?>?> تجليل از مفاخر حسيني و پيرغلامان شهر تهران | سیاست روز
سه شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۱
کد مطلب : 90215

تجليل از مفاخر حسيني و پيرغلامان شهر تهران

تجليل از مفاخر حسيني و پيرغلامان شهر تهران

اين روزها تجليل از پيرغلامان و ريش سفيدان هيئت‌هاي مذهبي تهران و محلات آن حال و هواي خاصي به شهر داده است.
از جمله مجلس تجلیل از خادم حسینی شهر تهران، حاج سید محمد موسوی سجاسی در ویژه برنامه "پرده عشاق" به همت فرهنگ سرای سرو برگزار می‌شود.
این ویژه برنامه با هدف تکریم و تجلیل از خادمین حضرت امام حسین(ع) که تأثیر به سزایی در رونق عزاداری و هیئت‌های شهر تهران داشته و دارند روز شنبه ۱۵ آذرماه، ساعت ۱۵ در سالن شفق برگزار می‌شود.
حاج سیدمحمد موسوی سجاسی از ذاکرین و پیرغلامان حضرت سیدالشهدا(ع) است که از دهه ۴۰ در شهر تهران نقش به سزایی در برپایی مجالس روضه در این شهر داشته است.
وی در نظرگاه اهل معنا، یعنی گنجینه اشعار بلند و قصاید پر مغز آیینی، یعنی دیوان فوأد کرمانی، یعنی شعرهای محمد حسین غروی کمپانی و یعنی سروده‌های دکتر قاسم رسا، ملک الشعرای، آستان قدس رضوی. مردم تهران که دست کم از نیمه دهه چهل، این مداح اهل بیت(ع) را می‌شناسند، به خوبی می‌دانند که علاوه بر خواندن قصیده‌های طولانی و گاه ۱۰۰ بیتی از مشاهیر شعر و ادب و پارسی، روضه‌های گرم و جان سوز او نیز منحصر به فرد و یگانه است.
مجالس مرثیه خوانی این ذاکر ائمه هدی(ع) در حسینیه امام خمینی (ره) و در حضور مقام معظم رهبری، روش و مداحی‌های او چه در تهران و چه در شهرستان‌ها زبانزد است و پس از این همه سال صاحب سبک و پیشرو بودن در این عرصه، کمتر کسی توانسته است که مانند او اشعار شاعران متعدد را در گنجینه سینه حفظ کند. حجت الاسلام علوی تهرانی، حاج علی انسانی، حاج حسن خلج و دیگر خادمین و ذاکرین اهل بیت(ع) و مسئولین فرهنگی و هنری شهر تهران نیز در این مجلس حضور خواهند داشت.
علاقه مندان جهت حضور در این مجلس می‌توانند به خیابان سید جمال الدین اسدآبادی (یوسف آباد)، خیابان ۲۱، بوستان شفق مراجعه و یا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره۸۸۶۵۱۷۸۶ تماس حاصل نمایند و یا به درگاه اینترنتی، sarv.farhangsara.ir مراجعه نمایند.
تجلیل از پیرغلام اهل بیت حاج قاسم مستوفی
مراسم تجلیل از حاج قاسم مستوفی، پیرغلام اهل بیت(ع) در ویژه‌برنامه پرده عشاق روز چهارشنبه ۱۲ آذر در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود.
این مراسم از ساعت ۱۸:۳۰ با حضور علی انسانی مداح، حجت‌الاسلام سیدمهدی طباطبایی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و پژوهشگر دینی، علی آهی پیرغلام اهل بیت(ع) و جمعی از مداحان برگزار می‌شود.
حاج قاسم مستوفی، پیشکسوت و خادم اباعبداله الحسین(ع) است که بیش از پنج دهه در حسینیه صنف پوشاک در خیابان سعدی از حسینیه‌های مذهبی قدیمی شهر تهران در ماه‌های محرم و صفر خدمت کرده است. وی ریاست صنف پوشاک بازار تهران را بر عهده دارد و هر سال به اقامه عزای حسینی می‌پردازد. اجرای زنده نقاشی قهوه‌خانه‌ای با حضور استاد محمدرضا پورفرزانه مدرس دانشگاه، برپایی نمایشگاه نقاشی قهوه‌خانه‌ای و نمایشگاه عکس «محرم به روایت سرزمین من» آثار زهرا منصوری با موضوع آیین‌های عاشورایی اقوام مختلف ایرانی با مشارکت موسسه شیعه‌شناسی از بخش‌های جنبی این مراسم آیینی است.

تجليل از مفاخر حسینی غرب پایتخت
فرهنگسرای تهران و مدیریت فرهنگی- هنری منطقه ۲۲ با هدف بزرگداشت مفاخر حسینی بومی در محلات و پاسداشت سرآمدان این فرهنگ متعالی، دومین دوره برنامه " پرده عشاق ؛ آیین تجلیل از مفاخر حسینی " را برگزار کرد.
در این برنامه که شنبه هشتم آذر مصادف با ششم صفر با مشارکت مدیریت فرهنگی- هنری منطقه ۲۱ و با حضور میهمانانی از شورای شهر، ائمه جماعات، مدیران سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران، شاعران و پیرغلامان حسینی و خانواده معظم شهدا و ایثارگران برگزار شد، از سید احمد میرزمانی شاعر پیش کسوت مذهبی و عاشورایی و پدر ۲ شهید و هم چنین مداح پیش کسوت حاج علي اسداللهي که پدر سه شهید است تجلیل به عمل آمد.
در این مراسم احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه آب و گل تهران با محبت اهل بیت عجین است گفت: این ویژگی را شهر دیگری ندارد. شهر تهران پیشترها روستای تهران بوده است؛ روستای تهران کنار یکی از فرزندان سیدالشهدا(ع) شکل گرفته است، این بزرگوار نامش امام زاده سید اسماعیل بوده است، این امام زاده ۵۰۰ تا ۷۰۰ سال پیش محور روستای تهران بوده است و علاوه بر مرکزیت مردم به این امام زاده بسیار اهمیت می‌دادند.
وی افزود: جایگاه این امام زاده را در بین مردم تهران از اینجا متوجه می‌شویم که قدیمی ترین شیئی که در تهران باقی مانده یک در چوبی ارزشمند و نفیس است، این اثر چوبی نشان می‌دهد که در تهران درختان زیادی بوده است که سابق به تهران چنارستان می‌گفتند و اینکه در تهران صنعت هنرمندان با چوب رونق داشته است. نشانه مهمتر این در چوبی این است که هنرمندان تهرانی عاشق اهل بیت بودند و دری چوبی را برای امام زاده تهران و برای فرزند سیدالشهدا ساختند.
اجرای مداحی توسط استاد پیش کسوت حاج داوود علیزاده، شعرخوانی علیرضا قزوه، ذکر مصیبت توسط حجت الاسلام والمسلمین دکتر صالح نیا امام جمعه کن و غرب تهران، نمایش فیلم‌های مستندی از زندگی و سخن پیرغلامان امام حسین(ع) از دیگر بخش‌های این برنامه بود.
در پایان برنامه هم چنین با برقراری ارتباط مستقیم با کربلا و نمایش تصویر حرم امام حسین(ع) حاضران با گفتن «لبیک یا حسین» دل به سیدالشهدا(ع) دادند و در ادامه از حاج علی اسداللهی مداح و پدر سه شهید، و سید احمد میرزمانی شاعر اهل بیت و پدر دو شهید تقدیر شد.

https://siasatrooz.ir/vdcgnx9y.ak9zq4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی