دوشنبه ۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۰:۵۷
کد مطلب : 93492
صالحی:

آمریکایی‌ها نتیجه گرفته‌اند به جای تقابل با ایران تعامل کنند

رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان می‌گوید: باور من این است که آمریکایی‌ها به این درک رسیده‌اند که بهتر است با ایران تعامل کنند تا بخواهند تقابل داشته باشند.
به گزارش ميزان، علی‌اکبر صالحی، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی‌‌سی‌تی‌وی درباره برنامه جامع اقدام مشترک گفت: به نظرم اثرات این توافق بسیار زیاد است. اثرات این توافق تنها به کشور من و یا به کشورهای غربی منحصر نمی‌شود.
وی افزود: تاثیرات این توافق بر کشور من؛ کشورهای غربی و جامعه بین‌المللی و منطقه بوده است و اثرات این توافق بسیار زیاد است زیرا غرب خواست که این پرونده که یک پرونده محدود و داخلی بود به یک پرونده بین‌المللی بدل شود و در نتیجه اثرات حل و فصل آن به صورت بین‌‌المللی خواهد بود.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: به نظرم تاثیرات این توافق سبب ایجاد تغییرات در حیطه‌های سیاسی و بین‌المللی خواهد شد و پس از این توافق روابط بین‌المللی سبب نوعی دچار تغییرات خواهند شد. وی گفت: ما شاهد وضعیتی پیش از توافق نخواهیم بود و در حقیقت این توافق از یک پرونده ساختگی در دوازده سال پیش ریشه گرفت.
صالحی افزود: در حقیقت ما هیچ مشکلی در زمینه فعالیت‌های صلح آمیز اتمی خود در ایران نداشتیم اما دوازده سال پیش غرب به فکر ایجاد یک پرونده ساختگی بر ضد کشور من افتاد و آنها تصور می‌کنند که بهترین راه استفاده و بهره‌برداری از موضوع اتمی است.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: آنها تلاش‌های خود را آغاز کردند و ایران را به زعم خود به فعالیت‌های غیرصلح‌آمیز متهم کردند و این موضوع از سال ۲۰۰۲ آغاز شد. وی درباره حضور اقتصادی چین در ایران گفت: با تشدید تحریم‌ها روابط ما با چین گسترش پیدا کرد. ما در طول یک دهه اخیر روابط اقتصادی خوبی با چین داشته‌ایم. لازم است که ما از چین تشکر کنیم زیرا همکاری‌هایی اقتصادی ما در این دوره دشوار گسترش پیدا کرد.
صالحی درباره بازگشایی سفارت انگلیس در ایران گفت: ما از روابط متوازنی با کشورهای بزرگ اروپایی از جمله آلمان، فرانسه، انگلیس، ایتالیا، اسپانیا برخورداریم و من نمي‌توانم اعلام کنم که کشوری در داشتن روابط با ما در بین آنها پیشرو باشد، این توازن به گونه‌ای است که نمی‌توان گفت کدامیک از آنها پیشرو است.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه مصاحبه گفت: آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که به جای تقابل با ایران، بهتر است با این کشور تعامل کنند.
صالحی درباره نقش ایران در مقابله با افراط‌گرایی در منطقه گفت: ایران کشوری است که در این زمینه پیشتاز است و با افراط‌گرایی مانند داعش در منطقه مقابله می‌‌کند. اگر کمک‌های ایران نبود، بغداد تا کنون به تصرف داعش در آمده بود. از این‌رو، ما از هر کمک دیگری از سوی هر کشور دیگری که متعهد به مبارزه با افراط‌گرایی باشد، استقبال می‌کنیم زیرا باور داریم که برخی کشورها واکنشی متفاوت از آنچه که باور دارند، عمل می‌کنند. به دیگر سخن، آنها فقط شعار و موضع سیاسی را علیه داعش می‌گیرند و مطرح می‌کنند، داعشی که ما اصلا آن را دولت اسلامی نمي‌دانیم، زیرا آنها هیچ ارتباطی با اسلام ندارند بلکه این نامی است که آنها برای خود جعل کرده‌اند.
صالحی درباره نگاه ایران به ظهور چین و اینکه آیا از دیدگاه ایران چین یک تهدید محسوب مي‌شود یا نه؟ گفت: نه؛ به باور ما چین یک قدرت ثبات بخش است. به باور ما، چین اقتصاد، تاریخ، اقتصاد و صنعت پیشرفته خود را طرح می‌کند و بازیگر سیاسی و اقتصادی مهمی در منطقه و دنیا به شمار می‌آید. چین مي‌بایست نقش خود را در برخورد با مسائل جهانی ایفا کند. از این‌رو، چین نمی‌تواند گوشه‌ای بایستد و بگوید من فقط نظاره‌گر هستم. چین مسئولیت‌هایی دارد. باور دارم که مسئولیت اخلاقی در مرحله نخست و بعد مسئولیت سیاسی دارد تا برای ثبات بخشیدن به دنیا تلاش کند و سعی کند دنیایی را شکل دهد که از یکجانبه‌گرایی خلاص شود.

https://siasatrooz.ir/vdcgxt9y.ak9wy4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

احمد
کسی که با یک ملاقات در بیمارستان نظرش 180 درجه تغییر میکنه بهتره نظرت را برای خودت نگه داری . بدبخت خبرگذاری cctv که با کی مصاحبه میکنه