?> چرخش بارزانی به سوی مهمترین حامی منطقه‌ای | سیاست روز
شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۷
کد مطلب : 102862
سفر نخست وزیر اقلیم کردستان به تهران با هدف تحکیم روابط

چرخش بارزانی به سوی مهمترین حامی منطقه‌ای

چرخش بارزانی به سوی مهمترین حامی منطقه‌ای

مقامات کشورمان در حالی میزبان نخست وزیر اقلیم کردستان عراق هستند که ناظران سیاسی معتقدند، جایگاه منطقه‌ای ایران به‌ ویژه در عراق این امیدواری را به اقلیم کردستان داده است که تهران همچون گذشته که همکار و حامی کردها در برهه‌های مختلف بوده است این بار نیز تلاش کند مشکلات آنها را با بغداد به‌ویژه در شرایط پیش از برگزاری انتخابات سراسری که عراقی‌ها نیازمند وحدت بیشتری هستند، حل‌وفصل کند.
حتی برخی محافل سیاسی و رسانه‌ای نیز بر این باورند؛ قطعا حال و آینده تبادل هیئت میان اقلیم کردستان، عراق و ایران بوده و خواهد بود به ویژه آخرین سفر هیئت جمهوری اسلامی ایران که وزیر اطلاعات ایران، مسعود بارزانی را به ایران دعوت کردند.
بسیاری از ناظران سیاسی بر این باورند؛ سفر بارزانی به ایران نقش مهمی در راستای تحکیم و توسعه روابط ایران و اقلیم کردستان عراق خواهد داشت به ویژه اینکه برای همه آشکار است ایران کشور مهمی در خاورمیانه و جهان است و اهمیت ویژه خود را برای تقویت امنیت و آرامش عراق و اقلیم کردستان و منطقه دارد.
در چند ماه گذشته اقلیم کردستان شاهد تحولات مختلفی از جمله برگزاری ناموفق رفراندوم با وجود مخالفت بسیاری از محافل سیاسی بین‌الملل بود، جمهوری اسلامی ایران نیز بطور صریح واکنش منفی خود را نسبت به این رفراندوم نشان داد. تهران معتقد بود؛ رفراندوم می‌تواند موجب جنگ و عدم ثبات طولانی مدت در خاور نزدیک شود. این کار توسط دشمنان مسلمانها صورت می‌گیرد و هدف آن نه تنها تجزیه عراق، بلکه تجزیه سوریه هم بوده و حاوی عواقب بسیار جدی است.
همان موقع، مشاور ارشد سیاسی مقام معظم رهبری نیز بیان داشت: ایران از ایده رفراندوم حمایت نمی‌کند، زیرا موضع ایران مبتنی بر حمایت از تمامیت ارضی کشورهای منطقه خاور نزدیک است. هر چند که کردهای ایران برخلاف کردهای عراق، سوریه و ترکیه به دنبال استقلال نبوده و علیه دولت مرکزی جمهوری اسلامی ایران که در این اواخر سرمایه‌گذاری زیادی برای توسعه اقتصاد و امور زیربنائی مناطق کرد نشین ایران انجام داده وارد کارزار نمی‌شوند.
همان وقت نیز تنها رژیم غاصب صهیونیستی از این همه پرسی و جدایی اقلیم کردستان از عراق حمایت کرد؛ برای این رژیم، در خاور نزدیک و دور از مرزهای خود ایجاد یک کانون تشنج قوی که توجه و امکانات مخالفان اسرائیل را به خود جلب کند مقرون به صرفه است، اما در این مورد خاص کار زیادی از تل‌آویو بر نمی‌آید، زیرا شریک ماجرا نیست.
در این رابطه، گفته‌های دبیر مجمع تشخیص مصلحت و فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، محسن رضائی در مصاحبه مطبوعاتی اخیر در بغداد جالب است که گفته بود مطرح کردن ایده رفراندوم در کردستان عراق را می‌توان با جنگ‌های تحمیلی به عراق، سوریه و ترکیه مقایسه کرد که می‌تواند ده‌ها سال ادامه یافته و منطقه را بی‌ثبات کند.
وی همچنین بیان داشت: ایران بر این اعتقاد است که عراق نباید تجزیه شود؛ اگر این کشور به چند قسمت تجزیه شود، این سرنوشت دامنگیر هم سوریه و هم ترکیه خواهد شد. در اصل دشمنان اسلام به دنبال فروپاشی سوریه و ترکیه نیز هستند. آغاز این روند بزرگترین تهدید برای جهان، امنیت و پیشرفت خاور نزدیک است.
البته با وجود برگزاری این همه پرسی اما چند روز بعد ضمن مردود دانستن آن از طرف دولت و مجلس عراق برگزار کنندگان این همه پرسی مجبور به عقب نشینی شدند.
حالا قرار است، امروز رئیس اقلیم کردستان عراق به تهران سفر کند، آنطور که مطرح شده، این سفر در توسعه و استحکام روابط اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی نقش مهمی خواهد داشت، عامل مهم دیگر تبادل نظر در مورد وضعیت سیاسی و امنیتی عراق و منطقه است که کردها و نیروهای پیشمرگه نقش مهمی در حفظ امنیت و آرامش عراق و منطقه داشته و دارند.
هفته گذشته نیز سفیر کشورمان در عراق در نشست خبری «هزینه‌ها و منافع روابط ایران و عراق» با اشاره به اینکه عراق از دو بحران بزرگ با موفقیت بیرون آمد که بحران داعش و جنگ تکفیری‌ها یکی از آن‌ها بود، اظهار داشت: «عوامل زیادی در موفقیت‌ها نقش داشتند که حضور مردم یکی از آن‌ها است و حمایت جمهوری اسلامی ایران بود که به‌نوعی از موضع جمهوری اسلامی قدرشناس هستند».
سفیر ایران، بحران دوم را قضیه کردستان عراق خواند که اگر حل نمی‌شد، می‌رفت که به یک بحران و جنگ داخلی سوق پیدا کند.
مسجدی یادآور شد که ایران حتما در امر بازسازی عراق کمک خواهد کرد. «ما در ابعاد سیاسی و فرهنگی و اجتماعی روابطی خوب و بی‌نظیر داریم». سفیر ایران در عراق با اشاره به سفر اتباع دو کشور گفت: «۴ میلیون ایرانی و ۲ میلیون عراقی به کشورهای یکدیگر سفر می‌کنند».
وی تأکید کرد: «ما با احزاب عراق نیز روابط خوبی داریم. هر چند در قضیه اخیر فترتی بین ما با برخی احزاب به وجود آمد، روابط ما با کردها بسیار عمیق و تاریخی است و در همین ایام هم تلاش می‌کنیم بین اربیل و بغداد روابط را برقرار کنیم به‌طوریکه منافع دو طرف تامین شود». وی تأکید کرد که «در مبادلات اقتصادی امروز همه مرزهای ما فعال هستند». به گفته وی، سطح روابط اقتصادی ما خوب است و «دو کشور دوست و برادر هستیم و باید سطح روابط را ارتقا بخشیم».

سفر بارزانی درباره تقویت روابط دوجانبه است
نماینده اقلیم کردستان عراق در ایران اعلام کرد که سفر نخست وزیر اقلیم به تهران یک روزه و در راستای تقویت روابط دوجانبه است.
ناظم دباغ در گفت‌وگو با مهر افزود: بارزانی قرار است به همراه قباد طالبانی معاون خود به ایران سفر کند. وی در جریان سفر یک روزه خود به تهران با شماری از مقامات بلندپایه جمهوری اسلامی ایران از جمله رئیس جمهور کشورمان دیدار و گفت وگو خواهد کرد. دباغ خاطرنشان کرد: بارزانی در دیدار با مقامات ایرانی در خصوص تحولات منطقه و تقویت روابط دوجانبه رایزنی خواهد کرد.

https://siasatrooz.ir/vdcg3x9qxak9z74.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی