?>?> تلاش اصلاح‌طلبان برای رقابت درون جناحی اصولگرایان | سیاست روز
سه شنبه ۱۵ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۳:۲۹
کد مطلب : 98866

تلاش اصلاح‌طلبان برای رقابت درون جناحی اصولگرایان

با نزدیک شدن به رقابت جناح‌های سیاسی کشور در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که تاثیر به سزایی در معادلات سیاسی کشور در چهار سال آینده و چه بسا سال‌های بعد از آن خواهد داشت شاهد تغییراتی در دو جناح برجسته سیاسی کشور هستیم.
درحالیکه با نزدیک شدن موعد انتخابات تشتت در اردوگاه انتخاباتی اصلاح‌طلبان به چشم می‌خورد، تلاش این گروه این است تا این موضوع را به جناح مقابل سرایت دهند و تلاش این است که در میان جناح اصولگرا هر چه بیشتر تفرقه ایجاد کنند.
آنها تلاش می‌کنند یا برجسته کردن برخی از سلیقه‌های سیاسی بین کاندیداهای اصولگرا اختلاف انداخته و همچنین تا حد ممکن شرایطی را فراهم کنند که اصولگرایان با تعدد گزینه برای ریاست جمهوری در انتخابات روبه رو شده و سبد آرایشان پراکنده و متفرق شود.
ایجاد دو قطبی پایداری - جمنا؛ دو قطبی‌های دیگری همچون اصولگرایان پیشرو - اصولگرایان معتدل یا طرفداران کاندیدای اصلح - طرفداران کاندیدای صالح مقبول بخشی از نقشه راه تفرقه‌افکنی میان مخالفین نیروهای انقلابی بوده است.
اما رسانه‌های اصلاح‌طلب همچنین تلاش کردند میان برخی کاندیداهای اصولگرایان نیز همین دو قطبی‌ها را شکل بدهند. انتشار برخی شایعات درباره نقد کاندیداها نسبت به یکدیگر و یا بازخوانی برخی اختلاف سلیقه‌های اصولگرایان با یکدیگر در همین راستا بوده است.
این در حالیست که از چند ماه قبل نیز تلاش شد که افرادی همچون جلیلی و قالیباف نیز به جای رقابت با اعتدالیون و اصلاح‌طلبان حتی به رقابت با یکدیگر کشیده شوند!
اما براساس اظهارات برخی منابع نزدیک به سعید جلیلی اخیرا وی یک پیغام قابل تامل برای قالیباف فرستاده و به او گفته است: "این حرف که از قول من نقل شده که اگر شما بیایید من می‌آیم ثبت نام می‌کنم و با شما رقابت می‌کنم این حرف من نبوده و این حرف ساختگی است."
به این ترتیب جلیلی تلاش‌هایی برای رودررویی با قالیباف را خنثی ساخت.
این در حالی است که رویکرد تمامی کاندیداهای اصولگرا متفق‌القول شدن و رسیدن به گزینه اصلح بوده است و تمامی افراد و جناح‌های اصولگرا تلاش می‌کنند تا از هر نوع رقابت درون گفتمانی پرهیز کنند.
در این زمینه عزت‌الله ضرغامی رئیس اسبق رسانه ملی تاکید کرد که ستادی را راه‌اندازی نکرده است. وی تاکید کرد: تا اظهارنظر نهایی جبهه مردمی نیروهای انقلاب (جمنا) از تبلیغ اینجانب بعنوان کاندیدای اصلح و برتر جداً خودداری فرمایید.
به گزارش مهر، ضرغامی درپی اعلام آمادگی‌اش برای حضور در انتخابات پیش‌رو، مطلبی را در کانال شخصی خود منتشر کرد.
در این مطلب آمده است: «پس از اعلام آمادگی برای نامزدی انتخابات ۹۶ به شیوه‌های مختلف مورد محبت و ابراز علاقه شما عزیزان قرار گرفتم که بدینوسلیه صمیمانه تشکر می‌کنم. اینجانب در حال حاضر نه ستادی تشکیل داده‌ام و نه کمپینی راه‌اندازی کرده‌ام. تنها امکان رسانه‌ای من سایت شخصی، صفحه اینستاگرام و کانال تلگرامی است که مثل گذشته نقطه نظرات خودم را از طریق آن‌ها منتشر می‌کنم.
در پاسخ به همه‌ عزیزانی که با تماس‌های خود نحوه فعالیت در ستاد اینجانب را سؤال می‌کنند عرض می‌کنم که یکی از روش‌های مؤثر و بدون هزینه، اقدامات ایجابی و مثبت و سازنده در فضای مجازی، آن هم با رعایت قوانین و مقررات رسمی کشور است. خاضعانه می‌خواهم از غلو و اغراق در بیان ویژگی‌های فردی و مدیریتی اینجانب پرهیز کرده و تا اظهارنظر نهایی جبهه مردمی نیروهای انقلاب (جمنا) از تبلیغ اینجانب بعنوان کاندیدای اصلح و برتر جداً خودداری فرمایید. التزام به اخلاق سیاسی سرلوحه شعارهایم است و علاقمندم از ابتدای ورود به عرصه انتخابات به طور شفاف مبلغ و مروج این سیاست باشم.»

حضور ابراهیم رئیسی
از سوی دیگر رسانه‌های اصلاح‌طلب از روش دیگری نیز استفاده کردند وآن پررنگ کردن حضور ابراهیم رئیسی به عنوان نامزد رقیب در جناح اصولگرایی بود. حتی در این میان برخی از رسانه‌های اصلاح‌طلب جدال تیم انتخاباتی «ابراهیم رئیسی» و «سعید جلیلی» دو چهره اصولگرا را به شدت مطرح کردند.
از جمله موضوعاتی که در این زمینه مطرح شد، راه‌اندازی کمپین دعوت از رئیسی برای حضور در انتخابات و انتشار کاغذ نوشته‌هایی با مضمون دعوت از رئیسی برای حضور در انتخابات در کانال‌های تلگرامی بود.
یکی از روزنامه‌های اصلاح‌طلب در این باره نوشت: «آشفته بازار اصولگرایی اگر تا چندماه پیش هیچ کاندیدایی نداشت حالا با انبوهی از بازیگران سیاسی روبه رو شده است. اسم پشت اسم است که می‌آید تا شاید بتوان یکی از آنها را کاندیدای نهایی اصولگرایان برای رقابت مقابل حسن روحانی نشاند. در میان اسامی تکراری که در ماه‌های اخیر مطرح می‌شد اما یکی دو ماهی است که یک اسم بیشتر مطرح است؛ ابراهیم رئیسی که یک سالی است مسئولیت آستان قدس رضوی را برعهده گرفته است. اگر تا دیروز تاکید داشت که خدمت به زائران امام رضا را اولویت کاری خود می‌داند حالا برای اعلام کاندیداتوری‌اش قدم‌هایی برداشته است.»
حتی رسانه‌های اصلاح‌طلب کار را به آنجا رساندند که رئیسی را کاندید نهایی اصولگرایان معرفی کرده و این درحالی بود که قرار بود که کاندید نهایی جبهه اصولگرایان از سوی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی معرفی شود.
این مسائل در حالی مطرح شد که آقای رئیسی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری اعلام حضور نکرده است و معلوم نیست این همه شور و شوق برخی از رسانه‌ها در این میان آیا برای حضور ایشان است یا برای ایجاد رقابت در میان اصولگرایان؟
در این میان بسیاری می‌گویند که تنها حضور آیت‌الله رئیسی می‌تواند اصولگرایان را گرد هم آورد. بخصوص اینکه در روزهای اخیر خبری مبنی بر اصلح دانسته شدن رئیسی از طرف مصباح یزدی منتشر شد و اگر رئیسی حضور در عرصه انتخابات را بپذیرد به احتمال بسیار زیاد نامزد نهایی جمنا هم خواهد بود. برخی شنیده‌ها در محافل سیاسی حکایت از آن دارد که احتمال دارد قالیباف هم به عنوان معاون اول او از سوی اصولگرایان معرفی شود.
در نهایت باید گفت آنچه در این میان مطرح است این است که اصولگرایان باید بدانند که تاکید همگان بر نامزد واحد می‌تواند گام نهایی برای پیروزی در مقابل روحانی باشد.
روز هفدهم فروردین بنا بر اعلام سخنگوی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی از میان ١٠ کاندیدای اصولگرا ٥ نفر از سوی مجمع عمومی انتخاب می‌شوند. همچنین پیش از مجمع عمومی اول شاخصه‌هایی برای کاندیداتوری مشخص شد و شورای مرکزی جمنا میان این ٥ نفر نهایتا قضاوت خواهد کرد.
آنچه در این میان اهمیت دارد حضور تشکیلاتی و انصراف در صورت لزوم خواهد بود.

https://siasatrooz.ir/vdcg379y.ak9734prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی