يکشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۴
کد مطلب : 88786
گزارشی از یک معارفه و توديع

آيا قرار است سرپرست وزارت علوم از كوره در برود؟

آقاي نجفي آيا قرار است از كوره در برود؟ اين را نوشتيم براي اين كه سرپرست وزارت علوم در آيين معارفه خود و ايضاً توديع آقاي فرجي‌دانا گفته است..

آقاي نجفي آيا قرار است از كوره در برود؟ اين را نوشتيم براي اين كه سرپرست وزارت علوم در آيين معارفه خود و ايضاً توديع آقاي فرجي‌دانا گفته است «اگر من در جلسه استیضاح بودم از کوره در می‌رفتم، اما فرجی‌دانا کاملا به اصول اخلاقی توجه کرد.»
استيضاح كردن كه از كوره در رفتن ندارد، نمايندگان موافق استيضاح مطالبي را بيان مي‌كنند و بر‌اساس يكسري اسناد و مدارك پشت تريبون قرار مي‌گيرند و مخالفت خود را با وزير اعلام مي‌كنند. وزير هم براي دفاع از خود پشت تريبون مي‌رود و از خود در مقابل مواردي كه از سوي نمايندگان گفته شده است به دفاع مي‌پردازد. اگر توانست پاسخ‌هاي قانع‌كننده بدهد كه دوباره رأي اعتماد ‌گيرد اگر نه كه مي‌رود و جاي خود را به ديگري مي‌دهد.
پس با اين حساب آقاي فرجي‌دانا كه در جلسه استيضاح از كوره در نرفته است كاري كاملا اخلاقي كرده است اما اگر آقاي نجفي در جايگاه استيضاح قرار بگيرد كاملاً اصول اخلاقي را رعايت نمي‌كند؟
البته اين را هم بنويسيم كه ما اين جمله را نگفته‌ايم، متهم نشويم به اين كه اتهام مي‌زنيم. از جمله آقاي نجفي چه برداشتي مي‌شود؟ يكبار ديگر اين جمله را بخوانيد؛ «اگر من در جلسه استیضاح بودم از کوره در می‌رفتم، اما فرجی‌دانا کاملاً به اصول اخلاقی توجه کرد.»
اينگونه سخن گفتن و موضع‌گيري از سوي سرپرستي كه تازه منصوب شده است با اعتدالي كه دولت بر آن پافشاري مي‌كند همخواني ندارد.
با توجه به اين كه جلسه معارفه و توديع آقايان نجفي و فرجي‌دانا بدون حضور رسانه‌هاي گوناگون كشور و تنها با حضور چند رسانه دولتي از جمله ايسنا، ايرنا و برنا برگزار شد نشان مي‌دهد كه وزارت علوم تعامل خود را با رسانه‌ها از اين پس با همين چند خبرگزاري برقرار خواهد كرد.
اما اگر آقاي نجفي كه مشاور رئيس‌جمهور هم است به عنوان وزير علوم معرفي شود، اگر نمايندگان مطلبي بگويند كه باب طبع او نباشد قرار است كه از كوره در برود؟ البته آقاي نجفي هنگامي كه به عنوان وزير آموزش و پرورش معرفي شده بود و رأي اعتماد نگرفت و نتوانست به عنوان وزير دولت يازدهم كار خود را آغاز كند.
محمد‌علی نجفی پس از دفاع از برنامه‌های پیشنهادی خود در مجلس، در تاریخ ۲۴ مرداد‌ماه نتوانست اعتماد نمایندگان مجلس را به دست بياورد و نمایندگان با ۱۳۳ رأی مخالف، به او اجازه ورود به ساختمان شهید رجایی آموزش و پرورش را ندادند.
اما اگر به عنوان وزير علوم معرفي شود، آيا باز هم چنين اتفاقي براي او مي‌افتد؟ چنين سخنان و مواضعي كه او اكنون كه سرپست وزارت علوم است در صورتي كه به عنوان وزير معرفي شود بي‌تأثير بر فرايند رأي اعتماد نمايندگان مجلس نخواهد بود.
نجفی در بخش ديگري از سخنانش اعلام کرده است که برنامه‌های دولت با تغییر وزیر علوم عوض نشده است. فرجی‌دانا سیاست‌های دولت و رئیس‌جمهور را دنبال می‌کرد و تا زمانی که روحانی رئیس‌جمهور باشد هر وزیری برنامه‌های دولت را ادامه می‌دهد. چنين سخني را پيش از اين آقاي مجيد انصاري معاون پارلماني رئيس‌جمهور پيش از استيضاح وزير علوم گفته بود كه با واكنش نمايندگان مجلس روبرو شده بود. هر چند او سپس سخن خود را تعديل كرد و گفت كه رسانه‌ها سخنان مرا درست منتقل نكرده‌اند، اما با سخنان و مواضعي كه آقاي نجفي بيان كرده است گفته‌هاي معاون پارلماني رئيس‌جمهور تأييد مي‌شود.
اما آقاي فرجي‌دانا در آيين توديع خود چه گفت؟ 

عده‌ای می‌خواهند امید به دولت را از بین ببرند
به گزارش ایسنا، رضا فرجی‌دانا وزیر بركنار شده علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم تودیع خود، با بیان اینکه ناامید کردن مردم از نتیجه رأی ۲۴ خرداد ۹۲ یکی از سناریوهایی است که بر روی آن کار می‌شود، گفته است که دولت دستاوردهای بزرگی داشته، اما عده‌ای می‌خواهند امید به دولت را از بین ببرند و در این راستا در حوزه دانشگاه‌ها فعال شده‌اند.
آقاي فرجي‌دانا هنگامي كه در سال ۸۸ آن آشوب و فتنه به پا شد و كام مردم از حضور حداكثري و بي‌سابقه مردم پاي صندوق‌هاي رأي به خاطر فتنه‌انگيزي برخي نامزدهاي رياست جمهوري تلخ شد، آيا چنين سخني گفته است؟ همان زمان برخي گروه‌هاي سياسي براي اين كه رأي مردم را مخدوش كنند، آيا از فضاي دانشگاه‌ها سوء‌استفاده نكردند؟ البته اكنون هم اگر هر طيف سياسي به دنبال استفاده ابزاري از دانشجو و دانشگاه است بايد مقابل او ايستاد و اجازه اين كار را نداد. اما دليل استيضاح وزير علوم مسائلي از جمله بازگشت برخي دانشجويان ستاره‌دار و مسئله‌دار به دانشگاه‌ها،‌ بازگشت برخي اساتيد مسئله‌دار به جايگاه استادي و انتصاب برخي معاونين او بود.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور نیز در این مراسم با اشاره به عدم حضور رئیس‌جمهور در جلسه استیضاح وزیر علوم گفته است که هرچند در ابتدای آغاز به کار دولت قرار بود رئیس‌جمهور در جلسه استیضاح حضور نیابد. در این بین تنها راه حضور رئیس‌جمهور در جلسه استیضاح بر هم زدن سفر اردبیل بود، زیرا رئیس‌جمهور نمی‌توانست فقط چند دقیقه در مجلس حضور یابد. با این حال تصمیم بر این گرفته شد که رئیس‌جمهور در جلسه استیضاح حضور نیابد.
البته اين در حالي است كه مجلس با برگزاري جلسه استيضاح در روز سه‌شنبه موافقت كرده بود تا رئيس‌جمهور بتواند در اين جلسه حضور يابد. حتي يكي از نمايندگان اصلاح‌طلب مجلس خبر داده بود كه دولت درخواست داده است تا استيضاح يك روز زودتر برگزار شود و مجلس نيز مشكلي از اين بابت نداشت اما استيضاح در همان زمان مقرر برگزار شد و رئيس‌جمهور هم به خاطر سفر به استان اردبيل نتوانست در مجلس حاضر شود.
جهانگیری با بیان این‌که دولت در مبارزه با فساد جدی است، خاطرنشان کرده است که ای‌کاش فقط بابک زنجانی وجود داشت، اما فساد به سطوح مدیریت عالی کشیده شده است. اکنون نباید از بورسیه‌های وزارت علوم در گذشته به راحتی گذشت، زیرا عده‌ای بدون داشتن حداقل‌ها بورسیه شده‌اند. نجابت فرجی‌دانا بود که اطلاعاتي درباره این افراد بیان نشد، اما دولت این موضوع را پیگیری می‌کند، حتی اگر ۱۰ وزیر علوم هم عوض شود.
مبارزه با فساد در هر حوزه‌اي قابل دفاع و تقدير است اما ابتدا بايد اثبات شود آنگاه پيگيري شود. آنگونه كه گفته مي‌شد و رسانه‌هاي اصلاح‌طلب بر روي آن مانور مي‌دادند ۳ هزار بورسيه تحصيلي در دولت گذشته يعني دولت آقاي احمدي‌نژاد داده شده است كه به ادعاي آنها غير‌قانوني و رانت بوده است، وزارت علوم هم از راه‌هاي گوناگون اسامي دانشجويان بورسيه را منتشر كرد اما وزارت علوم متوجه اشتباه خود شد و به طور رسمی از این افراد عذرخواهی کرد. عذرخواهی از این افراد در شرایطی صورت پذیرفت که به رغم عدم تایید تخلف در بورسیه دانشجویان، اسامی آنها هم‌ردیف با مجرمان اقتصادی در اختیار رسانه‌های عمومی قرار گرفت.
به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی دانا منابع نزدیک به وزارت علوم چندی پیش اسامی ۳ هزار بورسیه غیرقانونی را مطرح کرد که این مسئله جار و جنجال بسیاری را در جامعه دانشگاهی به پا کرد به طوری که بسیاری از افراد بورسیه شده از این رفتار وزارت علوم و افترا به خود گلایه و اعتراض کردند.
اینکه وزارت علوم با افترا به ۳ هزار دانشجو و نخبه علمی کشور بدون تحقیق و سند، بورسیه‌های دوره گذشته را غیرقانونی عنوان کرد. اما آقاي فرجي‌دانا در سال ۶۵ پس از پايان دوره کارشناسی، بورسیه وزارت علوم می‌شود و دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری را در دانشگاه واترلو کانادا می‌گذراند و تا سال ۷۴ در کانادا بوده است.
البته بايد توجه داشت كه طرح موضوع بورسيه‌ها كه هنوز هم محل ترديد و رسيدگي است درمقابل دلايل نمايندگان استيضاح‌كننده مطرح شد تا تحت‌الشعاع قرار گيرد در حالي كه موضوع استيضاح موارد ديگري بود. ضمن اين‌كه چنين بورسيه‌هايي در دولت‌هاي گذشته به ويژه در دولت اصلاحات بسيار اتفاق افتاد و ده‌ها نفر از اصلاح‌طلبان براي ادامه تحصيل با استفاده از بورسيه به خارج از كشور رفتند و اگر قرار است فساد در بورسيه‌ها بررسي و پيگيري شود بايد از دولت‌هاي پيشين شروع شود.
به تعدادی از رسانه‌ها از جمله تسنیم، فارس، مهر و باشگاه خبرنگاران اجازه حضور در این مراسم توسط وزارت علوم داده نشد؛ با این حال برخی رسانه‌های دولتی مانند برنا، ایرنا و ایسنا در این مراسم حضور یافتند.
معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر این که نباید به سادگی از بحث بورسیه‌ها گذشت، گفت: حتی اگر ۱۰ وزیر علوم در این دولت تغییر یابند باز هم موضوع بورسیه‌های غیرقانونی پیگیری خواهد شد.
جهانگيري تصریح کرد: نجابت فرجی‌دانا و همکارانش باعث شد تا بسیاری از مسایل را در جلسه استیضاح نگوید ولی حتماً این دولت موضوع بورسیه‌های غیرقانونی را پیگیری می‌کند حتی اگر ۱۰ وزیر علوم تغییر کند.

https://siasatrooz.ir/vdcg3u97.ak9774prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی