. از آن زمان، وی تحقیقات دانشگاهی و فعالیت‌های اداری موسسه را راهبری و مدیریت کرده است.
گفته می‌شود که اردکانیان از سال ۹۲ به عنوان گزینه مورد نظر رئیس‌جمهور برای این وزارت نیرو بوده است، اما در دولت اول روحانی به دلیل مسئولیت بین‌المللی که او پذیرفته بود، نتوانست دولت را به عنوان وزیر همراهی کند.
در سال ۱۳۹۳ نیز با توجه برنامه دکتری مشترک بین دانشگاه صنعتی درسدن و دانشگاه سازمان ملل متحد وی به عنوان استاد تمام منتخب دانشکده علوم محیط‌زیستی آن دانشگاه منصوب شد.

سه‌شنبه؛ حضور وزیر پیشنهادی علوم در مجلس
در همین حال عضو هیئت ‌رئیسه کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی از حضور منصور غلامی گزینه پیشنهادی وزارت علوم در کمیسیون متبوعش خبر داد.
حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی درباره تاریخ جلسه کمیسیون آموزش با گزینه پیشنهادی وزارت علوم اظهار داشت: مقرر شده غلامی با حضور در جلسه روز سه‌شنبه کمیسیون آموزش به تشریح برنامه‌های خود بپردازد.

رای مجلس چگونه خواهد بود
اگرچه شنیده می‌شود که گزینه مورد نظر روحانی برای وزارت نیرو در حوزه آب و محیط زیست، فرد متخصصی است و تجربیات بسیاری در این زمینه‌ها دارد و به نظر می‌رسد، او مشکلی برای گرفتن رأی اعتماد از مجلس نداشته باشد اما برخی از نمایندگان اقدامات او در حوزه سدسازی‌ها و مدیریت منابع آبی کشور را در زمانی که وی معاون وزیر بوده نادرست دانسته و بر این باورند که وی نمی‌تواند در این وزارت‌خانه موفق عمل کند. بسیاری نیز می‌گویند که عملکرد وی در زمینه دیپلماسی آب بسیار ضعیف بوده است.
از جمله عباس پاپی‌زاده نماینده مردم دزفول درباره رای مجلس به اردکانیان گفت: در صحبت با نمایندگان مشخص شد که در صورت معرفی چنین اشخاصی هیچ امیدی به آینده در بحث آب وجود نخواهد داشت و عملا این شخص در مجلس رای منفی خواهد گرفت.
با این وجود اکثریت قریب به اتفاق نمایندگان مجلس، نسبت به اردکانیان دید منفی ندارند و بر این باورند که نباید با عینک سیاسی عملکرد او را بررسی کرد. از سوی دیگر منصور غلامی گزینه مورد نظرروحانی برای وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری؛ گزینه‌ای است که دارای گرایش‌های اصلاح‌طلبی و اعتدالی است.
او در دوران هشت ساله دولت اصلاحات و همچنین در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی ریاست دانشگاه بوعلی را برعهده داشته است با این حال جالب است که پس از مطرح شدن نام او بر خلاف برخی چهره‌های اصولگرا، اصلاح‌طلبان اصلا واکنش مثبتی نسبت به معرفی او نشان ندادند.
بسیاری از اصلاح‌طلبان انتخاب غلامی را اعمال نفوذ محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهور می‌دانند و این انتخاب را بر خلاف خواسته جریان اصلاحات از دولت حسن روحانی خواندند. به نظر می‌رسد که اصلاح‌طلبان گزینه‌های دیگری را مدنظر داشته‌اند، ولی رئیس‌جمهور با تصمیم آنها موافقت نکرده است. بر همین اساس آنها به مخالفت با وی پرداختند و عنوان کردند که تنها گزینه وزارت نیرو معرفی از آنها رای می‌گیرد.
با این حال بسیاری از کارشناسان سیاسی نیز عقیده دارند که این تاکتیکی در جهت کاهش میزان مخالفت‌ها و جلوگیری از عدم کسب رأی اعتماد بوده است . آنها جلسه روز پنجشنبه اصلاح‌طلبان با منصور غلامی در دفتر محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید که با محمود صادقی و فاطمه سعیدی اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و جلال میرزایی برگزار شد اشاره می‌کنند و بر این باورند که سوالات و رایزنی‌هایی که با او در خصوص گرایش سیاسی‌اش و همچنین رویکردی که وی در صورت رسیدن به مقام وزارت در پیش خواهد گرفت، گواه بر این مطلب است که چندان هم نسبت به او بی‌تمایل نیستند.
با این حال غلامی با وجود اصلاح‌طلب بودن با مخالفت اصولگرایان مجلس مواجه نشده و گویا از بین گزینه‌های اصلاح‌طلب و روسای دانشگاه‌های مختلف برگزیده شده است.
جالب آنجاست که گزینه پیشنهادی وزارت علوم خود را یک چهره اصلاح‌طلب معرفی کرده که راه رضا فرجی‌دانا در وزارت علوم را ادامه می‌دهد.

نگاه فراکسیون ولایی از منظر کارآمدی
رئیس فراکسیون ولایی مجلس گفت: اردکانیان وزیر پیشنهادی دولت برای وزارت نیرو و غلامی وزیر پیشنهادی دولت برای وزارت علوم را افرادی سالم، بی‌حاشیه و کارآمد می‌دانم.
حمیدرضا حاجی‌بابایی با اشاره به گزینه‌های احتمالی دولت برای تصدی دو وزارتخانه نیرو و علوم اظهار داشت: فراکسیون ولایی مجلس به عنوان بزرگ‌ترین فراکسیون با ۱۲۲ عضو، هفته آینده برای بررسی برنامه‌های این دو وزیر تشکیل جلسه می‌دهد و به نظرم این دو وزیر پیشنهادی برای رای آوردن در مجلس مشکلی نداشته باشند.

https://siasatrooz.ir/vdcfyydyxw6dxta.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی