جمعه ۲۰ مهر ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۶
کد مطلب : 106390
سیاست روز رشد روز افزون نقدینگی را بررسی می‌کند؛

بی‌تدبیری متولیان شتاب‌دهنده نقدینگی

بی‌تدبیری متولیان شتاب‌دهنده نقدینگی

براساس اعلام بانک مرکزی بازهم نقدینگی رشد داشته است به طوریکه در مردادماه سالجاری به رقم یک هزار و ۶۴۶ هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد. این آمار را بانک مرکزی اعلام کرده و در گزارش خود آورده است که این حجم نقدینگی سبت به اسفندماه سال گذشته ۷.۶ درصد و نسبت به مدت مشابه سال قبل (تیر ۹۷ نسبت به تیر ۹۶)، ۲۰.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.
حجم پول در این دوره ۲۳۱۵.۹ هزار میلیارد ریال با ۳۹.۷ درصد افزایش نسبت به مردادماه سال قبل بوده و حجم شبه پول نیز با ۱۷.۹ درصد رشد، ۱۴۱۵۱.۰ هزار میلیارد ریال است.

نبود پاسخگو
این روند لجام گسیخته نقدینگی تام عرصه‌های اقتصادی کشور از جمله حوزه صنعت و تولید را دستخوش نوسانات بسیاری کرده به طوریکه در طول سال‌های اخیر تعداد قابل توجهی از تولیدکنندگان با ورشکستگی روبه‌رو شده و فرار را بر قرار ترجیح داده‌اند و یا اینکه اگر هم مانده‌اند با کمتر از نصف ظرفیت فعالیت می‌کنند.
روند ذکر شده به گونه‌ای است که نه تنها صدای تولیدکنندگان که صدای کارشناسان و منتقدان اقتصادی را نیز درآورده است اما آنچه مبهم است این است که صدای این افراد به گوش هیچ‌یک از مسئولین نمی‌رسد و اگر هم می‌رسد کسی پاسخگو نیست.
فعالان حوزه صنعت و تجارت معتقدند چالش‌های موجود در زمینه بازار ارز به نحوی است که واحدهای تولیدی و صنعتی وهمچنین صادرکنندگان با مشکلات عدیده‌ای به منظور تامین ارز مورد نیاز فعالیت یا دریافت ارز حاصل از صادرات مواجه کرده است و در همین راستا امنیتی شدن بازار ارز علاوه بر تشدید هیجانی شدن بازار رشد تقاضای ارز توسط شهروندان به منظور تثبیت قدرت خرید دارایی‌های را رقم زده است.
این گروه از کارشناسان معتقدند خروج دولت از بازار ارز و واگذاری تعیین نرخ به بازار آزاد و نظام عرضه و تقاضا را سبب کاهش بخش عمده‌ای از تنش‌های هیجانی این بازار و در نتیجه رفع بخشی مشکلات تامین ارز مورد نیاز احدهای تولیدی، صنعتی و بازرگانی کشور می‌شود و دیر یا زود متولیان باید نسبت به این مساله اقدام کنند.
این منتقدان با انتقاد از سیاست‌های نادرست اقتصادی کشور در دهه‌ها گذشته این مساله را عنوان می‌کنند که تداوم این اشتباهات منجر به کاهش قدرت خرید ممردم و در پی آن بروز بحران در اقتصاد شده است لذا تا زمانی که دولتمردان و سیاستگذاران اقتصادی و سیاسی کشور نسبت به با مدیریت درست و کارشناسی اقدام نکرده و دست از سیاستهای نامناسب خود در راستای تسهیل فضای کسب و کار کشور نکنند نمی‌توان انتظار اتفاق خوبی را در اقتصاد و بازارهای وابسته به آن داشت.

بدهی روی بدهی
البته مشکلات به همین جا ختم نشده از سوی دیگر عدم اصلاح نظام بانکی و تداوم کارهای دستوراتی دراین بازار موضوع دیگری است که به مشکلات اقتصاد ی کشور افزوده و اگذ فکری برایآن نشود دیر یا زود چالش‌ها بیشتر از چالش‌های کنونی می‌شود.
بر پایه این گزارش، میزان دارایی‌های خارجی سیستم بانکی در مردادماه امسال ۸۰۳۲.۸ هزار میلیارد ریال اعلام شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۲.۷ درصد افزایش یافته است. در عین حال، بدهی بخش دولتی در دوره مورد بررسی ۲۸۷۱.۹ هزار میلیارد ریال است که نسبت به مرداد ماه سال ۹۶ به میزان ۲۲.۹ درصد رشد یافته است.
طبق اعلام بانک مرکزی، بدهی بخش غیردولتی ۱۱۴۹۶.۷ هزار میلیارد ریال است که نشان دهنده ۱۸.۱ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده و نسبت به اسفندماه سال گذشته نیز ۵.۳ درصد رشد نشان می‌دهد.

خلاصه دارایی‌ها و بدهی‌های بانک مرکزی
میزان دارایی‌های خارجی بانک مرکزی در مردادماه سال جاری به ۴۴۹۳.۸ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۸.۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.
همچنین بدهی بخش دولتی به بانک مرکزی در دوره مورد بررسی نیز ۶۳۷.۹ هزار میلیارد ریال بوده که نشان دهنده ۲.۸ درصد افزایش است. بدهی‌های ارزی بانک مرکزی در مردادماه سال جاری ۲۱۷۹.۵ هزار میلیارد ریال اعلام شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۴ درصد افزایش یافته است.
این گزارش حاکی است، میزان دارایی‌های خارجی در این بخش با ۳۹.۱ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۳۵۳۹.۰ هزار میلیارد ریال رسیده و حجم اسکناس و مسکوک نیز با منفی ۴۸.۲ درصد، ۳۸.۱ هزار میلیارد ریال است.
سپرده بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی نزد بانک مرکزی با ۲۲.۴ درصد افزایش به ۱۷۵۵.۰ هزار میلیارد ریال رسید. همچنین بدهی بخش غیردولتی نیز در دوره مردادماه سال ۹۷ با ۱۸.۱ درصد رشد، ۱۱۴۹۶.۷هزار میلیارد ریال است.
میزان دارایی‌های خارجی بانک‌های تجاری کشور در مردادماه امسال ۵۶۱.۴ هزار میلیارد ریال است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۱.۲ درصد رشد نشان می‌دهد. سپرده بانک‌های تجاری نزد بانک مرکزی نیز ۳۷۷.۶ هزار میلیارد ریال بوده که ۲۹.۰ درصد افزایش یافته است. جمع کل دارایی‌های بانک‌های تجاری در دوره مورد بررسی، ۴۵۹۸.۹ هزار میلیارد ریال بوده که به نسبت مرداد ماه سال ۹۶ دارای ۲۶ درصد رشد است.

وضعیت دارایی‌ها و بدهی‌های بانک‌های تخصصی
بر پایه این گزارش، میزان دارایی‌های خارجی بانک‌های تخصصی در مردادماه سال جاری ۸۴۴.۹ هزار میلیارد ریال است که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۳۸.۴ درصد رشد یافته است. جمع کل دارایی‌ها و بدهی‌های بانک‌های تخصصی در این دوره رقم ۴۶۲۳.۴ هزار میلیارد ریال است که ۲۰.۰ درصد رشد دارد.

https://siasatrooz.ir/vdcgy39qzak9zw4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی