?>?> مدیریت تروریسم | سیاست روز
شنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۰:۴۶
کد مطلب : 108604

مدیریت تروریسم

تروریسم واژه‌ای است که همچنان در صدر ادبیات سیاسی و امنیتی جهان قرار دارد هر چند که ...

تروریسم واژه‌ای است که همچنان در صدر ادبیات سیاسی و امنیتی جهان قرار دارد هر چند که همچنان تعریف درستی از آن صورت نگرفته و نگاه منفعت طلبانه قدرت‌های بزرگ مانع از ایجاد اجماع نظر در این عرصه شده است چنانکه طبق تعریف آمریکا، رژیم صهیونیستی و یا رژیم صهیونیستی که هزاران نفر را در فلسطین و یمن به خاک و خون کشیده‌اند و یا گروهکی مانند منافقین که دستشان به خون ۱۷ هزار ایرانی آغشته است تروریست حساب نمی‌شوند و در مقابله مقاومت منطقه که در برابر تروریسم صهیونیستی و سایر گروه‌های تروریستی در سوریه و عراق قرار گرفته‌اند تروریست معرفی و در لیست تحریم قرار می‌گیرند.
در باب رویکرد آمریکا به تروریسم نکته قابل توجه تحرکات آنها در سوریه و عراق است. در حالی که تمام شواهد از نابودی امارت داعش در این کشورها حکایت دارد اما آمریکایی‌ها به دنبال ایجاد پایگاه برای آنان هستند چنانکه رئیس دفتر سازمان بدر عراق در الانبار، هشدار داد که صحرای غربی این استان در اشغال سربازان آمریکایی قرار دارد و تلاش دارد داعش با همکاری آنها، این منطقه را اشغال کند. نظامیان آمریکا کارهای مربوط به احداث نخستین باند فرود بالگردهای نظامی در غرب الانبار را به پایان رسانده‌اند که موقعیتی امن برای داعش ایجاد می‌کند. در سوریه نیز در کنار اقدامات مستقیم برای حفظ داعش و سایر جریان‌های تروریستی بویژه در مناطق مرزی با عراق، کشتار غیرنظامیان در دستور کار آمریکایی‌ها قرار دارد. در همین چارچوب نتایج گزارشی که روز پنجشنبه منتشر شده نشان می‌دهد حملات گسترده ائتلاف تحت رهبری آمریکا در رقه سوریه به کشته شدن بیش از ۱۶۰۰ غیرنظامی منجر شده است.
آنچه از سوی بسیاری از محافل رسانه‌ای و سیاسی مطرح می‌شود نقش ترامپ رئیس‌جمهور کنونی آمریکا در حفظ و ادامه فعالیت گروه‌های تروریستی است. این مسئله در حالی مطرح می‌شود که بررسی کارنامه آمریکا نشان می‌دهد این کشور همواره تروریسم را بخشی از ساختار خود دانسته و از آن حمایت کرده است. زمانی آمریکایی‌ها القاعده را برای آنچه منافع خود در افغانستان در برابر ارتش شوروی می‌نامیدند ایجاد و آن را با طالبان پیوند دادند. هر چند آمریکا از سال ۲۰۰۱ تاکنون با ادعای مقابله با تروریسم در افغانستان حضور دارد اما اقدامی برای نابودی آن نداشته و فقط آن را تضعیف می‌سازد. در عراق و سوریه نیز همین روند را شاهد هستیم و به رغم تشکیل ائتلاف آمریکایی ضد داعش هرگز نابود نشده است. یا گروه‌های تروریستی همچون منافقین، عبدالله عزام، بوکوحرام و... هرگز تا نابودی مورد توجه آمریکا قرار نگرفته‌اند.
عدم چرایی این رفتار را در یک جمله اوباما می‌توان مشاهده کرد آنجا که تاکید می‌کند آمریکا به دنبال نابودی تروریسم و از جمله داعش نمی‌باشد چراکه این گروه‌ها در مقاطعی تامین‌کننده منافع آمریکا هستند. آمریکا صرفا به دنبال مدیریت تروریسم در چارچوب منافع خود است. این جملات اوباما به خوبی نشان می‌دهد که آمریکا هرگز ناجی امنیت جهان نبوده و صرفا براساس منافعش عمل می‌کند و تروریسم‌پروری و حفظ تروریسم در این چارچوب محور سیاست این کشور را تشکیل می‌دهد. 

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcgz79qtak9z34.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی