دوشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۹
کد مطلب : 118423

واقعیت این است

سه روز دیگر ملت بزرگ ایران برای انتخاب رئیس جمهوری اسلامی ایران پای صندوق‌های رای می‌روند...

سه روز دیگر ملت بزرگ ایران برای انتخاب رئیس جمهوری اسلامی ایران پای صندوق‌های رای می‌روند تا برگ دیگری از مردم سالاری دینی و اراده‌اشان برای تعیین سرنوشت کشورشان را به نمایش گذارند. این رویداد بزرگ در حالی در پیش است که در کنار اصرار و ذوغ زدگی دولت تدبیر و امید به مذاکره و توافق با ۱+۴ و آنچه احیای برجام نامیده می‌شود برخی نامزدهای ریاست جمهوری نیز تنها راه حل مشکلات کشور را رابطه با غرب عنوان می‌کنند و در این راه حتی تصویب چشم بسته اف ای تی اف را نیز مطرح می‌سازند. این رویکردها در حالی مطرح است که نگاهی به تحولات روزهای اخیر بیانگر حقایقی قابل تامل در باب حقیقت رفتاری غرب است.
نخست رفتار گروه ۷ است که کشورهای اروپایی همچون انگلیس، فرانسه ، آلمان در کنار آمریکا عضو اصلی آن هستند.
نکته مهم در این اجلاس آنکه در حالی بحران کرونا جهان را فرا گرفته که اعضای گروه ۷ به سرکردگی آمریکا با تامین هزینه‌های واکسیناسیون کرونا در کشورهای فقیر مخالفت کردند. این رفتار مجریان نظام سرمایه داری سندی آشکار بر ماهیت لیبرالیستی و کاسب کارانه نظام سرمایه داری است که در آن جان انسان‌ها هیچ ارزشی نداشته و صرفا منافع اقتصادی و برتری جهانی اش را پیگیری می‌نماید.
دوم آنکه در حوزه اقتصادی این گروه ۴۰ تریلیون دلار برای مقابله با قدرت رو به رشد چین مطرح کردند. این اقدام نشان می‌دهد که ادعای تجارت آزاد و اقتصاد برای همه، صرفا شعاری از سوی نظام سرمایه داری برای استعمار و سلطه بر سایر کشورهاست چنانکه آنها پذیرنده استقلال و جهانی شدن اقتصاد سایر کشورها نمی‌باشند و صرفا مفهوم تجارت آزاد از نظر آنها یعنی کسب منافع برای آنان. نکته مهم آنکه تروریسم اقتصادی با محوریت آمریکا که در قالب تحریم ها علیه سایر کشورهای اعمال می‌شود از عوامل نابسامانی‌های اقتصادی جهان است در حالی که حاضران در این نشست نه تنها سخنی از لزوم لغو تحریم‌ها نگفته اند بلکه همچنان بر اصل اعمال تحریم علیه سایر کشورها تاکید کرده‌اند.
این نوع رفتارها نشان می‌دهد که تحریم‌های اعمال شده علیه سایر کشور توسط آمریکا و شرکایش نه بر اساس ادعای امنیت و صلح جهانی بلکه در چارچوب یک جانبه گرایی نظام سرمایه داری صورت می‌گیرد و در این راه حتی حاضر به کشتار و نسل کشی در سایر کشورها هستند که اعمال تحریم‌های غذایی و دارویی علیه سایر کشورها نمودی از این رفتار است. نکته دیگر مواضع سران آمریکا در باب چرایی بازگشت به برجام است که همانا مقابله با حق ملت ایران در برخورداری از دانش هسته‌ای است چنانکه آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به شبکه تلویزیونی سی‌بی‌اس گفت تهران موفق شده به پیشرفتی قابل توجه و سریع در زمینه غنی‌سازی و افزایش غلظت اورانیوم در سطوح بالا برسد.
در صورت تداوم این روند، ایران به دانشی در زمینه غنی‌سازی دست می‌یابد که بازگشت از آن بسیار دشوار خواهد بود و به همین دلیل، احیای برجام فوریت دارد. با توجه به این حقایق می‌توان گفت که چشم داشت به اروپا و آمریکا برای حل مشکلات اقتصادی کشور تصوری است که جز تکرار خسارت‌های برجام نتیجه‌ای به همراه ندارد و تنها راهکار چشم داشت به داخل و بهره‌گیری از ظرفیت‌های درونی جهت رفع مشکلات اقتصادی است.

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcgx79qwak9qt4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی