سه شنبه ۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۰:۳۴
کد مطلب : 96462
سیاست روز عدم کاهش قیمت اینترنت را بررسی می‌کند؛

اینترنت ارزان شاید وقتی دیگر

اینترنت ارزان شاید وقتی دیگر

در ۲۲ خرداد امسال وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه در تلاشیم تعرفه‌های اینترنت را با مکانیزم مشخص کاهش دهیم اعلام کرد که این کاهش قیمت اینترنت کمتر از ۱۵ درصدی که قول داده بودم نیست. همراه زومیت باشید.
واعظی در مورد کاهش تعرفه اینترنت و زمان تصویب آن گفت: در تلاشیم تعرفه‌های اینترنت را با مکانیزم مشخص کاهش دهیم که بستگی به تصمیم‌گیری کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات دارد.
در آن زمان با احتساب این حرف وزیر اطلاعات کارشناسان برآورد کردند که اگر هزینه حجم اینترنت ثابت ۱۵ درصد کاهش یابد ترافیک هر گیگابایت حجم از ۳۶۰۰ تومان به ۳۰۶۰ تومان خواهد رسید و این عدد در حجم‌های ۱۰ گیگ به بالا حدود ۶۰۰۰ تومان ارزان شدن را در بر خواهد داشت.
البته به نظر می‌رسد قیمت حجم ترافیک داخلی نیز با کاهش بیشتر از ۱۵ درصد همراه باشد. این قیمت‌ها و اعداد احتمالی است و تا قبل از تصویب کمیسیون تنظیم ارتباطات رادیویی، عددهای اعلام شده هیچ ارزش و اعتبار اجرایی و قانونی ندارند.
در ۲۳ خردادماه رسانه‌های خبری از نهایی شدن نرخ جدید تلفن ثابت و اینترنت خبر دادند و اعلام کردند که کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات پس از ماه‌ها بررسی، موضوع افزایش تعرفه‌های تلفن ثابت و کاهش تعرفه اینترنت را نهایی کرد.
هرچند این تصمیم پس از ماه‌ها بررسی در جلسه‌ای بدون حضور نمایندگان اپراتورها، توسط اعضای کمیسیون اتخاذ اما براساس اطلاعات منتشر شده در این جلسه افزایش بخشی از تعرفه‌های تلفن ثابت مصوب و درباره اینترنت نیز مقرر شد تا تصمیم قبلی کمیسیون برای کاهش تعرفه اینترنت عملی شود.
اما یک روز پس از رسانه‌ای شدن این خبر عضو کمیسیون اینترنت نظام صنفی رایانه‌ای تهران با تشریح روش جدید کاهش قیمت اینترنت با اشاره به وعده وزیر ارتباطات برای کاهش قیمت اینترنت گفت: پیرو این وعده کمیسیون تنظیم مقررات تغییر تعرفه‌های اینترنت را در دستور کار دارد و این موضوع در مرحله نهایی شدن است و در همین راستا کاهش تعرفه‌ اینترنت به روش محاسبه متوسط مصرف در دستور کار است.
وی در تشریح این روند اینگونه مدعی شد که تا پیش از این شرکت‌ها به میزان مشخصی پهنای باند و به همان اندازه لینک انتقال از شرکت ارتباطات زیرساخت خریداری می‌کردند و صرف‌نظر از اینکه شرکت ارائه‌دهنده اینترنت چقدر از این ظرفیت را به مشتریان خود می‌فروشد و چه میزان ظرفیت استفاده می‌کند، باید قیمت تمامی ظرفیت خریداری شده را به زیرساخت بپردازد.
وی افزود: در شیوه جدید محاسبه میزان مصرف (متوسط گیگ مصرفی) برای شرکت‌ها در دستور کار است. به این صورت که شرکت‌ها به ازای متوسط گیگ مصرفی به شرکت زیرساخت هزینه پرداخت می‌کنند و به این ترتیب با حذف هزینه اضافی پهنای باند مصرف نشده از بخشی از هزینه‌های شرکت‌ها کاسته و امکان کاهش قیمت فراهم می‌شود و با این وجود پیش‌بینی می‌شود با این روش تعرفه اینترنت در کشور کاهش یابد.
هر چند وی و برخی دیگر بسیار امیدوار بودند اما در یازدهم تیرماه سال‌جاری معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد کاهش قیمت اینترنت به زودی ابلاغ می‌شود و در شهریورماه نیز شاهد بهره‌برداری از شبکه ملی اطلاعات خواهیم بود.
جهرمی با تاکید برکاهش قیمت اینترنت گفته بود با این اتفاق شاهد رشد سریع ترافیک داخلی خواهیم بود؛ در چنین شرایطی فرصت و وقت زیادی برای طراحی کلان شبکه زیرساخت نداریم و باید توسعه، نگهداری و فروش سرویس روی این شبکه به صورت همزمان انجام شود.
در ۲۸ تیرماه نیز عضو دبیرخانه شرکت‌های PAP اعلام کرد: با تفکیک نرخ پهنای باند داخلی از خارجی، ارزان شد و این مهم در راستای تبادل قانون‌مند ترافیک محتوای داخلی آغاز شده و برای ارتقای بیشتر کیفیت اینترنت، مهندسی اینترنت نیز به زودی توسط وزارت ارتباطات اجرا می‌شود تا کاربر با کوتاه‌ترین مسیر به مقصد برسد.
محمدعلی یوسفی‌زاده مدعی شد که تغییرات جدیدی که پیرو یک تفاهم‌نامه ۶ جانبه اخیرا منجر به کاهش قیمت اینترنت در برخی شرکت‌ها شده، به زودی در سراسر کشور اجرایی می‌شود.

اول مرداد گذشت
با ابلاغ رگولاتوری مقرر بود تا تعرفه‌ اینترنت ثابت از اول مرداد کاهش یابد و پیرو آن سرویس اینترنت با تفکیک حجم ترافیک داخلی و حجم ترافیک بین‌الملل محاسبه شود.
طبق مستندات منتشر شده قرار بود قیمت دسترسی ثابت (ADSL) و (اینترنت WiFi برون‌ساختمانی) بین ۱۶ تا ۳۰ درصد نسبت به تعرفه‌های قبل کاهش یابد. البته در همین ابلاغیه‌ها در مورد تعرفه‌های جدید اینترنت غیرحجمی مقرر شده بود تا در صورت اتمام یکی از حجم‌های ترافیک بین‌الملل یا ترافیک داخلی خریداری شده، ارائه‌کننده خدمت موظف به ادامه ارائه خدمت برای حجم ترافیک باقیمانده تا پایان دوره به مشترک باشد و در صورتی که ارائه‌کننده خدمت امکان تفکیک ترافیک داخلی از ترافیک بین‌الملل را نداشته باشد باید به میزان حداقل یک‌سوم سقف حجم ترافیک داخلی به سقف حجم ترافیک بین‌الملل اضافه کند.
همچنین در روش فروش حجمی اعلام شده بود تا علاوه بر هزینه هر گیگ، ماهانه هزینه برقراری و نگهداری ماهانه و هزینه ۲ گیگابایت اینترنت به عنوان حداقل مصرف از مشترک اخذ شود.
براساس اطلاعات منتشر شده هرچند مقرر بوده تا از ابتدای مرداد یعنی سه روز پیش عملیاتی شود اما آنچه از اخبار منتشر شده و شواهد امر دیده می‌شود تاکنون چنین اتفاقی نیفتده و در مقابل شرکت‌های اپراتوری بسته‌های جدید خود را به گونه‌ای تدوین و طراحی کردند که باز هم نفع این موضوع برای اپراتورهاست نه مصرف‌کننده و در مقابل این اقدام اپراتورها مصرف‌کننده مجبور به سکوت هستند.
یکی از مشترکین همراه‌اول در این زمینه به خبرنگار سیاست روز گفت: طبق صورتحسابی که برای من از تاریخ ۱/۴/۹۵ تا ۱۹/۴/۹۵ ارسال شد من بسته اینترنتی داشتم ولی در اینجا با توجه به اینکه بسته من تمام نشده هزینه اینترنت عادی محاسبه شده و باز بعد یک دقیقه بلافاصله هزینه بسته اینترنتی محاسبه شد.
وی افزود: همچنین بسته اینترنتی یک هفته که بنده انتخاب کردم که مشمول ۵۰ مگ روزانه و ۵۰ مگ شبانه بود و این حجم فقط باید در همین بازه قابل استفاده باشد اما با وجود مطالعه پیامک‌های ارسال شده از سوی این اپراتور مشاهده کردم که ۳۴ مگ حجم روزانه را استفاده شده است و علی‌رغم اینکه در ساعت ۲ بامداد از آن استفاده می‌کردم کل حجم ارائه شده از سوی اپراتور مصرف شد. 

رتبه ۱۴ ایران در دسترسی خانوار به اینترنت
ایران رتبه اول مشترکان تلفن ثابت، رتبه ۱۷ مشترکان تلفن همراه با بیش از ۲۴ میلیون دستگاه هوشمند، رتبه ۱۸ پهنای باند به ازای هر کاربر، رتبه ۱۱ خانوار دارای کامپیوتر و رتبه ۱۴ خانوار دارای دسترسی به اینترنت در خانه را در منطقه دارد.
در این بخش متوسط درصد مشترکان تلفن همراه در دنیا ۱۱۲ درصد و متوسط درصد رشد خانوارهای دارای کامپیوتر نیز در دنیا ۲۵ درصد عنوان شده است. در حوزه پهنای باند اینترنت نیز بیشترین رشد مربوط به کشور لبنان است. در شاخص استفاده کاربران از ICT در مولفه استفاده اینترنت، ایران در رتبه ۱۵ منطقه، از نظر استفاده از اینترنت باندپهن باسیم در رتبه ۱۱ و از نظر باندپهن بی‌سیم در رتبه ۱۷ قرار دارد.
در این شاخص بیشترین میزان رشد مربوط به کشورهای عربی است و ایران در بین ۵۰ کشور پیشتاز نیست. اما کشورهای منطقه از جمله بحرین، امارات، قطر و کویت در بین این ۵۰ کشور دیده می‌شوند. در مجموع نیز، ایران رتبه ۱۷ منطقه و ۱۰۸ جهان را دارد و رتبه اول منطقه در اختیار بحرین و رتبه اول جهان در اختیار دانمارک است.
در شاخص آمادگی شبکه‌ای رتبه ایران ۱۵ در منطقه و ۹۶ در جهان تا پایان سال ۲۰۱۵ اعلام شده است. این درحالی است که رتبه اول منطقه در اختیار رژیم صهیونیستی و رتبه اول جهان در اختیار سنگاپور است و ایران با وجود ارتقای یک پله‌ای نسبت به سال ۲۰۱۴، جایگاه مناسبی در این بخش ندارد.

https://siasatrooz.ir/vdcgxt9y.ak9334prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی