سه شنبه ۱۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۹
کد مطلب : 107506
روحانی در جمع مدیران وزارت جهاد کشاورزی:

با قاچاق مواد غذایی مقابله می‌کنیم

با قاچاق مواد غذایی مقابله می‌کنیم

رئیس‌جمهور با بیان اینکه من خبر دارم که بخش بزرگی از مواد غذایی مردم قاچاق می‌شود، گفت: ما به طور رسمی با این مشکل مقابله کرده‌ایم تا قاچاق مواد غذایی را تا سطح زیادی کاهش دهیم.
حجت‌الاسلام حسن روحانی در جمع وزیر و مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی با تشکر از کشاورزان و تلاش آنها، اظهار کرد: بار اصلی امنیت کشور بر دوش کشاورزان است. وقتی کلمه امنیت را می‌بریم ذهن همه به سمت قدرت‌ها و نیروهای انتظامی و امنیتی می‌رود.
وی با بیان اینکه بخش مهمی از تامین امنیت جامعه بدست کشاورزان است، گفت: فکر کنیم مادری صبح از خواب بیدار شود و برای نان صبحانه فرزندش و غذای خانواده‌اش دغدغه فکری داشته باشد؛ اینطور دیگر امنیتی باقی نمی‌ماند.
روحانی تاکید کرد: بخشی از امنیت امروز بشر در سایه تامین مواد غذایی خودش است.
رئیس‌جمهور گفت: دولت و وزیر جهاد کشاورزی از همان زمان برداشت گندم باید حواسشان را جمع کنند که گندم به میزان کافی تولید شده است یا نه؟ شرایط کشت و برداشت آن به خوبی رعایت شده است یا نه؟ خریدار با چه قیمت گندم را خریداری می‌کند، کجا توزیع می‌شود و با چه قیمتی؟ در نهایت آنکه باید همه این موارد را مدنظر داشته باشند.
وی با بیان اینکه همه کسانی که امروز مواد غذایی و نیازمندی‌های ما را تامین می‌کنند بزرگترین امنیت را برای کشور می‌آفرینند، افزود: وزارتخانه‌های دیگر هم بخشی از امنیت را کشور را فراهم می‌کنند.
روحانی در ادامه به دغدغه‌های کشاورزان اشاره کرد و گفت: خدا را شکرگزاریم که نعمت‌های خود را بر ما ارزانی داشته است. من دیشب آمار را نگاه می‌کردم، سه ماه سپری شده از سال آبی نسبت به پارسال و بلندمدت نشان می‌دهد که شرایط ما بهبود داشته است و تنها یک استان افزایش بارندگی نداشته، بلکه بیشتر استان‌ها ۱۰۰ و ۲۰۰ درصد افزایش بارندگی داشته‌اند؛ حتی تا ۱۰۰۰ درصد هم این افزایش وجود داشت.
وی تصریح کرد: تأمین نهاده‌های دامی که باید از خارج از کشور وارد کنیم، مانند کنجاله، علوفه و ذرت، بخشی از گرفتاری‌های دولت است و اعتبار میلیارد دلاری به خود اختصاص می‌دهد، برخی از مردم تعجب می‌کنند که چطور نهاده‌های کشاورزی جزء کالاهای اساسی است که به کشور وارد می‌کنیم.
وی با اشاره به اهمیت خودکفایی در تأمین نیاز کشاورزان اظهار کرد: ما باید در تمام امور خودکفا شویم و برای نیاز کشاورزان هم به خودکفایی برسیم.
وی ادامه داد: یکی از مسائل مهمی که باید مد نظر قرار دهیم، قدرت خرید مردم است وگرنه محصولات کشاورزی روی دست کشاورز می‌ماند و باید تعادل در این رابطه بوجود آوریم که کار سختی است. ممکن است کشاورز حتی رغبت نکند محصول خود را از درخت بچیند.
روحانی عنوان کرد: هم‌اکنون ۸۷ درصد پروتئین مورد نیاز کشور را خودمان تأمین می‌کنیم و این مهم است که بخش قابل توجهی از نیاز غذایی‌مان در داخل کشور تأمین شود، در حالی ‌که ذخایر آب زیرزمینی کم شده، بعضی از منابع طبیعی را پیش‌خور کرده‌ایم و مجوزهای بیش از اندازه برای برداشت از آب‌های زیرزمینی صادر کردیم.
وی اظهار داشت: امروز سطح آب‌های زیرزمینی ما کاهش یافته است که این بسیار خطرناک است. قبلاً در مکانی که من در آنجا زندگی می‌کردم با حفر یک چاه ۳۰ متری به آب می‌رسیدیم ولی الان با ۳۰۰ متر هم دسترسی به آب حاصل نمی‌شود. این به آن معناست که ما بسیار برداشت بی‌رویه انجام داده‌ایم. خداوند طبیعت را طوری خلق کرده است که به هر میزان که ما استفاده کنیم، جایگزین آن قرار بگیرد و آن گردش به درستی انجام شود.
روحانی افزود: این قهر و غضب الهی، قسمتی از آن از سمت طبیعت است. ما امروز با برداشت بی‌رویه، سد بی‌رویه و نپرداختن حق آبه قهر خداوند را می‌آفرینیم و امروز نتیجه سوء آن را می‌بینیم. اینطور نیست که طبیعت ساکت بماند و تلافی نکند. خداوند قانون قرار داده است «وَلَن تَجِدَ لِسُنَّةِ اللَّهِ تَبدیلًا»، طبق این آیه شریفه باید بدانیم که سنت خداوند تغییر نمی‌کند.
روحانی گفت: امروز کالاهای اساسی را ما با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌کنیم ولی افرادی هستند که همین کالای اساسی ۴۲۰۰ تومانی را به خارج از مرزها قاچاق می‌کنند تا به دو برابر قیمت بفروشند. این در اصل رانت‌خواری، سوء‌استفاده و خیانت به کشور است. این کالاهای اساسی متعلق به ملت ایران است و نباید توسط دلالان به خارج از کشور منتقل شود.
رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: لازم می‌دانم از کشاورزان به دلیل خودکفایی در گندم سپاسگزاری کنم چراکه استمرار خودکفایی مهم است و ما چند سال است که در تولید گندم خودکفا شدیم؛ هرچند سابق بر این هم یک سال در تولید گندم خودکفا بودیم و استمرار نداشت.
روحانی با یادآوری اینکه ایران دومین واردکننده گندم در جهان بود، خاطرنشان کرد: حدود ۷ میلیون تن گندم از خارج از کشور با اعتبار ۳۰۰۰ میلیاردی وارد می‌کردیم و الان در تولید این محصول خودکفا هستیم.
رئیس قوه مجریه یادآور شد: عده‌ای هستند که نمی‌خواهند واقعیت‌ها را به مردم بگویند، چراکه می‌خواهند مردم ناامید شوند؛ درحالی‌که در دولت یازدهم و دوازدهم، ۱۱.۵ میلیارد دلار پول برای تأمین آب اختصاص دادیم، همچنین تراز تجاری ما ۵ میلیون دلار بهبود داشت و از منفی ۸.۱ به منفی ۳ رسید که مردم از این مسئله مطلع نشدند.
روحانی با طرح این موضوع که «می‌گویند از دولت تعریف نکنیم»، گفت: اِشکالی ندارد، هر چقدر به دولت بیشتر ظلم شود، اَجر آن نزد خداوند بیشتر است اما از کشاورزان خود که می‌توانیم تعریف کنیم، برای تولید محصول باکیفیت کشاورزی، تلاش می‌کنند. افراد زیادی از جمله راننده کامیون، مسئول کُمباین زحمات بسیاری را متقبل می‌شوند و در صدد تأمین نیازهای کشاورز و مزرعه‌دار هستند.
روحانی، اقدامات انجام شده در استان‌های خوزستان، ایلام و سیستان و بلوچستان را در حوزه کشاورزی قابل تقدیر دانست و افزود: در چند سال گذشته ۳۰۰ هزار هکتار زمین‌های جنوب و غرب کشور زهکشی شده و در استان سیستان و بلوچستان نیز تا ۸۰ درصد این عملیات محقق شده است.
وی تاکید کرد: در جلسه شورای عالی بهداشت در این موضوع صحبت می‌کردیم، [اسم برجام را هم نمی‌توان برد برخی ناراحت می‌شوند] آقای حجتی توضیح داد که برجام چه خدمتی به سلامت مردم کرده است. اعلام کرده است که سموم بدون استانداردهای لازم از چه کشورهایی خریداری می‌شد و پس از «برجام» سموم با استانداردهای بهتر از کشورهای دیگر خریداری شد. رئیس‌جمهور تأکید کرد: برای باقی ماندن روستاییان در روستاها باید امکانات زندگی آنها تأمین باشد.

https://siasatrooz.ir/vdcgzu9q3ak9zn4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی