?>?> امیدواریم ایران نقش سازنده‌ای در بحران قطر ایفا کند | سیاست روز
چهارشنبه ۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۹
کد مطلب : 99829
گابریل در کنفرانس خبری مشترک:

امیدواریم ایران نقش سازنده‌ای در بحران قطر ایفا کند

وزیر امور خارجه آلمان ابراز امیدواری کرد که ایران نقش سازنده‌ای در بحران قطر ایفا کند.
زیگمار گابریل وزیر خارجه آلمان در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با محمد جواد ظریف همتای ایرانی خود گفت: امیدواریم که تهران نقش سازنده ای در بحران قطر ایفا کند.
وی همه طرف‌های ذیربط در بحران کشورهای عرب حوزه خلیج فارس را به بحث و گفت‌وگوی مستقیم فراخواند.
وزیر خارجه آلمان همچنین از این طرف‌ها خواست تا از تشدید تنش خودداری کنند.
وزیر خارجه آلمان همچنین از رژیم صهیونیستی حمایت کرد و گفت: "حق موجودیت اسرائیل قابل مذاکره نیست".
در همین حال، محمد جواد ظریف در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: هیچ راه حل نظامی برای بحران‌های کنونی منطقه وجود ندارد.
وی افزود: باید کشورهایی که نفوذی در منطقه دارند، برای حل بحران وارد عمل شوند.
وزیر خارجه ایران گفت: موضع ما روشن است و باید تنش را کاهش و به حل و فصلی برای بحران کشورهای عرب حوزه خلیج فارس دست یافت. ظریف همچنین گفت: ما متاسفیم که دادگاه عالی آمریکا ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا را تایید کرد. آنچه ترامپ انجام می‌دهد یک هدیه به تروریست‌ها است.
همچنین ظریف در نشست سالانه شورای روابط خارجی اروپا گفت: «اتحادیه اروپا نمی‌تواند به هزینه دیگران پیروز باشد. ایران این را به خوبی می‌داند.» وی گفت: «باید این تصور را که می‌توان به قیمت ناامن کردن دیگران، امنیت به دست آورد را کنار گذاشت.»
وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه اروپا نقش مهمی در حصول توافق هسته‌ای ایفا کرده، گفت دلیل این امر این بود که اتحادیه اروپا از اتخاذ روش حاصل جمع صفر خودداری کرد.
وی گفت توافق هسته‌ای به این دلیل اثرگذار بود که همه در آن احساس پیروزی کردند. او تأکید کرد که همه باید اهمیت تفکر حاصل جمع مثبت را به یاد داشته باشند.
ظریف به اروپایی‌ها توصیه کرد که «نقش پررنگ‌تری» در برقراری گفت‌وگو در منطقه خلیج فارس ایفا کنند.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا از لحاظ اندازه کشورها، جمعیت و ثروت با عدم تقارن و مشکلات ساختاری روبروست، گفت کشورهای این منطقه نتوانسته‌اند نیازهای جوامع خود را برطرف کنند و همین امر به بروز واکنش قشر جوان منجر شده است.
وی افزود: «نفرتی که توسط عربستان سعودی گسترش می‌یابد، با آنچه توسط داعش گسترش می‌یابد، تشابه زیادی دارد.» ظریف ادامه داد: «امنیت خریدنی نیست. سیاست خارجی کالا نیست. توافق تسلیحاتی، به معنی شراکت نیست.»
وی گفت: «یک اختلال شناختی در منطقه ما وجود دارد که تصور می‌کند می‌توان امنیت را از خارج وارد کرد.»
وزیر امور خارجه با بیان اینکه اروپا «ظرفیت و ارزش‌های لازم» برای کمک به حل مناقشات منطقه خلیج فارس را دارد، گفت: «ما نیازمند یک مجمع امنیت منطقه‌ای در خلیج فارس هستیم تا گفت‌وگو را بر هراس‌افکنی غالب کنیم.»
ظریف در مورد تنش‌های اخیر میان عربستان و قطر نیز گفت: «متهم کردن قطر، تلاشی برای سلب مسئولیت از خود و متهم کردن دیگران برای مشکلات است.»

مردم برجام را به نتیجه رساندند
در ادامه برنامه‌های ظریف وی در اجتماع بزرگ ایرانیان مقیم آلمان در برلین طی سخنانی اظهار داشت: آیا ما چیزی جز پشتیبانی، مقاومت و حضور مردم در صحنه داشته‌ایم؟ این مردم بدون ابزار دفاعی توانستند در برابر دشمن خشن و تخریبگر مقاومت کنند و نهایتا صدام و حامیان او را ناکام گذاشتند. مردم بودند که بعد از جنگ هم در بازسازی مشارکت کردند. مردم بودند که در برابر تحریم‌ها مقاومت کردند. مردم بودند که در انتخابات ۹۶ نشان دادند که علیرغم همه کاستی‌ها اجازه نمی‌دهند بین آنها و حاکمیت و نظام فاصله بیندازند.
وی با بیان اینکه هیأت مذاکره کننده برجام نیز فقط ترجمان اراده مردم بود، خاطرنشان کرد: مردم برجام را به نتیجه رساندند و شش کشور قدرتمند را به پای میز مذاکره کشاندند. در غیر این صورت آنها نمی‌خواستند ایران حتی یک سانتریفیوژ هم داشته باشد. آقای اوباما گفت اگر می‌توانستم اجازه نمی‌دادم یک‌ پیچ سانتریفیوژ ساخته شود. پس چرا به این مردم افتخار نکنیم؟
ظریف همچنین اظهار داشت: در حالیکه موج سهمگین عصبیت مردم منطقه را به خاک و خون کشانده و دولتهای منطقه دچار این مشکلات هستند، ما آرامش خود را مدیون این مردم هستیم. مقام معظم رهبری در نماز عید فطر فرمودند که دولت باید به سرعت دست به کار شود و خواست‌های مردم را محقق کند. این واقعیت است که مردم ایران، همه مردم ایران و تک تک آنها ولی نعمت ما هستند از جمله ایرانیانی که در اینجا به نمایندگی‌های ما مراجعه می‌کنند. آنها در برابر ما پاسخگو نیستند، بلکه ما هستیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: اگر ما به روزمرگی بگذرانیم طرف مقابل بیکار نمی‌نشیند. فرصت روابط پایدار با اروپا و خصوصا روابط عمیق اقتصادی با آلمان پدید آمده است. اگر فرصت‌ها را از دست بدهیم کسانی آنها را تبدیل به تهدید برای ما می‌کنند. ما به عنوان قدرتمندترین و با پشتوانه‌ترین کشور منطقه معتقدیم که فقط در یک منطقه امن و توسعه یافته است که امنیت و پیشرفت ایران تامین می‌شود. کسانی که تلاش می‌کنند به قیمت حذف و ناامنی دیگران امنیت کسب کنند جز ناامنی و ذلت کسب نکرده‌اند.
وی ادامه داد: تفکر بازی با حاصل جمع صفر که تفکر سرسپردگی به بیگانگان است نباید مانع از آثار انتخاب مردم شود. همانطور که رهبری فرمودند امروز به وحدت و انسجام نیاز داریم. لذا وظیفه سنگینی برعهده وزارت امور خارجه است و باید از لحظه لحظه زمان برای پیشبرد اهداف کشور و خدمت به اقتصاد مقاومتی استفاده کنیم. همکاری علمی و فناوری را توسعه دهیم. در رشته‌های پیشرفته علوم به رتبه‌های تک رقمی دنیا رسیده‌ایم.‌ باید فناوری بومی خود را با استفاده از فناوری پیشرفته دنیا توسعه ببخشیم.
ظریف افزود: باید سرمایه‌های ایرانیان داخل و خارج کشور را جذب کنیم و هیچ سرمایه‌ای به اندازه این در پیشرفت و توسعه کشور موثر نیست. در سال تولید و اشتغال باید قسمتی از چرخه ارزش افزوده باشیم و برای بازارهای جهانی تولید کنیم و اشتغال یک میلیون و دویست هزار نفر در سال را محقق کنیم. این وظیفه همکاران ما در وزارت امور خارجه است.
از دیگر برنامه‌های وزیر خارجه کشورمان دیدار و گفت وگو با خانم بریگیت زیپرایس وزیر اقتصاد آلمان بود.
در این دیدار وزیر اقتصاد آلمان با اشاره به مناسبات دیرینه ایران و آلمان و حجم روابط ۳ میلیارد دلاری بین دو کشور اظهار داشت: روابط دو کشور در سطح کاملا خوبی قرار دارد و آلمانی‌های زیادی سالانه از ایران بازدید می‌کنند و هنگامی که تبادلات مردمی زیاد و روابط ملت‌ها به خوبی برقرار باشد طبیعتا روابط اقتصادی هم بهتر خواهد بود.
وی همچنین خواستار توسعه هر چه بیشتر روابط اقتصادی بین دو کشور شد و افزود: بیمه صادرات آلمان موسوم به "هرمس" علاقمند به تضمین پروژه‌های سرمایه‌گذاری در ایران و بویژه در بخش‌هایی همچون انرژی و برق است.
وزیر اقتصاد آلمان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش بانک‌ها در تامین پروژه‌های اقتصادی نیز گفت: آلمان درصدد تقویت روابط بانکی با ایران است.
وی همچنین اظهار داشت: آلمان علاقمند به افزایش روابط خود با ایران در تمامی سطوح سیاسی و اقتصادی است.
در ادامه ظریف وزیر امور خارجه نیز اظهار داشت: دو کشور از روابط دیرینه‌ای برخوردار بوده و بین مردم دو کشور نیز روابط خوب و تاریخی برقرار است. وی افزود: بین تجار ایرانی و جامعه بازرگانی آلمان اعتماد متقابل وجود دارد.ظریف با اشاره به وجود ظرفیت‌های فراوان در کشورمان اظهار داشت: اکنون وقت آن است که ایران و آلمان همکاری‌های اقتصادی خود را ارتقاء دهند و طبیعتا همکاریهای بانکی یکی از راهها و زمینه‌ساز گسترش روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور است. ایران می تواند یک شریک قابل اعتماد برای تولید مشترک کالا و صادرات آن به کشورهای منطقه بویژه به آسیای میانه باشد.

https://siasatrooz.ir/vdcgy79y.ak9yx4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی