سه شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۱
کد مطلب : 90053

قفل ساختمان هرمزان به روي آشتياني هم باز نشد

قفل ساختمان هرمزان به روي آشتياني هم باز نشد

ديروز دومین گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت علوم هم نتوانست رای اعتماد نمایندگان خانه ملت را کسب کند و نمایندگان اعتقاد داشتند همه کسانی که برای وزارت علوم معرفی می‌شوند از یک حلقه هستند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز گذشته پس از شنیدن سخنان رئیس‌جمهور، گزینه پیشنهادی وزارت و ناطقان موافق و مخالف، با ۱۷۱رأی مخالف، ۷۰ رأی موافق و ۱۶ رأی ممتنع به دانش‌آشتیانی برای تصدی وزارتخانه علوم اعتماد نکردند و قفل ساختمان هرمزان این‌بار هم باز نشد.
حسن روحانی رئیس‌جمهور چهارشنبه هفته گذشته ۲۰ آبان‌ماه طی نامه‌ای به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی فخرالدین احمدی دانش‌آشتیانی را به عنوان چهارمین وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی سکان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، برای کسب رأی اعتماد به خانه ملت معرفی کرد.

روحانی: برای انتخاب وزیر تحت فشار هیچ جناحی نیستم
در جلسه ديروز راي اعتماد حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان با بیان اینکه دغدغه دولت و مجلس بی‌تردید یک دغدغه است، اظهار داشت: هدف ما یکی است و فضای دانشگاه عمدتاً باید فضای علم و فرهنگ باشد نه فضای سیاسی و سیاسی‌کاری.
رئیس‌جمهور در ادامه گفت: برخلاف آنچه که برخی از رسانه‌ها شایع می‌کنند، من در انتخاب وزیر تحت فشار هیچ گروه سیاسی و یا هیچ شخصی نبوده و نه هستم و نه من کسی هستم که فشارپذیر باشم و بخواهم به خاطر نظر گروهی انتخابی را انجام دهم.
وی با بیان اینکه بدون مشورت با صاحب‌نظران قدمی بر نداشته‌ام گفت: در زمینه انتخاب وزیر نیز همانطور که قانون اساسی می‌گوید رئیس‌جمهور فردی را به عنوان وزیر تعیین و برای اخذ رای اعتماد به مجلس معرفی می‌کند، آنچه که حق من است تعیین یک نفر برای پذیرش مسئولیت وزارت است.
رئیس‌جمهور معیار دولت برای معرفی وزیر علوم را این چنین عنوان کرد: معیار ما برای معرفی وزیر علوم آن است که فردی باشد که در دانشگاه دارای مقبولیت باشد هم در میان اساتید و هم در میان دانشجویان چهره قابل قبولی داشته باشد چراکه در این صورت راحت‌‌تر می‌تواند مدیریت کند، حرف حق خود به کرسی بنشاند و مسیر درست دانشگاه را معین کند.
وی خاطرنشان کرد: برخی رسانه‌ها لجبازی را برای رئیس‌جمهور و مجلس به کار می‌برند. این واژه نه مناسب برای مجلس و نه برای دولت است.
روحانی ادامه داد: فکر نمی‌کنم پاسخ مردم برای دولت و مجلس دو نوع باشد؛ ملت پیام واحدی را برای منتخبین خود در مجلس و دولت ارسال کرده است و این پیام این است که مردم از ما خدمت و تعالی کشور را می‌خواهند.
روحانی با بیان اینکه آنچه برای ما به عنوان مهمترین خط قرمز مطرح است اخلاق است، اظهار داشت: همه خط قرمزها در مسائل مختلف و از جمله سیاست خارجی که مطرح می‌شود بعد از اخلاق قرار دارد و اخلاق مهمترین خط قرمز ماست.
وی گفت: تجسس‌ یا اینکه در گوشه زندگی فردی بگردیم که حتما نقطه ضعفی پیدا کنیم و بعد با ذره‌بین آن نقطه ضعف را بزرگ کنیم چه نتیجه‌ای خواهد داشت؟
رئیس‌‌جمهور یادآور شد: اولین کسانی که دانش آشتیانی را برای وزارت علوم به من معرفی کردند دوستان قدیمی ایشان بودند که اتفاقا دوستان پروپاقرص اصولگرای ما هستند.
وی افزود: گرچه اصولگرایان و اصلح‌طلبان هر دو فرزندان انقلاب و خادمان آن هستند ولی هیچ فرقی بین این حزب و آن حزب وجود ندارد و همه اینها برای گرم کردن تنور است و ما افتخار می‌کنیم که مسلمان و ایرانی هستیم و در صندلی قرار گرفتیم که مردم برای خدمت ما را فرستادند.
رئیس‌جمهور تأکید کرد: سوابق سیاسی افراد برای من مهم نیست مهم وفادار بودن به نظام، انقلاب، مقام معظم رهبری، قانون اساسی و خدمت به مردم است.
حسن روحانی رئیس‌جمهور پس از مدتي پارلمان را ترک کرد و اسحاق جهانگيري معاون اول وي در صحن علني حضور داشت.

مخالفان چه گفتند؟
به دنبال اظهارات رئيس‌جمهور قاسم جعفري نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزير پيشنهادي گفت: آقای معین گفته‌اند که باج‌خواهی مجلس در ۳۵ سال گذشته بی‌سابقه بوده و من از ایشان می‌خواهم که باج‌خواهانی که گفته‌اند معرفی کنند.
وي افزود: ای‌کاش اصولگرا و اصلاح‌طلب نبود و همه حق‌طلب می‌شدیم اما چه شده است که تصادفا همه از یک گروه آن هم آقای معین و مجموعه وی معرفی می‌شوند. آیا این تصادفی است؟
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس اظهار داشت: معاون پارلمانی شما مصاحبه‌های انبوهی را انجام داده است و برخی از این مصاحبه‌ها به جای وصل کردن فصل کردن را دنبال می‌کند. وی در مصاحبه‌های خود می‌گوید آقای روحانی از ابتدا بنایی برای استفاده از مجلس در بحث وزارت علوم نداشته است. وی افزود: چه کسی از مجلسی‌ها طالب بوده که وزیر شود؟ در جریان سفیر شدن یکی از همکاران ما مشاهده شد که چقدر با مزایده برای اینکه یک همکار را از دست بدهیم برخورد کردیم.
نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مجلس افراد زیادی را دارد که شأن وزارت دارند اما ما هرگز راضی نیستیم نخبگان‌مان را از دست بدهیم. این پیام را القا نکنند که مجلس به دنبال این است که فردی را از خود برای وزارت انتخاب کند.
جعفری خاطرنشان کرد: آقای رئیس‌جمهور آیا مشورت شما با رئیس مجلس چه ضرری برای شما دارد؟ روز گذشته آقای ابوترابی به شوخی گفت ظاهرا یا مشورت نیست یا مشورت از (باب شاوراهن، خالفواهن) با ما انجام می‌شود. به نظر من باید در این مسئله تجدیدنظر صورت گیرد.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس اظهار داشت: بر‌اساس اطلاعاتی که ما داریم فرزندان آقای آشتیانی یکی در اسپانیا،‌ یکی در مالزی و دیگری در کانادا به سر می‌برند. بسیاری از افرادی که توسط رئیس‌جمهور معرفی می‌شوند افرادی هستند که خانواده‌های آنها دوست ندارند در این مملکت زندگی کنند.

نقوی‌حسینی: گویا وزارت علوم سهم حزب منحله مشارکت است
حسين نقوي‌حسيني عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نيز در مخالفت با دانش آشتياني با بیان اینکه اگر ۲۰ نفر دیگر نیز با ویژگی‌های میلی‌منفرد، توفیقی و آشتیانی برای وزارت علوم معرفی شوند مجلس به آنها رأی اعتماد نمی‌دهد، گفت: گویا وزارت علوم سهم حزب منحله مشارکت شده است.
وي اظهار داشت: آقای رئیس‌جمهور شما از چهار نفر برای وزارت علوم نام بردید اما ما از پنج نفر نام می‌بریم که شما برای وزارت علوم معرفی کردید، اولین آن آقای میلی‌منفرد بود، مقام معظم رهبری فرمودند که فتنه خط قرمز ماست، ما از این خط عبور نمی‌کنیم، اگر ۲۰ نفر دیگر نیز معرفی شوند و ویژگی‌های میلی‌منفرد، توفیقی، فرجی‌دانا و دانش‌‌آشتیانی را داشته باشند این مجلس به آنان رای نخواهد داد.
نقوي‌حسيني افزود: در همین مجلس با اقدام رئیس مجلس جلسه مشترکی با فرجی‌دانا گذاشته شد و وی قول داد که اصلاح کند اما نکرد. چه کسانی به اینان اجازه اصلاح نمی‌دهند؟ چه حلقه‌ای در وزارت علوم حاکم است؟ چه کسانی وزارت علوم را در دست خود گرفته‌اند؟
نماینده مردم ورامین خاطر‌نشان كرد: آقای رئیس‌جمهور شما می‌گویید در معرفی وزیر علوم تحت فشار نیستید پس چرا همه کسانی که معرفی می‌شوند از یک حلقه‌اند؟ آیا فرد معتدلی در بین جامعه دانشگاهی نیست؟ ما به عمل نگاه می‌کنیم.
نقوی‌حسینی با اشاره به عدم رای اعتماد مجلس به نیلی‌احمد‌آبادی خطاب به رئیس‌جمهور گفت: مجلس اعتقاد دارد شعارهای دولت شما باید حفظ شود. مردم به تدبیر، امید و اعتدال رای دادند اما تمامی افراد معرفی شده برای وزارت علوم بویی از اعتدال نبردند. همه این افراد معرفی‌شده برای وزارت علوم عضو شورای مرکزی حزب منحله مشارکت هستند. گویا وزارت علوم سهم حزب منحله مشارکت شده و شما نمی‌توانید از آن عبور کنید.

مطهري: مجلس ناخودآگاه در جهت تقویت فتنه گام بر می‌دارد
پس از اين سخنان علي مطهري نماينده مردم تهران در مجلس در موافقت با انتخاب وزير پيشنهادي با اشاره به سابقه جبهه و جنگ دانش آشتیانی، گفت: اصرار بر فتنه‌گر بودن افراد در حالی که خود از آن تبری می‌جویند، درست نیست.
وي با اشاره به اينكه مجلس ناخودآگاه در حال گام برداشتن در جهت تقویت فتنه سال ۸۸ است افزود: وقتی افراد با سابقه درخشان را فتنه‌گر معرفی می‌کنیم، این سؤال ایجاد می‌شود که این چه فتنه‌ای است که شخصیت‌های با سابقه نظام همه در آن دخیل هستند.
مطهری با تأکید بر لزوم زمینه‌سازی برای تعامل اصولگرایان و اصلاح‌طلبان معتدل برای تحقق شعار اعتدال تصریح کرد: البته دولت چندان در تحقق شعار خود موفق نبوده است.
نماینده مردم تهران در مجلس، خاطرنشان کرد: حضور دانش‌آشتیانی در جلسه تحصنی صورت گرفته است که پس از حمله به کوی دانشگاه بوده است که رهبر معظم انقلاب نیز درباره آن فرمودند دل انسان را خون می‌کند؛ این جلسه به دعوت وزیر وقت علوم و با حضور نماینده ولی فقیه برگزار شد تا دانشجویان اعتراض خود را به خیابان‌ها نبرند؛ البته آقای دانش‌آشتیانی در این جلسه یک جمله‌ای هم گفته است که نباید مطرح می‌شد.
وی با اشاره به سخنرانی‌های متعدد خود در دانشگاه‌ها در طول یک سال و نیم گذشته و شعارهای دانشجویان در حین این سخنرانی‌ها، گفت: شعار طبیعت دوران جوانی است؛ کاری نکنیم که خاطره بدی از مجلس نهم در اذهان بماند و این مجلس مانند مجلس ششم از نوع اصولگرا شود.
وی افزود: وزیر پیشنهادی علوم فتنه را محکوم می‌کند اما همه عوامل فتنه را، کاری نکنیم که برای ما طنز درست کنند که وزیر پیشنهادی علوم باید پس از فتنه به دنیا آمده باشد.

زاكاني: ‌آشتیانی از گردانندگان فتنه ۸۸ بوده است
پس از اين سخنان عليرضا زاكاني نماینده مردم تهران با بیان اینکه سپردن مدیریت آموزش عالی به عناصر افراطی خلاف مصالح کشور است، گفت: دانش‌آشتیانی از گردانندگان فتنه ۸۸ بوده و تا به امروز هم نیش قلم و بیان وی ادامه دارد.
وي اظهار داشت: امید داشتم که در زمان صحبت‌هایم رئیس‌‌جمهور حضور داشته باشد، ولی این توفیق نصیب نشد.
نماینده تهران خطاب به رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: آقای روحانی شما که ۲۰ سال عضو خانواده مجلس بودید چرا پیام منطقی مجلس را در صیانت از ملت نادیده می‌گیرید؟ از تابستان ۹۲ تا پاییز ۹۳، ۵ نفر را برای پذیرفتن کرسی وزارت علوم به مجلس معرفی کردید که همه جزو جریان افراطی بوده و به نوعی با فتنه ۸۸ پیوستگی داشتند، اصرار به سپردن دانشگاه به دست جریان خاص تعجب‌آور نیست؟ تقاضای مجلس تقاضای نادرستی است؟ حل مشکل منطقی مجلس کار دشواری است؟ نمایندگان وقتی جواب این سوالات را نمی‌گیرند یک برداشت واقعی دارند و آن این است که دست‌هایی پشت‌پرده وجود دارد.
زاکانی تصریح کرد: رئیس‌جمهور با کنایه به ما گفت «و ما ادراک ماالبورسیه» پاسخ این صحبت را این‌گونه می‌دهیم که «و ما ادراک ماالفتنه».
نماینده مردم تهران اضافه کرد: تا امروز هرکس برای وزارت علوم به ما معرفی شد در فتنه مشارکت داشت، امروز هم که دانش‌آشتیانی معرفی شده است به اعتقاد بنده و با توجه به استنادات از عوامل گرداننده فتنه ۸۸ است که البته این موضوع راستگویی دولت را می‌رساند که گفت: اگر ۱۰ نفر را هم رد کنید هر بار در همین مسیر معرفی می‌کنیم بر این جریان تأکید داریم.
وي بیان کرد: دانش‌آشتیانی از موسسان حزب مشارکت است، بیانیه‌های مختلف را امضا کرده‌ است و اسناد آن نیز موجود است، مجلس ششم تحصن شد و من از علی مطهری تعجب می‌کنم که می‌خواهد مجلس نهم را با ششم مقایسه کند، مجلس ششم برای جلوگیری از امر منطقی و قانونی انتخابات تحصن شد، ۱۱۹ نفر از اساتید ۷ بهمن‌ماه سال ۸۲ بیانیه رسمی دادند و به نفع تحصن‌کنندگان روزه سیاسی گرفتند که دانش‌آشتیانی نیز جزو این افراد بود و در آن بیانیه تحصن نمایندگان را نقطه عطف پیشرفت کشور دانستند.
وی اضافه کرد: جبهه مشارکت شرکت در انتخابات مجلس هفتم را مفید ندانست و دانش‌آشتیانی عضو و موسس همین جبهه منحله است که به آن روزها نیز بسنده نکرده و نیش قلم و بیان وی تا امروز هم ادامه دارد.
زاکانی بیان داشت: در پایگاه اطلاع‌رسانی دولت ۱۲۸ نفر از اساتید دو روز قبل از استیضاح فرجی‌دانا بیانیه‌ای امضا کرده و ذکر کردند که مجلس با کارشکنی‌ سهم‌خواهی می‌کند، آقای رئیس‌جمهور! ما از چه کسی سهم‌خواهی کرده‌ایم؟ کسانی که سهم‌خواهی می‌کنند را به مردم معرفی کنید.
وی در ادامه با پخش فیلمی از حضور دانش‌آشتیانی در فتنه ۸۸ گفت: میلی‌منفرد را به واسطه حضور در تحصن دانشگاه امیرکبیر رأی اعتماد ندادیم، دانش‌آشتیانی مربوط به دانشگاه امیرکبیر نیست ولی از دانشگاه دیگر به این دانشگاه آمده و در تحصن شرکت کرده است و حالا تکذیب می‌کند که در فتنه ۸۸ حضور داشته ولی نه تنها حضور داشته بلکه از گردانندگان فتنه بوده است.
زاکانی خاطرنشان کرد: حضور آقای دانش‌آشتیانی در جمع شعاردهندگان که فیلم آن در زمان آقای میلی‌‌منفرد منتشر شد کتمان بحث فتنه را برملا می‌کند. وی افزود: بورس برای چه مطرح شد ما صحبتی از بورس نیاورده بودیم، موضوع بورس برای این مطرح شد تا ما را منفعل کند.
بعد از اين سخنان محمدرضا تابش نماينده مردم اردكان، عبدالکریم هاشمی نخل‌ابراهیمی نماینده مردم میناب نيز در موافقت با وزير پيشنهادي سخناني را ايراد كردند و بعد ازآن وزير علوم پيشنهادي به دفاع از خود پرداخت.

دانش‌آشتیانی: حضور فعالی در جبهه مشارکت نداشتم
فخرالدین احمدی‌دانش‌آشتیانی گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت علوم در جلسه رأی اعتماد مجلس گفت: من موسس حزب مشارکت نبودم اما بله در جبهه مشارکت و در آن ایام حضور داشتم اما حضورم حضور فعالی نبود.
وی با اشاره به چالش‌هایی که در آموزش عالی وجود دارد، گفت: کیفی‌سازی برنامه‌های آموزش عالی، تحقیقات و فناوری از اولویت برنامه‌های من است .
وی ادامه داد: برنامه‌ها باید طوری تنظیم شود که منجر به کاربرد در جامعه شده و نیازهای جامعه را برطرف کند.
وزیر پیشنهادی با اشاره به اقداماتش در دوران جنگ گفت: نمی‌دانم با چه زبانی بگویم این کسی که این اقدامات را در دوران جنگ انجام داده، می‌تواند مخالف بسیج باشد؟ من خود یک بسیجی‌ام و دست همه بسیجیان را می‌بوسم.
دانش‌آشتیانی با اشاره به اقداماتش در دورانی که در وزارت علوم مسئولیت داشت گفت: جدای از دغدغه شما نمایندگان اجرای برنامه‌های من نیز دانشگاهی عاری از حواشی می‌طلبد.
وی ادامه داد: من عنوان کردم که اگر پایگاه بسیج در داخل دانشگاه مستقر شود اعتبار بسیج لطمه می‌بیند نه اینکه من مخالف بسیج باشم و برای اینکه ممکن بود تقابلی رخ دهد من این پیشنهاد را ارائه کردم.
وی افزود: عنوان می‌شود که من در یک حلقه هستم. من شخصیت مستقلی هستم و عملکرد من این موضوع را ثابت می‌کند. من در زمان آقای فرهادی وارد وزارت علوم شدم و در حلقه دیگران نبودم و به دلیل عملکردی که در دوره بعدی داشتم وزیر بعدی من را برای همکاری انتخاب کرد که من در اولین جلسه با حضور خودم در وزارت علوم مخالفت کردم.
دانش‌آشتیانی خاطرنشان کرد: من موسس حزب مشارکت نبودم اما بله در جبهه مشارکت و در آن ایام حضور داشتم اما حضورم حضور فعالی نبود.به روزنامه‌های آن زمان مراجعه کنید ببینید که آیا مصاحبه‌ای از من در جراید آن زمان وجود دارد یا نه که لطمه‌ای به نظام داشته باشد.
وی با اشاره به تحصن نمایندگان افزود: من در زمان تحصن نمایندگان معاون نبودم. من نامه‌ای را در این رابطه امضا نکردم. من فقط نامه‌ای را در ارتباط با آقای فرجی‌دانا امضا کردم. اما در آن نامه از مطالبی که عنوان می‌شود چیزی ندیدم.در آن نامه آمده بود با تعامل با نمایندگان منصف، معتدل و فهیم مجلس شورای اسلامی این طرح را ناکام بگذارید. یعنی ما نامه نوشتیم که دولت با تعامل و همکاری با مجلس اجازه ندهد که استیضاح آقای فرجی‌دانا انجام شود.
در نهايت پس از نطق وي ، نمایندگان مجلس با ۱۷۱ رأی مخالف ،۷۰ رأی موافق، و ۱۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۵۷ رأی مأخوذه، به دانش‌آشتیانی برای تصدی سکّان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رأی اعتماد ندادند.
گفته مي شود علی عباسپورتهرانی‌فرد رئیس فعلی واحد علوم و تحقیقات طبق شنیده‌ها جدیدترین گزینه دولت برای تصدی وزارت علوم است

https://siasatrooz.ir/vdcgwz9y.ak9zn4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی