?>?> آغاز برچسب‌گذاری فرآورده‌های غذایی | سیاست روز
پنجشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۳ - ۰۳:۰۶
کد مطلب : 89578
طرح تحول سلامت در حوزه غذا و دارو کلید خورد

آغاز برچسب‌گذاری فرآورده‌های غذایی

آغاز برچسب‌گذاری فرآورده‌های غذایی

طرح تحول نظام سلامت در حوزه غذا و دارو با برچسب‌گذاری فرآورده‌های غذایی و استفاده از چراغ راهنمای تغذیه‌ای آغاز شد.
هدایت حسینی، ‌مدیر‌کل نظارت بر فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در همایش روز جهانی غذا، گفت:‌ بحث برچسب‌گذاری فرآورده‌های غذایی یکی از مباحث ما در وزارت بهداشت و سازمان غذا و داروست. با توجه به نیاز مصرف‌کنندگان در سنین مختلف و همچنین به دلیل تنوع مواد غذایی در کشور، مبحث برچسب‌گذاری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که این موضوع در دنیا نیز مورد توجه واقع شده است.
وی در این‌باره ادامه داد: برچسب‌گذاری یک پل ارتباطی میان مصرف‌کننده و تولید‌کننده است که امکان اطلاع‌رسانی سریع را به مصرف کننده می‌دهد. از طرف دیگر این موضوع سبب می‌شود که قدرت انتخاب مصرف‌کننده در تهیه مواد غذایی افزایش یابد. به این ترتیب می‌توان غذاهای سالم‌تر را راحت‌تر انتخاب کرد.
مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی وزارت بهداشت در این‌باره افزود: همچنین این موضوع این پشتوانه را به سازمان‌های نظارتی می‌دهد که توان کنترلی خود را ارتقاء دهند.
هدایت حسینی گفت: برچسب‌گذاری فرآورده‌های غذایی دو ویژگی مهم دارد. ابتدا آنکه از الگوهای پیشرفته تغذیه‌ای در جهان در این زمینه استفاده شده است. اگر این برچسب‌گذاری و زمان‌بندی اجرایی شود بی‌تردید یکی از پیشرفته‌ترین کشورها در امر برچسب‌گذاری خواهیم بود. در مجموع این دستور‌العمل طی یک سال کاری با حضور نمایندگان صنعت و وزارت بهداشت نوشته شده است.
مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی وزارت بهداشت همچنین گفت:‌ این دستور‌العمل در سه مرحله اجرایی می‌شود. مرحله نخست آن از امروز است که با رونمایی از ضابطه جدید برچسب‌گذاری مواد غذایی آغاز می‌شود. این مبحث توسط وزارت بهداشت به صنعت ابلاغ خواهد شد. بخش دوم آن نیز از ابتدای سال ۹۴ است و بر این اساس باید جدول ارزش تغذیه‌ای یا چراغ راهنمای تغذیه‌ای به صورت انتخابی درج شود. ۱۸ ماه پس از آن نیز هم جدول ارزش تغذیه‌ای و هم چراغ راهنمای تغذیه‌ای بر روی فرآورده‌های تغذیه‌ای اجباری خواهد شد.
وی گفت: به این ترتیب حدود شش فاکتور شامل چربی، اسید چرب ترانس، نمک، قند و کالری به شکل چراغ راهنمای سه رنگ (سبز، قرمز و زرد) روی محصولات درج خواهد شد. رنگ سبز حاکی از آن است که فرآورده مذکور مثلا در مورد نمک محدودیت مصرف ندارد، رنگ زرد نشان احتیاط و رنگ قرمز نیز نشان محدودیت مصرف است.
مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی وزارت بهداشت اظهار کرد: با ابلاغ این دستور‌العمل به صنعت وارد مراحل اجرایی آن می‌شویم.
در ادامه این مراسم با حضور وزیر بهداشت،‌ رئیس سازمان غذا و دارو، رئیس کمیسیون‌ بهداشت مجلس و‌... ضابطه برچسب‌گذاری فرآورده‌های غذایی رونمایی شد.
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو نيز در اين مراسم با اعلام اینکه یک چهارم هزینه خانوار در کشور صرف غذا می‌شود، از افزایش تقلبات غذایی خبر داد و گفت: برای شناسایی فرآورده‌های غذایی تقلبی، نیاز به تجهیزات جدید داریم.
رسول دیناروند اظهار داشت: با پیشرفت علم، شاهد افزایش تقلبات فرآورده‌های غذایی هستیم که شناسایی آنها نیازمند تامین تجهیزات جدید است.
وی با اشاره به تفاهمنامه‌ای که سازمان غذا و دارو با معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری منعقد کرده است، گفت: از این معاونت درخواست کردیم اعتبار ۱۸ میلیاردی به ما بدهند که بتوانیم با روش‌های جدید، تقلبات غذایی و آلاینده‌های موجود را در آزمایشگاه‌های مرجع تشخیص دهیم.
دیناروند ادامه داد: انتظار ما از مجلس شورای اسلامی این است که سازمان غذا و دارو را از نظر زیرساخت‌ها تقویت کند و دستگاه قضاء برای برخورد با تقلبات و تخلفات در حوزه غذا به ما کمک کند.
وی افزود: البته به رغم محدودیت‌هایی که برای ما ایجاد شده است، کارهای جدیدی را در حوزه غذا و دارو شروع کرده‌ایم که استفاده از بخش خصوصی در امر نظارت، یکی از برنامه‌هایی است که به صورت جدی دنبال می‌کنیم.
معاون وزیر بهداشت از اجرای طرح برچسب‌گذاری فرآورده‌های غذایی برای کمک به سلامت غذایی مردم خبر داد و گفت: این طرح کمک می‌کند تا مردم، مواد غذایی مضر را از سالم تشخیص دهند.
وی افزود: این برچسب تحت عنوان چراغ راهنمای غذایی و در یک دوره ۱۸ ماهه بر روی تمام فرآورده‌های غذایی الصاق می‌شود.
رئیس سازمان غذا و دارو درباره سه رنگ قرمز، زرد و سبز برچسب سلامت فرآورده‌های غذایی، توضیح داد: بر‌اساس این برچسب، میزان شکر، نمک، چربی و اسید چرب ترانس روی فرآورده‌های غذایی مشخص خواهد شد. بطوریکه رنگ قرمز نشان‌دهنده آن است که فرد باید در مصرف آن فرآورده مراقبت کند. رنگ زرد نشانه هشدار بوده و رنگ سبز هم به معنی آن است که این فرآورده مطلوب بوده و نگرانی از بابت مصرف آن وجود ندارد.
دیناروند از سازمان غذا و دارو به عنوان دستگاه زیرمجموعه وزارت بهداشت نام برد که عمدتا وظایف نظارتی برعهده دارد.
وی ادامه داد: بخشی از حوزه نظارتی سازمان غذا و دارو، متوجه کالاهایی است که ایمنی و سلامت آنها را تضمین می‌کنیم. بخش دیگر متوجه موادی است که به منظور پیشکیری از بیماری‌ها استفاده می‌شود و بخش آخر، متوجه فرآورده‌های غذایی است.

https://siasatrooz.ir/vdcg7n97.ak9yu4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی