شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۶
کد مطلب : 111475

شاید دولت تعطیل باشد اما کشور تعطیل نیست

آقای روحانی در جلسه روز اول آبان ماه هیأت دولت در سخنان خود مطالبی را مطرح کرد که جای بررسی و تجزیه و تحلیل دارد، از اخلاق گفت و سپس تهدید کرد که خواهد گفت چه کسی کشور را تعطیل کرده است!
رئیس جمهور با بیان اینکه مدام از دانشگاه و حمایت از آن سخن گفته می‌شود، اظهار داشت: «باید توجه داشت که برای علم و نوآوری دانشگاه‌ها باید تقاضا وجود داشته باشد و تقاضا از سوی شرکت‌های بزرگ بویژه شرکت‌های خصوصی امکان‌پذیر است، چنانچه صاحب هر شرکت بزرگی به دلایل مختلف روانه دادگاه شود، قطعاً تقاضایی شکل نخواهد گرفت، البته باید با فساد مبارزه کرد، اما نباید شرکت‌ها و کشور تعطیل شود. اینگونه اقدامات به هر دلیلی از جمله اینکه بخواهید در انتخابات شعاری را مطرح کنید به ضررتان تمام خواهد شد و در فردا روزی خواهم گفت که چه کسی کشور را تعطیل کرده است؛ لذا باید از شرکت‌های خصوصی حمایت کنیم.»
با این سخن آقای روحانی این پرسش پیش می آید که واقعاً چه کسی کشور را تعطیل کرده است و آیا کشور تعطیل است؟!
از سخنی که آقای روحانی گفته، تهدید به روشنی دیده می شود، اما او در شرح سخن خود به دستگاه قضا اشاره کرده و از دادگاه رفتن صاحبان شرکت های بزرگ خصوصی گلایه کرده است.
آیا روی سخن رئیس جمهور قوه قضاییه و شخص آقای رئیسی است؟ آیا قرار است فردا روزی که شاید پایان دوران ریاست جمهوری آقای روحانی باشد، او بگوید چه کسی کشور را تعطیل کرده است؟
اگر اشاره رئیس جمهور به اقدامات قضایی علیه مفاسد اقتصادی است که این روند با استقبال گسترده مردم روبرو شده است.
برخورد با مفسدان اقتصادی در هر لباس و مقامی است که می تواند اعتماد تضعیف شده مردم را باز گرداند و اگر روند مبارزه جدی، قاطع و قانونی با فساد اقتصادی پیش از این آغاز شده بود اکنون شرایط اقتصادی کشورز اینگونه بود؟
هنوز هم فشاد اقتصادی در بخش های دولتی و خصوصی که با دستگاه های دولتی همکاری می کنند وجود دارد.
راه مبارزه با فساد اقتصادی، یک راه نسبتاً طولانی است، همانطور که راه فساد نیز سال ها است ادامه داشته و به خاطر تقصیر و قصور در این مدت، باعث شده تا اقتصاد کشور با تکانه های زیادی روبرو باشد.
اکنون که فردی پیدا شده تا با مفاسد مبارزه کند، صدای مخالفت و کارشکنی در راه این مبارزه به گوش میرسد.
خبر ۲۰:۳۰ هفته گذشته گزارشی از یک تخلف بزرگ پخش کرد که در آن مواد اولیه تولید قیر بجای آن که به پالایگشاه های تولیدقیر فرستاده شود، از راه غیر قانونی به بندری در جنوب کشور راهی و به خارج صادر می شود.
این اتفاق در حالی در جریان است که در کشور با کمبود قیر روبرو هستیم و کارخانه تولید قیر به خاطر کمبود مواد اولیه با مشکل تولید روبرو است و از ظرفیت پایین خود برای تولید استفاده می کند و بسیاری از کارگران پالایشگاه در خطر از دست دادن کار خود قرار دارند و حتی این کارخانه در پایین ترین ظرفیت تولید خود قرار گرفته است.
این تنها بخشی از یک تخلف است که در تولید قیر کشور اتفاق افتاده و گزارش صدا و سیما قطعاً باید باعث پیگیری مسئولین ذیربط از قوه قضاییه گرفته تا دیگر مراکز شود.
آیا اتفاقی که در تولید قیر و صادرات غیر قانونی مواد اولیه تولید قیر به خارج افتاده باعث تعطیل شدن کشور نشده و نمی شود؟!
متهم کردن دیگران کار بسیار ساده ای است و می توان با استفاده از جایگاه و مقامی که در اختیار است برای مقصر معرفی کردن دیگران در سرپوش گذاشتن ضعف های خود، دست به چنین کارهایی زد. اما آیا چنین اقدمی اخلاقی است؟
اگر به شرایط کشور گسترده تر بنگریم به ماجرای مذاکرات هسته ای و برجام می رسیم که حتی مردم کوچه و بازار نیز اعتقاد دارند ۶ سال انتظار بیهوده برای برجام خسارات زیادی به کشور وارد کرد.
روشن است که غربگرایان در داخل کشور، با طرح این مسئله که اگر می خواهیم مشکلات کشور حل شود باید با آمریکا کنار بیاییم، سعی دارند بر گره های کشور بیفزایند و در واقع تعطیلی کشور به خاطر چنین اعتقادی است.
آیا دولت و غربگرایان بر سر مذاکرات هسته ای و توافق، اصرار نمی کردند و تدکید نداشتند که کلید حل مشکلات در رسیدن به برجام است؟
برجام به دست آمد و اکنون ۶ سال از دوران دولت آقای روحانی صرف این مسئله شده است، اما با همه تلاش هایی که دولت تدبیر و امید برای برجام انجام داد اتفاق مثبتی افتاد؟
حتی در سال ۹۵ که آقای روحانی مدعی آن است که ایران بالاترین رشد اقتصادی جهان را تجربه کرد! اتفاق مثبتی نیفتاد که حتی در اذهان باقی بماند.
تنها بر اساس آمار و ارقامی که از سوی بانک مرکزی یا مرکز آمار ارائه شد چنین ادعایی صورت می گیرد، همانگونه که اکنون نیز بر اساس آمار مرکز آمار و بانک مرکزی تورم رو به کاهش است اما در فضای اقتصادی و معیشتی مردم اینگونه نیست!
فشار حداکثری آمریکا به ایران با وجود برجام شدت گرفته است که اگر چنین توافقی وجود نداشت و وعده هایی که آقای روحانی به مردم داد تا با دستیابی به برجام همه مشکلات اقتصادی حل می شود، چه بسا در انتخابات ریاست جمهوری پیروز نمی شد.
کلید واژه تعطیلی کشور را شخص اقای روحانی مطرح کرد، تا شاید بتواند با این سیاست ناکارآمدی دولت را بر گردن دیگران بیندازد، اما ناگفته روشن است که اگر کشور تعطیل است به خاطر مدیریتی است که دولت در پیش گرفته و اکنون نیز با متصل کردن اف ای تی اف و دو کنوانسیون پالرمو و سی اف تی به آینده کشور، سعی دارند القاء کنند اگر این دو کنوانسیون کهخ زیر مجموعه اف ای تی اف است تصویب و اجرا نشود، مسئولیت عواقب و تبعات آن با دولت نیست بلکه با آنهایی است که مخالفت کردند!
اگر دولت از پاسخ های داده شده به این بخش از سخن آقای روحانی که گفته فردا روزی خواهم گفت چه کسی کشور را تعطیل کرده است، دلگیر شده و توقع آن را نداشته، بهتر خواهد بود که به حاشیه سازی ها پایان دهد.
اگر این حرف که دولت امور کشور را به برجام گره زده تکراری هم باشد اما جا دارد که بارها گفته شود، اگر چنین نیست دولت محترم پاسخ قانع کننده و منطقی به این سخن بدهد.
بازار اقتصادی سر در گم و معلق به خاطر برجام است که نمی داند برای خود چه تصمیمی بگیرد، چرا که ۶ سال است قرار است نتایج و دستاوردهای برجام محقق شود تا فضای اقتصادی نیز از آن بهره ببرد.
بلاتکلیفی و بی برنامگی که به خاطر توافق هسته ای در کشور ایجاد کرده، می توان نادیده گرفت؟
البته که کشور تعطیل نیست و سخن آقای روحانی که گفته روزی خواهم گفت چه کسی کشور را تعطیل کرده، حرف درستی به نظر نمی رسد، که اگر کشور تعطیل بود شرایط بسیار بدتر از وضعیت کنونی می بود.
کشور با وجوود ظرفیت های بسیار بالای خود می تواند بهتر از این اداره شود، باید پذیرفت که کشور از درصد پایین ظرفیت های خود بهره می برد و دولت نیز در ایجاد چنین شرایطی سهیم است که اگر دولت پرکارتر و پر تحرک تر همراه با اندیشه مدیریتی و تصمیمات کارساز و کارگشا باشد، قطعاً هیچیک از تحریم های آمریکا تأثیر نخواهد داشت.
منتقدان دولت هیچگاه خواهان شکست دولت تدبیر و امید در اداره بهینه کشور نیستند و تنها دغدغه آنها بهبود اوضاعی است که مسبب آن را سیاست های دولت می دانند.
منتقدین دولت سعی دارند با تلنگرهای خود، دولت را از تصورات اشتباه دور کنند و به این نتیجه برسانند که چشمداشت به غرب و آمریکا اشتباه است.
شاید دولت تعطیل باشد اما کشور تعطیل نیست، کشور تنها دولت نیست و نظامات دیگری نیز دارد که می تواند در صورت کم کاری دولت و دولت ها امورات را به جریان بیندازد هر چند با نواقصی همراه باشد چرا که آن ظرفیت ها و اختیارات دولت را ندارد.
در هر صورت، در شرایط کنونی بهترین گزینه اجرای خط به خط توصیه ها و دستوراتی است که رهبر معظم انقلاب در قالب سخنان و ابلاغ کتبی به هر قوه و نهادی فرموده و ارائه کرده اند. آی از سوی دولت چنین شده است؟ 

https://siasatrooz.ir/vdcguq9qnak9qt4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی