دوشنبه ۲۲ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۳
کد مطلب : 119639

چرایی یک باج خواهی

اداره تحقیقات فدرال (اف‌بی‌آی) اولین بخش از آنچه انتظار می‌رود چندین سند مربوط به تحقیقات خود درباره حملات...
اداره تحقیقات فدرال (اف‌بی‌آی) اولین بخش از آنچه انتظار می‌رود چندین سند مربوط به تحقیقات خود درباره حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ و حمایت مورد ظن دولت سعودی از هواپیماربایان باشد را پس از دستور اجرایی جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا منتشر کرد که در آن گفته می‌شود یک مقام کنسولی سعودی و یک مامور اطلاعاتی آن در لس آنجلس به حداقل دو نفر از افرادی که ۱۱ سپتامبر هواپیماها را ربوده بودند، ارائه کرد. «تونی بلر» نخست وزیر اسبق بریتانیا نیز همزمان با سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر و در جریان کنفرانس استراتژی اروپایی یالتا (YES) در اوکراین که توسط فرید زکریا مجری شبکه CNN برگزار شد، گفت که عربستان سعودی با ثروت هنگفت نفتی خود، در حال تبلیغ دیدگاهی افراطی، بنیادی، قدیمی و کاملاً عقب مانده از اسلام استاز سوی دیگر پلوسی در پیامی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: مقامات آمریکا به دقت نقض حقوق بشر در عربستان سعودی را زیر نظر دارند. ما به شدت نگران وضعیت السدهان در زندان‌های عربستان سعودی و اعمال شکنجه علیه وی هستیم.
از سوی دیگر خبرگزاری آسوشیتدپرس با استناد به تصاویر ماهواره ای جدید از حروج سامانه های موشکی پاتریوت آمریکا از عربستان که در پی حمله موشکی و پهپادی ماه سپتامبر سال ۲۰۱۹ به تاسیسات نفتی آرامکو در عربستان سعودی مستقر کرده بود، خبر داد. حال این سوال مطرح است که چرا چنین رویکردی علیه سعودی شدت گرفته است؟ هر چند که آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها سرکیسه کردن را گاه با ادعای تقویت و گاه با نام پرونده حقوق بشری و ... همواره درباره دل بستگاه به حمایت غرب اجرا کرده اند اما در مقطع کنونی این رفتارها از چند منظر دیگر نیزقابل توجه است
نخست آنکه آمریکا و انگلیس با نگاه برده داری به کشورهای مرتبط با خود نگاه می‌کنند و حاضر به پذیرش استقلال آنها بویژه در مراودات خارجی نمی باشد. نکته آن است که در اقدامی که مغایر با منافع منفعت طلبانه آمریکا و انگلیس است، روسیه و عربستان سعودی در جریان حضور خالد بن سلمان، معاون وزیر دفاع عربستان در مجمع فنی و نظامی "ارتش ۲۰۲۱" در روسیه، توافقنامه همکاری نظامی امضا کردند.لذا تنبیه سعودی به خاطر این قرار داد را می‌توان از ابعاد فشارها و مواضع ضد سعودی مطرح شده توسط مقامات و رسانه‌های آمریکایی و انگلیسی دانست.
دوم آنکه رژیم صهیونیستی به نخست وزیری بنت این روزها برای فرار از بحران داخلی و شکست‌های بیرونی به شدت دنبال ابعاد جدیدی از روند سازش عربی می‌باشد. بر این اساس می توان گفت که آمریکا و انگلیس برای خدمت جدید به صهیونیست‌ها سعودی را برای رویکرد به سازش آشکار تحت فشار قرار داده‌اند. این امر زمانی تقویت می‌شود که این فشارها پس از سفر بنت به آمریکا شدت گرفته است.
سوم آنکه به رغم ادعاهای قدیمی، اکنون تنشها و اختلافات میان امارات و سعودی به شدت افزایش یافته است. اکنون این سناریو مطرح است که امارات با دادن امتیازات بالا به آمریکا، انگلیس و صهیونیست‌ها سعی در جلب حمایت آنها علیه سعودی دارد که اتهامات جدید علیه سعود در این چارچوب قابل تعریف است.

نویسنده: علی تتماج
https://siasatrooz.ir/vdcgwy9qyak9q34.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی