يکشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۱:۵۸
کد مطلب : 108965

نسخه‌پیچی‌های قابل تامل

طی روزهای اخیر اخبار و گزارش‌های قابل تاملی در باب امنیت خلیج فارس منتشر می‌شود که...

طی روزهای اخیر اخبار و گزارش‌های قابل تاملی در باب امنیت خلیج فارس منتشر می‌شود که جای تامل دارد. در همین چارچوب روزنامه الشرق الاوسط در گزارشی مدعی شد که عربستان و اعراب حاشیه خلیج فارس با استقرار نیروهای آمریکایی در این کشورها موافقت کرده‌اند. این منابع گفتند که این موافقت بر اساس توافقات دوجانبه میان آمریکا از یک طرف و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از طرف دیگر بوده وهدف آن مقابله با هرگونه احتمال حمله ایران است.
این ادعای الشرق الاوسط در حالی مطرح شده که پیش از این فضای رسانه‌ای مشابهی مشاهده شده است چنانکه چندی پیش روزنامه نیویورک تایمز در خبری از منابع مجهول اعلام کرد پنتاگون طی جلسه ای با ترامپ قصد دارد رئیس جمهور آمریکا را قانع کند که ۱۲۰ هزار نیروی نظامی به خاورمیانه اعزام کند.البته نه برای حمله به ایران. برخی رسانه‌ها از استقرار سیستم‌های پاتریوت آمریکایی در کشورهای عربی خبر دادند برخی اخبار نیز از استقرار جنگنده‌های آمریکا در قطر حکایت داشت در حالی که همزمان گزارش‌هایی از فروش ۶ میلیارد دلار تسلیحات آمریکایی به امارات و بحرین مطرح شد. در همین حال حضور ناو آبراهام لینکلن در منطقه در حالی امری روتین بوده که برخی از آن با عنوان ارایش نظامی آمریکا یاد کردند. نکته قابل توجه آنکه برخی محافل رسانه‌ای و سیاسی عربی، صهیونیستی و غربی تلاش کردند تا انفجارهای فجیره امارات و نیز عملیات پهپادی یمن در تاسیسات نفتی عربستان که انتقام گیری خون شهدای رمضان بود، به ایران و تقابل آن با آمریکا نیست دهند.
مجموع این اخبار که در فضایی کاملا امنیتی است در حالی منتشر می‌شود که دو رویکرد قابل توجه در قبال این فضای امنیتی مشاهده می‌شود. از یک سو برخی کشورهای عربی که استقلال خود را قربانی خواسته‌های آمریکا کرده‌اند تلاش می کنند تا به افکار عمومی چنان القا سازند که راهکار مقابله با ناامنی و بی‌ثباتی صرفا در گرو وابسته ماندن به آمریکاست و با این ادعاها مطیع واشنگتن بودن را توجیه می‌کنند. از سوی دیگر محافل رسانه‌ای غربی، عربی و صهیونیستی چنان القا می کنند که اگر ایران به دنبال عدم تقابل نظامی و ثبات در منطقه است باید به سمت اجرای خواسته‌های آمریکا پیش رود. تقارن جوسازی‌های نظامی علیه امنیت منطقه با ادعاهای سران آمریکا که ادعای هدف بودن آوردن ایران پای میز مذاکره را مطرح می‌سازند جای تامل دارد. در اصل آنها برآنند تا افکار عمومی به اعمال فشار بر تهران برای پذیرش مذاکره تحقیر آمیز با آمریکا سوق دهند. نکته مهم آنکه یک نقطه اشتراکات در هر دو سوی معادله مشاهده می‌شود و آن اینکه هم کشورهای عربی برای در امان ماندن و هم ایران برای جنگ نشدن باید به سمت آمریکا بروند. به عبارتی دیگر آنچه طراحات این جنگ روانی اجرا می‌کنند . این تحرکات در حالی صورت می‌گیرد که ادعای جنگ افروزی علیه ایران هیچ حامی در جهان ندارد چنانکه روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نوشت که سران کشورهای اروپایی ضمن مخالفت با آمریکا برای هر گونه درگیری با ایران به واشنگتن اعلام کرده‌اند "اگر دنبال جنگ با ایران هستید، روی ما حساب نکنید".

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcg379qnak9zy4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی