دوشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۰۱:۰۳
کد مطلب : 101818

گردهمایی مدعیان

این روزها در حالی فضای رسانه ای و سیاسی جهان معطوف به تحولاتی همچون اقدام سعودی در ربایش و زندانی کردن سعد حریری نخست‌وزیر لبنان و البته اقدامات بن‌سلمان ولیعهد سعودی برای تکیه زدن بر تخت پادشاهی معطوف شده که منابع خبری اعلام کردند رؤسای ستاد ارتش‌های ۱۴ کشور عضو ائتلاف ضد داعش روز چهارشنبه در اردن نشست برگزار می‌کند. وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که برت مک ‌گورک، فرستاده دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری این کشور به همراه هیأتی در نشست اردن شرکت خواهند کرد.
نشست اخیر ائتلاف تحت امر آمریکا با حضور فرماندهان ارشد این ائتلاف در ۲۲ سپتامبر در سطح وزرا در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شد. با توجه به روند تحولات منطقه از جمله اذعان جهانیان به نقش مقاومت در پایان دادن به حیات تروریسم در منطقه این سوال مطرح می‌شود که هدف از برگزاری نشست اردن چیست و چه منافعی را پیگیری می‌کنند؟ برخی ناظران سیاسی با اشاره به توافقات اخیر پوتین و ترامپ درباره گسترش حوزه منطقه بدون تنش در سوریه این نشست را اقدامی جهت هماهنگی میان ائتلاف آمریکایی برای تحقق این طرح عنوان می‌کنند.
این امر در حالی مطرح شده که نوع رفتاری آمریکا در ارسال تسلیحات برای تروریست‌ها و نیز تحرکات مستقیم آمریکا در رقه بیانگر مولفه‌ای ورای توافقات روسیه و آمریکا است که در چند محور قابل بررسی است. نخست آنکه بقای داعش به روزهای پایانی خود نزدیک می‌شود در حالی که جهانیان اذعان دارند که این مسئله برگرفته از عملکردها و دستاوردهای جبهه مقاومت و متحدانش است. این امر قطعا هزینه‌های بسیاری برای آمریکا و شرکایش که همواره به حمایت از تروریست‌ها پرداخته‌اند به همراه خواهد داشت لذا به دنبال اهمیت‌زدایی و حتی ریختن این دستاوردها در سبد خود هستند.
سفر مقامات ارشد برخی کشورهای اروپایی نظیر ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه، جانسون وزیر خارجه انگلیس به منطقه و نیز برگزاری نشست ائتلاف ضد داعش را می‌توان در این چارچوب ارزیابی کرد. آنها برآنند تا چنان وانمود کنند که نقش اصلی در مبارزه با تروریسم داشته‌اند تا پرونده سیاه خود در ناامن‌سازی منطقه را پنهان سازند. نکته مهم آنکه رفتارهای آمریکا نشان می‌دهد که همچنان سیاست بحران‌سازی در سوریه را اجرا می‌کند و به دلیل تنش‌های ایجاد شده میان ترکیه و غرب، آمریکا گزینه‌ای جز رویکرد به اردن ندارد چنانکه گزارش‌ها از تحرکات نظامی از مرز اردن علیه سوریه حکایت دارد.
در جمع‌بندی کلی از آنچه ذکر شد می‌توان گفت که برگزاری نشست اردن نه برای حل بحران ناامنی منطقه بلکه اقدامی برای ادامه بحران‌سازی در منطقه است که بخشی از اهداف آن نیز کمرنگ‌سازی دخالت عربستان در امور داخلی لبنان و ربایش نخست‌وزیر این کشور است چنانکه در روزهای اخیر با فضاسازی علیه جبهه مقاومت ابعاد دیگری از این طراحی را اجرا کرده‌اند. اگر ائتلاف ضد داعش واقعا به دنبال مبارزه با تروریسم است باید به حمایت از تروریست‌ها پایان داده و بر جایگاه مقاومت در امنیت جهانی اذعان و به سیاست‌های بحران‌ساز خود در سوریه پایان دهد. 

نویسنده: فرامرز اصغری

https://siasatrooz.ir/vdcgqq9q7ak9z74.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی