جشنواره مقاومت متناسب با گفتمان انقلاب اسلامی منظومه محتوایی ارائه دهد

دکتر عماد افروغ نویسنده و تحلیل‌گر مسائل اجتماعی و فرهنگی معتقد است: فیلمسازان ما باید ببینند پس از جنگ چه اتفاقی افتاده و به بیان این رخداد بپردازند. او گفت قرار نیست همواره در فیلم هایمان نوستالژی از جنگ ارائه دهیم . باید درد هشت سال دفاع مقدس را حین جنگ و پس از آن در آثارمان نشان دهیم.
رئیس اسبق کمسیون فرهنگی مجلس و نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: بهتر است در روایت هشت سال دفاع مقدس، جنگ را منظومه‌ای بدانیم و وقایع قبل و پس از آن را مورد بررسی قرار دهیم. جنگ و هشت سال دفاع مقدس ما تنها توپ و تانک نبود. جنگ پشت صحنه‌ای هم داشت. خانومی که در پشت صحنه فعالیت می‌کرد، خانواده‌ای که در جریان جنگ دچار آسیب می‌شوند، حمایت هایی که از جبهه و جنگ و رزمندگان در هشت سال صورت گرفته و همینطور، نامهربانی هایی که در این مسیر شده همه و همه باید در فیلم هایمان مورد واکاوی قرار بگیرد.
وی افزود: بیایید ببینیم بعد از دفاع مقدس چه اتفاقی افتاده، عده‌ای از رزمندگان ما مجروح، اسیر و عده‌ای هم جان خود را از دست دادند. ببینیم در خصوص انتظارات این رزمندگان و نوع مواجهه دولتمردان و حکومت با این انتظارات چه کارهایی صورت گرفته.آیا اصلا به خواسته‌های آنها و فداکاری که در این هشت سال توسط آنها صورت گرفته توجه می‌شود؟
در ادامه افروغ، ابراهیم حاتمی کیا را نمونه یک فیلمساز کامل دفاع مقدسی می‌داند که درد جنگ و دفاع مقدس را به خوبی روایت می‌کند و فیلم‌هایش مشکلات حین دفاع مقدس و پس از آن را به تصویر می‌کشد. این نویسنده و تحلیل‌گر مسائل اجتماعی گفت: قرار نیست در فیلم‌هایمان نوستالژی دفاع مقدس را نشان دهیم. باید ببینیم پس از آن چه اتفاقی افتاده است. دفاع مقدس ما منظومه‌ای فکری عقیدتی بوده که با اصل جوهره انقلاب در ارتباط بوده است. متاسفانه عده‌ای جنگ را خواستگاه ارزش‌ها می‌دانند. این درحالیست که جنگ و هشت سال دفاع مقدس ما تجلی ارزش‌هاست. آنهایی که نگاه منقطع به دفاع مقدس و جشنواره فیلم مقاومت ندارند آنها درست فکر می‌کنند و موفق هم عمل می‌کنند. اینکه نگاه فانتزی به جنگ داشته باشیم این یعنی نگاه حماسه‌ای صرف با قرائت خاص. اما درست این است که از مظلومیت ها، حرمان‌ها و رنج‌ها طول جنگ و پس از آن گفته شود.
این نویسنده در ادامه بیان کرد: این مسئله را در حال حاضر می‌توانیم به نشان دادن مردم مظلوم غزه تشبیه کنیم. آیانباید در فیلم هایمان فریادها، رنج‌ها و آسیب‌های آنها را نشان داد؟ اگر بخواهیم فیلم‌های هالیوودی را الگوی ساخت فیلم هایمان قرار دهیم و از رزمندگانمان قهرمان بسازیم و ابعاد واقعی رشادت‌های همراه با مظلومیت آنها را به نمایش نگذاریم این چنین نمایشی شایسته و بایسته جنگمان نیست.

https://siasatrooz.ir/vdcgnn97.ak97q4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی