?>?> آمد و شدها در دولت ترامپ تازگی ندارد | سیاست روز
چهارشنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۹
کد مطلب : 103717
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سیاست روز:

آمد و شدها در دولت ترامپ تازگی ندارد

تعامل خوب آقای ظریف با همه رسانه‌ها
آمد و شدها در دولت ترامپ تازگی ندارد

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در آخرین نشست هفتگی خود با خبرنگاران در سال ۹۶ در پاسخ به سیاست روز درباره برکناری وزیر خارجه آمریکا و تاثیر آن بر برجام نیز عنوان کرد: این تغییرات و تحولات و آمد و شدها در هیات حاکمه آمریکا امر جدیدی نیست و ما در طول این مدت شاهد تحولات و تغییرات متعدد در هیات حاکمه کنونی آمریکا بوده‌ایم.
‌بهرام قاسمی با بیان اینکه این تغییر و تحولات موضوع داخلی آمریکاست و همه جهانیان شاهد این تغییرات هستند، تصریح کرد: آنچه که برای ما مهم است سیاست‌ها و رویکردهای آمریکا در مورد مسائل جهانی، ‌بین‌المللی و همچنین ایران است. ما این رویکردها را دنبال می‌کنیم و در قبال آن مواضع خود را اتخاذ می‌کنیم. قاسمی در عین حال گفت: ‌ولی اگر گام‌هایی که در جهت صلح و ثبات در جهان باشد می‌تواند مورد استقبال ایران قرار گیرد.
قاسمی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما درخصوص اینکه چرا آقای ظریف تاکنون تعامل و نشست‌های کاری با مدیران مسئول یا سردبیران روزنامه و سایر رسانه‌های کشور نداشته‌اند؟ گفت: وزارت خارجه تعامل خوبی با همه رسانه‌ها دارد. چنانچه در سال گذشته ۳۰۰خبرنگار و عکاس خبری رئیس دستگاه دیپلماسی را در سفرها همراهی کردند و این خود یک رکورد در این یک سال گذشته است. وی افزود: این مسئله حکایت از توجه رئیس دستگاه دیپلماسی به رسانه‌ها و خبرنگاران دارد.
وی اظهار داشت: آقای ظریف مایل هستند با مدیران مسئول و سردبیران صحبت داشته باشند و چند ماه پیش نیز نشستی با حضور مدیران ارشد رسانه‌ها برگزار شد؛ تعدادی در حدود ۶۰نفر در ضیافت شام دعوت و در حدود ۴ساعت با وزیر خارجه گفت‌وگو داشتند و سال آینده نیز برنامه‌ای در این رابطه در نظر داریم.
در ادامه این نشست، سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اظهارات ترامپ درباره ایران با بیان اینکه شاید رئیس‌جمهور آمریکا با دقت لازم صحبت نکرده، خاطرنشان کرد: اگر منظورش حضور ایران است، حضور ایران نه در منطقه بلکه در همه جهان است و ایران در همه جای جهان حضور دارد، چون به عنوان تمدنی کهن که آثاری در همه جهان از گذشته داشته و دارد، قابل مشاهده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه جایگاه ایران در منطقه کاملاً روشن است اظهار داشت: ایران کشوری با ثبات، ‌مقتدر و در صف نخست مبارزه با تروریسم است و با بسیاری از کشورهای همسایه بنا به دلایل جغرافیایی، تاریخی و ارزش‌ها اشتراکات زیادی دارد و این حضور ایران طبیعی، ذاتی و بسیار سازنده و کمک‌ کننده به صلح، ثبات و امنیت منطقه است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره سفر ظریف به باکو برای شرکت در نشست چهارجانبه وزرای خارجه ایران، ترکیه، آذربایجان و گرجستان که قرار است فردا برگزار شود، اظهار داشت: ما در هر گفت‌وگو و نشستی توانسته‌ایم گامی را به جلو برداریم و فلسفه نشست‌ها، کاهش اختلاف سلیقه‌ها و نزدیک کردن مواضع مشترک است.
وی همچنین درباره نشست سه‌جانبه وزرای خارجه ایران، ‌ترکیه و روسیه در آستانه نیز بیان کرد: یکی از اساسی‌ترین مباحث اجلاس مقدمه‌سازی و آماده‌سازی اجلاس سران در استانبول است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری حضور ایران در سوریه را حضور مستشاری در جهت مبارزه با تروریسم و بنا به درخواست رسمی دولت سوریه و در راستای کمک به مبارزه با تروریسم و بازگشت آرامش در این کشور برشمرد و افزود: دولت سوریه چنین درخواستی را نیز از روسیه کرده بود و هدف ما مبارزه با تروریسم است که امیدواریم هر چه زودتر مسائل سوریه از طریق مذاکرات سیاسی حل شود و آرامش و امنیت به این کشور بازگشته و شاهد منطقه‌ای آرام‌تر و باثبات‌تر باشیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره خبر منتشر شده مبنی بر دیدار اتباع ایرانی مقیم لبنان با سیدحسن نصرالله خاطرنشان کرد: پس از انتشار این خبر توسط یکی از سایت‌ها، خبر مزبور از سوی روابط عمومی حزب‌الله تکذیب شد.
سخنگوی وزارت خارجه درباره نشست آتی کمیسیون مشترک برجام در وین که قرار است روز جمعه برگزار شود، بیان کرد: مشکلات، موانع و تخطی‌ها و بدعهدی‌هایی که احتمالا توسط طرف‌های مقابل و قطعا از سوی آمریکا صورت گرفته را در این نشست دنبال خواهیم کرد.
خبرنگاری نیز درخصوص اینکه آیا با توجه به تغییرات اخیر در وزارت خارجه آمریکا احتمال عدم برگزاری این نشست وجود دارد، از قاسمی سوال کرد که وی پاسخ داد: شکل حضور آمریکا در کمیسیون با توجه به آمد و شد‌های مکرر در حاکمیت ترامپ همیشه یکی از مسائل حاشیه‌ای و پیرامونی بوده، ولی با این حال نشست برگزار شده و تا این لحظه اطلاعی درباره برگزار نشدن نشست کمیسیون نداریم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری درباره سفر لودریان وزیر خارجه فرانسه به تهران و اینکه در این سفر هشدارهای جدی درباره آزمایش‌های موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران از سوی وی به مقامات جمهوری اسلامی داده شده نیز گفت: این سفر براساس برنامه زمانبندی قبلی که در دستور کار دو کشور بود انجام شد و سفر خوبی بود و در زمینه‌های مختلف گفت‌وگوهای صریح، سازنده و مثبتی را داشتیم و در حوزه دوجانبه گفت‌وگوهای مبسوطی انجام و جدول زمانبندی برای چگونگی همکاری‌های دوجانبه و اقتصادی مطرح و قرار شد که رایزنی‌ها و آمد و شدها ادامه یابد.
این دیپلمات ارشد کشورمان در عین حال گفت: ما نیز نگرانی‌های خود را از رفتار آمریکا و برخی کشورهای اروپایی در ارسال و صدور تسلیحات پیشرفته به منطقه و تقویت زرادخانه‌های منطقه و استفاده از این سلاح‌ها علیه مردم بی‌گناه یمن و ایجاد بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه در اثر این سلاح‌ها مطرح کردیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات ظریف در پاکستان درخصوص روابط تهران و ریاض خاطرنشان کرد: ما در مذاکرات در کشورهای همسایه و منطقه همواره مشکلات و مسائل در محیط پیرامونی را مورد بحث و بررسی قرار داده و دیدگاه‌های خود را مطرح می‌کنیم. آقای ظریف مدت‌هاست که طرح مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای را مطرح کرده و در مجامع مختلف جهانی آن را ارائه کرده است.
قاسمی با بیان اینکه امنیت در منطقه به تنهایی نمی‌تواند توسط یک کشور تأمین شود، عنوان کرد: سرنوشت همه کشوهای منطقه به شکلی به هم گره خورده و برای ایجاد آرامش در منطقه نیاز به حرکتی جمعی،‌ همگانی و همراه با حسن‌نیت تمام است. وی ادامه داد: همواره موضع‌گیری ما شفاف و دقیق بوده و آماده کمک به آرامش،‌امنیت و توسعه اقتصادی منطقه بوده‌ایم که البته این سیاست به تنهایی مثمرثمر نیست و نیاز دارد که طرف‌های مقابل و دیگران نیز در همین حد احساس مسئولیت کرده و آمادگی خود را برای کمک به صلح و امنیت در منطقه اعلام کنند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی یادآور شد: متأسفانه هنوز در منطقه با کشورهایی مواجه هستیم که علائم لازم را برای آغاز و ایجاد چنین سیاست و حرکتی اعلام نکردند و امیدواریم همه کشورهای منطقه به اندازه و سهم خودشان برای کمک به زندگی مسالمت‌آمیز بین مردم منطقه و دولت‌ها کمک کنند. وی درخصوص حمله اخیر به سفارت ایران در لندن خاطرنشان کرد: هم در تهران و هم در لندن اعتراضات شدید لازم را مطرح کردیم و هشدارهای لازم را برای تأمین پرسنل ایرانی در انگلستان منعکس کردیم.
وی افزود: اقدام صورت گرفته اقدام نامناسبی بود و قابل قبول نبود و توسط افراد کم‌شماری صورت گرفت که نتوانستند به داخل سفارت ورود کنند و بعد از ورود به بالکن سفارت متوقف شده و بعد از چند ساعت بازداشت شدند.
وی ادامه داد: به هر حال اعتراض و درخواست‌های ما از دولت انگلستان باقی است و امیدواریم این مورد، مورد آخر باشد و شاهد اتفاقات مشابه دیگری نباشیم چراکه در نهایت در رویکرد و سیاست‌های خود با نگاه جدید تجدیدنظرهایی خواهیم داشت.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره توافق ایران با شرکت بوئینگ نیز گفت: ‌این شرکت متعهد است و ما طرف خود را شرکت بوئینگ می‌دانیم و هر آنچه که در درون آمریکا بین این شرکت و دولت آمریکا به وجود بیاید بحث داخلی آمریکا است که به آن توجهی نداریم.
قاسمی ادامه داد: بوئینگ متعهد به اجرای قرارداد خودش است و دولت آمریکا طبق ماده ۲۲ برجام موظف است در فروش هواپیما به ایران تسهیلات لازم را فراهم کند و آنچه برای ایران مهم است اجرای تعهدات شرکت بوئینگ است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری درباره سفر جهانگیری به عراق عنوان کرد: روابط دو کشور با توجه به طول مرزها و همسایگی روابط بسیار پر اهمیتی است و درباره مسائل اقتصادی همکاری‌های بازرگانی و دیگر حوزه‌های موجود همکاری‌های مشترک بحث‌های زیادی را داشتیم. دیدارهای خوب و متنوعی با مقامات عراقی در این سفر انجام و تفاهماتی برای آینده صورت گرفت که امیدواریم با توانمندی‌ها و پیگیری‌ها در دو کشور بتوانیم بر شأن روابط دو کشور افزوده و سطح همکاری‌های اقتصادی را ارتقاء دهیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری درباره هویت مهاجم به محل اقامت سفارت ایران در اتریش خاطرنشان کرد: در تماس دائم با وین هستیم و روز گذشته سفیر اتریش در وزارت خارجه حضور داشت و صحبت کرد. پلیس و دولت اتریش با جدیت تمام در حال پیگیری موضوع هستند و اسناد و مدارکی را به دست آورده‌اند در مورد فرد مهاجم که اتریشی‌تبار است و در برخی رسانه‌ها عنوان شده بود که تابعیت دیگری دارد که هنوز تأیید نشده و مورد تأیید بخش امنیتی دولت اتریش نیست.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اینکه گفته می‌شود سفر لودریان به تهران موفقیت‌آمیز نبوده و به همین خاطر سفر ماکرون هم لغو شده گفت: چنین بحثی وجود نداشته آقای ماکرون قبلا اعلام کرده بود که به تهران سفر می‌کند ولی زمان مشخصی برای سفر تعیین نشده بود و نشده و هیچ ارتباطی بین سفر لودریان و سفر آتی ماکرون الان نمی‌بینم.
وی افزود: سفر لودریان یک سفر معمولی بود که بین ما و کشورهای دیگر انجام می‌شود. شاید به دلایل برخی موضع‌گیری فرانسه قبل از سفر رسانه‌ها تا حدی با حساسیت بیشتری به سفر و مذاکرات توجه کردند. رایزنی‌ها می‌تواند ادامه یابد و در زمان لازم که مقدمات سفر فراهم شود سفر ماکرون می‌تواند انجام شود.
خبرنگاری درباره ادامه عملیات ترکیه در سوریه و تأثیر آن بر نشست آتی سران ایران، ‌روسیه و ترکیه در استانبول سوال کرده که قاسمی با بیان اینکه برگزاری چنین اجلاس‌هایی به منظور بررسی موضوعات و راهکار مشابه برای آن است اظهار داشت: روند آستانه به عنوان تنها روند فعال در بحث سوریه ادامه دارد و حضور دیگران بدون اجازه و خواست دولت سوریه اقدامی نادرست است. 

نویسنده: هدی دهقان بذرافشان

https://siasatrooz.ir/vdcgqw9quak9zu4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی