دوشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۵
کد مطلب : 98659
کارشناسان در گفت وگو با سیاست روز از اهمیت سفر روحانی به مسکو گفتند

آمریکا عصبانی از روابط راهبردی ایران و روسیه

آمریکا عصبانی از روابط راهبردی ایران و روسیه

روسیه خوب می‌داند که اگر در روابط خود با ایران خیانت کند و فریب وعده‌های آمریکا و سران کشورهای پولدار عربی را بخورد، بازنده بزرگ معادلاتی خواهد بود که آینده جهان را رقم می‌زند.
ایران و روسیه اکنون در یک خط قرار گرفته‌اند،‌ سوریه نقطه الحاق این دو در بحرانی است که ائتلاف غربی – عبری و عربی ساخته‌اند.
ایران قدرتمند و مستقل است و می‌تواند در بحران‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای که یک خطر و تهدید مشترک محسوب می‌شود، یک همکاری نزدیک از جنس راهبردی با روسیه داشته باشد. همکاری استراتژیک تهران ـ مسکو تاکنون معادلات آمریکا را به هم زده است. آمریکا از هر چه نزدیکتر شدن این دو کشور به هم ناخرسند است و برای این که روابط را تخریب کند اقداماتی انجام داده و باز هم خواهد داد و سفر رئیس جمهور کشورمان به مسکو خشم کاخ سفید را افزون خواهد کرد هر چند این عصبانیت آشکار نشود.
در حالی قرار است رییس جمهور کشورمان در روزهای آتی به مسکو سفر کند که همکاری راهبردی تهران و مسکو در مقابله و مهار بحران منطقه‌ای و نقش دو کشور در ایجاد امنیت پایدار در منطقه از منظر ناظران سیاسی حائز اهمیت است.
به باور ناظران سیاسی اراده رهبران دو کشور بر توسعه و تعمیق روابط همه جانبه بین ایران و روسیه می‌تواند به الگوی مناسبی برای همکاری‌های منطقه‌ای تبدیل شود.
به نظر می‌رسد نقطه اوج این روابط دیدگاه مشترک دو کشور در خصوص موضوع مقابله با تروریسم و افراط گرایی در جغرافیایی سیاسی سوریه و اتفاق نظر در خصوص مقابله با تروریسم و تاکید بر یکپارچی این کشور بوده است.
شاید همین عامل نیز باعث دشمنی دشمنان دو کشور که تصور می‌نمودند به جز فاصله نزدیک جغرافیایی ایران و روسیه نقاط اشتراک محدودی بین دو کشور وجود دارد بوده است.
در طول شش سال گذشته رفت و آمد مسئولان عالی رتبه سیاسی و امنیتی در خصوص دو پرونده مهم مشترک یعنی پرونده هسته‌ای و پرونده سوریه مورد توجه محافل بین‌المللی قرار گرفته است.
از این رو همه تلاش دو کشور بر این معطوف است که بتوانند این دو پرونده مشترک را با توجه به حفظ صلح و آرامش منطقه‌ای و بین‌المللی به نقطه مطلوب برسانند.
تا اینجای کار هم همراهی روسیه با تهران بویژه در موضوع حل بحران روسیه بسیاری از معادلات دشمنان را بر هم زده است.
البته ناظران سیاسی به رویکرد خصمانه ترکیه نسبت به ایران و احتمال شکل‌گیری ائتلاف عبری- عربی و ترکی علیه ایران اشاره کردند و معتقدند سفر رییس جمهور ایران به مسکو و رایزنی با مقامات روسیه می‌تواند به فروپاشی این ائتلاف شوم منجر شود.

سفر آتی روحانی برای بسیاری از کشورها حائز اهمیت است
دکتر سید رضا صدرالحسینی کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفت‌وگو با سیاست روز به سفر آتی حسن روحانی رییس جمهور کشورمان به روسیه اشاره کرد و گفت: با نگاهی دقیق به سیر تحولات ارتباط بین دو کشور مهم در منطقه آسیا و اروپا دو کشور جمهوری اسلامی ایران و روسیه مشاهده می‌کنیم که روند تحکیم روابط و مناسبات سیاسی، اقتصادی و امنیتی دو کشور در طول سالیان اخیر رو به گسترش و افزایش بوده است.
وی افزود: نقطه اوج این روابط دیدگاه مشترک دو کشور در خصوص موضوع مقابله با تروریسم و افراط گرایی در جغرافیایی سیاسی سوریه و اتفاق نظر در خصوص مقابله با تروریسم و تاکید بر یکپارچی این کشور بوده است.
به اعتقاد این کارشناس مسائل سیاست خارجی در حقیقت شاید همین عامل نیز باعث دشمنی دشمنان دو کشور که تصور می‌نمودند به جز فاصله نزدیک جغرافیایی ایران و روسیه نقاط اشتراک محدودی بین دو کشور وجود دارد بوده است. صدرالحسینی تصریح کرد: طی سالیان اخیر این روابط به روابط استراتژیک و راهبردی تبدیل و به همین دلیل تعداد سفرهای مقامات رسمی دو کشور افزایش چشمگیری یافته است؛ همچنین در طول شش سال گذشته رفت و آمد مسئولان عالی رتبه سیاسی و امنیتی در خصوص دو پرونده مهم مشترک یعنی پرونده هسته‌ای و پرونده سوریه مورد توجه محافل بین‌المللی قرار گرفته است.
وی اظهارداشت: همه تلاش دو کشور بر این معطوف است که بتوانند این دو پرونده مشترک را با توجه به حفظ صلح و آرامش منطقه‌ای و بین‌المللی به نقطه مطلوب برسانند
این استاد دانشگاه در ادامه گفت: به جز این دو پرونده مذکور موضوعات مورد علاقه دو کشور نیز کم نیستند و مسائلی همچون انرژی، حمل و نقل کالا، جمعیت قابل توجه مسلمان در روسیه و کشورهای پیرامونی در قالب توافقات فرهنگی و نیز افزایش معاملات اقتصادی را نام برد.
صدرالحسینی بیان کرد: بر همین اساس سفر آتی رییس جمهور ایران از نگاه راهبردی برای کشورهای منطقه مانند عربستان و قطر و سوریه و دیگر کشورها و در سطح بین‌المللی برای رییس جمهور تازه‌کار آمریکا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا دارای اهمیت است. وی در جمع بندی نهایی خاطر نشان کرد: تلاش دو کشور برای ایجاد حفظ و امنیت ثبات منطقه و مقابله با تروریسم و تامین امنیت انرژی و حل پرونده هسته‌ای ایران مورد نیاز جهان می‌تواند از محورهای اصلی گفت و گوی سران دو کشور باشد.

فروپاشی ائتلاف ضد ایرانی با همراهی استراتژیک تهران- مسکو
حسن هانی زاده دیگر کارشناس مسائل سیاست خارجی نیز به سفر آتی رییس جمهور کشورمان اشاره و گفت: با توجه به وجود رابطه استراتژیک میان تهران و مسکو لذا سفر قریب‌الوقوع رییس جمهور اسلامی ایران به مسکو در چارچوب این روابط قرار داد.
وی افزود: با توجه به همکاری تنگاتنگ روسیه و ایران در حوزه‌های هسته‌ای، دفاعی و سیاسی لذا رایزنی‌ها می‌بایستی میان مقامات دو کشور بر اساس منافع مشترک باشد.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی با تاکید بر اینکه روابط ایران و روسیه در طول شش سال گذشته بویژه در بحران سوریه در سطح بسیار بالایی به لحاظ مواضع مشترک دو کشور در خصوص این بحران قرار داشت، گفت: دیدگاه مسکو و تهران در خصوص ضرورت حل بحران سوریه و مقابله با گروهک‌های تروریستی کاملا بهم نزدیک است.
هانی زاده اظهارداشت: هرچند برخی کشورهای منطقه و حتی ایالات متحده تلاش کردند تا در دیدگاه مسکو و تهران شکافی ایجد کنند، اما با هوشمندی مقامات دو کشور این تلاش‌ها نقش براّب شد.
این کارشناس مسائل منطقه بیان کرد: اکنون با توجه به رویکرد خصمانه ترکیه نسبت به ایران و احتمال شکل‌گیری ائتلاف عبری- عربی و ترکی علیه ایران لذا سفر رییس جمهور ایران به مسکو و رایزنی با مقامات روسیه می‌تواند به فروپاشی این ائتلاف شوم منجر شود.
وی خاطرنشان کرد: از سویی دیگر وجود رابطه شخصی میان پوتین رییس جمهورروسیه و دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا می‌تواند در کاهش تنش‌های میان تهران و واشنگتن منجر شود.

https://siasatrooz.ir/vdcgy39y.ak97n4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

بنده خدا
پوتین با برنامه ریزی سعی در انزاوی ایران دارد تا بتواندمنافع بیشتری را در ایران وسوریه و...بدست اورد هرچند پاره ای از موضوعدیدار اهنین بدشان نمی اید جبیر با مسافرت به عراق ان کشور را از لیست هفت کشور تروریستی خارج کرد