?>?> تنظیم لایحه بودجه ۹۷ با روش جدید | سیاست روز
دوشنبه ۱۳ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۴
کد مطلب : 100800
رئیس سازمان برنامه و بودجه خبر داد

تنظیم لایحه بودجه ۹۷ با روش جدید

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: هم‌اکنون که در حال تنظیم لایحه بودجه ۱۳۹۷ هستیم، روش بودجه‌ریزی را تغییر داده‌ایم و شعاری که برای بودجه سال آینده انتخاب کرده‌ایم «تصویب بر پایه قیمت تمام شده و هزینه واحد تولید و تخصیص براساس عملکرد» است.
محمدباقر نوبخت در حاشیه امضای تفاهم‌نامه توسعه اشتغال روستایی در قالب طرح تولید پوشاک در مناطق روستایی که با حضور محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت در محل سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، در جمع خبرنگاران افزود: در سیاست‌ها کاهش هزینه‌های جاری و سوق به سوی تولید و اشتغال را پیگیری می‌کنیم.
وی به سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ اشاره کرد و گفت: در این سال‌ها رشد اعتبارات جاری ما حدود ٧٢ درصد و عمرانی بیش از۹۰ درصد بود که تلاش شد از هزینه‌های جاری در برنامه پنجم بکاهیم و در سال ۱۳۹۶ و برنامه پنجساله ششم توسعه هم این رویه را عمل می‌کنیم.
به گفته وی، هر دستگاهی که می‌خواهد بودجه بگیرد باید ابتدا مشخص کند کاری که می‌خواهد انجام دهد مطابق ماموریتش است و چه هدفی دارد.
نوبخت تاکید کرد: با توجه به اینکه هزینه واحد مشخص است تعداد را در هزینه واحد ضرب می‌کنیم، بنابراین قیمت تمام شده محصولی یا خدمتی که می‌خواهد عرضه شود را مشخص می‌کنیم و سه ماه به سه ماه که تخصیص می‌دهیم باید ببینیم در بودجه ریزی سنتی چقدر خزانه ورودی دارد. هم‌اکنون بر مبنای دستیابی دستگاه به اهدافی است که مشخص شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه افزود: براساس ماده ٢٨ قانون برنامه ششم توسعه باید حداقل تا پایان سال ۱۳۹۷ حداقل پنج درصد هزینه‌های جاری را تقلیل بدهیم که در بودجه سال آینده اعمال می‌کنیم. هزینه‌های جاری با دقت محدود می‌شود و فقط برای جایی که قانون اجازه می‌دهد. هم‌اکنون خیلی از موسسات در جوار وزارتخانه‌ها تشکیل شده بدون اینکه از مجوز قانونی برخوردار باشند.
معاون رئیس‌جمهوری گفت: سال آتی هر آن چه که دستگاه‌ها در جغرافیای استان هستند بودجه در اختیار استاندار، شورای برنامه ریزی و سازمان برنامه استان قرار می‌دهیم، هرچه
صرفه جویی کنند مجوز می‌گیریم که در راستای طرح‌های تولید و اشتغالزایی قرار بگیرند.
نوبخت با اشاره به طرح پوشاک گفت: طرح پوشاک می‌تواند اشتغال را در سطح روستاها و شهرهای کوچک ببرد. با اجرای این طرح از امکانات منطقه استفاده می‌کنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه اجرای طرح پوشاک را کاری بی‌بدیل دانست و گفت: طرح یاد شده از پشتوانه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری صندوق توسعه ملی برخوردار است و به همین مقدار هم بانکها باید مشارکت کنند که بر روی هم سه میلیارد دلار و یا بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان می‌شود.
نوبخت گفت: با اجرای طرح یاد شده می‌توانیم پوشاک هم صادر کنیم. نظیر این طرح را می‌توان در عرصه‌های دیگر هم استفاده کرد و در حال تهیه طرح‌های مشابه هستیم. وی تاکید کرد: باید بازار داخلی را از قاچاق پاک کنیم و دولت مصمم است از همه ظرفیت‌ها استفاده کند.
به گفته نوبخت، کشوری که این همه امن است و تروریست با همه پوشش‌های امنیتی وقتی که وارد می‌شود سریع شناسایی می‌شود، نشان می‌دهد این توانمندی را داریم که بتوانیم جلوی قاچاق کالا را بگیریم. وی در پایان تاکید کرد: مقام معظم رهبری و رئیس دولت دوازدهم هم مصمم هستند تولید و اشتغال در کشور توسعه یابد.

تسری«کاراکارت» به تعاونی‌ها
در این مراسم همچنین وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از آغاز طرح «هزار روستا؛ هزار تعاونی» از مهرماه امسال تا نیمه دوم سال آتی خبر داد و گفت: قرار است «کارا کارت» را به تعاون نیز تسری دهیم.
علی ربیعی با بیان اینکه امسال جشنواره تعاونی را به نام «شهید بهشتی» نامگذاری کرده‌ایم، اظهار داشت: قصد داریم در ۴ سال آینده تعاونی را به بخش‌هایی که در آنجا قدرت داریم جهت‌دهی کنیم. راه ما در توسعه بخش تعاون، عبور از جاهایی بود که ایستاده بودیم و فکر می‌کردیم اینها نقاط قوت تعاونی‌ است؛ در حالی که این نقاط قفل شده بود و ما توانستیم از آنها عبور کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به آغاز به کار طرح «هزار روستا؛ هزار تعاونی» از ماه آینده گفت: در سال ۹۷ بخش تعاون و روستاها دچار تغییرات شگرفی خواهند شد.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه فیزیکی معرفی دستاوردهای بخش تعاون و دعوت از تعاونگران برای حضور در این نمایشگاه‌ها اظهار داشت: از دو سال پیش نمایشگاه مجازی تعاونی را شروع کردیم که امروز به ثمر نشسته است؛ با برگزاری همین نمایشگاه‌ها توانستیم صادرات محصولات تعاونی را از ۹۹۰ هزار دلار به ۱.۹میلیون دلار افزایش دهیم. همچنین سال گذشته در نمایشگاه‌های بین‌المللی تعاونی نیز حضور داشتیم و علی‌رغم اینکه من خودم در یکی از نمایشگاه‌های تعاونی کشور آفریقایی که تعداد ایرانی‌ها در آن کشور انگشت‌شمار است، حضور داشتم؛ اما دو تعاونی تولید کفش و شترمرغ ایران توانستند با حضور در این نمایشگاه، بازار بسیار خوبی در آفریقا بدست بیاورند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه راه طولانی برای گسترش تعاون در پیش‌رو داریم، گفت: در سال‌های گذشته مسیر را به خوبی نرفتیم؛ باید تعاونی‌های خود را به صورت عمودی و افقی به یکدیگر وصل کنیم. به عنوان مثال در شهر نورآباد، تعاونی نخود راه انداختیم که توانست تحول عظیمی در این شهر ایجاد کند. استرالیا نیز براساس تکیه بر تولید و صادرات یک محصول خاص رشد کرد و سایر صنایع را براساس محصولات پشم ایجاد کرد. البته من صرفاً فعالیت تولیدی کشاورزی منظورم نیست. باید تولیدات تعاونی‌های صنعتی را نیز به فروشگاه‌های تعاونی وصل کنیم تا مردم و سایر تعاونی‌ها با قیمت کم خرید کنند.
ربیعی با بیان اینکه قرار است «کارا کارت» را به تعاون نیز تسری دهیم، افزود: اتصال تعاونی‌ها به یکدیگر بسیار کارساز خواهد بود. در سال گذشته با همین اقدامات توانستیم تعاونی‌های صنعتی را نیز توسعه دهیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با انتقاد از ایجاد تعاونی‌های اعتبار در سال‌های گذشته گفت: اگر می‌توانستیم در قالب تعاونی، پول مردم را جمع کنیم و به تولید وارد می‌کردیم، بسیار کارساز بود. مردم به امیدی به این تعاونی‌های اعتبار پول دادند ولی امروز شاهد مشکلاتی در این بخش هستیم.یکی از برنامه‌های این وزارتخانه زنجیره‌ای کردن تعاونی‌ها است. همچنین برنامه‌ریزی شده تا اشتغال و تعاون را به هم نزدیک کنیم.
ربیعی گفت: خروجی تعاونی باید ایجاد اشتغال، گرد هم آمدن مردم و به نوعی فقرزدایی و افزایش رفاه مردم در قالب تعاونی و تقویت روح مشارکت مدنی باشد. از نظر من ظرفیت‌های خالی تعاونی در جاهایی است که به طبیعت زندگی مردم نزدیک می‌شود. برای من رسیدن مستقیم تولیدات تعاونی‌ها به مصرف‌کننده نهایی از سایر بخش‌های تعاونی مهمتر است.

https://siasatrooz.ir/vdcgzz9qzak9z74.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی