پنجشنبه ۱۵ تير ۱۳۹۶ - ۰۴:۳۳
کد مطلب : 99937
ناتوانی سعودی در همراه‌سازی آفریقا

تیر الجبیر به سنگ خورد

تیر الجبیر به سنگ خورد

وزیر خارجه عربستان سعودی از نشست اتحادیه آفریقا که با هدف یارکشی برای تداوم خصومت با قطر در آن حضور یافت، دست خالی بازگشت.
«الجزیره» از بی‌حاصل بودن سفر «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان سعودی به اتیوپی برای قانع کردن رهبران کشورهای آفریقایی به حمایت از تحریم قطر خبر داد.
گفته می‌شود، الجبیر خواسته خود را در حاشیه برگزاری بیست و نهمین نشست اتحادیه آفریقا مطرح کرده است حال آنکه در پاسخ، رهبران قاره سیاه که در شهر «آدیس آبابا» گرد آمده بودند، به اجماع روی وی را زمین انداخته و بر لزوم حل بحران قطر از راه مسالمت‌آمیز تاکید کردند. به این ترتیب، دیدار الجبیر با رهبران ۶ کشور آفریقایی که با هدف یارکشی برای تداوم تحریم قطر انجام شد، ناکامی وی را به همراه داشت. گفتنی است، در میان افرادی که وزیر سعودی سعی به جلب حمایت‌شان داشت، نخست وزیر اتیوپی و معاون دوم ریاست جمهوری سودان از اهمیت بیشتری برخوردار بودند.
در این میان «مجتهد» فعال مشهور توئیتری و افشاگر اخبار محرمانه خاندان آل‎سعود علت غیبت شاه عربستان و پسرش در اجلاس سران گروه ۲۰ در هامبورگ را فاش کرد. «مجتهد» فعال سیاسی توئیتری که به افشای اخبار محرمانه و مهم خاندان حاکمه آل‌سعود معروف است، این بار از علت غیاب «سلمان بن‌عبدالعزیز» و «محمد بن‌سلمان» به ترتیب شاه و ولیعهد عربستان پرده برداشت.
مجتهد در صفحه توئیتر خود نوشت: محمد بن سلمان فرزند شاه سعودی به دلیل ترس از کودتا در داخل خاندان آل‌سعود نمی‌تواند عربستان را ترک کند و از سوی دیگر ملک سلمان نیز به دلیل وضعیت عقلی که دارد به تنهایی قادر نیست در این اجلاس مهم شرکت کند. وی در ادامه توئیت خود اعلام کرد که شاه سعودی در پایان ماه رمضان به سرماخوردگی دچار شد و دربار سلطنتی عربستان پس از هزینه صدها میلیون دلاری مجبور شد سفر به هامبورگ را لغو کند.
این در حالی است که منابع دیپلماتیک عربستان اعلام کردند که شاه سعودی به دلیل بحران قطر، در نشست گروه ۲۰ شرکت نمی‌کند و «محمد الجدعان» وزیر دارایی این کشور به جای ملک سلمان در نشست آلمان در شهر هامبورگ حاضر می‌شود. در این میان نشریه عرب دایجست در گزارشی تحلیلی نوشت: خانواده سلطنتی عربستان سعودی سالانه مبالغ هنگفتی از عواید نفتی را به خود اختصاص می‌دهند.
پایگاه اینترنتی نشریه «عرب دایجست» در گزارشی با عنوان «فساد در عربستان سعودی» نوشت: موسسه آمار جی‌ای اس گزارش سالانه مربوط به ۲۰۱۶ درباره عربستان را منتشر کرد که در آن آمار و ارقام مربوط به عواید دولت سعودی از بخش نفتی و غیرنفتی در مقایسه با گزارش قبلی بسیار بالاتر بود. زمانی که فعالان سعودی در رسانه‌های اجتماعی طی ماه جاری توجه همه را به این تعارضات بزرگ و غیرقابل توجیه جلب کردند، داده‌های روی وب‌سایت «جی‌ای‌اس» بلافاصله تغییر کرد به گونه‌ای که آمار و ارقام بار دیگر با نسخه قدیمی همخوانی پیدا کرد؛ همه اینها نشان از فساد در خانواده سلطنتی عربستان سعودی است و فساد گسترده در خانواده سلطنتی آل‌سعوداین خانواده سالانه بخش بسیار زیادی از بودجه را به خود اختصاص می‌دهند.
در این گزارش آمده است: همزمان که عربستان سعودی برنامه اصلاحات اقتصادی خود را به پیش می‌برد، ریاض میزان شفافیت را نیز افزایش می‌دهد و این گامی است که شدیدا مورد تمجید صندوق بین‌المللی پول شد، چراکه کارکنان این صندوق طی ماه جاری از عربستان سعودی بازدید کردند.
در گزارش روز ۱۷ ماه مه صندوق بین‌المللی پول آمده است: «گام‌های اخیر در راستای افزایش شفافیت سیاست مالی از طریق انتشار برنامه تراز مالی و همچنین انتشار گزارش بودجه سه ماهه نخست کاملا مناسب است. این شفافیت بیشتر به شرکت‌های خصوصی و سرمایه‌گذاران کمک می‌کند در مورد سرمایه‌گذاری و تصمیمات استخدامیشان بهتر تصمیم بگیرند.»
خبر دیگر آنکه بر اساس یک گزارش جدید، عربستان سعودی مهم‌ترین حامی خارجی افراط‌گرایی در انگلیس است. بر اساس گزارش جدید "جامعه هِنری جکسون،" عربستان سعودی مهم‌ترین حامی خارجی افراط‌گرایی در انگلیس به شمار می‌رود. این در حالی است سعودی برای جبران میلیاردها دلار کسری بودجه خود به فروش سهام فرودگاه‌های ریاض ودمام و واگذاری آن به بخش خصوصی متوسل شده است. منابع شرکت هواپیمایی عربستان از بانک‌های سرمایه‌گذاری داخلی وخارجی خواسته‌اند برای فروش سهام فرودگاه بین‌المللی ملک خالد فرودگاه ریاض طرح‌های مشورتی خود را ارائه بدهند.

https://siasatrooz.ir/vdcguy9y.ak9yw4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی