پنجشنبه ۶ آبان ۱۳۹۵ - ۰۳:۱۰
کد مطلب : 97353

تعیین تکلیف قانون جامع ایثارگران در روز آرام بهارستان

در نشست علنی دیروز خانه ملت قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران دائمی شد.
ادامه بررسی لایحه اعاده شده دائمی کردن برخی احکام قوانین برنامه‌های ۵ ساله توسعه جمهوری اسلامی ایران از شورای نگهبان، اولین دستور کار نشست علنی دیروز پارلمان بود.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیش از جلسه علنی دیروز و در جلسه غیرعلنی به بررسی موضوع مربوط به ایثارگران پرداختند. در این جلسه که حدود ۱۵ دقیقه به طول انجامید نمایندگان بخش مربوط به ایثارگران در لایحه دائمی شدن احکام برنامه‌های توسعه که مربوط به خدمات‌رسانی به این بخش است را بررسی و مانع موجود در راه تصویب آن را برطرف کردند.
با توجه به اینکه یکی از قوانین مربوط به ایثارگران تا دی‌ماه امسال منقضی می‌شود و این مسئله مشکلی را بر سر راه تصویب قانون در لایحه دائمی شدن احکام برنامه‌‌های توسعه ایجاد می‌کند نمایندگان تصمیم گرفتند تا قانون مذکور دائمی شود.

قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران دائمی شد
نمایندگان مجلس در نشست علنی پارلمان و در ادامه بررسی لایحه احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور، اعاده شده از شورای نگهبان با ۲۰۵ رای و به پیشنهاد رئیس مجلس شورای اسلامی قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران را دائمی کردند.

سوال نماینده سیرجان از وزیر نفت اعلام وصول شد
در ادامه، سوال شهباز حسن‌پور نماینده سیرجان از بیژن زنگنه وزیر نفت اعلام وصول شد. این سوال درباره عدم اجرای بند ۵ ماده ۶ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی است.

دولت می‌تواند صندوق توسعه حمل‌و‌نقل را با اعتبار ۱۹۰ هزار میلیارد ریال تشکیل دهد
نمایندگان همچنین رسیدگی به لایحه اعاده شده دائمی کردن برخی احکام قوانین برنامه‌های پنج‌ساله توسعه از شورای نگهبان را ادامه دادند و چند ماده از این لایحه را با اصلاحاتی به منظور تأمین نظر آن شورا به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس، به منظور ایجاد ساز و کارهای تأمین منابع مالی پایدار برای توسعه زیرساخت و ناوگان حمل‌ونقل کشور تشویق، حمایت و مشارکت در سرمایه‌گذاری زیرساخت‌ها، بیمه سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه حمل‌ونقل و مشارکت در ساخت، توسعه و نگهداری شبکه‌ها و زیرساخت‌ها، دولت می‌تواند صندوق توسعه حمل‌ونقل را با سرمایه اولیه یکصد و نود هزار میلیارد ریال از دارایی‌های خود را که در اختیار وزارت راه و شهرسازی، سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه و وابسته به آن قرار دارد، با استفاده از منابع پیش‌بینی شده در این ماده و نیروی انسانی موجود وزارت راه و شهرسازی و با شخصیت حقوقی مستقل دولتی وابسته به وزارت راه و شهرسازی تشکیل دهد. این صندوق، طبق اساسنامه خود و در چارچوب مصوبات هیأت امناء متشکل از وزرای راه و شهرسازی و امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور توسط هیأت عامل، فعالیت می‌کند.

دولت مجاز به پیش‌بینی اعتبار مورد نیاز شهرهای مذهبی در قالب بودجه‌های سنواتی شد
وکلای ملت در ادامه نیز رسیدگی به لایحه اعاده شده دائمی کردن برخی احکام قوانین برنامه‌های پنج‌ساله توسعه از شورای نگهبان را ادامه دادند و چند ماده از این لایحه را با اصلاحاتی به منظور تأمین نظر آن شورا به تصویب رساندند.
طبق مصوبه مجلس، به منظور تعمیق ارزش‌ها، باورها و فرهنگ مبتنی بر هویت اسلامی و ترویج سیره و سنت اهل‌بیت(ع) و استفاده بهینه از ظرفیت معنوی شهرهای مقدس قم، مشهد و شیراز و شناسایی دقیق نیازها و مشکلات زائرین، برنامه‌ریزی و تدوین ساز و کارهای لازم جهت ساماندهی امور زائرین و تأمین زیرساخت‌های لازم از طریق حمایت از شهرداری‌ها و بخش‌های غیردولت و توسعه امکانات، فعالیت‌های فرهنگی و خدمات زیارتی در این سه شهر مذهبی و فراهم نمودن زمینه زیارت مطلوب و اجرای پروژه‌های زیربنایی، دولت مجاز است اعتبار مورد نیاز را در قالب بودجه‌های سنواتی پیش‌بینی کند.

اصلاح ضوابط تشکیل «سازمان توسعه سواحل مکران»
در ادامه نمایندگان در ادامه بررسی لایحه اعاده شده دائمی کردن برخی احکام قوانین برنامه‌های پنج‌ساله توسعه از شورای نگهبان، ماده ۶۵ این لایحه را با اصلاحاتی به منظور تأمین نظر آن شورا به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس، در اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی موضوع افزایش توان مقاومت و کاهش آسیب‌پذیری اقتصاد کشور و اجرای سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه موضوع تقسیم کار و تعیین نقش ملی در مناطق استان‌ها، نواحی و سواحل و جزایر کشور و حمایت دولت از سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر توسعه‌یافته، توسعه اقتصاد دریایی جنوبی کشور و ایجاد مناطق مهم اقتصادی در زمینه‌های دارای مزیت به منظور بهره‌برداری از استعدادهای سواحل جنوب شرقی کشور، بهره‌برداری جامعه محلی، استفاده از سرمایه‌ها و فرصت‌های بین‌المللی و کاهش عدم تعادل‌های مناطق کشور، «سازمان توسعه سواحل مکران پس از تأمین اعتبار در بودجه سنواتی» به عنوان سازمان توسعه‌ای با شخصیت شرکتی برای برنامه‌ریزی، اجرا و نظارت بر برنامه‌های توسعه در سواحل مکران در محدوده شهرستان‌های میناب، سیریک، جاسک، چابهار و کنارک ایجاد می‌شود.
طبق مصوبه مجلس، اساسنامه این سازمان «پس از تصویب هیأت وزیران ظرف ۴ ماه به مجلس شورای اسلامی ارائه» و آئین‌نامه‌های مالی و معاملاتی مربوط حداکثر ظرف مدت ۴ ماه پس از تصویب قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه به پیشنهاد سازمان توسعه مذکور به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.
خانه ملتی‌ها مقرر کردند که تمام وظایف و اختیارات دستگاه‌های اجرایی، نهادها و موسسات عمومی به غیر از دفاعی - امنیتی، قضایی و امور خارجه و همچنین تمام دارایی‌های دولت و دستگاه‌های اجرایی اعم از منقول و غیرمنقول و تمام طرح‌ها و پروژ‌ه‌ها (در حال بهره‌برداری یا اجرا)، در منطقه سواحل مکران به این سازمان واگذار می‌شود. این محدوده در چارچوب قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری، صنعتی جمهوری اسلامی ایران و قانون تشکیل شرکت سرمایه‌گذاری‌های خارجی ایران اداره می‌شود.

چرا ۲۵ هزار تومان به عنوان بیمه از زائران اربعین گرفته می‌شود؟
حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر طی تذکری با اشاره به برگزاری راهپیمایی اربعین گفت: این راهپیمایی هر ساله پرشورتر از سال گذشته برگزار می‌شود، مقام معظم رهبری هم تأکیداتی در این زمینه داشته‌اند.
این نماینده مجلس ادامه داد: در اخبار گفتند هرکس می‌خواهد برای شرکت در مراسم اربعین به عراق برود، باید ۲۵ هزار تومان به عنوان بیمه اجباری پرداخت کند.
این نماینده مردم با طرح این پرسش که اخذ پول بیمه بر اساس کدام قانون صورت می‌گیرد؟ تصریح کرد: ما نمی‌توانیم بدون وجود قانون دست در جیب مردم کنیم.
برخی با همین ۲۵ هزار تومان تا مرز می‌آیند و از آنجا به خیل راهپیمایان می‌پیوندند. به نظرم در چنین شرایطی به کمیسیون فرهنگی دستور دهید موضوع را پیگیری کند.
مسعود پزشکیان نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی که در غیاب علی لاریجانی ریاست بخشی از نشست پارلمان را برعهده داشت، گفت: طبق قانون می‌توانند افراد که به مسافرت خارجی می‌روند مبلغی را به عنون بیمه اخذ کنند اما در مورد مبلغ آن بررسی صورت گیرد.

نامه ۱۶۹ نماینده به روحانی برای بخشودگی سود وام‌های تا ۱۰۰میلیون
۱۶۹ نفر از نمایندگان مجلس در نامه‌ای به رئیس جمهور خواستار اجرای بخشی از قانون بودجه درباره بخشودگی سود وام‌های تا ۱۰۰ میلیون تومان شدند.
در جلسه علنی نامه ۱۶۹ نماینده مجلس به رئیس‌جمهور درباره اجرای اصلاحیه قانون بودجه ۹۵ مبنی بر بخشودگی سود وام‌های تا ۱۰۰ میلیون تومان با شرایط خاص، قرائت شد.
در این نامه خطاب به رئیس جمهور آمده است: «احتراما نظر به اینکه در قانون اصلاحیه بودجه سال ۹۵ درباره تسهیلات تا سقف یک میلیارد ریال (یکصد میلیون تومان) مقرر شده است که در صورت پرداخت اصل وام توسط تسهیلات‌گیرندگان، سود آن از محل تجدید ارزیابی دارایی‌های خارجی بانک مرکزی تامین شود و با توجه به اینکه اعتبار قانون تا پایان سال‌جاری است و بانک‌ها تاکنون مصوبه مذکور را اجرایی نکردند و مردم عزیز در تماس‌های مکرر با نمایندگان خواستار عملیاتی شدن این قانون و تسویه وام دریافتی خود هستند، خواهشمند است دستور لازم را برای اجرای این قانون صادر فرمایید.»

https://siasatrooz.ir/vdcgww9y.ak9un4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی