يکشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۱
کد مطلب : 117460

رشد ۳۹ درصدی حداقل دستمزد کارگران

روز گذشته پس از ۴ ساعت از آغاز دویست و نود و هفتمین نشست شورای‌عالی کار و سومین نشست تعیین حقوق و دستمزد ۱۴۰۰ با حضور شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نمایندگان کارگری و کارفرمایی، حداقل دستمزد کارگران ۳۹ درصد افزایش یافت.
با این حساب، حداقل حقوق کارگران از ۱میلیون و ۹۱۰ هزار تومان به ۲میلیون و ۶۵۵ هزار تومان افزایش می‌یابد. با مصوبه امشب حق مسکن کارگران به ۴۵۰ هزار تومان و بن و خواروبار به ۶۰۰ هزار تومان افزایش یافت، همچنین پایه سنوات ۱۴۰ هزار تومان تعیین شد.
طبق قانون حق مسکن ۴۵۰ هزار تومانی پس از تصویب هیئت دولت لازم الاجراست و به این ترتیب مجموع دریافتی حداقل‌بگیران به ۴ میلیون و ۱۹۰ هزار و ۷۰۷ تومان رسید.از سوی دیگرسایر سطوح مزدی هم ۲۶ درصد به‌علاوه رقم ثابت روزانه ۸۲ هزار و ۷۸۵ ریال افزایش یافت.همچنین در راستای این مصوبه حق اولاد نیز حدود ۲۶۵ هزار تومان تعیین شد.

جزئیات افزایش مزد کارگران
آیت اسدی گفت: در دویست و نود هفتمین جلسه عالی شورای کار که با حضور نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت و با حضور محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، اعضای این شورا تصویب کردند، حداقل حقوق کارگران در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال جاری، از رشدی معادل ۳۹ درصد برخوردار شود.بنابراین حداقل حقوق کارگران برای سال آینده ۲۶ میلیون و ۵۵۴ هزار و ۹۳۵ ریال خواهد بود.
وی گفت: همچنین برای رشد مزد کارگران برای سایر سطوح قرار شد با ۲۶ درصد افزایش پایه حقوق به علاوه یک رقم ثابت روزانه ۸۲ هزار و ۷۸۵ ریال یا ماهانه ۲ میلیون و ۴۸۳ هزار و ۵۵۵ ریال باشد، بن کارگری از ۴ میلیون ریال به ۶ میلیون ریال، حق مسکن از ۳ میلیون ریال به ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال، حق اولاد برای یک نفر ۲ میلیون و ۶۵۵ هزار و ۴۹۳ ریال در نظر گرفته شود و در مجموع دریافتی حداقل حقوق کارگران برای سال آینده ۴۱ میلیون و ۹۰۷ هزار و ۷۷ ریال خواهد بود.
نماینده کارگران در شورای عالی کار همچنین گفت:‌مصوبه جلسه دویست و نود هفت شورای عالی کار را همه شرکای اجتماعی یعنی نماینده کارگران و کارفرمایان امضا کردند، امسال نمایندگان کارفرمایان با نمایندگان کارگران بهتر همکاری کردند. به گفته اسدی، سابقه قانون کار جدید که از سال ۱۳۳۳ است، نشان می‌دهد معمولا سبد معیشت خانوار کارگری همواره به طور کامل بر اساس تورم پوشش داده نشده، اما امسال سبد معیشت خانوار بیش از ۶۰ درصد پوشش داده شد، قبلا پوشش سبد معیشت حدود ۵۷ درصد بود. این نکته مثبت مصوبه شورای عالی کار است.
وی گفت: چانه‌زنی‌های زیادی در جلسه شورای عالی کار انجام شد و بالاخره توافق حاصل شد، سبد معیشت یک خانوار کارگری با بعد ۳.۳ نفر در ماه ۶ میلیون و ۸۴۰ هزار تومان تعیین شده است که حداقل مزد کارگران برای سال آینده بیش از ۶۰ درصد این سبد را پوشش می‌دهد.
نماینده کارگران در شورای عالی کار با بیان اینکه مصاحبه شورای عالی کار در واقع یک بسته سیاستی برای نیروی کار کشور است، گفت:‌ حق مسکن کارگران گرچه نیاز به مصوبه هیأت دولت دارد، اما مصوب کردیم فارغ از اینکه دولت چه زمانی آن را تصویب کند، این حق مسکن که از ۳۰۰ هزار تومان به ۴۵۰ هزار تومان افزایش می‌یابد، از اول فروردین ۱۴۰۰ اجرا شود، بنابراین اگر حق مسکن کارگران فرضا در خرداد تصویب شود، باید از اول فروردین ۱۴۰۰ اجرا شود. به گفته اسدی، شرایط کشور خاص است برخی از دشمنان خارجی می‌خواستند به مسائل کارگری دامن بزنند، همان گونه که برای بازنشستگان در آخر سال مشکل ایجاد کردند، اما خوشبختانه با مصوبه قاطع شورای عالی کار این بهانه‌ها از دشمن گرفته شد و امیدواریم جامعه کارگری در آرامش به کار و فعالیت خود ادامه دهد.

پوشش ۶۱ درصدی سبدمعیشت
دراین زمینه دبیرکل کانون عالی کارفرمایی با اشاره به اینکه افزایش ۳۹درصدی مزد روی پایه حقوق برای حمایت از بازنشستگان بود گفت: این رقم حقوق تقریباً‌۶۱درصد سبد معیشت را پوشش می دهد.
حمیدرضا صیفی, دبیرکل کانون عالی کارفرمایی درباره دستمزد ۱۴۰۰ گفت: نظر کارفرمایی برای افزایش مزد ۳۴.۲ درصد مطابق نرخ تورم بود. اما ۵درصد بالاتر از تورم دستمزد را افزایش دادیم. این عدد حدود۶۱ درصد سبد معیشت را پوشش می دهد. وی ادامه داد:با افزایش ۳۹درصدی که روی پایه حقوق انجام شد, کمی هم به نفع بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی شد. بنگاه های کوچک ما قطعاً با مشکلاتی روبرو خواهند شد و امیدواریم با حمایت دولت تعدیل نیرو اتفاق نیفتاد.
صیفی درباره اینکه برخی می گویند افزایش قدرت خرید کارگران به نفع کارفرمایان است گفت:اقتصاد را ۵۰درصد خدمات و ۳۲ درصدصنایع وبقاجرا شود.یه موارد را حوزه کشاورزی تشکیل می دهد. بسیاری بنگاه ها دچار مشکل می شوند.حمایت از حوزه کارگری باید به صورت غیر مستقیم و با کنترل قیمت ها شکل بگیرد.
دبیرکل کانون عالی کارفرمایی بیان کرد:جامعه کارگری بعد از سال ها پذیرفت و مزد منطقه ای را پژوهش کند. امیدواریم از سال آینده مزد منطقه ای و صنایع مختلف اجرا شود. دغدغه کارفرمایی روی صنایع کوچک است.
وی تأکید کرد: برای حفظ قدرت خرید کارگران بود. بعد از تعیین مزد ۹۹ حدود ۵۱.۵ درصد سبد معیشت را تأمین کردیم . اما امسال حدود ۶۱.۵ درصد از سبد معیشت کارگران تأمین می شود. افزایش دستمزد روی پایه حقوق برای کمک به بازنشستگان بود.
سهم دستمزد در تورم کمتر از ۴درصد
اما نماینده کارگران در شورای‌عالی کار با بیان "امیدواریم به‌بهانه افزایش مزد قیمت‌ها افزایش پیدا نکند" گفت: سهم دستمزد در تورم کمتر از ۴درصد است.
علی خدایی؛ نماینده کارگران در شورای‌عالی کار درباره افزایش دستمزد گفت: این دستمزدی که برای ۱۴۰۰ تعیین شد کفاف هزینه‌های زندگی را نمی‌دهد اما به‌خاطر مشکلات اقتصادی که در کشور وجود دارد, به‌ناچار این رقم را پذیرفتیم، امیدواریم دستگاه‌های نظارتی کنترل بازار را به‌عهده داشته باشند تا قیمت‌ها به‌بهانه افزایش دستمزد چند برابر نشود.
وی ادامه داد: مطابق ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی, سازمان موظف است که حقوق بازنشستگان خود را حداقل به‌میزان ۳۹درصد افزایش دهد اما بحث دیگر این است که قانون همسان‌سازی تصویب شده است و کف حقوق بازنشستگان باید از حد قانونی کمتر نباشد. عملاً‌ شاید شاغلان بتوانند کسری دریافتی خود را برای تأمین مخارج با شغل دوم جبران کنند، با مشکلاتی که بازنشستگان دارند امیدواریم مسئولان تأمین اجتماعی به‌گونه‌ای حقوق را افزایش دهند که بخشی از مشکلات بازنشستگان حل شود. نماینده کارگران در شورای‌عالی کار ادامه داد: تأثیر افزایش دستمزد کارگران روی نرخ تورم کمتر از ۴ تا ۵ درصد است. امیدواریم به‌بهانه افزایش دستمزد قیمت‌ها افزایش نیابد، امیدواریم نهادهای ناظر به این مسئله توجه کنند. دستمزدی که تعیین شد به هیچ عنوان حداقل‌های زندگی کارگران را تأمین نمی‌کند. نمایندگان کارگران از مبلغ تعیین‌شده دستمزد رضایت ندارند.

https://siasatrooz.ir/vdcg3u9qzak9qt4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی