چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۹
کد مطلب : 116966

استعفای نمایند به صلاح خود او و کشور است

خودروی نماینده مجلس به بهانه عجله داشتن وارد خط ویژه می‌شود...

*نمای اول
خودروی نماینده مجلس به بهانه عجله داشتن وارد خط ویژه می‌شود، مأمور راهنمایی و رانندگی که اتفاقاً یک سرباز است از ورود خودروی حامل نماینده جلوگیری می‌کند، سرباز، نماینده را نمی‌شناسد، به وظیفه خود عمل می‌کند، به او گفته‌اند که غیر از خودروهای مجاز، خودروی دیگر حق ورود به این محدوده را ندارد.
*نمای دوم
سرباز وظیفه شناس، ادعا می‌کند که نماینده مجلس با او درگیر شده و یک سیلی به او زده است.
میان آنها حرف‌هایی رد و بدل می‌شود که گویای اهانت به یکدیگر است. راننده خودرو نیز در این میان حضور دارد.
*نمای سوم
فیلم صحنه‌ای که واقع شده در فضای مجازی پخش می‌شود. موجی از خشم و اعتراض به رفتار نماینده شکل می‌گیرد.
نیروی انتظامی پیگیر ماجرا می‌شود و می‌گوید تا رسیدن به نتیجه، موضوع را رها نمی‌کند.
فضای مجازی و رسانه‌ها دست به کار شده‌اند و مدام درباره این اتفاق گزارش کار می‌کنند. گزارش‌هایی که همراه با قضاوت است و البته تسویه حساب‌های سیاسی و جناحی هم در آن‌ها به شدت دیده می‌شود.
*نمای چهارم
نیروی انتظامی می‌گوید مدارک لازم و تصویر درگیری نماینده مجلس با سرباز راهنمایی و رانندگی را در اختیار دارد که اثبات می‌کند او با سرباز درگیری فیزیکی داشته است.البته به شانتاژهایی که در فیلم از سوی یکی از حاضرین در صحنه صورت می‌گیرد نباید بی‌توجه بود.
*نمای پنجم
نماینده مجلس شورای اسلامی انکار می‌کند و می‌گوید اصلاً از خودرو پیاده نشده است که بخواهد با سرباز درگیر شده باشد.
راننده خودرو هم با سرباز درگیر نشده، نماینده مجلس الفاظی که سرباز به کار برده را بیان می‌کند. اما سرباز تأکید دارد که نماینده به او سیلی زده است.
*نمای ششم
در حالی که نیروی انتظامی در حال پیگیری ماجرا است تا از مأمور خود دفاع کند، نماینده مجلس بیانیه‌ای منتشر می‌کند و در آن مطالبی را بیان می‌کند که نشان دهنده توجیه و تکذیب آن چیزی است که مطرح شده است.
نماینده مجلس حتی ادعا می‌کند که فرمانده نیروی انتظامی قول برخورد با سرباز و متخلفین این امر را داده است.در واقع بیانیه نماینده مجلس نوعی مظلوم نمایی تلقی می‌شود و افکار عمومی نیز آن را نمی‌پذیرد.
در طرف مقابل نیز همچنان دیده می‌شود که سعی دارد تا جو در فضای رسانه‌ای به ویژه مجازی ملتهب باشد.
*نمای هفتم
سردار حمیدی، رییس پلیس راهور ناجا می‌گوید؛ مدارک به اندازه کافی وجود دارد که نشان می‌دهد علی اصغر عنابستانی به صورت سرباز امیدی اکبری سیلی زده است.
علی‌اصغر عنابستانی نماینده سبزوار در واکنش به سخنان سردار حمیدی رییس پلیس راهور تهران می‌گوید: سخنان پلیس راهور ناجا را شدیدا تکذیب می‌کنم.
نماینده مجلس با وجود آن که همه چیز علیه او است، اما همچنان اصرار دارد که به صورت سرباز سیلی نزده است.
*نمای هشتم
در این میان همکاران او و البته رئیس مجلس هم ورود کرده‌اند و قالیباف دستور رسیدگی دقیق به این موضوع را داده است.
رسانه‌های اصولگرا هم خود زودتر از بقیه به این مسئله ورود کرده‌اند و ضمن تقبیح اقدام نماینده مجلس، خواهان برخورد قانونی با او شده‌اند.
جو علیه نماینده مجلس است، اما او همچنان تکذیب می‌کند و اصرار دارد که با سرباز درگی نشده و به او سیلی نزده است. تکذیب‌های او باعث تشدید فضای منفی علیه نماینده مجلس می‌شود.
*نمای نهم
سرانجام نماینده مجلس از عذرخواهی می‌کند، اما از سرباز عذرخواهی نمی‌کند و تنها بع عذرخاهی از مردم به ویژه مردم حوزه انتخابیه خود عذرخواهی می‌کند. البته از وظیفه شناسی سرباز در جلوگیری از ورود خودروی او به محدوده خط ویژه تشکر می‌کند.
*نمای آخر
نکته مهم در این واقع، نوع رفتار دو طرف است، قطعاً بین دو طرف دعوا، گفت‌وگوهای رد و بدل شده است که نمی‌توان آنها را مؤدبانه دانست، هر یک به دیگری الفاظی را گفته‌اند که باعث شده درگیری به وجود بیاید.
اما از نماینده مجلس توقع و انتظار بیشتری می‌رفت و می‌رود که علاوه بر قانونمداری سعه صدر بیشتری به خرج می‌داد تا اینگونه شرایط برای او وخیم نشود.
عذرخواهی دیرهنگام نماینده مجلس اگر در همان روزهای نخست این ماجرا انجام شده بود، بسیاری از تبعات طولانی شدن آن را می‌کاست.
چرا دیر هنگام این عذرخواهی صورت گرفت؟ چرا از سرباز وظیفه در فیلمی که از نماینده مجلس منتشر شد، عذرخواهی دیده نمی‌شود؟
اشتباهی از سوی نماینده مجلس رخ داده که نباید اتفاق می‌افتاد، اما اتفاقی است که افتاده و آب ریخته را جمع کردن نیز بسیار مشکل است، مجلس نیز در کمیسیون نظارت بر عملکرد نمایندگان هر حکمی صادر کند، نمی‌تواند این ماجرا را حل و فصل کند.
توجه به این نکته برای مسئولین اهمیت زیادی دارد رسانه‌ها با گستردگی خود هر گونه رفتاری که از سوی مسئولین در هر جایگاهی که باشند رصد می‌کنند و نمی‌توان گریزی از آن داشت چه بسا حتی وارونه هم جلوه دهند.
خود مراقبتی مهمترین ویژگی برای هر مسئولی است و اگر خطایی از او سر زد عذرخواهی و سپس استعفاء بهترین تصمیمی خواهد بود که می‌تواند اجرا شود.
رسم استعفاء در بسیاری از کشورها از سوی مسئولین به خاطر خطا و اشتباه مرسوم است. اگر قرار بر خدمت به مردم و انقلاب اسلامی باشد، استعفای نماینده نه تنها به صلاح خود او بلکه به صلاح مردم و کشور است. 

نویسنده: سیاوش کاویانی

https://siasatrooz.ir/vdcg339q3ak9qy4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی