چهارشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۲۰
کد مطلب : 85789

بيمه زنان سرپرست خانوار ماند براي ۹۳

بيمه زنان سرپرست خانوار ماند براي ۹۳

بنا به تاکید مقام معظم رهبری كه خانه‌داری شغل است و باید زنان خانه‌دار نیز مشمول بیمه شوند در بودجه ۹۲ موضوع بیمه زنان خانه‌دار با اولویت زنان سرپرست خانوار، زنان روستایی و عشایر بررسی و در نهایت به تصویب رسید.
در فاز نخست قرار بود ۲۰۰ هزار نفر از زنان سرپرست خانوار، روستایی و عشایر بیمه شوند اما با توجه به کمبود بودجه امسال و جابه‌جایی دولت‌ها تاکنون امکان‌پذیر نشده و قرار شده دولت موضوع بیمه زنان خانه‌دار را يكي از اولويت‌هاي بودجه ۹۳ پیش‌بینی کند.
عضو کميسیون اجتماعی مجلس از تصویب اعتبار یک‌صد میلیارد تومانی بیمه زنان خانه‌دار در کمیسیون تلفیق مجلس خبر داد و گفت: پیشنهاد دولت برای بیمه زنان خانه‌دار ۱۵ میلیارد تومان بود که با تلاش کمیسیون اجتماعی این اعتبار به ۱۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت.
فاطمه آلیا با بیان این مطلب گفت: با پیشنهاد کمیسیون اجتماعی مجلس اعتبار بیمه زنان خانه‌دار از ۱۵ میلیارد تومان به ۱۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت اما باید گفت که اعتبار بیمه زنان خانه‌دار برای سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ هیچ افزایشی نداشته است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته نیز اعتبار اختصاص داده شده برای بیمه زنان خانه‌دار ۱۰۰ میلیارد تومان بود افزود: انتظار ما این بود که پیشنهاد دولت برای بیمه کردن زنان خانه‌دار بسیار بیشتر از اینها باشد که متاسفانه تنها با بودجه ۱۵ میلیاردی مواجه شدیم و این افزایش هم با تلاش فراکسیون زنان و کمیسیون اجتماعی مجلس بوده است.
آلیا توضیح داد: امیدواریم که در یک ماه و نیم باقی مانده تا پایان سال، وزیر تعاون و کار به وعده‌ها در حوزه بیمه زنان خانه‌دار عمل کند و در مجموع ۲۰۰ هزار زن خانه‌دار با اولویت زنان سرپرست خانوار بیمه شوند. در صورتیکه ۱۰۰ میلیارد تومان بیمه زنان خانه‌دار در صحن علنی مجلس نیز تصویب شود، باید در سال آینده نیز ۲۰۰ هزار زن خانه‌دار بیمه شوند.
فاطمه رهبر، رئیس فراکسیون زنان مجلس نيز در اين خصوص با بیان اینکه درخواست ما از دولت این است که موضوع بیمه زنان خانه‌دار را در بودجه ۹۳ نیز پیش‌بینی کنند، درباره اینکه آیا معاونت زنان نیز پیگیر اجرایی شدن این طرح است، گفت: در دیدار با مولاوردی معاون زنان ریاست جمهوری این موضوع مطرح شد و دولت نیز هم نظر با مجلس است و آنها نیز پیگیر این موضوع هستند و امیدواریم که تا پایان برنامه پنجم توسعه بتوانیم همه زنان خانه‌دار را بیمه کنیم.
به گفته رئیس فراکسیون زنان مجلس، بیمه زنان خانه‌دار شامل تمام خانم‌هایی می‌شود که از هیج کجا مستمری دریافت نمی‌کنند و بیمه نیستند، چه خانم سرپرست خانواده باشد و یا خانمی که بدسرپرست است. اما در مرحله اول به دلیل کمبود اعتبار اولویت به زنان سرپرست خانوار، روستایی و عشایر داده شده است.
رهبر تاکید کرد: در مجموع وظیفه نظام و حاکمیت است که برای حمایت از این زنان بیمه را اجرایی کنند، زنانی که به امر خانه‌داری مشغولند و بخشی از عمر خود را با عشق، ایثار، گذشت و فداکاری به تربیت فرزندان به امر خانه‌داری می‌پردازند.
وی درباره هزینه‌ای که زنان باید برای بیمه خود پرداخت کنند، توضیح داد: سازمان تامین اجتماعی طی آیین‌نامه‌ای این مبلغ را به اطلاع عموم می‌رساند که واجدین شرایط بتوانند اقدامات لازم را انجام دهند. پیش فرض ما بر این است که زنان خانه‌دار درآمدی ندارند و باید حداقل مبلغ پرداختی را داشته باشند و دولت باید مابقی آن را تامین کند.
البته در اين خصوص معاون رئیس ‌جمهور در امور زنان و خانواده‌، معتقد است مبلغی که دولت برای بیمه زنان سرپرست خانوار در سال ۹۳ در نظر گرفته قطعا صرف بیمه این دسته از زنان خواهد شد.
شهيندخت مولاوردي با بيان اينكه در قانون آمده که سازمان تأمین اجتماعی و سازمان بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر مکلفند در ازای دریافت به ‌ترتیب ۷‌ درصد و ۵ درصد حق بیمه، نسبت به بیمه زنان خانه‌دار متأهل به تعداد ۲۰۰ هزار نفر اقدام کنند و دولت هم مکلف است که سهم کارفرما را به ‌مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان به این سازمان‌ها پرداخت کند، گفت: صراحت قانون بودجه بیمه‌ شدن زنان خانه‌دار متاهل است و طبیعتا اگر بودجه‌ای هم در کار باشد برای بیمه همین دسته زنان در نظر گرفته خواهد شد.
اين در حالي است كه پيش از اين مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از اجرای بیمه زنان خانه‌دار در سراسر کشور خبر داده و گفته بود: در سال‌جاری تامین اجتماعی در قالب مشاغل آزاد می‌تواند زنان خانه‌دار زیر ۴۵ سال را به سه روش بیمه کند که در روش اول فقط بازنشستگی، روش دوم بازنشستگی و فوت و در روش سوم بازنشستگی فوت و کار افتادگی مطرح است که زنان خانه‌دار می‌توانند به ترتیب با پرداخت ماهیانه ۶۰، ۷۵ و ۹۰ هزار تومان تحت پوشش تامین اجتماعی قرار گیرند.
سيد تقي نوربخش تاکید کرد: البته گروهی نیز از سوی بهزیستی و کمیته امداد به عنوان زن خانه‌دار به سازمان معرفی شدند که در مجموع ۱۵۰ هزار نفر فعلا تحت پوشش طرح بیمه زنان خانه‌دار قرار دارند.
نوربخش گفت: در بودجه سال ۹۲، ۲۰۰ هزار نفر زن خانه‌دار به طور مشترک بین تامین اجتماعی و صندوق روستايیان و عشایر با تخصیص اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومان از سوی دولت بیمه خواهند شد که در حال حاضر تدوین آيین‌نامه آن بر عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
گفتني است پیرو مذاکرات حضوری در مورد بیمه زنان سرپرست خانوار با پیگیری‌های صورت گرفته ۳۰ درصد در مرحله اول به این امر تخصیص یافت لذا برای بیمه كامل ۲۰۰ هزار نفر از زنان سرپرست خانوار بايد منتظر رسيدن سال ۹۳ ماند.

https://siasatrooz.ir/vdcgyu97.ak9n74prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی