?>?> چرایی حضور سرداران ایرانی در عراق و سوریه | سیاست روز
جمعه ۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۰
کد مطلب : 98334

چرایی حضور سرداران ایرانی در عراق و سوریه

چرایی حضور سرداران ایرانی در عراق و سوریه

قابلیت‌های سرداران ایرانی حاضر در صحنه مقاومت ضد اشغالگری و مبارزه با تروریسم چیزی نیست که بر ناظران تحولات پنهان باشد و عملکرد موفق بیش از سه دهه‌ای جمهوری اسلامی در این زمینه به عنوان یکی از زخم خوردگان اصلی تروریسم نشان دهنده این واقعیت است.
نظامیان ایران در حال حاضر به صورت مستشاری در دو کشور عراق و سوریه فعال هستند . نباید از نظر دور داشت که پیوستگی جغرافیایی ایران و عراق و نیز مسائل منطقه‏ای و جهان اسلام باعث شده است که عراق در سیاست خارجی کشورمان نقش محوری داشته باشد. بر این اساس از ابتدای بحران تکفیری داعش در عراق، جمهوری اسلامی ایران کمک‏های مستشاری به این کشور داشته و باعث آزادسازی مناطق راهبردی در عراق شده است.
در حقیقت ایران با حمایت‌های قاطع نظامی و فرماندهی نه تنها تهدید تجزیه عراق و ائتلاف ضد داعش را مرتفع نموده، بلکه از آن نیز به عنوان فرصتی برای قدرت منطقه‏ای خود نیز بهره نموده است. نظر به اهمیت ایران در حل بحران عراق بوده که بارها مقامات آمریکایی به قدرت ایران اذعان کرده و خواستار مشارکت با کشورمان در مسائل عراق شده‏اند. علاوه بر این، جمهوری اسلامی ایران نقش محوری در خنثی کردن توطئه پیچیده تکفیری-غربی مبنی بر تخریب اماکن مقدسه شیعه در عراق را داشته است.
از سوی دیگر ایران از همان روزهای آغاز بحران سوریه، بر اهمیت اجرای اصلاحات در این کشور و گشودن درها به روی تمام جریان‌ها و گروه‌ها برای حضور در پای میز مذاکره و گفت‌وگو جهت حل بحران تأکید کرد، اما با تشدید اوضاع امنیتی و نظامی در سوریه و ورود طرف‌های غربی و منطقه‌ای و عربی به خط بحران در این کشور، تهران به این نتیجه رسید که این طرح و توطئه‌ای برای هدف قرار دادن دمشق است تا ضمن در هم شکستن شکوه و اقتدار سوریه، این کشور را از محور مقاومت و قضیه فلسطین دور کند. به همین دلیل جمهوری اسلامی ایران به حمایت قاطعانه از نظام سوریه مبادرت ورزید و در این مسیر کمک‏های مستشاری قابل‌توجهی به این کشور جهت مقابله با معارضین و نیز گروه‏های تروریست‎های نظیر جبهه‏النصره و داعش نمود.
در مجموع کمک‏های جمهوری اسلامی ایران به دو کشور عراق و سوریه در برون‏رفت از بحران گروه‏های تروریستی و تأمین امنیت در این دو کشور، در اختیار گذاردن تجربیات تشکیل بسیج مردمی و چگونگی تأمین امنیت شهر و مناطق آزاد شده بوده است. در این راستا ایران در تشکیل و تقویت نیروهای مردمی به حضور همه اقشار و مذاهب اعم از شیعه و سنی در عراق و سوریه به دولت‏های این کشورها کمک مؤثری نموده تا امنیت نسبی در شهرها و مناطق مختلف تأمین شود.
نمونه‌ای از این نظامیان مستشاری که بنا به درخواست خود کشورهای دوست ایران به عراق و سوریه رفته‌اند نیروهای سپاه قدس به فرماندهی سر لشکر سلیمانی هستند.
سرلشکر سلیمانی فردی است که مطبوعات غربی وی را مورد ستایش قرار داده‌اند و ابتکارات در فرماندهی و هدایت نیروها، شناخت سیاست خارجی، ولایت‌مداری و دلاوری‌های این سردار بزرگ باعث شده است مورد احترام دوست دشمن باشد.

بررسی چرایی حضور میدانی سرلشکر سلیمانی در جبهه عراق و سوریه
اما دلیل اینکه چرا سرلشکر سلیمانی و فرماندهانی نظیر وی در جبهه عراق و سوریه شرکت دارند و مخالفت کشورهایی چون امریکا با این حضور چیست؟
عوض حیدرپور استاد دانشگاه نظامی دافوس و عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تلاش‌های مقامات آمریکایی مبنی بر منع حضور سرلشکر سلیمانی در کشورهای سوریه و عراق، با بیان اینکه مهمترین ساز و کار جبهه مقاومت فرماندهی آن است اظهار کرد: امروز بخشی از جبهه مقاومت در سوریه مستقر است و بخش دیگری از آن در سایر کشورهای پهنه مقاومت است.
وی با بیان اینکه وظیفه اصلی فرماندهی در جبهه مقاومت بر عهده سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه است تصریح کرد: حضور سرلشکر سلیمانی در پهنه سرزمینی کشورهای جبهه مقاومت و سرفرماندهی کردن عملیات‌ها توسط ایشان، اقتدار قابل توجهی برای مقاومت در جهان ایجاد کرده است.
حیدرپور با بیان اینکه اگر سرلشکر سلیمانی عملیات‌های جبهه مقاومت را سرفرماندهی نکنند حقیقتا بخش عمده‌ای از کار ابتر می‌ماند، افزود: تجربه‌ای که ما از دوران دفاع مقدس و بعد از آن داریم نشان می‌دهد که رمز و راز پیروزی رزمندگان مقاومت این است که فرماندهانشان در میدان نبرد حاضر و ناظر بر صحنه هستند و بر اساس تحرکات و تحولات میدانی، در خصوص نحوه نبرد تصمیم‌گیری می‌کنند.
این عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سرلشکر سلیمانی استناد به تجربه‌ای که از دوران هشت سال دفاع مقدس کسب کرده‌اند، همواره در میدان نبرد و در میان رزمندگان هستند و پس از بررسی دقیق تحولات میدانی در خود منطقه عملیاتی، فرماندهی‌شان را به نحو احسن انجام می‌دهند.
این استاد دانشگاه دافوس در پایان با بیان اینکه منطقه مقاومت اسلامی ربطی به آمریکایی‌ها و فرماندهان ناتو ندارد خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها می‌دانند چنانچه فرمانده جنگ، با استناد به مشاهدات میدانی‌اش از میدان نبرد، در خصوص نحوه جنگیدن تصمیم‌گیری کند، بهترین تصمیم‌ها را خواهد گرفت و به همین دلیل است که آنها می‌خواهند مانع حضور سرلشکر سلیمانی در عراق و سوریه شوند.
از سوی دیگر جعفر قنادباشی با بیان اینکه بستر انقلاب اسلامی محل پرورش شخصیتهایی همچون سرلشکر سلیمانی است خاطرنشان کرد: ابتکارات، زیرکی و هوشمندی سرلشکر سلیمانی در میان مردم کشورهای منطقه تحسین برانگیز است.
این کارشناس و تحلیلگر مسائل غرب آسیا با اشاره به تلاش مقامات آمریکایی طی هفته‌های اخیر برای منع سفر سرلشکر سلیمانی به کشورهای عراق و سوریه اظهار کرد: واکنش‌های آمریکایی‌ها نسبت به شخصیت سرلشکر سلیمانی و نفوذ بسیار زیاد ایشان، در وهله اول به دلیل ضعف شدید جبهه‌ای است که آمریکایی‌ها در غرب آسیا مدت‌ها حامی آن بودند.
وی با بیان اینکه این اقدامات مقامات آمریکایی‌ها اعترافی جدی و عملی به این نکته است که آنها حتی در عرصه تبلیغات هم کارایی خود را برای پیشبرد سیاست‌هایشان در غرب آسیا از دست داده‌اند تصریح کرد: آمریکایی‌ها امروز می‌بینند با وجود هزینه‌های سرسام آور برای تامین امنیت اسرائیل اعم از ارسال تسلیحات به روز و پیشرفته و همچنین اعزام مستشاران با تجربه، همچنان امنیت این کشور به صورت صددرصدی تامین نشده است.
این تحلیلگر مسائل غرب آسیا ادامه داد: نه آن سلاح‌ها و سامانه‌های دفاعی و نه تعالیم مستشاران نظامی آمریکایی نتوانست در برابر تحرکات جبهه مقاومت و هوشمندی نیروهای آن فائق بیاید.
قنادباشی افزود: از سوی دیگر توجه به این نکته ضروری است که هر شخصیتی که در منطقه غرب آسیا در جهت خواست و منافع مردم حرکت کند، محبوبیتش نیز میان مردم افزایش پیدا می‌کند؛ آمریکا هم بر خلاف منافع مردم منطقه حرکت می‌کند و به همین دلیل مورد نفرت است.
وی با بیان اینکه هیچ دستگاه تبلیغاتی نمی‌تواند محبوبیت سرلشکر سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در غرب آسیا را از بین ببرد یا حداقل کاهش بدهد تاکید کرد: اقدامات تبلیغی و رسانه‌ای آمریکا علیه سرلشکر سلیمانی نتوانسته است مردم منطقه را با خود همراه کند.
این تحلیلگر مسائل غرب آسیا در پایان با بیان اینکه بستر انقلاب اسلامی محل پرورش شخصیتهایی همچون سرلشکر سلیمانی است خاطرنشان کرد: ابتکارات، زیرکی و هوشمندی سرلشکر سلیمانی در میان مردم کشورهای منطقه تحسین برانگیز است.

ولایت‌پذیری عامل اصلی کینه امریکایی‌ها
در عین حال فرماندهان ایرانی مرد میدانهای دشوار نبرد هستند از نظر ویژگی‌های شخصیتی به رهبر و آرمان خود عشق می‌ورزند که این ویژگی در شخصیت سرلشکر سلیمانی نیز دیده می‌شود .
این گروه از فرماندهان ایرانی عمق عقبه دشمن را شناخته و به ترفندهای دشمنان آگاه است و اسیر فتنه دشمان نشده و مکر دشمنان آنها را به اشتباه نمی‌اندازد
از جمله اینکه زمانی که رسانه‌های غربی تلاش کردند تا سرلشکر قاسم سلیمانی را به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری ایران معرفی کنند و اقدامات درخشان وی را در صحنه نبرد به عنوان شوی انتخاباتی معرفی کنند وی در بیانیه‌ای اعلام کرد که" سرباز صفر ولایت و نظام جمهوری اسلامی و ملت شجاع و عزیزتر از جانم بوده و انشاءالله با استعانت از خدای سبحان تا آخر عمر در همین جایگاه "سربازی" خواهم بود."
از سوی دیگر یکی از معروف‌ترین این روایت‌هایی که در مورد سردار سلیمانی منتشر شده جریان نامه سردار سلیمانی به وزیر دفاع آمریکا است که بعد از نامه اول و تهدید آمیز اوباما به رهبر معظم انقلاب آیت‌الله خامنه‌ای نوشته شده است.
سازمان اداری پنتاگون از ۷ لایه حفاظتی تشکیل شده است که از این میان، ۴ لایه به طور خاص مربوط به کنترل ارتباطات با شخص وزیر دفاع یا رییس پنتاگون می‌باشد که کمی بعد از نامه اوباما نامه‌ای از تمام این لایه‌های امنیتی، اطلاعاتی و حفاظتی عبور کرده و مستقیم، روی میز کار وزیر دفاع یعنی لئون پانتا قرار می‌گیرد.
ظاهر ساده نامه که هیچ آرمی از سازمان‌های مرتبط با پنتاگون در آن به چشم نمی‌خورد توجه وزیر را جلب کرده و وی آن را از روی میز برمی‌دارد … با باز کردن نامه و خواندن آن عرق سردی بر چهره پانتا می‌نشیند!
یک نامه با سربرگ رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران … نامه حاوی عبارتی بود که قطعا برای رییس پنتاگون با آن عظمت حفاظتی باورکردنی نبود !
” اگر لازم باشد از این هم نزدیک‌تر خواهیم شد. ” 

حضور قانونی
باید در نظر داشت که حضور مستشاری ایران در عراق و سوریه بنا بر درخواست این کشورها صورت گرفته و بر طبق کنوانسیون‌های بین‌المللی و معاهدات سازمان کنفرانس اسلامی که سه کشور ایران، عراق و سوریه آن را امضا کردند همکاری با کشورهای مورد تهاجم تروریستها از نظر اطلاعاتی، امنیتی، مستشاری و ... بلا مانع است. در این صحنه نیز به‌واسطه موفقیت‌هایی که به دست آمد، تروریست‌ها و اربابان آن‌ها احساس خطر کردند که مبادا ایران با همکاری محور مقاومت مدیریت این صحنه را هم از دست آنها خارج کند. در عین حال معترضین به حضور مستشاری ایران در عراق و سوریه باید بگویند که لشکرکشی‌ها و حضورشان در برخی مناطق و کشورهای جهان و همچنین ورود و دخالت شان در دیگر کشورها بر چه اساسی صورت می‌گیرد و مبنای ایجاد کودتا و اشغال برخی کشورها توسط آمریکایی‌ها چیست؟ از جمله حضور آنها در کشورهایی نظیر افغانستان، عراق و سوریه که مشکلات زیادی را ایجاد کرده و می‌کند.

https://siasatrooz.ir/vdcgtw9y.ak97w4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی