دوشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۰
کد مطلب : 113121

ابعاد جدید سردرگم سازی

ایجاد فضایی چند ضلعی با القا رسیدن به بن بست و تسلیم شدن به عنوان تنها گزینه، رفتاری است که در قالب سیاست سردرگم سازی علیه کشورهای هدف اجرا می

ایجاد فضایی چند ضلعی با القا رسیدن به بن بست و تسلیم شدن به عنوان تنها گزینه، رفتاری است که در قالب سیاست سردرگم سازی علیه کشورهای هدف اجرا می‌شود. سیاستی که بر اساس آن زنجیره‌ای از تحرکات منفی علیه کشور هدف صورت گرفته و تلاش می‌شود تا از هر ابزار و مولفه‌ای برای تقویت این وضعیت بهره گرفت تا ملت و مسئولان در نهایت گرفتار بازی شوند که طرف‌های مقابل طراحی کرده‌اند. نمونه‌های مختلفی از این رفتارها را در قبال جمهوری اسلامی از سوی ائتلاف عبری، عربی و غربی می‌توان برشمرد. اعمال تحریم‌های جدید از سوی آمریکا به بهانه انتخابات و اعلام طرح اروپا برای فعال سازی طرح داوری یا همان مکانیزم ماشه، قرار دادن نام ایران در آنچه لیست سیاه اف ای تی اف نامیده می‌شود، جنگ روانی گسترده در باب شیوع کرونا در ایران در حالی که در فضای رسانه‌ای چنان القا می‌شود که ایران محور اصلی ایجاد و گسترش آن بوده و نوعی ایران هراسی را با آن به راه انداخته‌اند و همزمان نیز با کتمان موفقیت‌های صورت گرفته در ایران در مقابله با این ویروس جهانی به دنبال سیاه نمایی و تشویش اذهان ملت ایران دارند چنانکه در شبکه‌های رسانه‌ای غربی ، عربی و عبری حتی وقتی از بحران کرونا در اروپا صحبت می شود محور بحث به ایران اختصاص می‌یابد تا ایران به عنوان یک متهم به جهان جلوه گر شود، تحریک ترکیه به اقدام نظامی علیه سوریه که نوعی تهدید امنیت ملی ایران در منطقه می شود، کارشکنی در تشکیل دولت عراق با محوریت بی ثبات سازی این کشور و تبدیل آن به مولفه‌ای برای تهدید امنیت ملی ایران، اقدام آژانس بین المللی انرژی اتمی که در اقدامی غیر مسئولانه ادعاهای غیر واقع مطرح و خواستار بازدید از مراکزی شده که آژانس هیچ صلاحیتی در قبال آن ندارد. رفتارهای گروسی مدیر کل آژانس بیش از آنکه برگرفته از رفتارهای مسئولانه باشد بیشتر در قالب یک فضاسازی ضد ایرانی صورت می‌گیرد چنانکه در همین هفته‌های اخیر آمریکا، فرانسه و انگلیس رسما از تقویت بمب‌های هسته‌ای خود سخن گفته اند که تهدید امنیت جهان است و آژانس هیچ واکنشی در قبال آنها نداشته است.
مجموع این رفتارها و البته فضای سنگین رسانه‌ای علیه جمهوری اسلامی در صحنه بین‌‌الملل که با کلید واژه ایران کشوری غیر متعارف و لزوم برخورد با آن صورت می‌گیرد، اهداف متعددی را دنبال می‌کند که بخشی از آن ایجاد فضای یاس و ناامیدی در میان ملت ایران است تا با تخریب فضای اعتماد میان مردم و مسئولان سناریوی همیشگی دشمنان برای ایجا بحران‌های اجتماعی و آشوب‌های خیابانی در ورای آن پیگیری می‌شود. کلید واژه پنهان کاری مسئولان در باب کرونا از مهمترین این اقدامات است حال آنکه به اذعان نهادهای بین المللی ایران در جمع معدود کشورهایی است که از همان ابتدا شیوع این بیماری را هشدار داده و برای مهار آن تلاش کرده و در این راه از هیچ اقدامی فروگذار نبوده است.
هدف دیگر آنها، تاثیرگذاری بر فضای اقتصادی کشور به عنوان بعد جدیدی از جنگ اقتصادی است که با ایجاد فضای ترس در داخل و هراس در خارج از روابط با ایران اجرا می‌شود که مدیریت اقتصادی منسجم و ملی برای مقابله با این حربه تحریمی امری ضروری می‌نماید. ایجاد اشتباه محاسباتی میان مردم و بویژه مسئولان مبنی بر اینکه گزینه‌ای جز سازش و تسلیم شدن وجود ندارد از اهداف مهم این طراحی است. طراحان این سناریو رویکرد مستقیم و غیر مستقیم را برای این طراحی در نظر گرفته‌اند که نقطه مطلوب آن تسلیم شدن ایران در برابر مذاکرات تحت فشار با غرب با محوریت حذف حقوق هسته‌ای، نابودسازی توان موشکیو حذف از معادلات منطقه است و سوی دیگر آن تن دادن ایران به اموری همچون اف. ای. تی. اف، زیاده‌خواهی‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی و دیگر تعهدات تحمیلی غرب در عرصه منطقه‌ای و جهانی است که بعد دیگری از تسلیم شدن است.
حال این سوال مطرح است که راهکار مقابله با این طراحی چند لایه چیست؟ در پاسخ به این پرسش می‌توان گفت که گرفتار نشدن در بازی سردرگم سازی با تکیه بر وحدت و انسجام ملی در همه زمینه‌ها از مقابله با کرونا گرفته تا چالشها و کاستی‌های اقتصادی و استمرار حضور فعال در معادلات منطقه‌ای راهکار مقابله با این طراحی است. امروز روز اعتماد سراسری مردم و مسئولان است که حلال چالش‌ها و مقابله با طراحی دشمنان است. اعتمادی که بخش مهمی از آن را توجه و اعتماد به آمارها و توصیه‌های وزارت بهداشت به عنوان متولی اصلی مقابله با کرونا و عدم تاثیرپذیری از سایر مدعیان اطلاع رسانی از فرد گرفته تا رسانه‌های بیگانه که دشمنی آنها با ملت ایران و نظام بر هیچ کس پوشیده نیست و فضای مجازی تشکیل می‌دهد که ضمن ایجاد فضای آرامش در جامعه می‌تواند مقابله و مبارزه‌ای فراگیر و اثرگذار با کرونا و آنانی که به دنبال بهره گیری از این فضای غبارآلود علیه ملت و نظام هستند، را محقق سازد. اعتمادی که مجازات سریع و علنی محترکانی که با احتکار و گران فروشی وسایل ضروری بهداشتی با جان مردم بازی می‌کنند تقویت خواهد شد. 

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcgxw9qqak9qq4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی