شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۶
کد مطلب : 110188
خشونت پلیس فرانسه خشم مردم را برانگیخت

شنبه سیاه جلیقه زردها

شنبه سیاه جلیقه زردها

سکوت نهادهای مدعی حقوق بشر در برابر سرکوب گری نظام حاکم بر فرانسه در حالی ادامه دارد که اعتراض های مردمی به سیاست های اقتصادی دولت و ضد نظام سرمایه داری در فرانسه در حالی به سی و هشتمین شنبه سیاه خود رسیده که تظاهرات دیروز بویژه در شهر "نانت" در ادای احترام به «استیو مایا کانیچو» قربانی اخیر خشونت پلیس در این شهر و اعتراض به این خشونت ها شکل گرفت.
غرب مدعی آزادی بیان و مقابله با خشونت سازمان یافته در حالی علیه سایر کشورها موضع گیری می‌کنند همین کشورها و نهادهای مدعی، ماه‌هاست در برابر سرکوب مطالبات مردم فرانسه سکوت و حتی از این سرکوب‌گری حمایت کرده‌اند. ۲۵۹ روز (۸ ماه و ۱۶روز) از آغاز این تجمع ها در شهرهای مختلف فرانسه می گذرد؛ تجمع هایی که بارها صحنه خشونت پلیس و درگیری نیروهای امنیتی با معترضان بوده است. خشونت هایی که به طور گسترده از سوی نهادهای اروپایی حتی بین المللی مورد انتقاد شدید قرار گرفت؛ این بار و در روز جشن موسیقی در شب ۲۱ ژوئن یک جوان ۲۴ ساله قربانی خشونت پلیس شد. به گزارش رسانه های فرانسوی، تظاهرات دیروز در فرانسه بویژه در شهر نانت در ادای احترام به کانیچو و اعتراض به خشونت های پلیس بود.
علاوه بر نانت، برای دیروز فراخوانی برای تظاهرات در سراسر کشور به ویژه از طرف گروه های جلیقه زرد در شهرهای تولوز، کائن ، لو آور، مونپلیه، پاریس، تورز و روئن صادر شد. جلیقه زردها معترضان را برای ادای احترام به استیو با پوشیدن جلیقه زرد و بازوبندی به رنگ سیاه دعوت کردند. بازرسی پلیس در گزارش روز سه شنبه خود ادعا کرد که ارتباطی بین مداخله پلیس و ناپدید شدن استیو در نانت وجود ندارد. با این حال «ادوارد فیلیپ» نخست وزیر فرانسه خواستار تحقیقات بازرسی عمومی دولت در این ارتباط شد. روز جمعه، وزیر کشور فرانسه هم با اذعان دوباره به استفاده پلیس از گاز اشک آور گفت که این اقدام سوال برانگیز است.ادای احترام به استیو در نانت از حوالی ساعت ۱۱ به وقت محلی آغاز می شود. در جایی که جسد او در روز دوشنبه پیدا شد.
استیو مایا کانیچو هنگام حضور در یک کنسرت در سواحل لوآر، مکانی کهنیروهای پلیس حضور داشتند، ناپدید شد. در طی آن شب ، همچنین چندین نفر در رودخانه افتاده بودند. برخی از شرکت کنندگان در روز جشن موسیقی در نانت گفتند که آنها بر اثر گاز اشک آور کور شده اند. روزنامه "میدی لیبر" فرانسه هم می نویسد: با توجه به پیش بینی ناآرامی های احتمالی، بسیاری از بخشداران تجمعات را ممنوع اعلام کردند. مانند شهرهای "سن ماریتیم"در روئن یا "اویرون" در شبکه های مجازی همچنین از معترضان برای حضور در نزدیک ترین عوارضی نزدیک به محل سکونتشان دعوت شده بود. در هفته گذشته اعتراض ها در حالی که ماکرون به همراه همسرش به اقامتگاه تابستانی خود رفته بود، ۳۰۰ نفر از جلیقه زردها به همراه تعدادی از «بلوک های سیاه» به دفتر نمایندگی «رومن گرو» عضو مجمع ملی فرانسه و حزب "جمهوری به پیش" پارلمان این کشور در شهر "پرپینیان" حمله ور شده و آنجا را غارت کردند.«امانوئل ماکرون» در پاسخ به بحران جلیقه زردها، در روز سوم تعطیلات خود در اقامتگاه تابستانی «فورت دی برگانکون» گفته بود که به هیچ وجه اعتقاد ندارم آنچه در یک زمان باعث خشم واقعی مردم شده، پشت سر ما قرار دارد.مکرون مدعی شد که خشم معترضان فرانسوی فقط مربوط به بخشی از جامعه فرانسه و نه همه این جامعه است. در جریان اعتراض های مردمی در فرانسه از ۱۷ نوامبر سال میلادی گذشته/ ۲۶آبان ۹۷ که با ۳۰۰ هزار تظاهرکننده در خیابان های فرانسه متولد شد تاکنون بیش از ۱۰ هزار و ۳۰۰ گردهمایی در سرتاسر فرانسه برگزار شد و شرکت کنندگان در آن آزادانه درباره موضوعات گوناگونی چون بهداشت، آموزش و پرورش، فرهنگ، محیط زیست، قدرت خرید، بازنشستگی، مالیات، عدم تساوی و وجود بی عدالتی در اجتماع بحث و گفت وگو کردند. همچنین ۲۴ فرانسوی در جریان تظاهرات اعتراضی جنبش جلیقه زردها بر اثر اعمال خشونت آمیز نیروهای پلیس و استفاده این نیروها از اسلحه "فلش بال" نابینا و حدود ۶ هزار نفر از معترضان بازداشت شده اند. این اعتراض ها همچنین بیش از ۲ هزار زخمی از بین معترضان و نیز یک هزار مجروح در بین نیروهای پلیس را به دنبال داشته است.
گروهی از این معترضان که چهره‌هایشان را پوشانده بودند با استفاده از صندلی‌ها تلاش کردند میدانی را در این شهر مسدود کنند و با انباشته کردن مواد سوختنی آتش برپا کردند که پلیس وارد عمل شد و به سوی آن‌ها گاز اشک‌آور پرتاب کرد.

پیش از این، مقامات این شهر از ترس ناآرامی‌ها بخش‌هایی از آن را مسدود کرده بودند. جلیقه زرد‌ها نیز که از ماه‌ها پیش تجمع‌های اعتراضی در این کشور برگزار می‌کنند در شبکه‌های اجتماعی از مردم خواسته بودند در این تظاهرات شرکت کنند.
لازم به ذکر است چندی پیش عده ای از معترضان آفریقایی تبار موسوم به جلیقه سیاه ها، در برابر بنای تاریخی پانتئون تجمع کردند و خواستار صدرو برگه اقامت قانونی شدند. در نهایت، با ورود پلیس ضد شورش، اعتراضات سرکوب شد و ۳۷ تن نیز بازداشت شدند. این در حالی است که دولتمردان فرانسه همچنان بر سیاست سرکوب و بازداشت تاکید دارند و حاضر به پذیرش مطالبات مردمی نیستند. نهادهای حقوق بشر اروپا نیز اقدامی برای مقابله با این وضعیت صورت نداده‌اند که نتیجه آن نیز استمرار سرکوب گری پلیس فرانسه است. رفتاری که یک بام و دو هوای حقوق بشری غرب را بیش از پیش آشکار می سازد.

https://siasatrooz.ir/vdcg7z9q7ak9qq4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی