چهارشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۰:۰۱
کد مطلب : 105319
سران ترکیه و رژیم صهیونیستی باردیگر یکدیگر را متهم کردند

بازگشت آنکارا و تل‌آویو روی نوار تنش

رئیس‌جمهور ترکیه با فاشیستی توصیف کردن رژیم صهیونیستی، گفت برخی مقام‌های این رژیم تجسم روح هیتلر هستند و نتانیاهو نیز اردوغان را یک دیکتاتور معرفی کرد.
رجب طیب اردوغان در واکنش به تصویب قانون موسوم به «کشور یهود» در پارلمان رژیم صهیونیستی، به شدت از این رژیم انتقاد کرد. اردوغان رژیم صهیونیستی را «فاشیست‌ترین و نژاد‌پرست‌ترین» حکومت جهان توصیف کرد و گفت: «روح [آدولف] هیتلر [رهبر نازی‌های آلمان] در برخی از مقام‌های اسرائیلی ظهور کرده است.»
وی همچنین گفت رژیم صهیونیستی به دلیل حملات کور به نوار غزه و هدف قرار دادن غیرنظامیان با جنگنده، تانک و دیگر جنگ‌افزارهای سنگین، «دولتی تروریستی» است. رئیس‌جمهور ترکیه گفت قانون «کشور یهود» به رژیم صهیونیستی اجازه می‌دهد رفتاری تبعیض‌آمیز با فلسطینی‌ها داشته باشد و فشارها بر آن‌ها را افزایش دهد.
هرچند دولت اردوغان با رژیم صهیونیستی رابطه رسمی دیپلماتیک دارد، اما او هر از چند گاهی به بهانه اقدامات ضدفلسطینی تل‌آویو، از این رژیم انتقاد می‌کند. قانون «کشور یهود» که هفته گذشته در پارلمان رژیم صهیونیستی تصویب شد، این رژیم را عملا به رژیمی آپارتاید تبدیل می‌کند و با نادیده گرفتن جمعیت فلسطینی‌های ساکن فلسطین اشغالی، «اسرائیل را کشوری یهودی» و قدس اشغالی را «پایتخت» آن توصیف می‌کند. با تصویب این قانون، فلسطینی‌ها عملا از حقوق کمتری در مقایسه با یهودیان برخورد خواهند بود.
«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به انتقاد «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه از قانون موسوم به «کشور یهود»، اردوغان را «دیکتاتور» خواند. بنا بر اعلام دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی، نتانیاهو با بیان اینکه اردوغان در حال تبدیل ترکیه به یک «دیکتاتوری سیاه» است، گفت اینکه «یک دموکتاتور (دیکتاتور برآمده از فرآیندی دموکراتیک) از این قانون انتقاد کرده، نشانه حقانیت این قانون است.»
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که در نظامیان تحت امرش در هفته‌های اخیر حدود ۱۵۰ فلسطینی را در مرز غزه به شهادت رسانده‌اند، اردوغان را به سرکوب کردها و زندانی کردن فعالان سیاسی در ترکیه متهم کرد.
در این میان در اقدامی که می‌تواند برگرفته تحرکات لابی صهیونیستی باشد، کنگره آمریکا در ادامه بررسی‌های دقیقه نودی خود درباره بودجه دفاعی سال ۲۰۱۹ فروش اف-۳۵ به ترکیه را متوقف و آن را به ارائه گزارش پنتاگون درباره روابط دو کشور منوط کرد. در حالی که تنش‌ها بین واشنگتن و آنکارا بر سر مسائلی از قبیل «استرداد فتح‌الله گولن»، «کُردهای سوری» و خرید سامانه اس۴۰۰ از روسیه ادامه دارد، کنگره آمریکا فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به ترکیه را متوقف کرد.
طبق گزارش رسانه‌های آمریکایی، مجالس سنا و نمایندگان آمریکا در جلسات کمیته‌های کاری مشترک درباره بودجه سال آینده دفاعی این کشور، با تصوب طرحی ضمن متوقف کردن فروش اف-۳۵، از وزارت دفاع ایالات متحده خواسته ظرف ۹۰ روز گزارشی جامع درباره قرارداد فروش اف-۳۵، روابط بین دو کشور، تاثیرات خرید سامانه اس۴۰۰ روسیه توسط ترکیه و تبعات احتمالی اخراج ترکیه از پروژه مشترک ساخت جنگنده اف-۳۵ ارائه دهد.
به نوشته پایگاه «بلومبرگ»، این طرح در حالی تصویب شده که پیش از این در راستای اجرایی شدن قرارداد فروش اف-۳۵، آمریکا دو فروند از این جنگنده را به ترکیه تحویل داده، اما این جنگنده‌ها هنوز در آمریکا هستند و خلبانان ترکیه‌ای در آمریکا در حال گذراندن دوره‌های آموزشی آن هستند.
پیش از این قانونگذاران ارشد آمریکایی درباره خرید سامانه اس۴۰۰ روسیه توسط ترکیه، به آنکارا هشدار داده بودند، اما مقام‌های ترکیه‌ای ضمن رد این هشدارها، از حق این کشور برای بستن قراردادهای خرید تجهیزات دفاعی تاکید داشته‌اند.
اواخر خردادماه جاری ۴۴ عضو مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای به وزیر دفاع کشورشان جلوگیری از تحویل جنگنده‌های اف‌-۳۵ به ترکیه را خواستار شدند. در بخشی از این نامه، قانونگذاران کنگره به «همگرایی راهبردی» ترکیه با روسیه و ایران به عنوان دشمنان آمریکا اشاره کرده و از آن به عنوان دلیل دیگری برای ضرورت لغو این قرارداد نام بردند.
یکی از مشاوران کنگره آمریکا درباره توقف فروش اف-۳۵ به ترکیه، به بلومبرگ گفته است: «ما (کنگره آمریکا) داریم تلاش می‌کنیم که یک پیام گسترده‌تر ارسال کنیم و نه فقط مختص به اف-۳۵». به گفته این مشاور که خواست نامش فاش نشود، گزارش درخواستی کنگره آمریکا از پنتاگون، «می‌خواهد به همه فروش‌های تسلیحاتی عمده و بزرگ به ترکیه نگاه انداخته و یک ارزیابی کلی از روابط استراتژیک آمریکا با ترکیه داشته باشد».
لازم به ذکر است در ادامه بازداشت افراد مرتبط با کودتا و جنبش فتح‌الله گولن، دولت ترکیه طی یک هفته گذشته ۳۳۴ نفر دیگر را بازداشت کرد. وزارت کشور ترکیه روز ۱۶ جولای نیز طی بیانیه‌ای گفته بود که ۴۶۷ نفر را در یک هفته در ارتباط با جنبش گولن بازداشت کرده است. براساس گزارش آسوشیتدپرس، ترکیه طی ماه اول سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۵ هزار نفر را در همین زمینه بازداشت کرده است. فتح‌الله گولن رهبر جنبش گولنیست‌ها است که هم‌اکنون در ایالات متحده آمریکا زندگی می‌کند. خبر دیگر آنکه خبرگزاری آناتولی مدعی شد که شبه‌نظامیان کُرد سوری در حال مذاکره با نمایندگانی از دمشق، جهت واگذار کردن کنترل شهر منبج به دولت سوریه،‌ به جای واگذار کردن آن به ترکیه، هستند.

https://siasatrooz.ir/vdcgqn9qyak9zw4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی