?>?> یادآوری نشریه آمریکایی از پیروزی ایران بر آمریکا در یک جنگ شبیه‌سازی شده | سیاست روز
یادآوری نشریه آمریکایی از پیروزی ایران بر آمریکا در یک جنگ شبیه‌سازی شده

نشریه نشنال اینترست درگزارشی از جنگ شبیه سازی شده آمریکا با ایران می نویسد، یادآوری شکست آمریکا در این جنگ ارزشمند خواهد بود.
نشنال اینترست در این گزارش می‌افزاید در صورت بروز یک جنگ واقعی، هیچ کس نمی تواند قوانین را به گونه ای تغییر دهد تا "برتری آمریکا" در جنگ حفظ شود.
« با تشدید تنش در منطقه خلیج فارس، یادآوری تمرینات نظامی پنتاگون در سال ۲۰۰۲ ارزش بازبینی دارد. در این جنگ یک لشکر از تفنگداران آمریکایی، نقش فرماندهی یک دشمن را ایفا کردند که مقابل نیروهای آمریکایی که بسیار قوی تر بودند، می جنگیدند.
فرماندهی طرف ایرانی این جنگ برعهده سرلشکر پال ون رایپر بود که سرباز، کشتی ها و هواپیماهای جنگی با توانایی شبیه نیروهای واقعی ایران، در اختیار داشت. موفقیت ون رایپر در کم اثر کردن حمله شبیه سازی شده آمریکا، آشکار می کند که تهران احتمالا در یک جنگ واقعی چگونه خواهد جنگید.
این جنگ شبیه سازی شده "چالش هزاره ۲۰۰۲" نام داشت. طراحی آن در مرکز فرماندهی مشترک نیروهای نظامی و در مدت دو سال صورت گرفت. ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر در آن مشارکت کرده و تمرینات نظامی همراه تعداد زیادی سایت های شبیه سازی شده آموزشی و همچنین سایت های دایر پیش رفت. قرار بود این نیروها متعلق به کشوری نظیر ایران در خاورمیانه باشند و مقابل ارتش آمریکا قرار گیرند. آمریکایی ها هم می بایست از فناوری پیشرفته در این نبرد استفاده می کرد که تا پنج سال آینده استفاده نمی شد. یک طرف از این تمرینات شامل لشکر یکم تفنگداران و واحد ۸۲ آبی خاکی آمریکا باید ناگهان وارد منطقه می شد. نیروهای خودی برای دشمن ضرب الاجل صادر می کردند تا تسلیم شوند، پس از آن ون رایپر فرمانده نیروهای دشمن، آن را رد می کرد. از آنجایی که دکترین نظامی بوش در آن زمان شامل حملات پیش گیرانه علیه دشمنان می شد، ون رایپر می دانست که نیروهای آمریکایی به آنها حمله خواهند کرد، و اینگونه هم شد.
اما ژنرال سه ستاره ۴۱ سال از عمر خود را در لشکر تفنگداران سپری نکرد تا یک فرمانده ترسو باشد. به محض آنکه نیروهای دریایی آمریکا از نقطه بدون بازگشت عبور کردند، او در حمله ای، به آنها ضربه ای شدید وارد کرد. موشک های پرتاب شده از واحدهای مستقر در خشکی، قایق های غیرنظامی و پرنده هایی با ارتفاع کم، ناوگان آمریکایی را درهم کوبید و در همین حال قایق های تندرو حامل مواد منفجره با استفاده از تاکتیک عملیات انتحاری، نیروی دریایی آمریکا را در منطقه نابود کرد. رمز آغاز عملیات هم الله اکبر بود. در مدت ده دقیقه همه چیز تمام و سرلشکر پال ون رایپر پیروز میدان شد.
مایکازینکو دانشمند علوم سیاسی آمریکا در مقاله ای در نشریه War on the Rocks نوشت:" تاثیر توانایی نیروهای مقابل در بی اثر کردن نیروهای رزمی آمریکایی، تمام شرکت کنندگان در این تمرینات نظامی را متحیر کرد." شوک ناشی از این شکست طراحان تمرینات نظامی را مجبور کرد درباره بخش های باقی مانده تمرینات برای نیروهای آمریکایی، واقعیات را تحریف کنند.
ژنرال بوک کرنان، فرمانده نیروهای فرماندهی مشترک، یک تماس تلفنی فوری از ژنرال بازنشسته گری لوک، طراح تمرینات دریافت کرد که می گفت:" آقا، ون رایپر تمام کشتی ها را به لجن کشید." کرنان هم دریافت این خبر بدی است زیرا توانایی فرماندهی مشترک برای اجرای سایر بخش های تمرینات یعنی استفاده از آتش واقعی، و ورود ناگهانی نیروهای آمریکایی که بخش اصلی تمرینات بود، به خطر افتاده است. نیروهای واقعی در پایگاه نظامی فورت برگ در سواحل ساندیاگو، و همچنین مرکز ملی آموزشی فورت ایروین، منتظر دستور فرماندهان بودند. کرنان به خاطر می آورد:" من گزینه های زیادی نداشتم. باید بخش ورود ناگهانی را اجرا می کردم." وی به طراحان دستور داد کشتی های مجازی را به سطح آب بیاورند. ژنرال بل و همچنین گروه تحلیل گرانش درس های آموخته شده از حمله نخست را اعمال کرد و از درگیری های بعدی با نیروهای رزمی خودداری کردند. زنکو می نویسد آن اقدام و همچنین مدخلات دیگر، ون رایپر را بسیار عصبانی کرد. وقتی ون رایپر برای گلایه نزد کرنان رفت، به او گفته شد:" اقدام شما خارج از معمول بود. نیروهای دشمن هرگز کاری را که تو کردی، انجام نخواهد داد."
ون رایپر نیروهای دشمن را جمع آوری کرد و به آنها گفت به دستورات فرمانده کل عمل کنند. استقلالی که به عقیده او باید نیروهای دشمن تحت امر وی برای انجام دادن وظایفشان داشته باشند، خدشه دار شده بود. شش روز پس از آن تمرینات، ون رایپر استفعا کرد و در مدت ۱۷ روز باقی مانده تا بازنشستگی، به عنوان مشاور خدمت کرد. در آن مدت، تیم تحلیلگران اطلاعاتی با نابود کردن نیروی هوایی و دریایی دشمن، به اکثر اهداف مورد نظر خود در آن برنامه تبلیغاتی دست یافتند: تامین امنیت خطوط کشتی رانی، خنثی کردن و یا دست یافتن به سلاح های کشتار جمعی دشمن. دشمن هم فقط می توانست بخشی از توانایی های خود را حفظ کند اما در نهایت تضعیف و بیشترین نفوذ منطقه ای آن نابود شد.
البته در یک جنگ واقعی هیچ کس نمی تواند قوانین را تغییر دهد تا برتری آمریکا حفظ شود. اگر ایران واقعا قرار باشد تاکتیک های ون رایپر را اجرا کند، می تواند حتی خساراتی بیشتر از آنچه که نیروهای او در جنگی شبیه سازی – و تحریف شده – به بار آوردند، تحمیل کند.

https://siasatrooz.ir/vdcgnq9qyak9qx4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی