يکشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۷
کد مطلب : 97858
وقتی آقای وزیر انتقاد نمی‌پذیرد؛

طلبکاری به جای پاسخگویی

وزیر بهداشت میهمان در برنامه «ثریا» بود اما به جای پاسخگویی بارها و بارها عصبانی شد تا جایی که مجری مجبور شد بگوید که به دلیل مخالفت وزیر بهداشت به حضور منتقدان حضوری و تلفنی در برنامه مجبور است نقش آنها را ایفا کند!
سید حسن هاشمی را با طرح تحول سلامت می‌شناسیم، کسی که رهبری در اوایل کار این طرح از وی تشکر کردند اما او در روز پنج‌شنبه شباهتی به کسی که فکر می‌کردیم خادم ملت است نداشت و بارها و بارها بینندگان را شوک‌زده کرد.
او با انتقاد از حرفهایی که مجری می‌زد گفت: پیشرفت کشور یا بزرگ کردن نقطه ضعف‌ها و منعکس نکردن نقاط قوت میسر نمی‌شود، صدا و سیما به فرموده امام راحل باید دانشگاه باشد، نه تخریبگر دولت و طرحی که به محرومان نظر دارد؛ و من به خاطر خودتان می‌گویم چنین نکنید چون مردم بر اساس نظرسنجی‌ها از اجرای این طرح رضایتمندی دارند و حرف شما را قبول نمی‌کنند.
وی که سعی داشت عصبانتیش را مخفی و مجری را عصبانی جلوه دهد با دعوت مجری برنامه به آرامش گفت: هزینه تخت بیمارستانی در بیمارستانهای دولتی قبل از طرح تحول سلامت ۴۵ هزار تومان بود که این رقم در حال حاضر به ۱۳۳ هزار تومان رسیده است. در شهر تهران کدام تخت در مسافرخانه‌ها پیدا می‌کنید که شبی ۴۵ هزار تومان باشد ؟ این در صورتی است که در یک بیمارستان باید خدمات دیگری هم به بیمار داده شود.
بهداشت با تاکید بر این نکته که نباید تنها به نکات منفی اشاره کرد، خاطر نشان ساخت: هفت تا ده هزار میلیارد تومان زیرمیزی در تعرفه‌ها توزیع شد. زیرمیزی، نتیجه بی‌توجهی دولت‌ها و مجالس گذشته نسبت به حق پزشکان بود. برای یک عمل لوزه، جراحی قلب و ستون فقرات باید چقدر پرداخت شود؟ رقم تعرفه‌های سابق در جراحی به ۲۰۰ هزار تومان نمی‌رسید و در گذشته این رقم را از بیمار تحت عنوان زیر میزی دریافت می‌کردند. بنابراین من افتخار می‌کنم که زیر میزی را به روی میز آورده‌ام. ما حق پزشکان را مشخص کردیم و گفتیم که بیشتر از آن حق ندارند از بیمار دریافت کنند و درصورت دریافت با آنها برخورد خواهد شد.

وقتی حقوق‌های نجومی وزیر را عصبانی می‌کند!
وزیر بهداشت در بخش دیگر اظهارات خود در پاسخ به حقوق‌های نجومی پزشکان که از سوی برنامه هم پخش شد که یکی از آنها کارانه بیش از پانصد میلیون در ماه اخذ کرده بود و مجری برنامه آن را بی‌عدالتی می‌خواند، با بیان اینکه حقوق با کارانه متفاوت است و بخشی از درآمدی که توسط کادر درمان برای دولت ایجاد می‌شود، به آنها پرداخت می‌شود یادآور شد: در دولت قبل، رقم این درآمد از سوی کادر درمان، ۱۰هزار میلیارد تومان بود که در این دوره، به ۲۶ هزار میلیارد تومان رسید که در واقع برای دولت درآمد زایی کرده است.
ولی نگفت چرا دولت قبل می‌پذیرفت منتقدان در برنامه باشند و او اجازه نداده حتی کسی تلفنی به طرح‌هایش انتقاد کند!
هاشمی درباره اینکه چرا آمار حساب‌های ملی سلامت منتشر نمی‌شود، گفت: این نسبت نسبت نارواست، آمار حساب ملی سلامت مربوط به همه مردم و دراختیار مجلس است. آخرین حساب ملی منتشر شده نیز مربوط به سال ۹۲ است و اگر تا امروز گزارش دیگری منتشر نشده، یعنی هنوز آن را ندارند. مسئول سازمان مدیریت آقای دکتر نوبخت است می‌توانید از ایشان بپرسید، دست وزارت بهداشت نیست، ما چیزی نداریم که از مردم مخفی کنیم.
ولی وزیر توضیح نداد که چرا سخنگوی وزارت‌خانه‌اش مدام وعده یک ماه برای انتشار این آمار می‌دهد!
وزیر بهداشت در ادامه درباره برخی از دستاوردهای طرح تحول سلامت اظهار داشت: تعداد ۲۲۰۰ پزشک عمومی و متخصص که در مناطق محروم داشتیم امروز به ۵۷۴۹ نفر رسیده است. در ۳۳۸ بیمارستان و ۳۰۱ شهر محروم ۵ درصد از پزشکان تمام وقت بودند که که این عدد در حال حاضر به ۱۰۰ درصد رسیده است. یکی از مشکلات که پزشکان با ما دارند این است که می‌گویند چرا نمی‌گذارید مطب بزنیم، قبل از طرح تحول به دلیل اینکه پزشکان پول مناسبی دریافت نمی‌کردند اجازه داشتند که مطب بزنند اما بعد از طرح تحول ما همین پرداختی از جیب مردم نیز از ۵۶ درصد به ۴۰ درصد رسانده‌ایم.
وزیر بهداشت درباره انتقادها نسبت به حقوق بالای برخی از پزشکان گفت: دیوان محاسبات و سازمان بازرسی تاکید کردند که حقوق‌های بالا در دستگاه وزرت بهداشت وجود ندارد. شورای حقوق و دستمزد، وضعیت پرداخت حقوق در همه دستگاهها را بررسی کرده است. سه هفته پیش نوبت به بررسی وزارت بهداشت رسید ما ظرف یک ماه، گزارشی از نظام پرداختی خود را ارائه دادیم، بخشی از آن تایید و بخشی اصلاح شد. این مبنای پرداخت کارانه در حوزه سلامت است. اگر قانون را قبول داریم، باید به آن احترام بگذاریم. در حال حاضر حقوق پزشکان، رتبه ۱۳ را در میان دستگاههای مختلف دارد.
وزیر نگفت که چرا وقتی قانون مدیریت خدمات کشوری بیش از هفت برابر حداقل حقوق را سقف حقوق دریافتی مستخدمین دولت قرار داده است چرا پزشکان به آن تمکین نکرده و دنبال تبصره‌ای برای اجرا نکردن آن هستند!
هاشمی همچنین فیش حقوقی ۵۸۵ میلیون تومانی یک پزشک برای یک ماه را تکذیب کرد و گفت: این فیش قطعا دروغ است، امیدوارم سایر حرف‌هایی که زدید دروغ نباشد. چرا در خصوص این تخلفات، در دوره قبل صحبت نکردید؟ کار شما تخریب دولت و طرح تحول است، ولی من به خاطر خودتان می‌گویم، مردم حرف‌های شما را قبول ندارند، چون وزارت اطلاعات، سازمان صدا و سیما و مرکز ملی آمار نظر سنجی می‌کنند و بر اساس این نظر سنجی‌ها مردم از اجرای طرح تحول رضایتمندی دارند، اگر می‌خواهید به کشور خدمت کنید، عینک بدبینی را بردارید.

پشت پرده حضور وزیر بهداشت در صدا و سیما
اما بعد از این برنامه محسن مقصودی مجری برنامه که از ابتدای برنامه با واکنش‌های تند وزیر بهداشت رو به رو شد؛ به فارس گفته که مسئولان ما در دولت‌های مختلف، عادت کرده‌اند که فقط در برنامه‌های یک طرفه و «گزارش کاری» روند بدون حضور هیچ منقدی. حتی بعضا دوست دارند مجری هم دائم مجیز آنها را بگوید و دایم از ایشان تعریف و تایید کند. به نظرم این سبک در رسانه اساسا باید تغییر کند. البته برنامه‌های «گزارش کاری» هم کارکرد خود را دارند و در جای خود لازم است که دولت گزارش کارهای خود را بدون لکنت به مردم بگوید.
وی افزود: برخی وزرا و مسئولان، در دولت‌های مختلف فکر می‌کنند حضور در برنامه‌های چالشی شأن آنها را زیر سوال می‌برد یا عملکردشان را منفی جلوه می‌دهد، در حالی که به نظرم مسئولی که عملکرد خوبی داشته باشد و به عملکردش مطمئن باشد اتفاقا از برنامه‌های صریح و انتقادی و گفت و گوی صریح با منتقدان، استقبال می‌کند. چراکه این برنامه‌ها بهترین فرصت برای تشخیص مسئولان ضعیف و کم کار از مسئولان فعال و موفق است و مردم سره از ناسره را در این برنامه‌ها تشخیص می‌دهند نه برنامه‌های یک طرفه. البته آن برنامه‌ها هم باید جانب انصاف و عدالت را رعایت کنند و هدفشان اصلاح باشد.
این مجری گفت: در حوزه نظام سلامت، ثریا در دوره‌های مختلف علمدار نقد بی‌عدالتی‌ها در این حوزه در رسانه ملی بوده است. چهار برنامه به شدت انتقادی از ثریا در مدت یک سال و نیمی که ثریا در زمان دولت قبل به روی آنتن می‌رفت در حوزه نظام سلامت پخش شده است. انتقادها به حدی بود که وزارت بهداشت سال ۹۱ علیه ثریا بیانیه داد با این عنوان «با ثریا می‌رود دیوار کج...» هم فیلم آن برنامه‌ها در سایت و کانال تلگرام ثریا موجود است و هم آن بیانیه الان در فضای مجازی قابل دسترسی است.
مقصودی درباره نام منتقدانی که وزیر بهداشت اجازه حضورشان را در برنامه نداد، گفت: برای مثال دکتر مسعود پزشکیان، نایب رئیس اول مجلس، اولین پیشنهاد ما بود. ما دو سال قبل هم با حضور ایشان در ثریا دو برنامه رفته بودیم و ایشان همان موقع پیش‌بینی کرده بودند این طرح به شکست می‌انجامد و باعث افزایش بی‌عدالتی می‌شود و برای دولت یازدهم علیرغم نیت خیری که دارند، باعث زحمت و مشکلات فراوان می‌شود. با این پیشنهاد به شدت از طرف وزارت بهداشت مخالفت شد، حتی برای حضور تلفنی ایشان.پیشنهادهای دیگری که داده بودیم، انتخاب یک نفر از بین دکتر طریقت منفرد، احمد توکلی و عبدالرضا مصری بودند که با حضور تلفنی آنها هم مخالفت شد.

https://siasatrooz.ir/vdcg779y.ak9un4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی