?>?> چشم‌چرانی ترامپ در فلسطین | سیاست روز
يکشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۶ - ۲۰:۲۹
کد مطلب : 101890

چشم‌چرانی ترامپ در فلسطین

مسئله فلسطین این روزها به یکی از اولویت‌های ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا مبدل شده است. در کنار سفر مقامات نظامی و امنیتی آمریکا به سرزمین‌های اشغالی ترامپ نیز شخصا وارد مسئله فلسطین شده چنانکه منابع خبری از هشدار آمریکا به تشکیلات خودگردان فلسطین مبنی بر لزوم رویکرد به احیای مذاکرات با تل‌آویو خبر داده‌اند. در همین حال منابع خبری عنوان کرده‌اند آمریکا طرح جدیدی را در قبال مذاکرات ارائه کرده که براساس آن مذاکرات براساس روند جابه‌جایی سرزمین البته بدون آنکه شهرک‌های صهیونیست‌نشین تخلیه شوند و نیز برخی اقدامات برای رسمیت دادن به قدس به عنوان پایتخت این رژیم صورت می‌گیرد. این طرح‌ها در حالی مطرح شده که آمریکا تشکیلات خودگردان را به قطع کمک‌های اقتصادی و حتی بستن دفتر تشکیلات در آمریکا تهدید کرده است که البته با واکنش تند سران فلسطینی مواجه شده چنانکه مسئولان تشکیلات خودگردان از قطع هرگونه همکاری با آمریکا به ترامپ هشدار داده‌اند؟ حال این سوال مطرح است که چرا آمریکا باردیگر احیای روند سازش را درپیش گرفته و در ورای آن چه اهدافی را دنبال می‌کند؟
آنچه از سوی برخی محافل رسانه‌ای مطرح شده اعتراض آمریکا به اصرارهای ابو مازن مبنی بر بازگشایی پرونده فلسطین در دادگاه کیفری لاهه است چنانکه براساس قوانین آمریکا هر کشور و گروهی به دنبال تحریم و یا اقدام علیه رژیم صهیونیستی از سوی آمریکا مورد تحریم قرار می‌گیرد. هر چند این عامل می‌تواند از دلایل اقدامات ترامپ باشد اما روند تحولات فلسطین و منطقه نکاتی قابل توجه‌تر را در خود دارد.
در عرصه درونی فلسطین میان گروه‌های فلسطینی با محوریت فتح و حماس پس از ۱۰ سال آشتی ملی صورت گرفته در حالی که همگان بر لزوم ادامه مقاومت و عدم کنار نهادن سلاح تاکید دارند. خواست صهیونیست‌ها از این توافق گنجانده شدن لزوم پذیرش ماهیت رژیم صهیونیستی از سوی حماس و همچون اقدام فتح پس از توافق اسلو و نیز خلع سلاح مقاومت است. بر این اساس می‌توان گفت که آمریکا با رویکرد به مسئله فلسطین سعی در گنجاندن سازش در توافقات فلسطینی‌ها دارد. نکته دیگر آنکه عمر تروریسم در منطقه در حال پایان است که از نتایج آن رویکرد منطقه به مقابله با دشمن اصلی یعنی رژیم صهیونیستی است. آمریکا می‌خواهد تا قبل از آرام شدن منطقه روند سازش عربی و فلسطینی با رژیم صهیونیستی را اجرایی سازد و فشار بر تشکیلات خودگردان نیز در این چارچوب است. مسئله قابل توجه دیگر نقش آفرینی عربستان در این معادلات است چنانکه براساس طرح آمریکا، عربستان محور دور جدید مذاکرات است. این روند می‌‌تواند برنامه‌ریزی برای توجیه رویکردی سعودی به آشکار‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی باشد در حالی که در ظاهر ادعای حل بحران فلسطین را سر می‌دهد.
به هر تقدیر می‌توان گفت آنچه در قبال مسئله فلسطین در جریان است ادامه خیانت آمریکایی و سعودی به فلسطین است که نشان می‌دهد ملت فلسطین برای احقاق حقوق خود یک گزینه بیشتر ندارد و آن ادامه مقاومت مسلحانه با تکیه بر وحدت داخلی و حمایت‌های جبهه مقاومت منطقه است که همواره دستاوردهای بزرگی را برای این ملت رقم زده است. 

نویسنده: علی تتماج

https://siasatrooz.ir/vdcgyq9qzak9z74.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی