?>?> دستور کار جدید برای حذف ایران از همه معادلات جهانی | سیاست روز
سه شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۵
کد مطلب : 108217
۳شرط جدید اروپا ادامه همکاری با ایران

دستور کار جدید برای حذف ایران از همه معادلات جهانی

دستور کار جدید برای حذف ایران از همه معادلات جهانی

اروپایی‌ها در حالی با تمام توان سیاست‌های آمریکا برای فشار حداکثری علیه ایران را دنبال و از سه شرط جدید برای ادامه همکاری با تهران خبر داده‌اند انگار نه انگار امضایی مشترک با تهران بر سر توافقی بین المللی را انجام داده‌اند؛البته باید بدانند ملت ایران تحت هیچ شرایطی با خواسته‌های نامشروع و غیرمنطق آمریکا و غرب همراهی نخواه کرد. ملت ایران ۴۰سال است که با انواع و اقسام تحریم، تهدید و فشارهای ظالمانه بین المللی مقابله کرده و تسلیم نشده است و دشمنان انقلاب اسلامی بدانند که از این به بعد هم تسلیم نخواهد شد.
‏به تازگی روزنامه الشرق‌الاوسط به نقل از منابع آگاه نوشته در ادعایی مطرح کرده است؛ چهار کشور بزرگ اروپایی آلمان، انگلیس، فرانسه و ایتالیا اخیرا دیدارهایی با نمایندگان مقامات ایرانی داشته‌اند و سه شرط را برای ادامه همکاری مطرح کرده‌اند.
این روزنامه نوشته است: کشورهای اروپایی سه موضوع را مشخص کرده‌اند که رژیم ایران ‏باید آن‌ها را در نظر بگیرد.
اول آنکه باید اقدامات بی‌ثبات کننده در منطقه از طریق حمایت از گروه‌های تحت حمات خود در لبنان، سوریه، عراق و یمن را متوقف کند.
دوم اینکه از برنامه خود برای تولید موشک‌های بالستیک، توسعه و به کارگیری این موشک‌ها در کشورهایی که در آنها نیروهای نظامی دارد، ‏دست بکشد و مورد سوم دست کشیدن رژیم ایران از تهدیدات خود برای موجودیت و امنیت اسرائیل است.
نکته جالب توجه این گزارش این است که چهار کشور اروپايی، مذاکرات با ایران را برای ادامه همکاری را به قبول این شرایط منوط کرده‌اند. بعد از خروج دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از توافق هسته‌ای، اروپایی‌ها با ادعای ناخرسندی از آمریکا برای خروج از برجام، بارها بر حمایت همه جانبه از برنامه جامع اقدام مشترک تاکید داشتند و خواستار ماندن جمهوری اسلامی ایران در برجام شدند و در ازای آن وعده ارائه تضمین‌های لازم نسبت به تعهدات برجام سر دادند و قرار شد شرایطی را برای مقابله با تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران فراهم آورند که پس از ۹ ماه وقت کشی، بالاخره از سازوکاری مالی با عنوان اینستکس در ۱۱بهمن ماه سال جاری رونمایی شد که البته این سازو کار با شرط و شروط همراه بود!
در یکی از بندهای آن از جمهوری اسلامی ایران در خواست شده هرچه سریعتر به اف.ای.تی.اف بپیوندد و در گام اول این سازوکار مالی نیازهای دارویی و غذایی را تامین می‌کند.
بعد از دو سال و نیم مذاکره و منتج شدن آن به یک توافق بین المللی، حالا اروپایی‌ها برای انجام تعهداتشان شرط می‌گذارند!
جالب تر اینکه بجز شرط و شروط برای اجرایی کردن اینستکس یا هملن سازوکار مالی چهار کشور اروپایی، آلمان، فرانسه، انگلیس و ایتالیا برای ادامه همکاری با ایران از شرط های جدید و قابل تامل خبر داده‌اند.
توان دفاعی ایران، موضوع منطقه‌ای و نیز به رسمیت شناختن مشروعیت رژیم غاصب صهیونیستی شرط‌هایی است که دقیقا در راستای اهداف آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی تعریف شده است و به بیان دیگر اروپا در زمین آمریکا و راستای اهداف این رژیم استعمارگر قدم برداشته است. تقلا برای فشار حداکثری و پذیرش این سه شرط، یعنی حذف جمهوری اسلامی ایران از معادلات منطقه‌ای و بین المللی است، اما این کوته فکران بدانند ملت ایران تحت هیچ شرایطی با خواسته‌های نامشروع و غیر منطق آمریکا و غرب همراهی نخواه کرد و حضور پر شکوه مردم درراهپیمایی ۲۲ بهمن سال جاری نیز گواه بر همین عدم پذیرش است. ملت ایران ۴۰سال است که با انواع و اقسام تحریم، تهدید و فشارهای ظالمانه بین المللی مقابله کرده و تسلیم نشده است و دشمنان انقلاب اسلامی بدانند که از این به بعد هم تسلیم نخواهد شد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظّم انقلاب در تیر ماه ۱۳۹۷ در دیدار هیئت دولت، با انتقاد از گره‌زدن مشکلات اقتصادی کشور به اموری که خارج از اختیار کشور خودمان است -مانند برجام و بسته اروپایی- چنین کاری را خلاف منافع کشور دانستند.
ایشان فرمودند: ما مشکل اقتصادی کشور را به برجام موکول کردیم و برجام نتوانست کمک قابل توجهی کند. نتیجه این شد که مردم نسبت به برجام شرطی شدند.
همچنین معظم له بیان داشتند؛ در روزنامه خواندم که ترامپ گفته من می‌خواستم به ترزا مِی سفارش کنم راجع به سخت‌گیری نسبت به ایران،امّا او به من سفارش کرد درباره‌ی سخت‌گیری راجع به ایران! اینها این جور هستند دیگر. آن وقت تلفن می‌زند به آقای دکتر روحانی و اظهار ارادت و اخلاص هم به ایشان می‌کند. اینها را بایستی این جوری و با این چشم نگاه کرد؛ اینها بدند، اینها خیلی بدند. بنده یک سینه حرف دارم در زمینه‌ اروپایی‌ها ــ نه به خاطر سیاست‌های امروزشان‌ به خاطر ذات خبیثی که حکومت‌های اروپایی در طول این چند قرن از خودشان نشان داده‌اند؛ امروز نیز نشست کمیسیون مشترک برجام در وین برگزار می‌شود؛ به نظر می‌رسد با توجه به تحولات صورت گرفته پیرامون برجامِ در کما و بسته کم جانِ اروپایی و همچنین شدید شدن لحن انتقادی دولتمردان ایرانی علیه اروپا، نشست امروز کمیسیون مشترک برجام، آبستن حوادث و اتخاذ تصمیمات جدیدی باشد.
به هر حال همانطورکه رهبر عالی قدر انقلاب نیز بارها تاکید کردند اروپایی‌ها قابل اعتماد نیستند و آنها نیز سیاست‌های آمریکا را پیاده می‌کنند.
از سوی دیگر امروز در شرایطی نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور مدیران سیاسی ایران و گروه ۱+۴ در وین برگزار می‌شود که مسئولان دولتی بویژه دست‌اندرکاران وزارت امور خارجه بر شدت لحن انتقادی خود به اروپایی‌ها که در اجرای تعهدات برجامی‌شان کوتاهی می‌کنند، افزوده‌اند.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در پیامی در صفحه اجتماعی خود نوشت: بر خلاف دروغ‌گویی‌های مداوم نتانیاهو، ترامپ و همراهانش درباره ایران، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یک بار دیگر و برای چندمین بار، پایبندی ما را به گفته‌مان و به توافقی که آمریکا به صورت غیرقانونی نقض کرده تایید کرده است. به هر حال کاسه صبر ما دارد لبریز می‌شود.
اشاره ظریف به گزارش روز جمعه سوم اسفند آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود که برای چهاردهمین بار در چارچوب راستی‌آزمایی فعالیت‌های هسته‌ای ایران ذیل برجام، پایبندی کشورمان به این توافق را تایید کرد.
آنطور که میزان نوشته؛ اما انتقاد از کم‌کاری اروپایی‌ها در اجرای تعهدات برجامی‌شان و راه‌اندازی کامل پروژه اینستکس تنها به مسئولان دستگاه دیپلماسی کشور منحصر نماند، بلکه محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز روز شنبه ۱۱ اسفند در جریان نشست خبری خود، گفت: تعهدات اروپایی‌ها در برجام ناظر بر خرید نفت ایران و صدور مجوز راه اندازی شعب بانک‌های کارگزاری است؛ نه اینکه تصویب کنند یک شرکتی به صورت تهاتری سالانه تنها تا یک میلیارد دلار با ایران مراوده داشته باشد.
در واقع کانال مالی اروپایی‌ها که آن‌ها با تبلیغات بسیار در روز پنجشنبه ۱۱ بهمن بعد از حدود ۲۷۰ روز تاخیر خبر راه‌اندازی‌اش را با مشارکت فرانسه و آلمان و انگلیس رسانه‌ای کردند، فعلاً فقط ثبت شده است و همان شرکت‌های کوچک اروپایی هم هنوز نمی‌توانند در قالب اینستکس با ایران کار کنند و منتظر تضمین دولت‌های اروپایی مبنی بر استقرار کامل این کانال مالی هستند. شاید اشاره ظریف به لبریز شدن کاسه صبر ایران اشاره‌ای به همین تاخیر دولت‌های اروپایی برای ضمانت اینستکس جهت آغاز مراوده شرکت‌های کوچک اروپایی با ایران باشد.
از آن زمان تاکنون حدود ۹ ماه گذشته است و اروپایی‌ها فعلا شرکتی نیم‌بند به نام اینستکس را برای مراوده با ایران صرفاً ثبت کرده‌اند؛ نه خبری از ارتقای روابط اقتصادی با ایران است و نه اثری از تعهد اروپایی‌ها به خرید نفت ایران مشاهده می‌شود؛ به هر ترتیب شاید با نشست فردای کمیسیون مشترک برجام، اوضاع تغییر کند؛ باید منتظر ماند!

https://siasatrooz.ir/vdcgq79quak9zx4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی