شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۱
کد مطلب : 91601
انتخابات شوراياري‌ها با استقبال كمرنگ مردم برگزار شد

تلاش برای جبران ضعف‌های گذشته در حوزه نظارت شورایاری‌ها

تلاش برای جبران ضعف‌های گذشته در حوزه نظارت شورایاری‌ها

انتخابات شوراياري‌هاي شهر تهران روز گذشته در حالي برگزار شد كه مردم محلات تهران استقبال خوبي از آن نكردند.
گرچه شوراياري‌ها سابقه سه دوره را با خود دارد اما همچنان براي مردم نامأنوس و ناشناخته است و براي اين كه مردم به اهميت شوراياري‌ها پي ببرند نيازمند زمان و معرفي هر چه بيشتر كارهايي است كه نمايندگان شوراياري‌ها در انجام وظايف خود پيگيري مي‌كنند.
شوراياري‌ها ياوران و مشاوران خوبي براي اعضاي شوراي شهر و شهرداران هر منطقه و محله مي‌توانند باشند چون از مشكلات محله خود به خوبي با خبر هستند و مي‌توانند اين مشكلات را به اعضاي شوراي شهر و شهرداران محله و منطقه انتقال دهند و پيگير رفع مشكلات محله شهر خود شوند.
علاوه بر آن مردم هم به راحتي مي‌توانند با نمايندگان شوراياري‌ها ارتباط برقرار كنند و خواسته‌ها و مشكلاتشان در امور محله خود را با آنها در ميان بگذارند.
در واقع شوراياري‌هاي محله پل ارتباطي ميان مردم و اعضاي شوراي شهر و شهرداران مناطق است كه مي‌تواند نقش خوبي را براي رفع مشكلات و كمبودهاي محله و منطقه بازي كند. علاوه بر امور محلات شهر، شوراياري‌ها مي‌توانند در حوزه مسائل فرهنگي و اجتماعي نقش داشته باشند.
مسائلي مانند فعاليت‌هاي فرهنگي در محله و مسائل اجتماعي مانند مسائل خانه و خانواده و حتي در زمينه ورزشي هم مي‌توانند فعاليت كنند.
با توجه به تنوع اعضاي شوراياري‌هاي محلات كه شامل اقشار گوناگون مردم در حوزه‌هاي فرهنگي، اجتماعي و ورزشي مي‌شود، مي‌توانند فعاليت‌هاي گسترده‌اي در اين حوزه‌ها داشته باشند.
به همين خاطر است كه مردم هر محله از شهر بنا بر وظيفه و حقوق شهروندي خود مي‌بايد در انتخاب افراد شوراياري محله خود نقش داشته باشند چون آنها نامزدهاي محلات خود را بهتر مي‌شناسند به همين خاطر بايد حضور فعال‌تري در انتخابات شوراياري محله خود داشته باشند.
در همين زمينه رئیس هیئت اجرایی انتخابات شورایاری‌های شهر تهران گفت: با توجه به تجربه‌ای که از ۳ دوره گذشته کسب کردیم، تلاش داریم ضعف‌های گذشته این نهاد را در امر نظارت جبران کنیم.
به گزارش تسنیم، مرتضی طلایی در ستاد مرکزی چهارمین انتخابات شورایاری‌های محلات شهر تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه شاهد یکی از رویدادهای مهم اجتماعی شهر تهران هستیم، گفت: انتخابات شورایاری‌ها در ۱۸۰۰ شعبه اخذ رای و با به کارگیری بالغ بر ۲۵ هزار نیروی داوطلب اعم از ناظران، نیروهای انتظامی، خدماتی و‌... برگزار شد و در هر محله ۷ نفر بین تعداد آرا و ۳ نفر به عنوان عضو علی‌البدل انتخاب خواهند شد.
وی افزود: در مرحله دوم انتخابات غیرمستقیمی برگزار می‌شود که ۶ عضو به نمایندگی از مساجد، ائمه جماعات، مراکز آموزشی دخترانه و پسرانه، سازمان تبلیغات، اصناف و پایگاه‌های بسیج به ۷ نفری که مردم انتخاب کرده‌اند افزوده می‌شوند که هیئت امنای محل به شمار می‌آیند. رئیس هیئت اجرایی انتخابات شورایاری‌های شهر تهران تصریح کرد: از اول سال ۹۴ نسبت به برگزاری انتخابات دبیر و مدیر محله از سوی ۱۳ عضو مذکور اقدام خواهد شد. در واقع آنها مکلف هستند با فرایندی که مصوب شده به انتخاب مدیر محله اقدام کنند.
طلایی به ۳ وظیفه شورایاری‌ها اشاره کرد و گفت: کمک به شورای شهر تهران در امر نیازسنجی، پیگیری مطالبات مردم و انتقال آنها به همه دستگاه‌های اجرایی و همچنین کوتاه کردن روابط مدیران و شهروندان از جمله وظایفی است که شورایاری‌های محلات شهر تهران برعهده دارند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه یکی از وظایف شوراهای شهرها، نظارت است، برای شورایاری‌ها نیز سطحی از نظارت را تعیین می‌کنیم.
رئیس هیئت اجرایی انتخابات شورایاری‌های شهر تهران ادامه داد: در حوزه فعالیت شورایاری‌ها سراهای محلات وجود دارد که با ۱۳ حوزه کاری تخصصی افراد باید با سطحی که تعیین شده، فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و‌... را دنبال کنند، علاوه بر این باید یک قرارگاه فرهنگی ایجاد کنیم که در آن مسجد محور است و بسیج، آموزش و پرورش، کانون‌های فرهنگی، هیئت‌های مذهبی و امنای محله باید در آن حضور داشته باشند و برنامه‌ریزی‌های مناسب را عملیاتی کنند.
طلایی با اشاره به وقوع ۱۵۰ هزار طلاق در ۱۱ ماه سال‌جاری گفت: این یک زنگ خطر برای نظام خانواده است و اهمیت کارکرد مدیریت محله علاوه بر نظارت و پیگیری این است که با استفاده از امکانات محله از بروز و شدت آسیب‌های اجتماعی جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه سالانه هر محله ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار دارد، گفت: پیگیری این نهاد اجتماعی و ادامه آن در آینده از جمله اقداماتی است که می‌تواند کارایی این نهاد را تضمین کند. با توجه به تجربه‌ای که از دوره‌های گذشته کسب کرده‌ایم تلاش داریم در تدوین آیین‌نامه‌هایی که بتواند ضعف‌های گذشته را جبران کند، اقدام کنیم.
رئیس هیئت اجرایی انتخابات شورایاری‌های شهر تهران همچنین گفت: ما اصرار داشتیم که یک‌دوم از جایگاه شورایاری‌ها در اختیار بانوان باشد زیرا آنها به صورت بالفطره قابلیت شناخت نیازها و حل آنها را دارند، این در حالی است که حدود ۲۰ درصد داوطلبان انتخابات را نیز خانم‌ها تشکیل می‌دهند.
رئیس شورای شهر تهران هم گفت: شورایاران چشمان اعضای شورای شهر در محلات هستند.
مهدی چمران با حضور در ستاد مرکزی انتخابات شورایاری‌های شهر تهران اظهار داشت: شورایاری‌ها چشمان اعضای شورای شهر در محلات هستند و بسیاری از خبرها و پیشنهادهايي که به اعضای شورای شهر و مدیریت شهری منتقل می‌شود از سوی شورایاران است. به گونه‌ای که بعداً ممکن است نیمه‌های شب نیز برای انتقال موضوعی با ما تماس بگیرند.
چمران اضافه کرد: مردم و اعضای شورای شهر از شورایاران توقعاتی دارند و ما نیز قطعاً روی عملکردشان نظارت خواهیم کرد.
همچنين رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران گفت: حضور کمرنگ مردم در انتخابات شورایاری‌ها علیرغم تبلیغاتی که صورت گرفته، جای تأسف دارد.
فاطمه دانشور در حاشیه برگزاری چهارمین دوره انتخابات شورایاری‌های شهر تهران با حضور در فرهنگسرای ارسباران واقع در منطقه ۳ شهر تهران اظهار داشت: حضور مردم برای شرکت در انتخابات کمرنگ بود که این امر جای تأسف دارد.
وی ادامه داد: علی‌رغم این‌که تبلیغات خوبی از سوی ستاد انتخابات شورایاری‌ها صورت گرفته بود مردم استقبال کمی داشتند که البته شاید یکی از دلایل آن این باشد که مردم نمی‌دانند وظایف شورایاری‌ها چیست. در این صورت اگر کسی با ۱۰۰ رای به عنوان شورایار یک محله انتخاب شود کار بزرگی نکرده است.

https://siasatrooz.ir/vdcgq39y.ak9qz4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی