شنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۲
کد مطلب : 99081

دولت آینده نیازمند مدیریت جهادی

هر چند در زمان دفاع مقدس دولت‌هایی که درگیر آن بودند، آنگونه که باید برای آن سرمایه‌گذاری نکردند...

هر چند در زمان دفاع مقدس دولت‌هایی که درگیر آن بودند، آنگونه که باید برای آن سرمایه‌گذاری نکردند و به پشتیبانی کامل از آن نپرداختند، اما تنها مدیریتی که توانست جنگ را اداره کند، مدیریت انقلابی و جهادی بود.
تصور این که اگر چنان مدیریتی در ساختار قوای سه گانه هم ادامه می‌یافت می‌توانست تحول بزرگی را در عرصه‌های گوناگون همچون اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی به وجود آورد.
همانطور که مردم کشورمان می‌بینند و می‌دانند مدیریت انقلابی و جهادی در حوزه نظامی، هنگام جنگ و پس از دوران دفاع مقدس باعث شد تا جمهوری اسلامی ایران در این زمینه با پیشرفت‌های بزرگی همراه باشد.
همه پیشرفت‌های نظامی و دفاعی ایران مرهون همت بلند نیروهای مسلح کشورمان با کمترین بودجه و امکانات به دست آمد و همین اتفاق باعث شد تا تهدیدات نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران بی‌اثر شود و سایه جنگ و تهدید از سر ایران گذر کند.
اکنون چرا آمریکا، اسرائیل و برخی کشورهای رهرو آنها در منطقه نسبت به وجود نیروی مسلح مقتدر و توانمند در ایران نگرانند؟ برای این که در زمینه نظامی و دفاعی آنقدر پیشرفت کرده‌ایم که کسی جرأت عملیاتی کردن تهدید خود را ندارد و اگر هم دست از پا خطا کند، آنگاه با پاسخ بسیار سخت نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران روبرو خواهد شد.
پس آیا در دیگر زمینه‌ها به ویژه اقتصادی نمی‌توان با مدیریت انقلابی و جهادی به پیشرفت‌های بزرگ دست یافت؟
در زمان دفاع مقدس علیرغم وجود یک جنگ تمام عیار علیه ایران اسلامی، شرایط زندگی مردم به سختی و دشواری جنگ‌هایی که در برخی از کشورها رخ داده، نبود، اما اکنون جنگ سخت نظامی وجود ندارد، جنگی که علیه ایران مدت‌هاست آغاز شده یک جنگ اقتصادی است.
پیشرفت و استقلال اقتصادی دو مانع بزرگ پیش پای خود دارد، اشرافیگری و فساد اقتصادی. این دو مانع از سوی برخی در داخل و البته با رخنه و تأثیر فرهنگ اقتصاد غربی در زمان های گوناگون در کشور رواج پیدا کرده است که هم اکنون هم دیده می شود.
اکنون که زمان انتخابات ریاست جمهوری فرا رسیده است مردم برای یک انتخاب خوب چند ویژگی را باید در نظر داشته باشند.
برای این که مردم کشورمان به فردی برسند و آن فرد را برای ریاست جمهوری انتخاب کنند، نگاه دقیق به عملکرد گذشته و حال افراد راهگشا و کارگشا برای یک انتخاب مناسب خواهد بود.
ساده‌زیستی یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری در کنار تخصص، تعهد و البته مدیریت جهادی که بتواند با انگیزه انقلابی وارد کار شود، نیاز اساسی مدیریت کلان کشور است.
چنین ویژگی‌های مهمی در بسیاری از مدیران کشور دیده می‌شود، بسیاری از آنها یا خود را کنار کشیده‌اند یا این که کنار گذاشته شده‌اند.
مردم در میان نامزدهای موجود انتخابات ریاست جمهوری باید در پی یافتن فردی با ویژگی‌های یک مدیر جهادی و انقلابی باشند.
قطعاً چنین انتخاب و اتفاقی، تحولی در مدیریت کشور ایجاد خواهد کرد که شرایط را با دگرگونی مثبت همراه خواهد ساخت.
برای مدیریت جهادی تعریفی ارائه شده است که نزدیک به واقعیت است البته اگر چنین مدیریتی از سوی فرد با همراهی تیم خود دنبال شود آنگاه تأثیرگذارتر هم خواهد شد؛ مدیریت جهادی چنین تعریف شده است؛«تلاش بی‌وقفه در به کارگیری مؤثر و کنترل فعالیت‌های افراد، مبتنی بر مبارزه در همه عرصه‌های علمی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و... با نیت الهی، جهت نیل به اهداف والای جامعه و رفع موانع موجود، مدیریت جهادی نام دارد.»
رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره مدیریت جهادی و انقلابی فرموده‌اند؛«باحرکت عادی و احیاناً خواب‌آلوده و بی‌حساسیت نمی‌شود کارهای بزرگ را انجام داد؛ یک همت جهادی لازم است، تحرک جهادی و مدیریت جهادی برای این کارها[سیاست‌های اقتصاد مقاومتی] لازم است.»
کشورمان از روی کار نبودن مدیران جهادی در حوزه اقتصادی رنج می‌برد، اگر غیر از این بود، رهبر انقلاب بارها و بارها درباره این موضوع سخن نمی‌گفتند و خواهان روی کار آمدن مدیران جهادی نمی‌شدند.
انتخابات ریاست جمهوری ۲۹ اردیبهشت می‌تواند این اتفاق مبارک را رقم بزند تا تحولی در همه زمینه‌ها به ویژه اقتصادی در کشور ایجاد شود.

مولف : محمد صفري
https://siasatrooz.ir/vdcgqz9y.ak9y74prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی