دوشنبه ۳۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۴
کد مطلب : 115444
نگاهی به فرمایش‌های مقام معظم رهبری درباره تکریم و نکوداشت رزمندگان جنگ تحمیلی

بی توجهی به دفاع مقدس = تحر یف

بی توجهی به دفاع مقدس = تحر یف

رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات دیروز خود به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس به نکاتی اشاره فرمودند که لازمه تعمق کلیه مسئولان کشور به ویژه مسئولان فرهنگی و سیاسی است. ایشان با اشاره به اینکه هدف جنگ افرزوان و کسانی که جنگ را بر ما تحمیل کردند در هم کوبیدن انقلاب و نظام اسلامی بود، تاکید کردند: تکریم و نکوداشت رزمندگان و پیشکسوتان و جلوداران عرصه دفاع مقدس جزو وظایف حتمی و ملی ما است.
حضرت آیت الله خامنه‌ای با هشدار نسبت به تلاش دشمنان برای تحریف واقعیات ۸ سال دفاع مقدس اظهار داشتند: ما در باب دفاع مقدس کوتاهی کردیم و متاسفانه از نقش امام خمینی (ره) در جنگ غفلت شده و به آن پرداخته نشده است. نباید از نظر دور داشت که همانگونه که مقام معظم رهبری در فرمایش‌هتی خود تاکید کردند، دفاع مقدس بخشی از هویت ملی ما و یکی از عقلانی‌ترین اقدامات ملت ایران بود و نحوه حضور مردم و دفاع از کشور به نحوی شگفت آور متفاوت بود به گونه‌ای که مدل سازی جدیدی برای کشور شکل گرفت و آن تشکیل بسیج مردمی بود. مدلی که در حال حاضر مورد استفاده بسیاری از کشورها قرار می گیرد. اما در حال حاضر به نظر میرسد، تلاش‌ها و برنامه‌های در دست اجرا است تا خاطرات دفاع مقدس، دستاوردهای آن و برکاتی مانند سرمایه سازی و ایجاد روحیه خود باوری که به واسطه این امر خطیر به دست آمده منحرف و از خاطره مردم پاک شود. 

چرایی تحریف
اما سوال اینجاست که چرا دشمنان نظام و انقلاب به دنبال تحریف تاریخ دفاع مقدس هستند؟ با توجه به فرمایش‌های مقام معظم رهبری و تحقیق و بررسی در دستاوردهای دفاع مقدس می‌توان دریافت که دفاع مقدس و مقاومت به‌عنوان یک تجربه گران‌بها و واقعی در تاریخ نه‌چندان دور این کشور، دارای ویژگی‌ها و مؤلفه‌هایی است که مایه برون‌رفت جامعه از مشکلات و معضلات خواهد بود. از این رو یکی از اهداف دشمنان نظام از تحریف واقعیت‌های جنگ، جلوگیری از یادآوری همین دستاوردها است. از سوی دیگر ادبیات جنگ روحیه ایستادگی را در میان مردم تقویت می‌کند و این چیزی است که دشمن از آن هراس دارد. حمید رضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاست روز در این باره گفت: از زمانی که موضوع توافقنامه و امضای آن توسط حضرت امام خمینی (ره ) پذیرفته شد، گروههایی مانند تحکیم وحدت در اردوگاه شهید رجایی نیشابور با این موضوع مخالف بودند. همچنین عبدی از فعالان اصلاح طلب نیز در این اردوگاه با این موضوع مخالف و پذیرش قطعنامه ۵۹۸ را کاری بیهود و اشتباه می دانست. آنها دلیل مخالفت خود را نبود مشاورین مناسب برای امام (ره) عنوان کردند و همان زمان آغازی برای این شد که آنها سخن از نظارت بر عملکرد ولی فقیه را به میان آورند.
وی با اشاره به اینکه چنین برداشت‌هایی نتیجه ناآگاهی و قضاوت نادرست در این زمینه بود، افزود: آنها از واقعیت امر خبر نداشتند و با تحریف آن مواجه شده بودند چرا که نقش اصلی در امضای قطعنامه را دولت موسوی ایفا کرد.
ترقی اظهار داشت: دولت در آن زمان مرتباً اعلام می‌کرد که خزانه کشور خالی شده و کشور توانی برای ادامه جنگ ندارد. بعد از فتح خرمشهر نیز جریان نهضت آزادی و ملی – مذهبی‌ها و لیبرال‌ها چنین رویکردی را در پیش گرفتند و تصمیم حضرت امام را در مورد جنگ زیر سوال بردند. آنها در آن زمان می‌گفتند که طراحی چنین رویکردی ناشی از طراحی غلط ادامه جنگ بود.
عضو مرکزی حزب موتلفه اسلامی با تاکید بر اینکه آنها در هر مقطعی با سیاست‌های حضرت امام خمینی (ره ) مخالفت می کردند، گفت: جالب آنجاست که این مخالفان در زمره افرادی قرار داشتند که سهمی در جنگ و دفاع مقدس نداشتند و حتی گلوله و سیلی برای انقلاب نخورده‌اند و در دفاع از انقلاب و نظام و تمامیت ارضی کشور نقش آفرینی نکردند. وی افزود؛ بعدها نیز حاکمیت لیبرال‌ها بر کشور شکل گرفت و موجب شد تا بخش فرهنگی نتواند در این زمینه الگو و حماسه سازی کند. 

تبیین دستاوردهای جنگ
یکی از دلایل دشمن برای تحریم دستاوردهای ارزشمند جنگ هشت ساله کشورمان، ضعف پژوهش‌ها در این زمینه است. متاسفانه به دلیل اینکه کار قابل ارائه ای در این زمینه از سوی مجامع و مراکز علمی کشور انجام نشده نه تنها در داخل کشور بلکه در صحنه جهانی و برای دوستداران انقلاب اسلامی در جهان اقدامی صورت نگرفته است. این در حالی است که حتی بسیاری از سرفصل‌های روشن جنگ نیز نیازمند بازخوانی و پژوهش مجدانه است تا موضوعاتی چون دلیل شروع جنگ، مشارکت و حمایت مستقیم و غیرمستقیم بیش از ۳۰ کشور از آغازگر جنگ، طولانی شدن جنگ و نقش قدرت‌ها در این میان و چگونگی جنگ و نحوه پایان آن برای همگان مشخص باشد. هر چه پژوهش درباره موضوعات و ابعاد گوناگون جنگ متقن‌تر، واقعی‌تر و علمی‌تر باشد اثرات آن در میان مردم تأثیرگذارتر خواهد بود. فراموش نکنیم که نسل حاضر اکنون در معرض تهاجم فرهنگی قرار دارد و تأثیر گذاری این دستاوردها می‌تواند راهی برای بازگشت به سبک ایرانی و اسلامی باشد . شهدای دفاع مقدس هریک می توانند به عنوان الگویی ماندگار برای جوانان در این دوره مطرح شوند.
سید احمد آوایی نماینده مردم دزفول و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتگو با سیاست روز در این باره گفت: آنچه در بیانات مقام معظم رهبری درباره گرامیداشت و بازخوانی هفته دفاع مقدس مورد تاکید قرار گرفت بایستی از سوی همه مردم، نمایندگان، مدیران کشور و ... مورد توجه جدی قرار گیرد و رزمندگانی که با خون دل تلاش کردند تا در ۸ سال جنگ تحمیلی ذره‌ای از خاک کشورمان بدست دشمن نرسد، باید به عنوان الگو و نمونه شاخص برای جوانان کشور مطرح شوند.
فرمانده سپاه حضرت قمر بنی هاشم (ع) نیز در گفتگو با خبرگزاری دفاع مقدس ضمن اشاره به اینکه تبیین درست فرهنگ دفاع مقدس و شبهه زدایی از نسل‌های آینده باید کار هر روزمان باشد خاطرنشان کرد: باید بدانیم که تحریف واقعیت‌های تاریخی عامل ایجاد مشکلات متعددی خواهد شد؛ لذا زنده نگهداشتن فرهنگ جهاد و شهادت و دفاع مقدس بر اساس فرمایش‌های رهبر معظم انقلاب بسیار مهم است. سردار سرتیپ دوم پاسدار علی محمد اکبری افزود: تلاش بسیاری از سوی دشمنان برای نادیده گرفتن و یا تحریف تاریخ دفاع مقدس صورت می پذیرد اما ما وظیفه داریم خاطرات و تجربیات نسل های گذشته خصوصاً رزمندگان و فرماندهان دفاع مقدس را بیان کنیم، تا نسل های آینده از آنها بهره مند و ارتباط بین نسل گذشته و آینده تقویت شود. حمید رضا ترقی نیز در این باره به سیاست روز گفت: بایستی برای آشنایی مردم و نسل جوان با واقعیت‌های جنگ با کسانی همراه شد که به طور مستمر در جبهه‌های حق علیه باطل شرکت داشتند و برای حفظ کشور جان و مال خود را فدا کردند. وی با ابراز تأسف از اینکه در این باره کار ویژه‌ای انجام نشده است، افزود: کدامیک از جوانان ما شهید سپهبد قرنی را می شناسند و می دانند که وی چه نقشی در انقلاب اسلامی داشت و چگونه در جنگ ایفای نقش می کرد.
ترقی گفت: این روزها آنقدر از سلبریتی ها عکس و مطلب در نشریات مختلف می بینیم که همه جوانان آنها را می‌شناسند اما در مورد رزمندگان چطور؟! آیا اینقدر تبلیغات انجام شده است؟ 

پیام دفاع مقدس و نسل آتی
باید در نظر داشت که اگر مردم ایران می‌خواهند در نبرد امروز کشور که همان جنگ اقتصادی و فرهنگی است روی پای خود بایستند نیاز است که دارند از درس‌ها، پیام‌ها و دستاوردهای دوران دفاع مقدس که صحنه مقاومت و ایستادگی یک ملت بود، بهره ببرند.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که پیشرفت‌های خیره کننده‌ای که در ۴۰ سال عمر انقلاب در بسیاری از حوزه‌ها مانند نظامی و علمی در کشور به وجود آمده و به عنوان الگویی برای سایر کشورها مطرح شده، ناشی از اقداماتی است که در دوران دفاع مقدس انجام شده است. اما این بهربرداری نیازمند پژوهش‌های متقن، علمی و نظام‌مند درباره موضوعات مختلف دفاع مقدس است که امروزه می‌تواند در این صحنه جدید برای کشورمان کارایی داشته باشد. کارشناسان این عرصه تاکید دارند که پژوهش و تحقیق در این زمینه باید معقول و منطقی بوده و به منظور درس آموزی طراحی شود.
سید احمد آوایی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این باره در گفتگو با سیاست روز گفت: مجلس در صدد است به منظور ارائه موفقیت‌ها و تجربیاتی که در دوران دفاع مقدس بدست آمده، برای استفاده از آنها جلسات متعددی را در کمیسیون‌های مختلف برگزار کند.
وی با اشاره به اینکه نتایج این کمیسیون‌ها می‌تواند در راستای حل مشکلات کشور مؤثر باشد، خاطرنشان کرد: اکنون که از یک سو با مشکلات اقتصادی و تحریمهای اقتصادی دشمنان و از سوی دیگر با مشکلات شیوع بیماری کرونا مواجه هستیم، نتایج این جلسات حتماً در حل این مشکلات مؤثر خواهد بود.حمید رضا ترقی نیز در این باره تاکید کرد: این انقلاب و نظام به آسانی و سادگی بدست نیامده که بتوان براحتی از آن گذشت. این انقلاب مرهون مجاهدات رزمندگانی است که این روزها اقدامات آنها از سوی دشمنان نظام تحریف می‌شود و نیاز است که در کتابها به روشنی به آن پرداخته شود. 

نقش رسانه‌ها و برنامه ریزی
آوایی در بخش دیگری از گفت‌وگو اظهار داشت: بایستی برای استفاده از این نتایج و بکارگیری آن برنامه‌های متعدد، هماهنگ و هدفگذاری تدوین شود و از تجربیات افرادی که در دوران دفاع مقدس در جبهه‌های نبرد حضور داشتند، استفاده شود. وی با اشاره به اینکه در بخش‌های فرهنگی و آموزش و پرورش باید تمرکز بر تشریح اقدامات و فداکاری‌های رزمندگان اسلام باشد، افزود: باید راهکارهای مناسبی را در این مورد مطالعه و بررسی کنیم.
در این میان برای اثبات حقانیت دفاع مقدس و مقاومت مشروع مردم ایران بایستی رسانه‌ها به خصوص رسانه ملی کارهای تحقیقی و ارزشمندی را انجام دهند. رهبر معظم انقلاب بارها و در مناسبت‌های مختلف فرموده‌اند که سالیان سال باید درباره دفاع مقدس نوشته شود و محصولات فرهنگی ازجمله فیلم و...تولید شود.
در این میان نباید فراموش شود که کار فاخر و اثر گذار نیازمند حمایت مادی و معنوی است تا بتواند اثر بخشی نهایی را به مخاطب القا کند. ترقی نیز در این باره با تاکید بر اینکه نمره صدا و سیما در تشریح اقدامات جنگ و تبیین دفاع مقدس نمره قابل قبولی نیست، گفت: متأسفانه در این زمینه بسیار کم کار کرده‌ایم، مردم کشور سوریه برای ۸ روز جنگ ، موزهایی بسیار مدرن و با ارزشی را احداث کرده‌اند تا نسل جوان آنان از اقداماتی که در این ۸ روز بر مردم این کشور گذشت و فداکاری هایی که در آن زمان انجام شد مطلع شوند، اما متاسفانه ما به خوبی در این زمینه عمل نکردهایم. وی افزود: تنها به برکت توصیه‌های رهبری ۲۱ موزه دفاع مقدس برای تشریح خدمات و حماسه‌های رزمندگان اسلام تاسیش شده است. 

هدف گذاری
در نهایت بایستی هدف گذاری برنامه ریزان کشور در جهتی باشد که نسل کنونی و نسل آتی از افتخارات فرزندان قهرمان این ملت در ارتش، بسیج و سپاه مطلع شوند و بدانند چگونه ایثار و شهادت بیش از ۲۰۰ هزار شهید، ۳۰۰ هزار جانباز و ۴۰ هزار آزاده و همچنین مقاومت همسران و مادران شهدا رقم خورده است. در این میان رزمندگانی که غرور آفرینی کردند بایستی در این زمان این وظیفه خطیر را بر عهده گیرند و به عنوان رسالت برای نسل آینده بپذیرند چرا که تضمین امنیت ملی کشور این است که حماسه سال‌های دفاع مقدس را نه تنها به نسل خود بلکه به جبهه مقاومت منتقل کنند.

https://siasatrooz.ir/vdcgtn9qtak9qt4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی