دوشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۰
کد مطلب : 102673
در نشست خبری معاون فرهنگی وزیر ارشاد مطرح شد:

پیش خرید از ناشران برای مقابله با کاهش تیراژ کتاب

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کاهش میانگین تیراژ کتاب در کشور بسیار نگران‌کننده است و معاونت فرهنگی وزارت ارشاد سعی دارد در این زمینه طرح پیش‌خرید از ناشران را در دستور کار قرار دهد.
محسن جوادی در نخستین نشست خبری خود افزود: در بحث ترویج کتابخوانی چندین رویکرد را باید دنبال کنیم که یکی از آنها حمایت از صنعت چاپ و دیگری بهبود وضع کسب و کار نشر است. در این دو حوزه کار را شروع کرده‌ایم و نمی‌گویم که هنوز به نقطه مطلوب رسیده‌ایم. در این زمینه همچنین بحث صدور مجوز کتاب و بحث کاغذ وجود دارد که شاهد نوساناتش بوده‌ایم. همچنین مسئله تمرکززدایی از امور چاپ و نشر مطرح است که در حال حاضر مجوزهای کتاب به شهرستان‌ها واگذار شده است. به عنوان نمونه پاییز امسال در اصفهان ۵۹۰ کتاب تقاضای چاپ داشتند که حدود ۵۳۰ عنوان از آنها مجوز گرفته اند، باقی مشروط معرفی شده و یک عنوان هم رد شد. این رویکرد در حال تقویت است و سعی داریم از ده استان فعلی که خودشان مجوز می‌دهند، به ۱۵ تا ۱۶ استان برسیم.
جوادی در ادامه گفت: در مورد نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و همینطور نمایشگاه‌های استانی کتاب رویکردمان همچنان تمرکززدایی است. نمی‌گوییم حرکتمان هر سال رو به جلو بوده و این نکته را هم از نظر دور نمی‌داریم که ایده اصلی ترویج کتاب و کتابخوانی است. در اقدامی دیگر ساختار اداره کتاب نوسازی شد و داریم ضوابط را از لحاظ مصداقی مشخص می‌کنیم. در این زمینه سعی داریم از نیروهای حرفه‌ای و متخصص استفاده کنیم و اشکالاتمان را برطرف کنیم. همچنین بازه زمانی اعطای مجوز کتاب را هم کوتاه کنیم.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما یارانه‌های قابل توجهی در حوزه کتاب داریم که قرار است تقویت شوند. همچنین جایزه کتاب سال هم در همان مسیر ترویج کتابخوانی است. شاید این تلقی وجود داشته باشد که فعالیت اداره کتاب به نوعی جلوگیری و مانعی برای نشر است اما کارهای این اداره هم در جهت بهسازی حوزه نشر کشور است. مثل این می‌ماند که اگر در زمینه خوراک و غذا دقت نکنیم، متضرر خواهیم بود. باشگاه‌های کتاب هم در همین راستای ترویج کتاب راه‌اندازی شده‌اند و جام باشگاه‌های کتابی که چند دوره برگزار شد در روستاها خیلی امیدبخش بود. نزدیک به ۶۰ هزار نفر عضو این باشگاه‌ها شدند و حدود ۱۰۰ شهر و روستا در آنها دخیل هستند. همین‌ها هستند که آینده‌اند و اگر کتابخوان باشند می‌توانیم از جانب نسل بعدی راحت باشیم. البته جایزه باشگاه‌های کتاب ارزش مادی چندانی ندارد و بیشتر یک فرهنگسازی است. بحث روستاهای دوستدار کتاب و پایتخت کتاب هم از جمله فعالیت‌های ترویجی معاونت فرهنگی در حوزه کتاب و کتابخوانی است.
جوادی با اشاره به مسئله تیراژ کتاب گفت: کاهش میانگین شمارگان کتاب در کشورمان خیلی نگران کننده است. ما در این زمینه سیاست حمایتی داریم اما قصد داریم در یک بخش به این ماجرا جهت بدهیم و به همین دلیل سعی داریم پیش خرید از ناشران را در دستور کار قرار دهیم. دنبال کردن فرهنگ گفت‌وگو با اقوام و گروه‌های مختلف کشور از دیگر مولفه‌های رویکرد تقویت فرهنگ و هویت دینی در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد است که البته تا شکل گیری کاملش خیلی فاصله داریم.

https://siasatrooz.ir/vdcgux9qwak9z34.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی