دوشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۶
کد مطلب : 105869
ادامه دادگاه‌های علنی برگزار شد؛

مفسدین به مجازات نزدیک‌تر می‌شوند

در ادامه دادگاه‌های علنی و محاکم قضایی متخلفان و مفسدین روز گذشته دادگاه اسفندیار رحیم مشایی و حمید باقری‌درمنی برگزار شد.
دومین جلسه علنی رسیدگی به اتهامات اسفندیار رحیم‌مشایی برگزار شد. در این خصوص قاضی غضنفرآبادی پرسید: آقای مشایی چرا می‌خواستید جیسون رضاییان را ببینید؟ پانته‌آ فیوزی و آزیتا شفازند چه کسانی هستند؟ چرا روز چهارشنبه کیفرخواست را نگرفتید؟ ارتباط خود با جاسوسان انگلیس و اسرائیل را توضیح دهید، لیلا زند چه ارتباطی با اسرائیل داشت؟ سرویس امنیتی انگلیس چرا به شما گفت: فرآیند استفاده از بدنه اجتماعی اصلاح طلبان را تئوریزه کنید؟ رئیس دادگاه به متهم گفت: شما دنبال ریاست جمهوری از طریق جریان نفاق و کشور‌های کانادا و انگلیس بودید. بهانه‌جویی و با این کار به خود ظلم می‌کنید.
اما مشایی با اشاره به اینکه می‌خواهم با کت و شلوار از خودم دفاع کنم گفت: دادگاه صلاحیت ندارد و رئیس دادگاه گفت: شما براساس قانون می‌توانید نسبت به صلاحیت دادگاه معترض شوید، اما تشخیص آن به عهده دادگاه است. با توجه به عدم استمهال، آخرین دفاع از متهم اخذ و دادگاه ختم رسیدگی را اعلام و رای دادگاه در وقت مقتضی صادر خواهد شد. مشایی دیروز هم پیشنهاد دادگاه برای مهلت یک ماهه جهت قرائت کیفرخواست و معرفی وکیل را نپذیرفت. نهایتا با اخذ آخرین دفاعیات، ختم رسیدگی به این پرونده اعلام و مقرر شد که رای در مهلت قانونی صادر شود.

ششمین جلسه محاکمه حمید باقری‌درمنی
در عین حال روز گذشته ششمین جلسه رسیدگی به اتهامات حمید باقری‌درمنی متهم فساد اقتصادی به صورت علنی با حضور ۱۸ نفر از متهمین این پرونده که با قرار وثیقه آزاد بودند و به ریاست قاضی صلواتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب برگزار شد.
قاضی صلواتی در ابتدا با تذکر به حاضرین از آنان خواست نسبت به رعایت نظم جلسه اقدام کنند و از اخلال در جلسه خودداری کنند. وی سپس از متهم ردیف اول خواست در جایگاه حاضر شده و خود را معرفی کند. متهم پس از حاضر شدن در جایگاه خود را معرفی کرد و گفت: من حمید باقری‌درمنی فرزند محمدباقر متاهل، متولد سال ۱۳۴۸ هستم.
قاضی صلواتی از او پرسید: آیا سابقه کیفری هم دارید؟ متهم گفت: خیر ندارم؛ که دراینجا قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: شما یک پرونده قاچاق کالا در همین دادگاه داشته‌اید و در آن پرونده محکوم هم شده‌اید؛ لذا سابقه‌دار هستید.
در ادامه قاضی صلواتی با قرائت کیفرخواست از متهم خواست از خود دفاع کند. متهم در دفاع از خود اظهار کرد: من هیچ‌یک از این اتهامات را قبول ندارم و همه آن‌ها را رد می‌کنم و در قالب لایحه تمامی دفاعیات خود را ارائه می‌دهم، اما درباره اتهام افساد فی‌الارض بنده حرف‌هایی دارم که اگر اجازه دهید وکیلم درباره این اتهام از من دفاع کند.
قاضی صلواتی با رد این درخواست گفت: شما در ابتدا از خود دفاع کنید و در زمان دیگر وکیل شما به دفاع از شما خواهد پرداخت.
درمنی متهم ردیف اول این پرونده در دفاع از خود گفت: ریاست محترم دادگاه یکی از اتهامات که در کیفرخواست برای من در نظر گرفته شده است افساد فی‌الارض است که این اتهام دارای چند ایراد است. در قانون گفته شده است که اگر جرمی در حد وسیع باشد و موجب اخلال در نظام اقتصادی کشور شود آن را می‌توان افساد فی‌الارض دانست؛ در حالیکه اقدامات من به این گستردگی نیست و همچنین شاکی پرونده من یک شرکت خصوصی است. موضوع پرونده جنبه کیفری ندارد و باید درخصوص خرید و فروش بورس به دادگاه صالح ارجاع شود. اتهام افساد فی‌الارض دارای احکام خاصی است که متاسفانه بازپرس پرونده بدون توجه به آن احکام، کیفرخواست خود را صادر کرده است.
درمنی در ادامه دفاع از خود اظهار کرد: حسب محتویات پرونده تناژ خریداری شده درباره قیر مربوط به ۶ شرکت است و نه یک شرکت و از ۶ شرکت اینجانب فقط دو شرکت را می‌شناسم و اصلا باقی شرکت‌ها را نمی‌شناسم. وی گفت: همچنین مبلغی که برای تحقیقات کارشناسی از بورس لازم است در کیفرخواست نیامده و موجب گردیده که مبالغ واقعی نباشند. همچنین همانطور که در پرونده‌ها موجود است، تمامی قراداد‌های ما قرارداد‌های حقوقی است و اصلا جنبه کیفری ندارد؛ چون هیچگونه ادعای جعلی در پرونده مطرح نیست. وی گفت: لذا اتهام کلاهبرداری متوجه من نمی‌باشد،.
در ادامه متهم ردیف اول گفت: من از دادگاه خواستم پالایشگاه توسط کارشناسی بی‌طرف ارزیابی شود تعجب می‌کنم چرا پرونده من کیفری است؟ من کدام ضرر را به شرکت نفت جی رساندم؟ ضمانت‌نامه و پول‌های نقد در قرارداد وصول شده است.
باقری‌درمنی افزود: سوال این است که کیفری کردن این موضوع چه منافعی داشته است؟ در حال حاضر شرکت نفت جی اصل سند‌ها را دارد. من می‌خواهم شکایت کنم؛ اما سند در اختیار من نیست. چرا شرکت نفت جی به جای راه‌حل قانونی به دنبال شکایت کیفری آن هم در یافت‌آباد و اصفهان و... بوده است؟ این موضوع برای من تعجب‌برانگیز است.
قاضی صلواتی از متهم ردیف اول پرسید: در چند مرحله و جمعا چقدر قیر تحویل گرفتید؟ متهم پاسخ داد: جمعا ۱۷۷ هزار تن براساس کارشناسی‌های انجام شده از ۶ شرکت، مقدار قیر تحویلی بوده است که به صورت نقدی و با ضمانت بانکی و چک گرفته‌ام و هیچ کدام ازقرارداد‌ها جنبه کیفری ندارد و مشکل‌دار نیست.
قاضی پرسید: بدهی شما به شرکت‌ها چقدر است؟ متهم ردیف اول گفت: براساس کارشناسی ۱۰۸ میلیارد تومان بوده است و به نظر می‌رسد دلیل اختلاف با شرکت نفت جی ارزش‌گذاری املاک باشد. تخفیفات در بورس هم در این کارشناسی منظور نشده است.
پس از پایان دفاعیات متهم در رابطه با اتهامات وارده مبنی بر کلاهبرداری از شرکت نفت جی، قاضی صلواتی از وکیل این شرکت خواست در صورت آمادگی دفاعیات خود را ارائه دهد.
حبیب‌الله میرزاحسینی یکی از وکلای شرکت نفت جی در دفاع از این شرکت گفت: جناب آقای قاضی مسائل شرکت نفت جی از اواخر سال ۸۹ شروع شد و مدیران وقت شرکت نفت جی که اکنون تحت تعقیب هستند، در جریان تمامی اقدامات این شرکت بوده‌اند.
وی بیان کرد: آقای باقری‌درمنی متهم پرونده ارتباط خود را با آقای ن قبول دارد و وی را به عنوان نماینده خود برای معامله با شرکت نفت جی معرفی کرده است. متهم در اقاریر خود در رابطه با آشنایی با آقای ن در سال ۹۳ اینگونه اظهار کرده است: من ۱۵ سال پیش زمانی که به مغازه‌ام دستبرد زدند، به کلانتری مراجعه کردم و آقای ن توانست سارقان را شناسایی کند و در آنجا با آقای ن آشنا شدم؛ لذا سابقه آشنایی متهم با آقای ن به بیش از ۱۹ سال می‌رسد.
این وکیل دادگستری در رابطه با آشنایی آقای ن با آقای باقری به اقاریر "خانم ع" مسئول دفتر این متهم اشاره کرد و گفت: خانم ع مسئول دفتر آقای باقری بوده و در اقاریر خود گفته است که آقای ن با آقای باقری از مدت‌ها قبل مراوده و ارتباط داشته اند او در اقاریر خود گفته است که آقای ن در ابتدا وضعیت مالی خوبی نداشته؛ اما بعدا وضعیت مالی او بهتر شده است.
میرزاحسینی ادامه داد: آقای باقری گفته است که املاک و اموال خود را به صورت ضمانت ارائه داده است؛ در صورتی که اینچنین نیست و املاک ارائه شده به دلایل قانونی قابل استفاده و ضمانت دادن نبوده است. وی گفت: ایشان (آقای باقری‌درمنی) می‌گفت: پالایشگاه قابل بهره‌برداری بوده؛ اما همان موقع پالایشگاه را به شرکت دیگری اجاره دادند که همه چک‌های آن برگشت خورد و در آن هنگام ما به دلیل اینکه پالایشگاه درآمد ایجاد نمی‌کرد، آن را تحویل گرفتیم و در حال حاضر هم به دلیل نبود خوراک هیچ درآمدی ندارد.
قاضی پرسید: پالایشگاه کی فعال شد؟ متهم پاسخ داد: من درباره مجوز‌های خوراک پالایشگاه در هفته آینده مدارکم را خواهم آورد.
وکیل نفت جی در این لحظه گفت: وقتی ما پالایشگاه را تحویل گرفتیم، دو سال رفت و آمد کردیم تا مجوز خوراک بگیریم که به ما ندادند. متهم چگونه می‌گوید مجوز خوراک داشتیم؟
در ادامه رسیدگی قاضی صلواتی ختم جلسه را اعلام کرد و گفت که ادامه رسیدگی امروز ساعت ۱۰ صبح خواهد بود. میزان

https://siasatrooz.ir/vdcg3n9qyak9z74.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی